- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.846
- 248
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
- #1.261
Z Zeynep BKızlar eşimle sabahtan beri misafirlerle ilgilendik
bu saatte evdeyiz. Dükkana gidicek diye beni de kaynanamlara birakicakmis.
Gitmek istemediğimi dinlenmek istedigimi söyledim
Gelince dinlenirrsin hazırlan dedi.
Ben ısrarla hazirlanmadim.
Inat yapma dedi.
Bağırdı çağırdı. Misafir var oturcaz dedi.
Bende kendi istediğim şeyi söyledim.
Bir 15 dk böyle geçti
Birden bağırarak kolumu çekerek tepki verdi.
Ama bu sefer tepkisiz kaldım. Sözümü dinliceksin ikiletmiceksin dedi.
Robot değilim dedim. Robotun hazırlan dedi.
Neyse hazirlanmadim.
Bu gece gelmezsen bir daha ne babannenlerle ne babanla ne kardesinle gorustururum dedi.
Bişey demedim. Geliyomusun gelmiyomusun dedi. Yok dedim. Iyi bir daha seni ailenle gorusturen en adı. O.rsu cocugu. Esir hayatı sana dedi.
Neyse çıkıyordu.
Yolcu etcektim.
Bir de yolcu mu endeksin dedi
Bende evet dedim
Hayırlı işler dedim.
Kapattı gitti.
Tepkisiz kalkmakla iyi yapmışsın canım.sonra sakinlerine hata yaptığını anlayacak bence esin.ama anlayamadığım eşinin annesigile gitmeni istemesi kendinden mi yoksa annesi mi dolduruyor yada tembihliyor
Tepkisiz kalkmakla iyi yapmışsın canım.sonra sakinlerine hata yaptığını anlayacak bence esin.ama anlayamadığım eşinin annesigile gitmeni istemesi kendinden mi yoksa annesi mi dolduruyor yada tembihliyor
Ya normal zamanda da sen onunla evli si ailesiyle değil ki.ondan çok ailesiyle vakit geciriyorsun.kararli oldugunu anlasın sende bir bireysin ve kararlarina saygi duymak zorunda.bence sakinlestigi yanina geldigi(ki illaki gelecek)zaman konuşmak izin bu durumu.hergün oraya gitmeye mecbur değilsin.şu an bende eşimle.tartıştık o kadar sinirliyim ki ne ler neler sayasim var esine ama neyse...Kendi isteği
Ailesinin isteği.
Birde misafir var ya.
Canım hiçbirsey soylememekle çok büyük olgunluk gostermissin.
Canım hiçbirsey soylememekle çok büyük olgunluk gostermissin.
Çok takdir ettim.
Risk almışsın gibi görünüyor, ama anladığım kadarı ile sürekli onların evine gidersen de evliliğini devam ettiremeyeceksin. O yüzden bu alınması gereken bir risk.
Eşinin biraz kendisiyle kalınca hatasını anlayacağını düşünüyorum. Tekrar gorustugunuzde ona herseye rağmen güler yüz gösterebilirsen ve soğuk savaş yapmazsan, sonunda eğer eşin iyi bir insan ise hatasını anlayacaktır.
Sonuçta sen onun kadınısın, ne olursa olsun senden en fazla birkaç gün uzak kalabilir/trip atabilir.
İnşallah herşey istediğin gibi olacak canım benim.
Ailenle tehdit ediyor bir de.. hayır anlamiyorum insanlar neden gelini evlerinde olmasını istiyorlar sürekli.. Guc savaşı mi ne bu benim kayinvalidem de hep geleyim gideyim istiyordu. Ama başta tavrımı belli ettim hafta da bir mutlaka gidiyorum o kadar. Bir de çalıştığım için bahanem hazır oluyor.. iyi yapmissin tavrını belli etmekle tüm gün berabersiniz akşam vakti orda ne yapacaks8n ..
B Bugunneselibirgun canım uzun zamandır konunu takip ediyorum fakat ilk defa yazıyorum evliliğini kurtarmaya çalışman gerçekten çok güzel ve onurlu bir davranış fakat şöyle bir durumda söz konusu anladığım kadarıyla eşin senin isteklerine karşı duyarsız kalıyor ve dediğim dedik modunda..Zeynep hanımın söylediklerine tamamen katılıyorum ve düşüncelerini çok olgunca buluyorum fakat hep senin karşılıksız çabalaman bir süre sonra seni yoracaktır diye düşünüyorum.bence bir süre kavga etmeden konuşmadan eşine karşı tavrını belli et sen konuşmadıkça sessiz kalıp içine kapandıkça ne oluyor diye düşünmeye ve sorgulamaya başlayacaktır zira kimsenin kimseye bu şekilde davranma hakkı yok ve sen onun eşisin bunun bilincinde olması gerekiyor sırf evlisiniz diye sana senin istemediğin üzüldüğün hiç bir şeyi zorla yaptıramaz
Kırıldım demen yardımcı olacaktır.Ne gibi bir risk aldım.
Ben oradayken" babanin evine git" lafini bekledim
Demedi...
Çok şükür ama
Isteklerini yapmam için sesini yükselttiğini farkettim itttirdigini falan
Ama yine de oyle tepki olarak cevap vermedim.
Suan hala eve gelmedi.
Mesaj attim" anahtarı bulamadim uykum çok var beklemecegim diye.
Ama cevap yok.
Sonuç ne olacak bilmiyorum...
Belki gelecek belki gelmeyecek...
Allah yardımcim olsun...
Suan kırgınım.
