• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Canım benim, ne kadar çok baskı var üstünde senin böyle. Bu şekilde mutlu olman zor görünebilir tabii, ama bir cozumu olduğundan eminim. Keşke gelin kaynana ilişkileri konusunda da kitaplar okusaydim :)
Konu çok bölük pörçük olduğu için tam olarak şunu yap diyemiyorum. Yalnız şunu söyleyebilirim, onlar senden birşey istediğinde hiç "yapamam" dediğin oluyor mu? Bana olmuyormuş geldi. Mizaç olarak herkesi memnun etmeyi görev bilen biri olabilir mısın?
Onlar benim görevim olduğunu düşünüyor.
Yapmazsam sorumluluk sahibi olmayan biriybiriymisim gibi.
Orda oturuyorlar. Ben getirip götürüyorum

Şimdi esime söyledim o da bişey demedi.
Bana fikir vermiyor.
Yikasaydin sende dedi.

Bana fikir vermiyor.
Yikasaydin sende dedi.
Peki onların senin sorumsuz olduğunu düşünmeleri, senin için gerçekten önemli mi? Bir daha sana gorumcen böyle birşey söylediğinde "yorgundum yapamadım, sizin anlayışla karsilayacaginizi biliyorum" gibi birşey söylemeyi dene. Bakalım ne olacak? Yalnız, "anlayışla karsilayacaginizi, kizmayacaginizi biliyorum" gibi birşey eklemen çok önemli. Yani onların iyi ve anlayışlı insanlar olduğunu düşündüğünü hissetmeliler.
Ayrıca anladığım kadarıyla yemeklerinizi onlar yapıyor, işleri paylasmissiniz. Bu da kötü birşey değil. Kayınvalidene ve gorumcene ara sıra yaptıkları şeyler için teşekkür et. Elinize sağlık yemek çok güzel olmuş de. Kadınlar vericidir, sen teşekkür ettikçe seni el üstünde tutarlar.

Bana fikir vermiyor.
Yikasaydin sende dedi.
Bir de ailesiyle aranda geçen herşeyi kocana anlatma. Bize anlat biz dinleriz :) kocana ailesini şikayet etme. Benim kendi ailemle aram çok iyi değildir mesela, arada kocama dert yanarım babamla ilgili falan. Ama o birşey söylerse kirilirim bozulurum. Bu işler böyledir.

Peki onların senin sorumsuz olduğunu düşünmeleri, senin için gerçekten önemli mi? Bir daha sana gorumcen böyle birşey söylediğinde "yorgundum yapamadım, sizin anlayışla karsilayacaginizi biliyorum" gibi birşey söylemeyi dene. Bakalım ne olacak? Yalnız, "anlayışla karsilayacaginizi, kizmayacaginizi biliyorum" gibi birşey eklemen çok önemli. Yani onların iyi ve anlayışlı insanlar olduğunu düşündüğünü hissetmeliler.
Ayrıca anladığım kadarıyla yemeklerinizi onlar yapıyor, işleri paylasmissiniz. Bu da kötü birşey değil. Kayınvalidene ve gorumcene ara sıra yaptıkları şeyler için teşekkür et. Elinize sağlık yemek çok güzel olmuş de. Kadınlar vericidir, sen teşekkür ettikçe seni el üstünde tutarlar.
Yemeği hazırlamaya bende yardım ediyorum. Sofrayı tek başına kurup kaldiriyorum. Gorumcem oluyordu. Yeni geldi.
Bir sorun olunca eşimin beni sahiplenmemesi ayrı sert.
Bana evinde sim ayrı bir sert. Kayinvalidemin başta beni isteyip sonradan böyle hizmetçi muamelesine sokması ayrı bir sert..

Bir şey demeyi düşünmüyorum açıkçası.
Onlar o laftan anlayacak yapıda değiller.

Bir de ailesiyle aranda geçen herşeyi kocana anlatma. Bize anlat biz dinleriz :) kocana ailesini şikayet etme. Benim kendi ailemle aram çok iyi değildir mesela, arada kocama dert yanarım babamla ilgili falan. Ama o birşey söylerse kirilirim bozulurum. Bu işler böyledir.

