• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Doğru diyorsun ama ara sıra yinede gitmeliyim değil mi.
Ailesi eşime düşman oluyor yoksa..
Işleri bir olduğu için iyice sıkıştırıyolar.

Akşam onla beraber mi gitmeliyim böyle bir şeyi kabul eder mi bilmiyorum açıkçası

Kendine gibi buluncaya kadar gitmeliyim galiba.
Ara sıra gidersin tabi, ama her gün gidiyorsun gibi anladım ben.

Eşimin bugün pazar tatili.
Normalde beraber vakit geçirmemiz gereken günü kendisi 19.05 olmasına rağmen hala eve gelmedi.
Bugün çalışmıyor.
Ev için birşeyler alacaktik ona rağmen gelmedi hala sözde erken gelirim demişti.

Haftanın bir gunu gezebiliyoruz beraber vakit gecirebiliyoeuz.
Ama beyefendinin istirahat gunuymus gezme günü değilmiş.

Hala eve gelmedi.
Iki saat önce konuştuk bu saate geliyordu.

Hala yoldymis.aradim.

B3nim tek görevim yemek mi önüne koymak

Iki hoş sohbet edemiyoruz.
Bahanesi de hazır gezmeyi sevmi
yormuş
Boşver canım beklentini çok söyleme anlamayınca anlamıyor bak bana ne umdum ne buldum

Anladığım kadarıyla ayrılma kararını da vermişsin aslında. Bu kararı verm

Bu arada anladığım kadarıyla sen de ayrılmak istiyorsun. Kafanda bitirmişsin olayı. Buna çok çok sevindim. Çünkü okuduğum yazarlar ve çevremde gördüğüm örnekler diyor ki, şiddet eğilimli bir adam kötü bir adamdır ve onunla hiçbir zaman mutlu olamayacaksın. Kendini güvende hissetmiyorsan, mutluluk, huzur, sevgi de arayamazsın.
Ben evliliği ottan çöpten sebeplerle bitirmek isteyen birini duyduğum zaman çok üzülüyorum. Çünkü şiddet eğilimi olmayan, sadakatsiz olmayan veya alkolik/uyuşturucu bağımlısı olmayan bir adam iyi bir adamdır, seni seviyordur ve hareketlerinde yapacağın birkaç değişiklik ile bu adamla inanamayacağın kadar mutlu olabilirsin.
Kötü adamlar ise ayrı bir hikaye... 100 erkekten ancak biri bu kategoriye girer, sana da yazık ki böylesi denk gelmiş. Bize de olabilirdi. Acını paylaşıp azaltabilirsem ne mutlu bana. İnanıyorum ki cesaretini toplayıp ayrılacaksın, zor olacak ama bu da bitecek. Sonra kendine bir "iyi adam" bulacaksın. Dediğim gibi bu oran yüzde 99. O yüzden iyi adam bulmak zor olmayacak. Sonra da çook mutlu olacaksın. Peki çocukların ne olacak? Düşünüp birlikte bulacağız.
Adım adım gidelim...

