- 28 Ekim 2016
- 3.382
- 3.425
- 133
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
Ev aldıklarında beraber oturucaz demissinBeraber oturmuyoruz evimiz ayrı ama yemeklerimiz bir
Ev aldıklarında beraber oturucaz demissin
Gerçekten ben de düşünüyorum. Ama yapamıyorum çünkü hiçbir şeyim yok ve eş olacak kişi çok sinirli her tarafa tehdit hakaret saçıyor. Hem çocukları benim işim olmadığı için benden alabilir. Burda avukat olan yok mu? Ne olur yardım edin.Benim babamda anneme şiddet uygulardi. Aldattı da.
20 sene sonunda Babam onu.
Sonra Annem çok zorluklar çekti.
Bizi onlarla bıraktı.
Çünkü daha iyi bakacaklardi bize.
Çocukların için dayak yeme.
Ya bu ilişkiyi düzeltin..
Olmuyorsa da yapılacak şey belli kardeşim..
Farklı bir şehre tasinirsin..
Ilk zamanlar zordur..
Ama sonradan düzeliyor..
Bdvye konu ac avukat var forumda bu adamdan cocuklarini da kendini de bi an once kurtar lütfenGerçekten ben de düşünüyorum. Ama yapamıyorum çünkü hiçbir şeyim yok ve eş olacak kişi çok sinirli her tarafa tehdit hakaret saçıyor. Hem çocukları benim işim olmadığı için benden alabilir. Burda avukat olan yok mu? Ne olur yardım edin.
Gerçekten ben de düşünüyorum. Ama yapamıyorum çünkü hiçbir şeyim yok ve eş olacak kişi çok sinirli her tarafa tehdit hakaret saçıyor. Hem çocukları benim işim olmadığı için benden alabilir. Burda avukat olan yok mu? Ne olur yardım edin.
Canım. Bunlar normal şeyler değil. 100 adamdan biri böyledir ancak. Onlara da kötü adamlar diyoruz. Senin evliliğini düzeltme şansın çok üzgünüm ama yokYa arkadaşlar ne olur bana bişey söyeleyin ALLAH aşkına yalvarırım benim de derdim çok nerden başlasam bilmiyorum. Akşam eşim olacak öküz le kavga ettik dedim ya kendisi sinirli yapıdadır dövdü beni yine hemde çok elleri kırılsın inşallahh. Konuya gelince bu öküz bir hafta gece bir hafta gündüz çalışıyor zaten ek işte yaptığı için çok fazla evde duramıyor birde kahve de falan zaman geçiriyor. Neyse buraya kadar tamam diyelim. Evde olduğu her akşam bunun halasının bir oğlu var bekar 30 31 yaşlarında falan 10.00 10.30 gibi işten çıkar bunu arar gel kokoreç yiyelim falan ben de artık akşam sinir oldum birden fevri bir şekilde atıldım bir tek orda kabahatim var biliyorum " ya bu seni her akşam aramak zorunda mı sinir oluyorum arttık illa kojoreç yemek istiyorsan bizimle git falan"bu sinir oldu işte " ben çocuk muyum? o benim kardeşim sana mı sorcam? ben çocuklar uyuyunca gidiyorum" falan bir sürü şey. Bu arada çocuklarla ilgilidir. Benimle ben iyiysem ilgilidir ama 10 yıllık evliliğimiz de çok gereksiz yere hep başkaları yüzünden kavga hakaret ve şiddet gördüm. Sonra ben ellerimi kaldırıp tamam karışmıyorum ne yaparsan yap diye mutfağa gittim. Küçük kızım ağlamaya başladı. Bu da hırsla ve öfkeyle mutfağa gelip "sen bana çocukların yanında nasıl saygısızlık yaparsın bak senin yüzünden çocuk ağlıyor" diye beni dövmeye başladı. Tabi bu arada şiddet hakaret küfür anneme küfürler falan. İçeri girdiğinde bu sefer çocuklar daha çok ağlıyordu beni dövdüğünü anlamışlar yine. Çocuklarla geri geldi bak ben annenizi dövmedim diye. Ben de "bişey yok kızım ben kolumu çarptım" dedim. Bu sefer çocukları içeri götürüp kapılarını kapatıp daha fazla şiddet ve hakaret uygulamaya başladı. "Ben sana karışıyor muyum lannn bidaha sen de bende izin almadan bir yere git