O söylenirken kirildim demeli miyim
Ayrıca söylenirken başka odaya geçtim ve beni takip etti sürekli
Bakalım gerçekten esi olarak mi görüyor yoksa kölesi olarak mi...
Kırıldım demen yardımcı olacaktır.
Gerçek bir risk almadın aslında, ama risk almış gibi hissediyor olabilirsin bağırdığı için.
Seni kölesi olarak görmüyor, ama onun dediğini yapmayınca onu sevmediğini filan düşünüyor , o yüzden bu kadar agresif.
Tatlım demek istediğim yüzüne gülme kötü davran değil olumlu tavrına devam et fakat şöyle onu sürekli pohpohlamak şunu ister misin bunu yapayım mı değil örneğin senden bişey istediğinde tabiki hayatım de ama biraz mesafeli kalarak ve zeynep hanımın şu sözüne tamemen katılıyorum malesef biz istemediğimiz bir şey söz konusu olduğunda hayır demeyi beceremiyoruz oysa net ve kendinden emin bir hayır cevabı kadar insanın kendine olan güvenini artıran başka birşey olamaz ve en önemlisi kendine güven bencil ol ve kendini sev bu hayata kimseyi memnun etmek için gelmedin bunu unutma sen kendini sever ve özgüvenli durursan emin ol çevrendeki insanlarda sendeki ışıltıyı farketmeye başlayacaktır.kayınvalide konusuna gelince yapmak istemediğin hiç bir şeyi yapma açık ve net bir hayır ile yapmak istediğini belirt ve açıklama yapma fakat saygısızlıkta yapma çünkü erkeklerin birçoğu annesinin sözünü herşeyden önemli görüyor malesef.Yani hiç bir şekilde yüzüne gulmesem her dediğine hayır desem bu sefer de olmayacak ki.
Bugün bana yardım etti.
Balkonu yikamam için su taşıdı.
Kıyafetlerini topladı.
Yardımcı oldu ve anlays gösterdi.
Bunlar için akşam teşekkür ettim Z Zeynep B nin dediği gibi.
Bu kadar tesekkkure hazırlan hadi gel dedi.
Ama olay bu.
Beni 12 oldu saat. Hala evde tek başma birakiyor
Neyden korkuyorsun hayatım evde yalnız oldugun için mi korkuyorsun, yoksa hiç gelmez diye mi?Gelir mi sence eve.
Uymali miyim
Korkuyorum
Yapma demek kolay ama uygulamak zoe.Tatlım demek istediğim yüzüne gülme kötü davran değil olumlu tavrına devam et fakat şöyle onu sürekli pohpohlamak şunu ister misin bunu yapayım mı değil örneğin senden bişey istediğinde tabiki hayatım de ama biraz mesafeli kalarak ve zeynep hanımın şu sözüne tamemen katılıyorum malesef biz istemediğimiz bir şey söz konusu olduğunda hayır demeyi beceremiyoruz oysa net ve kendinden emin bir hayır cevabı kadar insanın kendine olan güvenini artıran başka birşey olamaz ve en önemlisi kendine güven bencil ol ve kendini sev bu hayata kimseyi memnun etmek için gelmedin bunu unutma sen kendini sever ve özgüvenli durursan emin ol çevrendeki insanlarda sendeki ışıltıyı farketmeye başlayacaktır.kayınvalide konusuna gelince yapmak istemediğin hiç bir şeyi yapma açık ve net bir hayır ile yapmak istediğini belirt ve açıklama yapma fakat saygısızlıkta yapma çünkü erkeklerin birçoğu annesinin sözünü herşeyden önemli görüyor malesef.
Neyden korkuyorsun hayatım evde yalnız oldugun için mi korkuyorsun, yoksa hiç gelmez diye mi?
Bugün gelmese bile yarın illa ki gelecek.
Korkuların gerçekçi mi? Önce bunu bir degerlendir.
Gelmezse eğer sürekli arama, sürekli mesaj atma.
Ama mesela "dediğini yapmadım diye seni sevmedigimi düşünüyor olabilirsin, ama inan ki seviyorum ve sadece yorgundum. Beni anlayacağını biliyorum, iyi geceler" gibi birşey yazıp yatıp uyuyabilirsin.
O trip atsa bile sen güler yüz göstermeye devam et.
Sen onun hareketlerini kontrol edemezsin, sadece kendi hareketlerini kontrol edebilirsin.
Bu arada illa ki "eve dön" diye baskı yaparsan, senin ona muhtaç olduğunu düşünecek ve bir daha birseye hayır dediğinde daha kötü olacak.
Canım sana destek olcaksa eğer bende şu anda tekim öyle olmak zorunda olduğu için ve üstüne hamileyim hiç korkma aklına kötü şeyler getirme eşinide sürekli arayıp mesaj atma bana kalırsa bence eve gelecektir zatenGelir mi sence eve.
Uymali miyim
Korkuyorum
Canım kapiniz bir gece kilitli kalmadı diye eve yabancı birinin girmesi çok cok düşük bir ihtimal.Tek kaldığım için. şimdi mesaj atsrsam hani uyumadin mi diye bir tepki gösterebilir..
Ayrıca dediğin gibi gelmeyedebilir.
O zaman benim burda olmamin ne anlamı kalır ki.
Ben evliyim sonuçta.
Neyse sanırım uyumaliyim.
Gelsin veya gelmesin...
Belkide bana karşı içindeki tek şey öfke ve inat.
Hayırlısı olsun.
Kapıda kitli değil kitleyemicem ne yapcam bilmiyorum.
Mesajıma cevap vermedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?