1. Kocanı artık sevmediğini ve onu görmek istemediğini kabul et (zaten ettin sanırım). Bu gerçekle yüzleşince insan rahatlıyor değil mi? Sevmediğin birinin ilgisine de muhtaç değilsin hem. Onu değiştirmeye de çalışmak zorunda değilsin (zaten kimseyi değiştiremezsin de o başka hikaye). Artık onu sevmiyorsun. Sadece çocuklarının babası olduğu için onunla birlikte yaşıyorsun. Bir nevi ev arkadaşlığı. Bunu kabul ettik mi? Tamam. O zaman o şekilde davran. Onunla fazla alışverişin olmasın. Havadan sudan konuşmak dışında minimum etkileşime gir. Daha fazla fiziksel şiddet görmemen hem senin için hem de çocukların için en iyisi. Huyuna git yani. Nasıl olsa ayrılacaksın. Ona daha fazla ceza vermek, bağırmak, söylenmek hiçbir işine yaramaz. Kalan az zamanınızı huzurlu geçirin.
2. Kocanın seni sevmediğini kabullen. İnsan sevdiğine vurmaz. Sen vurabilir misin? Seni sevmeyen birinin yanında ne kadar çok kalırsan ona o kadar çok batacaksın. Kocanın aslında kendisiyle sorunları var. Sende bir problem yok. Elbette her insan gibi senin de kusurların vardır, ama bu kocanın kendinden güçsüz birine işkence etmesini makul hale getirmez. Dedik ya zaten, o kötü bir adam.
3. Kocandan gelen maddi destek olmadan nasıl geçineceğinin yollarını araştır. Daha büyük bir şehre taşınmak mesela. İstanbul'da, Ankara'da iş bulmak kolay. Bulana kadar yanlarında kalabileceğin birileri var mı? Eşine dostuna haber sal, ama kocan duymasın tabii ki.
4. İlk etapta çocukları düşünme. En kötü ihtimalle 1-2 sene, sen kendi ayakların üstünde durana kadar sensiz kalacaklar. Ama önlerinde dayak yemenden iyidir. Emin ol bunu çok çok iyi biliyorum :KK43:
5. İş bulabileceğin konusunda kendine güvenin gelince, boşanma davasını sen aç. Erkekler boşanma davası açmaz. Kadını bıraktı gitti denmesini yediremezler. Davayı sen aç. Neyiniz varsa mahkeme zaten en az yarısını sana verecek.
6. Bir süre sıkıntı çekeceksin belki. Ama en iyisini yaptığını bileceksin, bu yüzden için rahat olacak. En azından ömrünün sonuna kadar arada derede kalmadın değil mi ya? Suçluluk hissi yok. Belki paran yok ama özgürsün. Çocuklarını da elbet kurtaracaksın.

Elimi açıp dua ediyorum, gerek yok ama dua ediyorum. İnşallah kurtulacaksın bu evlilikten. Ama önce sen kurtulacaksın. Çocuklar sonra. Uçakta güvenlik önlemlerinin yazdığı kartlarda der ki, oksijen maskesini önce siz kendinize takacaksınız, sonra çocuğunuza takacaksınız. Çünkü çocuğa maskeyi takmaya çalışırken siz bayılırsanız, kaza anında çocuğu kurtaracak kimse olmaz.
Çok teşekkür ederim ama yazdıklarınızı düşününce hepsi tamam da dışarıda hiç tanıdığım yok. Bir de çocuklarımı kesinlikle sona bırakamam. Düşüncesi bile korkunç geldi. Belki iki sene kadar sabredersem o zaman çok kolay ayrılırım.

Kararini vermissin, bir yolunu bulacaksin. Siddet egilimi olan adamlar karisi ve esir tuttugu biri arasindaki farki anlayamaz. Sen onun esirisin aslinda. Illa demir parmaklik olmasi sart degil. Maddi esaret de esarettir. O yuzden bu tip evlilikleri bitirmek cok zordur zaten. Ama kararini vermissin. Sana guveniyoruz.
İnşallah kavga ile ayrılmaya kalkarsam bana mutlaka bir şey yapar yaşayan bilir tam bir psikopat babasını baltayla kesmeye kalkmış gece gece

Çok teşekkür ederim ama yazdıklarınızı düşününce hepsi tamam da dışarıda hiç tanıdığım yok. Bir de çocuklarımı kesinlikle sona bırakamam. Düşüncesi bile korkunç geldi. Belki iki sene kadar sabredersem o zaman çok kolay ayrılırım.
Bu arada ne mezunusun canim? Yasin da benden gencmis. Daha hayatının baharındasin.

Kocamla aramız çok uzak sanki. Sürekli olarak bu aralar telefonda okey oynuyor
Bilardo oynuyor.
Ramazan diye eve iftar vaktinde gelse de ramazan ayı dışında hep saat 10 ya da dokuz gibi geliyorlar aile isi.

Bana karşı bir yakınlığını görmüyorum.
Beni sevmediğini düşünüyorum. Şimdi bile uyuyor. Boynuna dokundum hemen öbür tarafa döndü.

Beni gelip bir defa öpmez durduk yere.
Ben giderim öperim sarılırım ama istemez.