senin ananı s...ker miyim s..kmez miyim gör" dedi. Çok fena oldum "nasıl laf o öyle ben çocuklarla her gittiğim yeri sana söylemeye mecbur değilim" dedim. Hadi yapta diye tekrar o ayıp cümleleri tekrarladı. Ya xx "ben artık istemiyorum bana bu lafları söyleyip beni döven bana tekme atan bir adamın yüzüne bakmayı" dedim. "S***** G** (Defol) babanın evine" dedi. "Neden ben gideyim sen git" dedim. Ama bu arada hatırlayıp yazamadığım bir sürü hakaret var yani kafam karma karışık o yüzden yazamıyorum. "Bundan sonra bana karılık yapma istemiyorum" dedi. Ben de salak gibi o sinirle sanki onu umursarmış gibi"ne yapacaksın gidip o... larla mı yatacaksın" dedim. Salak ben, aslında hiç söylenecek laf değil banane hayvandan. O an ne dedi tam hatırlamıyorum ama" sen ve senin gibilerine yapmadığım kabahat" gibi birşeyler söyledi. "Tamam o zaman çocukları sana bırakacak değilim çocukları alıp gidiyorum bu kadarı fazla" dedim. "Beni katil edersin sen mezara ben hapise çocuklar yetimhanede büyür" dedi. Aileme bir sürü laflar etti. "Artık gözümde saygın sevgin değerin kalmadı" falan dedi. Ben de "seninde kalmadı, biz zaten sevgimizi saygımızı kaybettik saygının olmadığı yerde sevgi de olmaz ki" dedim. "Git o zaman hükümet orda aç boşanma davası" dedi. "Bana neden bırakıyorsun sen aç" dedim. Ya daha bir sürü şey, yazmadan önce hepsi aklımdaydı ama hepsi karıştı. Ne olur bana birşeyler söyleyin yalvarırım. Size baştan cevap vereyim ailene söyle diyenler olacak ailem zaten bunun 100 katı problemli. Annem dün kayboldu neyseki bulundu. Babam bizi hiç sevmiyor zaten böyle evliliklerimizin sorumlusu o. Kız kardeşiminde benden farkı yok. Çalış diyenler olacak ama çocukları bırakabileceğim kimsem yok ve burası küçük bir yer erkeklere iş yok benim bulmam da çok zor. Polise gitmeyi düşünüyorum ama herşey daha sarpa sarar biliyorum çocuklar çok üzülür babalarına da düşkünler. Ne yapsam bilemedim. İnanın cahil değilim rahatımdan durmuyorum bu evde ama çok çaresizim yemin ederim.
Anladığım kadarıyla ayrılma kararını da vermişsin aslında. Bu kararı vermYa arkadaşlar ne olur bana bişey söyeleyin ALLAH aşkına yalvarırım benim de derdim çok nerden başlasam bilmiyorum. Akşam eşim olacak öküz le kavga ettik dedim ya kendisi sinirli yapıdadır dövdü beni yine hemde çok elleri kırılsın inşallahh. Konuya gelince bu öküz bir hafta gece bir hafta gündüz çalışıyor zaten ek işte yaptığı için çok fazla evde duramıyor birde kahve de falan zaman geçiriyor. Neyse buraya kadar tamam diyelim. Evde olduğu her akşam bunun halasının bir oğlu var bekar 30 31 yaşlarında falan 10.00 10.30 gibi işten çıkar bunu arar gel kokoreç yiyelim falan ben de artık akşam sinir oldum birden fevri bir şekilde atıldım bir tek orda kabahatim var biliyorum " ya bu seni her akşam aramak zorunda mı sinir oluyorum arttık illa kojoreç yemek istiyorsan bizimle git falan"bu sinir oldu işte " ben çocuk muyum? o benim kardeşim sana mı sorcam? ben çocuklar uyuyunca gidiyorum" falan bir sürü şey. Bu arada çocuklarla ilgilidir. Benimle ben iyiysem ilgilidir ama 10 yıllık evliliğimiz de çok gereksiz yere hep başkaları yüzünden kavga hakaret ve şiddet gördüm. Sonra ben ellerimi kaldırıp tamam karışmıyorum ne yaparsan yap diye mutfağa gittim. Küçük kızım ağlamaya başladı. Bu da hırsla ve öfkeyle mutfağa gelip "sen bana