Ne yapayım canim açıyor artık.
Oya seye laf ediyolar tavır yapıyorlar

Yemeği hazırlamaya bende yardım ediyorum. Sofrayı tek başına kurup kaldiriyorum. Gorumcem oluyordu. Yeni geldi.
Bir sorun olunca eşimin beni sahiplenmemesi ayrı sert.
Bana evinde sim ayrı bir sert. Kayinvalidemin başta beni isteyip sonradan böyle hizmetçi muamelesine sokması ayrı bir sert..

Bir şey demeyi düşünmüyorum açıkçası.
Onlar o laftan anlayacak yapıda değiller.
Böyle dedin ama deneyeceksin biliyorum ben :)

Denemeyecegim
Hiçbir yere ait hissetmiyorum

Tek isim benim onların ayak işini yapmak mi.
Değil tabii, hiç birimiz bu dünyaya mutfak işçisi olmak için gelmedik, değil mı ya?
Keşke başka bir çözüm bulabilsem.. herkes kendisi için en iyi olanı yine kendisi bilir. Acaba ne yapabilirsin...

Değil tabii, hiç birimiz bu dünyaya mutfak işçisi olmak için gelmedik, değil mı ya?
Keşke başka bir çözüm bulabilsem.. herkes kendisi için en iyi olanı yine kendisi bilir. Acaba ne yapabilirsin...

Emin ol bilmiyorum

Sesimi biraz yüksek çıkaramıyorum.
Onlar hazır cevap ben bişey söylesem dili uzun diyorlar.
Çevredeki insanlara koyuluyorlar.
Iftira evliliğimi bozmak mi amaçları iman bilmiyorum.
Evlilik benim aklımda yokken kendileri koştular peşimpeşimden ben istememistim .
O yüzden biraz pişman oluyooluyorum.
Hani belki evlenmseydim diyorum ama evlendim

Kayinvalidem gorumcem nişanlılık suresince melek gibi davraniyolardi.
Sonradan bu hale mi geldiler yoksa ben içlerine girince mi yüzlerini gördüm bilmiyorum

Insanın daha bir haftalık evliyken keşke evlenemseydim demesine sebep olan bir ailesi var.
Ama esim aile işinde çalışıyor.
Maasini bile suan düzenli vermiyorlar
Birde üstüne üstlük bu tarz beni

Uzuyorlar.
Eşimin yanında numaradan iki gülüp konuşuyorlar.

Gündüz ise eziyet...

Psikolojimi bozuyorlar iyice.

Emin ol bilmiyorum

Sesimi biraz yüksek çıkaramıyorum.
Onlar hazır cevap ben bişey söylesem dili uzun diyorlar.
Çevredeki insanlara koyuluyorlar.
Iftira evliliğimi bozmak mi amaçları iman bilmiyorum.
Evlilik benim aklımda yokken kendileri koştular peşimpeşimden ben istememistim .
O yüzden biraz pişman oluyooluyorum.
Hani belki evlenmseydim diyorum ama evlendim

Kayinvalidem gorumcem nişanlılık suresince melek gibi davraniyolardi.
Sonradan bu hale mi geldiler yoksa ben içlerine girince mi yüzlerini gördüm bilmiyorum

Insanın daha bir haftalık evliyken keşke evlenemseydim demesine sebep olan bir ailesi var.
Ama esim aile işinde çalışıyor.
Maasini bile suan düzenli vermiyorlar
Birde üstüne üstlük bu tarz beni

Uzuyorlar.
Eşimin yanında numaradan iki gülüp konuşuyorlar.

Gündüz ise eziyet...

Psikolojimi bozuyorlar iyice.
Çok zor, çok yıpratıcı gercekten :( bir işe girip çalışma imkanın var mı?

Çok zor, çok yıpratıcı gercekten :KK43: bir işe girip çalışma imkanın var mı?
Okuyordum mezun oldum

Dgs ile uzatmak istiyorum. Sanırım bunun için calissam daha iyi olacak..
Onları görmeyecek birşeyler yapmak iyi olur herhalde.
Bu durumlar eşimden uzaklaştırıyor beni...

Yanına bile yatasim gelmiyor.
Uyumasanda kalk uzan dedi ama ben salonda uzanıyorumuzanıyorum suan.