Duygusal olarak yıpranıyorum. Dün ailem geldi. Sonra bu telefonla oynamaya başladı. Ben öyle bişey yapsam hemen kızar. Kendisine söyledim. Bana dediği laf
Ben sohbetimi ettim güldüm ama bebeğe daldilar bende oyun oynadım
Dedi.

Saygısızlık diyordun ya dedim. Bende öyle yaparım bundan sonra dedim. Yap istediğini yapıyorsun zaten dedi. Ama öyle bişey olduğunu düşünmüyorum.

Kendini düzelt dedim

Senin düzeltmeye ihtiyacın var dedi. Ben anlamıyorum bunu.

Ne yapmam lazım kızlar.
Git gide kendinden uzaklaştırıyor beni duygusal olarak.. .
o odundan 1 tanede bende var

Yoruldum yiprandim ilgisizliginden sevgisini göstermemesinden söyleye söyleye biktim artik icim yaniyo o öyle yaptikca düzelirmi bilmiyorum umudum yok beklentilerimi yapmamasindan kendimi yalniz hissetmekten yoruldum söylesem olmuyo konusuyom olmuyo küsüyom olmuyo umursamiyom olmuyo insan sevdigini neden üzer anlamiyorum cokmu zor yaa cokmu para pul deilki cokmu cirkinim beceriksizmiyim eksigim ne benim

Bu arada ne mezunusun canim? Yasin da benden gencmis. Daha hayatının baharındasin.
İki yıllık üniversite mezunuyum. Evet git dava aç dedi ama arkasından açta o zaman katil oluyor muyum olmuyor muyum görürsün dedi. Kafamda çok karışık şu sinir halinde herşeyi yapabilir de

Yoruldum yiprandim ilgisizliginden sevgisini göstermemesinden söyleye söyleye biktim artik icim yaniyo o öyle yaptikca düzelirmi bilmiyorum umudum yok beklentilerimi yapmamasindan kendimi yalniz hissetmekten yoruldum söylesem olmuyo konusuyom olmuyo küsüyom olmuyo umursamiyom olmuyo insan sevdigini neden üzer anlamiyorum cokmu zor yaa cokmu para pul deilki cokmu cirkinim beceriksizmiyim eksigim ne benim
Canım benim sen kendini öyke hissetme kendine daha çok değer ver çocuğun var mı yaşın kaç

İki yıllık üniversite mezunuyum. Evet git dava aç dedi ama arkasından açta o zaman katil oluyor muyum olmuyor muyum görürsün dedi. Kafamda çok karışık şu sinir halinde herşeyi yapabilir de
Adam seni esir almış resmen :( Sular durulunca da kendini affettirir, ama iki gün sonra yine aynı şeyleri yapar.

Canım, usenmezsen daha detaylı anlatir mısın? Kaç yaşındasın, kaç yıllık evlisin? Evliliğin nereden geldi nereye gidiyor? Neler değişti?

Kocam bugün bana harçlık bırakmadi2.
Okul bittiginden beri daha nadir harçlık bırakıyor.

Gibilerin için gerekli bütçeyi ayrmiyorum
Aklıma çözüm olarak günlük değil de aylık bir miktar alman geliyor. Esinle bunu konuşabilirsin . Her ayın başında kendine bir bütçe yaparsın, bana bu kadar lazım dersin. Ama ay içinde söylediğin tutarı aşmamak şartıyla. Böylece ikinizin de kafası rahat olur.

Kocam bugün bana harçlık bırakmadi2.
Okul bittiginden beri daha nadir harçlık bırakıyor.

Gibilerin için gerekli bütçeyi ayrmiyorum
Başka aklıma gelen birşey de şu oldu. Ve muhtemelen daha etkili bir çözüm olacak. Eşin bir dahaki sefere sana harçlık bıraktığında, gün icinde onu arayıp güler yüzle teşekkür etmek mucize yaratabilir. "Para için çok teşekkür ederim, sayende şunu şunu yaptım" demek gibi. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken nokta "para için teşekkür ederim, bir dahakine daha fazla bırakır mısın" ya da "teşekkür ederim,ama şunu da yapacaktım para yetmedi" gibi birşey dememek. O zaten sen teşekkür ettikçe elinden geldiği kadar seni memnun etmeye çalışacak.

Back