çocukların yanında nasıl saygısızlık yaparsın bak senin yüzünden çocuk ağlıyor" diye beni dövmeye başladı. Tabi bu arada şiddet hakaret küfür anneme küfürler falan. İçeri girdiğinde bu sefer çocuklar daha çok ağlıyordu beni dövdüğünü anlamışlar yine. Çocuklarla geri geldi bak ben annenizi dövmedim diye. Ben de "bişey yok kızım ben kolumu çarptım" dedim. Bu sefer çocukları içeri götürüp kapılarını kapatıp daha fazla şiddet ve hakaret uygulamaya başladı. "Ben sana karışıyor muyum lannn bidaha sen de bende izin almadan bir yere git senin ananı s...ker miyim s..kmez miyim gör" dedi. Çok fena oldum "nasıl laf o öyle ben çocuklarla her gittiğim yeri sana söylemeye mecbur değilim" dedim. Hadi yapta diye tekrar o ayıp cümleleri tekrarladı. Ya xx "ben artık istemiyorum bana bu lafları söyleyip beni döven bana tekme atan bir adamın yüzüne bakmayı" dedim. "S***** G** (Defol) babanın evine" dedi. "Neden ben gideyim sen git" dedim. Ama bu arada hatırlayıp yazamadığım bir sürü hakaret var yani kafam karma karışık o yüzden yazamıyorum. "Bundan sonra bana karılık yapma istemiyorum" dedi. Ben de salak gibi o sinirle sanki onu umursarmış gibi"ne yapacaksın gidip o... larla mı yatacaksın" dedim. Salak ben, aslında hiç söylenecek laf değil banane hayvandan. O an ne dedi tam hatırlamıyorum ama" sen ve senin gibilerine yapmadığım kabahat" gibi birşeyler söyledi. "Tamam o zaman çocukları sana bırakacak değilim çocukları alıp gidiyorum bu kadarı fazla" dedim. "Beni katil edersin sen mezara ben hapise çocuklar yetimhanede büyür" dedi. Aileme bir sürü laflar etti. "Artık gözümde saygın sevgin değerin kalmadı" falan dedi. Ben de "seninde kalmadı, biz zaten sevgimizi saygımızı kaybettik saygının olmadığı yerde sevgi de olmaz ki" dedim. "Git o zaman hükümet orda aç boşanma davası" dedi. "Bana neden bırakıyorsun sen aç" dedim. Ya daha bir sürü şey, yazmadan önce hepsi aklımdaydı ama hepsi karıştı. Ne olur bana birşeyler söyleyin yalvarırım. Size baştan cevap vereyim ailene söyle diyenler olacak ailem zaten bunun 100 katı problemli. Annem dün kayboldu neyseki bulundu. Babam bizi hiç sevmiyor zaten böyle evliliklerimizin sorumlusu o. Kız kardeşiminde benden farkı yok. Çalış diyenler olacak ama çocukları bırakabileceğim kimsem yok ve burası küçük bir yer erkeklere iş yok benim bulmam da çok zor. Polise gitmeyi düşünüyorum ama herşey daha sarpa sarar biliyorum çocuklar çok üzülür babalarına da düşkünler. Ne yapsam bilemedim. İnanın cahil değilim rahatımdan durmuyorum bu evde ama çok çaresizim yemin ederim.
Bu arada anladığım kadarıyla sen de ayrılmak istiyorsun. Kafanda bitirmişsin olayı. Buna çok çok sevindim. Çünkü okuduğum yazarlar ve çevremde gördüğüm örnekler diyor ki, şiddet eğilimli bir adam kötü bir adamdır ve onunla hiçbir zaman mutlu olamayacaksın. Kendini güvende hissetmiyorsan, mutluluk, huzur, sevgi de arayamazsın.Ya arkadaşlar ne olur bana bişey söyeleyin ALLAH aşkına yalvarırım benim de derdim çok nerden başlasam bilmiyorum. Akşam eşim olacak öküz le kavga ettik dedim ya kendisi sinirli yapıdadır dövdü beni yine hemde çok elleri kırılsın inşallahh. Konuya gelince bu öküz bir hafta gece bir hafta gündüz çalışıyor zaten ek işte yaptığı için çok fazla evde duramıyor birde kahve de falan zaman geçiriyor. Neyse buraya kadar tamam diyelim. Evde olduğu her akşam bunun