Okuyordum mezun oldum

Dgs ile uzatmak istiyorum. Sanırım bunun için calissam daha iyi olacak..
Onları görmeyecek birşeyler yapmak iyi olur herhalde.
Bu durumlar eşimden uzaklaştırıyor beni...

Yanına bile yatasim gelmiyor.
Uyumasanda kalk uzan dedi ama ben salonda uzanıyorumuzanıyorum suan.

Bu durumu eşime yansitmamam gerekir değil mi..
Birde böyle olunca iyice tek kalırım.. .

Şiddet derken mesela bir veya iki kere asiri derecede kavga olduğunda mı, yoksa eşinizin huyu mudur bu? Kaç yıllık evlisiniz?
İlginiz için saolun 10 yıllık evliyim eşim öfke kontrol problemi yaşıyor kavganın dozu arttığında oluyor bu birde bir iki kere kıskançlığı büyütüp olmuştu onun dışındakiler hep öfke ile ilgiliydi.

Pembegomlek çim sen niye bu kadar kendine küstün bakıyım güşümsemek sana ne çok :KK200:yakışıyor oysa

İlginiz için saolun 10 yıllık evliyim eşim öfke kontrol problemi yaşıyor kavganın dozu arttığında oluyor bu birde bir iki kere kıskançlığı büyütüp olmuştu onun dışındakiler hep öfke ile ilgiliydi.
Şiddet eğilimi, bağımlılık veya birden cok sadakatsizlik yoksa kimsenin bosanmasini desteklemiyorum şahsen. Ama bunlardan biri varsa, güvende değilsiniz demektir. Bu durumda boşanmayı destekliyorum.

Bu durumu eşime yansitmamam gerekir değil mi..
Birde böyle olunca iyice tek kalırım.. .

Yemeklerinizi kendi evinizde baş başa yeseniz? Yani eviniz ayrı ama yemekleri birlikte yemeniz hoş değil bence. Bana eşim ramazanda gidelim kalalım oruç tutacaksın zorlanma dedi ben yinede kabul etmedim. Neden kendi evim varken başkasının evinde yiyeyim ki? Bence eşinize yalnız kalmak istediğinizi söyleyin. Güzel güzel sofralar hazırlayıp kendi evinizde yemek yemenin daha güzel olduğunu düşündürün... Yani gerek yok öyle ana babanın yanında yemek yemeğe sizin kendi eviniz var sonuçta. Hem onlarla ne kadar sık görüşürseniz o kadar çok anlaşmazlıklar olur ki yani hergün çok fazla. Ya dediklerine kulagınızı tıkayacaksınız yada sesinizi çıkartacaksınız. Bunları yapamıyorsanız araya mesafe koymak en iyisi.

Şiddet eğilimi, bağımlılık veya birden cok sadakatsizlik yoksa kimsenin bosanmasini desteklemiyorum şahsen. Ama bunlardan biri varsa, güvende değilsiniz demektir. Bu durumda boşanmayı destekliyorum.
Maalesef öyle bir imkanım yok kocam normalde çok iyi çok düşkün ama çok sinirli olabiliyor. Sakın kimse yanlış anlamasın burda kesinlikle kocam çok iyidir demiyorum ama ....

Yemeklerinizi kendi evinizde baş başa yeseniz? Yani eviniz ayrı ama yemekleri birlikte yemeniz hoş değil bence. Bana eşim ramazanda gidelim kalalım oruç tutacaksın zorlanma dedi ben yinede kabul etmedim. Neden kendi evim varken başkasının evinde yiyeyim ki? Bence eşinize yalnız kalmak istediğinizi söyleyin. Güzel güzel sofralar hazırlayıp kendi evinizde yemek yemenin daha güzel olduğunu düşündürün... Yani gerek yok öyle ana babanın yanında yemek yemeğe sizin kendi eviniz var sonuçta. Hem onlarla ne kadar sık görüşürseniz o kadar çok anlaşmazlıklar olur ki yani hergün çok fazla. Ya dediklerine kulagınızı tıkayacaksınız yada sesinizi çıkartacaksınız. Bunları yapamıyorsanız araya mesafe koymak en iyisi.

Işte hayır biz ramazandan öncede birlikteydik.

Ama hergün bana çok fazla geliyor

Işte

Back