halasının bir oğlu var bekar 30 31 yaşlarında falan 10.00 10.30 gibi işten çıkar bunu arar gel kokoreç yiyelim falan ben de artık akşam sinir oldum birden fevri bir şekilde atıldım bir tek orda kabahatim var biliyorum " ya bu seni her akşam aramak zorunda mı sinir oluyorum arttık illa kojoreç yemek istiyorsan bizimle git falan"bu sinir oldu işte " ben çocuk muyum? o benim kardeşim sana mı sorcam? ben çocuklar uyuyunca gidiyorum" falan bir sürü şey. Bu arada çocuklarla ilgilidir. Benimle ben iyiysem ilgilidir ama 10 yıllık evliliğimiz de çok gereksiz yere hep başkaları yüzünden kavga hakaret ve şiddet gördüm. Sonra ben ellerimi kaldırıp tamam karışmıyorum ne yaparsan yap diye mutfağa gittim. Küçük kızım ağlamaya başladı. Bu da hırsla ve öfkeyle mutfağa gelip "sen bana çocukların yanında nasıl saygısızlık yaparsın bak senin yüzünden çocuk ağlıyor" diye beni dövmeye başladı. Tabi bu arada şiddet hakaret küfür anneme küfürler falan. İçeri girdiğinde bu sefer çocuklar daha çok ağlıyordu beni dövdüğünü anlamışlar yine. Çocuklarla geri geldi bak ben annenizi dövmedim diye. Ben de "bişey yok kızım ben kolumu çarptım" dedim. Bu sefer çocukları içeri götürüp kapılarını kapatıp daha fazla şiddet ve hakaret uygulamaya başladı. "Ben sana karışıyor muyum lannn bidaha sen de bende izin almadan bir yere git senin ananı s...ker miyim s..kmez miyim gör" dedi. Çok fena oldum "nasıl laf o öyle ben çocuklarla her gittiğim yeri sana söylemeye mecbur değilim" dedim. Hadi yapta diye tekrar o ayıp cümleleri tekrarladı. Ya xx "ben artık istemiyorum bana bu lafları söyleyip beni döven bana tekme atan bir adamın yüzüne bakmayı" dedim. "S***** G** (Defol) babanın evine" dedi. "Neden ben gideyim sen git" dedim. Ama bu arada hatırlayıp yazamadığım bir sürü hakaret var yani kafam karma karışık o yüzden yazamıyorum. "Bundan sonra bana karılık yapma istemiyorum" dedi. Ben de salak gibi o sinirle sanki onu umursarmış gibi"ne yapacaksın gidip o... larla mı yatacaksın" dedim. Salak ben, aslında hiç söylenecek laf değil banane hayvandan. O an ne dedi tam hatırlamıyorum ama" sen ve senin gibilerine yapmadığım kabahat" gibi birşeyler söyledi. "Tamam o zaman çocukları sana bırakacak değilim çocukları alıp gidiyorum bu kadarı fazla" dedim. "Beni katil edersin sen mezara ben hapise çocuklar yetimhanede büyür" dedi. Aileme bir sürü laflar etti. "Artık gözümde saygın sevgin değerin kalmadı" falan dedi. Ben de "seninde kalmadı, biz zaten sevgimizi saygımızı kaybettik saygının olmadığı yerde sevgi de olmaz ki" dedim. "Git o zaman hükümet orda aç boşanma davası" dedi. "Bana neden bırakıyorsun sen aç" dedim. Ya daha bir sürü şey, yazmadan önce hepsi aklımdaydı ama hepsi karıştı. Ne olur bana birşeyler söyleyin yalvarırım. Size baştan cevap vereyim ailene söyle diyenler olacak ailem zaten bunun 100 katı problemli. Annem dün kayboldu neyseki bulundu. Babam bizi hiç sevmiyor zaten böyle evliliklerimizin sorumlusu o. Kız kardeşiminde benden farkı yok. Çalış diyenler olacak ama çocukları bırakabileceğim kimsem yok ve burası küçük bir yer erkeklere iş yok benim bulmam da çok zor. Polise gitmeyi düşünüyorum ama herşey daha sarpa sarar biliyorum çocuklar çok üzülür babalarına da düşkünler. Ne yapsam bilemedim. İnanın cahil değilim rahatımdan durmuyorum bu evde ama çok çaresizim yemin ederim.
Anladığım kadarıyla ayrılma kararını da vermişsin aslında. Bu kararı vermYa arkadaşlar ne olur bana bişey söyeleyin ALLAH aşkına yalvarırım benim de derdim çok nerden başlasam bilmiyorum. Akşam eşim olacak öküz le kavga ettik dedim ya kendisi sinirli yapıdadır dövdü beni yine hemde çok elleri kırılsın inşallahh. Konuya gelince bu öküz bir hafta gece bir hafta gündüz çalışıyor zaten ek işte yaptığı için çok fazla evde duramıyor birde kahve de falan zaman geçiriyor. Neyse buraya kadar tamam diyelim. Evde olduğu her akşam bunun halasının bir oğlu var bekar 30 31 yaşlarında falan 10.00 10.30 gibi işten çıkar bunu arar gel kokoreç yiyelim falan ben de artık akşam sinir oldum birden fevri bir şekilde atıldım bir tek orda kabahatim var biliyorum " ya bu seni her akşam aramak zorunda mı sinir oluyorum arttık illa kojoreç yemek istiyorsan bizimle git falan"bu sinir oldu işte " ben çocuk muyum? o benim kardeşim sana mı sorcam? ben çocuklar uyuyunca gidiyorum" falan bir sürü şey. Bu arada çocuklarla ilgilidir. Benimle ben iyiysem ilgilidir ama 10 yıllık evliliğimiz de çok gereksiz yere hep başkaları yüzünden kavga hakaret ve şiddet gördüm. Sonra ben ellerimi kaldırıp tamam karışmıyorum ne yaparsan yap diye mutfağa gittim. Küçük kızım ağlamaya başladı. Bu da hırsla ve öfkeyle mutfağa gelip "sen bana çocukların yanında nasıl saygısızlık yaparsın bak senin yüzünden çocuk ağlıyor" diye beni dövmeye başladı. Tabi bu arada şiddet hakaret küfür anneme küfürler falan. İçeri girdiğinde bu sefer çocuklar daha çok ağlıyordu beni dövdüğünü anlamışlar yine. Çocuklarla geri geldi bak ben annenizi dövmedim diye. Ben de "bişey yok kızım ben kolumu çarptım" dedim. Bu sefer çocukları içeri götürüp kapılarını kapatıp daha fazla şiddet ve hakaret uygulamaya başladı. "Ben sana karışıyor muyum lannn bidaha sen de bende izin almadan bir yere git senin ananı s...ker miyim s..kmez miyim gör" dedi. Çok fena oldum "nasıl laf o öyle ben çocuklarla her gittiğim yeri sana söylemeye mecbur değilim" dedim. Hadi yapta diye tekrar o ayıp cümleleri tekrarladı. Ya xx "ben artık istemiyorum bana bu lafları söyleyip beni döven bana tekme atan bir adamın yüzüne bakmayı" dedim. "S***** G** (Defol) babanın evine" dedi. "Neden ben gideyim sen git" dedim. Ama bu arada hatırlayıp yazamadığım bir sürü hakaret var yani kafam karma karışık o yüzden yazamıyorum. "Bundan sonra bana karılık yapma istemiyorum" dedi. Ben de salak gibi o sinirle sanki onu umursarmış gibi"ne yapacaksın gidip o... larla mı yatacaksın" dedim. Salak ben, aslında hiç söylenecek laf değil banane hayvandan. O an ne dedi tam hatırlamıyorum ama" sen ve senin gibilerine yapmadığım kabahat" gibi birşeyler söyledi. "Tamam o zaman çocukları sana bırakacak değilim çocukları alıp gidiyorum bu kadarı fazla" dedim. "Beni katil edersin sen mezara ben hapise çocuklar yetimhanede büyür" dedi. Aileme bir sürü laflar etti. "Artık gözümde saygın sevgin değerin kalmadı" falan dedi. Ben de "seninde kalmadı, biz zaten sevgimizi saygımızı kaybettik saygının olmadığı yerde sevgi de olmaz ki" dedim. "Git o zaman hükümet orda aç boşanma davası" dedi. "Bana neden bırakıyorsun sen aç" dedim. Ya daha bir sürü şey, yazmadan önce hepsi aklımdaydı ama hepsi karıştı. Ne olur bana birşeyler söyleyin yalvarırım. Size baştan cevap vereyim ailene söyle diyenler olacak ailem zaten bunun 100 katı problemli. Annem dün kayboldu neyseki bulundu. Babam bizi hiç sevmiyor zaten böyle evliliklerimizin sorumlusu o. Kız kardeşiminde benden farkı yok. Çalış diyenler olacak ama çocukları bırakabileceğim kimsem yok ve burası küçük bir yer erkeklere iş yok benim bulmam da çok zor. Polise gitmeyi düşünüyorum ama herşey daha sarpa sarar biliyorum çocuklar çok üzülür babalarına da düşkünler. Ne yapsam bilemedim. İnanın cahil değilim rahatımdan durmuyorum bu evde ama çok çaresizim yemin ederim.
Bu arada anladığım kadarıyla sen de ayrılmak istiyorsun. Kafanda bitirmişsin olayı. Buna çok çok sevindim. Çünkü okuduğum yazarlar ve çevremde gördüğüm örnekler diyor ki, şiddet eğilimli bir adam kötü bir adamdır ve onunla hiçbir zaman mutlu olamayacaksın. Kendini güvende hissetmiyorsan, mutluluk, huzur, sevgi de arayamazsın.Ya arkadaşlar ne olur bana bişey söyeleyin ALLAH aşkına yalvarırım benim de derdim çok nerden başlasam bilmiyorum. Akşam eşim olacak öküz le kavga ettik dedim ya kendisi sinirli yapıdadır dövdü beni yine hemde çok elleri kırılsın inşallahh. Konuya gelince bu öküz bir hafta gece bir hafta gündüz çalışıyor zaten ek işte yaptığı için çok fazla evde duramıyor birde kahve de falan zaman geçiriyor. Neyse buraya kadar tamam diyelim. Evde olduğu her akşam bunun halasının bir oğlu var bekar 30 31 yaşlarında falan 10.00 10.30 gibi işten çıkar bunu arar gel kokoreç yiyelim falan ben de artık akşam sinir oldum birden fevri bir şekilde atıldım bir tek orda kabahatim var biliyorum " ya bu seni her akşam aramak zorunda mı sinir oluyorum arttık illa kojoreç yemek istiyorsan bizimle git falan"bu sinir oldu işte " ben çocuk muyum? o benim kardeşim sana mı sorcam? ben çocuklar uyuyunca gidiyorum" falan bir sürü şey. Bu arada çocuklarla ilgilidir. Benimle ben iyiysem ilgilidir ama 10 yıllık evliliğimiz de çok gereksiz yere hep başkaları yüzünden kavga hakaret ve şiddet gördüm. Sonra ben ellerimi kaldırıp tamam karışmıyorum ne yaparsan yap diye mutfağa gittim. Küçük kızım ağlamaya başladı. Bu da hırsla ve öfkeyle mutfağa gelip "sen bana çocukların yanında nasıl saygısızlık yaparsın bak senin yüzünden çocuk ağlıyor" diye beni dövmeye başladı. Tabi bu arada şiddet hakaret küfür anneme küfürler falan. İçeri girdiğinde bu sefer çocuklar daha çok ağlıyordu beni dövdüğünü anlamışlar yine. Çocuklarla geri geldi bak ben annenizi dövmedim diye. Ben de "bişey yok kızım ben kolumu çarptım" dedim. Bu sefer çocukları içeri götürüp kapılarını kapatıp daha fazla şiddet ve hakaret uygulamaya başladı. "Ben sana karışıyor muyum lannn bidaha sen de bende izin almadan bir yere git senin ananı s...ker miyim s..kmez miyim gör" dedi. Çok fena oldum "nasıl laf o öyle ben çocuklarla her gittiğim yeri sana söylemeye mecbur değilim" dedim. Hadi yapta diye tekrar o ayıp cümleleri tekrarladı. Ya xx "ben artık istemiyorum bana bu lafları söyleyip beni döven bana tekme atan bir adamın yüzüne bakmayı" dedim. "S***** G** (Defol) babanın evine" dedi. "Neden ben gideyim sen git" dedim. Ama bu arada hatırlayıp yazamadığım bir sürü hakaret var yani kafam karma karışık o yüzden yazamıyorum. "Bundan sonra bana karılık yapma istemiyorum" dedi. Ben de salak gibi o sinirle sanki onu umursarmış gibi"ne yapacaksın gidip o... larla mı yatacaksın" dedim. Salak ben, aslında hiç söylenecek laf değil banane hayvandan. O an ne dedi tam hatırlamıyorum ama" sen ve senin gibilerine yapmadığım kabahat" gibi birşeyler söyledi. "Tamam o zaman çocukları sana bırakacak değilim çocukları alıp gidiyorum bu kadarı fazla" dedim. "Beni katil edersin sen mezara ben hapise çocuklar yetimhanede büyür" dedi. Aileme bir sürü laflar etti. "Artık gözümde saygın sevgin değerin kalmadı" falan dedi. Ben de "seninde kalmadı, biz zaten sevgimizi saygımızı kaybettik saygının olmadığı yerde sevgi de olmaz ki" dedim. "Git o zaman hükümet orda aç boşanma davası" dedi. "Bana neden bırakıyorsun sen aç" dedim. Ya daha bir sürü şey, yazmadan önce hepsi aklımdaydı ama hepsi karıştı. Ne olur bana birşeyler söyleyin yalvarırım. Size baştan cevap vereyim ailene söyle diyenler olacak ailem zaten bunun 100 katı problemli. Annem dün kayboldu neyseki bulundu. Babam bizi hiç sevmiyor zaten böyle evliliklerimizin sorumlusu o. Kız kardeşiminde benden farkı yok. Çalış diyenler olacak ama çocukları bırakabileceğim kimsem yok ve burası küçük bir yer erkeklere iş yok benim bulmam da çok zor. Polise gitmeyi düşünüyorum ama herşey daha sarpa sarar biliyorum çocuklar çok üzülür babalarına da düşkünler. Ne yapsam bilemedim. İnanın cahil değilim rahatımdan durmuyorum bu evde ama çok çaresizim yemin ederim.
Evet biliyorum ama nereden başlasam elimde kalıyor babamı arıyorum banane diyor anneme söyleyemem babam yüzpnden psikolojisi bozuk o da dün evden kaçtı. Neyse ki gece teyzemdeymiş bulduk.Canım. Bunlar normal şeyler değil. 100 adamdan biri böyledir ancak. Onlara da kötü adamlar diyoruz. Senin evliliğini düzeltme şansın çok üzgünüm ama yokkesinlikle ve kesinlikle ayrilmalisin. Çocuklarını da psikolojileri daha fazla bozulmadan bu ortamdan çıkarmalisin. Ooof of!
Kararini vermissin, bir yolunu bulacaksin. Siddet egilimi olan adamlar karisi ve esir tuttugu biri arasindaki farki anlayamaz. Sen onun esirisin aslinda. Illa demir parmaklik olmasi sart degil. Maddi esaret de esarettir. O yuzden bu tip evlilikleri bitirmek cok zordur zaten. Ama kararini vermissin. Sana guveniyoruz.Evet biliyorum ama nereden başlasam elimde kalıyor babamı arıyorum banane diyor anneme söyleyemem babam yüzpnden psikolojisi bozuk o da dün evden kaçtı. Neyse ki gece teyzemdeymiş bulduk.
Canım benim. Pazar gunu yalnız kalmak ne kadar üzücü değil mi? Eşinde vakit geçirmek isterken bütün gün evde tıkılı kaldınEşimin bugün pazar tatili.
Normalde beraber vakit geçirmemiz gereken günü kendisi 19.05 olmasına rağmen hala eve gelmedi.
Bugün çalışmıyor.
Ev için birşeyler alacaktik ona rağmen gelmedi hala sözde erken gelirim demişti.
Haftanın bir gunu gezebiliyoruz beraber vakit gecirebiliyoeuz.
Ama beyefendinin istirahat gunuymus gezme günü değilmiş.
Hala eve gelmedi.
Iki saat önce konuştuk bu saate geliyordu.
Hala yoldymis.aradim.
B3nim tek görevim yemek mi önüne koymak
Iki hoş sohbet edemiyoruz.
Bahanesi de hazır gezmeyi sevmi
yormuş
Canım benim. Pazar gunu yalnız kalmak ne kadar üzücü değil mi? Eşinde vakit geçirmek isterken bütün gün evde tıkılı kaldın
İlk evlendiğimiz zaman sokağa yeni çıkmış yavru kedi gibi oluyoruz. Bize arabaların tehlikeli olduğunu öğretecek bir büyüğümüz olmazsa ezilir ölür gideriz. Aynen benim gibi, sana da kimse evliliği öğretmemiş. Çünkü aynı benim gibi, geçimsiz bir aileden gelmişsin ve örnek alacağın kimse yok. O yüzden elimden geldiğince, eşinin sana koşarak gelmesi için neler yapabilirsin, onları yazacağım.
1. Onu değiştirmeye çalışmayı bırak. Kendinden başka hiç kimseyi değiştiremezsin. Ne kadar çabalarsan hem yorulursun, hem üzülürsün hem de eşini kendinden uzaklaştırırsın. Çünkü erkekler yardımcı olmak maksadıyla bile verilen tavsiyeleri "eleştiri" olarak algılarlar. Erkek lisanı böyledir. Biz öyle değiliz, çünkü biz erkek değiliz zaten :)
2. İsteklerini doğru biçimde ifade et. Örneğin gülümseyerek "bugün hava çok güzel hayatım, dışarı çıkmak istiyorum." de. O anda kabul etmezse hemen yüzünü asma, sağlık olsun de geç. Belki gerçekten işi var, ya da çok yorgun. Anlayışla karşıla. "Bir dahaki sefere çıkarız madem" de. Eşin iyi bir adamsa (ki 100'ünden 99'u iyidir) zaten senin dışarı çıkmak istediğin onun aklının bir köşesine oturacak, ve ilk fırsat bulduğunda seni gezmeye çıkaracak.
3. Kendini mutlu edecek şeylerle uğraş. Yaptığın anda mutlu olduğun şeyler. En iyi arkadaşınla telde dedikodu yapmak, bilgisayarda oyun oynamak, kitap okumak filan, herşey olabilir. Seni mutlu etme görevini sadece kocana yükleme. Bu haksızlık olur. Kocan da ölümlü bir adam en nihayetinde. Çalışıyor, yoruluyor. Sen kendini ne kadar mutlu edersen, o kadar güler yüzlü ve neşeli olacaksın. Bu da kocanın seninle daha çok vakit geçirmek istemesini zaten otomatikman sağlayacak. Mesela kocan ailesinin evine gitmeni istediğinde "canım istemiyor" de, detay verme. "Gidemem canım kusura bakma" de geç. Gitme oraya, onun yerine seni daha mutlu edecek birşeyle uğraş. Akşam hep beraber kayınvalidene yemeğe gittiğinizde, sen zaten gündüzden mutlu olduğun için, onların söylediği şeyler sana o kadar da batmayacak. Neşeli olacaksın, eşine de güler yüzlü davranacaksın. Böylece o da seni daha da mutlu etmek için çabalayacak.
Surat assın tatlım. Bir insanı sürekli memnun edemezsin. Bırak surat assın. Emin ol uzun dönemde iyi ki onu üzmek pahasına böyle yapmışım diyeceksin. Akşam "gidemedim kusura bakma, çünkü şunu şunu yaptım, çok hoşuma gitti, ısrar etmediğin için çok teşekkür ederim, böyle vakit geçirmek çok iyi geldi" gibi birşeyler söyle.Canim çok güzel öneriler ama
Ben gitmek istemiyorum desem ı gitmek istemediğim için bana sürat yapacak.ve herşeyin nedenini soruyor..
Dediğin gibi kendine gibi olusturmaliyim onla meşgul olmalıyım çok doğru söylüyorsun.
Okulum bittiğinden beri bu görevi dediğin gibi eşime uyukluyorum. Haliyle. Onunda başı agriyomus. Ona da anlayış gostermem lazım.
Doğru diyorsun ama ara sıra yinede gitmeliyim değil mi.Surat assın tatlım. Bir insanı sürekli memnun edemezsin. Bırak surat assın. Emin ol uzun dönemde iyi ki onu üzmek pahasına böyle yapmışım diyeceksin. Akşam "gidemedim kusura bakma, çünkü şunu şunu yaptım, çok hoşuma gitti, ısrar etmediğin için çok teşekkür ederim, böyle vakit geçirmek çok iyi geldi" gibi birşeyler söyle.
Tecrübeyle sabit. İçten içe sen mutlu ol istiyor. Onu memnun etmek seni mustuz ediyorsa, surat asması pahasına kendi istediğin şeyi yapacaksın. Sen bunu bir süre dene. Herşey daha kötüye giderse eski düzene dönersiniz, ne dersin? Kaybedeceğin ne var?
Ya abla diyorum çünkü benden buyuksunuz.ablacim sizi çok merak ediyorum ya...Surat assın tatlım. Bir insanı sürekli memnun edemezsin. Bırak surat assın. Emin ol uzun dönemde iyi ki onu üzmek pahasına böyle yapmışım diyeceksin. Akşam "gidemedim kusura bakma, çünkü şunu şunu yaptım, çok hoşuma gitti, ısrar etmediğin için çok teşekkür ederim, böyle vakit geçirmek çok iyi geldi" gibi birşeyler söyle.
Tecrübeyle sabit. İçten içe sen mutlu ol istiyor. Onu memnun etmek seni mustuz ediyorsa, surat asması pahasına kendi istediğin şeyi yapacaksın. Sen bunu bir süre dene. Herşey daha kötüye giderse eski düzene dönersiniz, ne dersin? Kaybedeceğin ne var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?