- 27 Mayıs 2017
- 469
- 557
- 18
- 41
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
- #1.241
Şikayet etmeyi bırakıp, sadece en saf haliyle isteklerini dile getirerek.Nasıl ben istemeden gelip öpecek sarılacak.
Ondan sevgi sözcükleri duyacağım
Yani bir nevi onu nasıl peşimden kostururum
Şikayet etmeyi bırakıp, sadece en saf haliyle isteklerini dile getirerek.
"Ev çok dağınık, toplamaya vaktim de yok" bu bir şikayettir.
"Yarın misafir gelecek. Evimizin daha toplu görünmesini isterdim. Senin aklına ihtiyacım var. Ne düşünüyorsun?" bu da en saf haliyle gönlünden geçeni ve ne istediğini ifade etmektir.
Pembecim o kadar çok şikayet ediyorsun ki..
Evet hepsinin kökeninde bir istek yatıyor. Ama cümleyi söylerken "istediğin şeyi" değil, "istemediğin şeyi" ifade ediyorsun. Bu yüzden şikayet ve söylenme olarak algılanıyor ve kocan seni duymazdan geliyor veya senden kaçıyor.Ben bunların şikayet olduğunu düşünmediğim için öyle cümle kuruyorum
Şikayet değil elbette istek. Ama ifade edisim yanlış anlaşılıyor
Anasina yardım et cem ya da inadına diyor.Ya cnm senin ev niye öyle anlamadım işler duruyr eşin neden toplama falan demiş kendin halletsene işini
Kaçtığı doğru.Evet hepsinin kökeninde bir istek yatıyor. Ama cümleyi söylerken "istediğin şeyi" değil, "istemediğin şeyi" ifade ediyorsun. Bu yüzden şikayet ve söylenme olarak algılanıyor ve kocan seni duymazdan geliyor veya senden kaçıyor.
Ya kocanda seni anlayacagına daha daüstünemi gelyr nedir evin halinden memnun herhalde.bende senin gibi kaynanayla yakınız yemek falan beraber ama evin işinide hallediyrm senin neden birikiyr kalıyr
Yazacak birsey kalmadı galiba :) alışkanlık yaptı sürekli girip bende bakıyorum ama yazan yok.Neden sustunuz
Ben de üşenmedim tek tek okudum. Senin için üzüldüm Allah esine akıl fikir versin. Erkeklerin çoğu başta böyle oluyor galiba eşlerinin değerini sonradan anlıyorlar ama o zamnda en güzel yılları heba olmuş oluyor. Annem ile babamın evliliği de böyleydi. En önce kendi ailesiydi bizden bile önde tutardı yeğenlerini.. Ama işleri bozulunca babamın yanında ne abileri ne yeğenleri kaldı. Sonra patron annem oldu bizim evde ama tabii en güzel yılları heba oldu gitti. Umarım senin eşin daha erken fark eder önceliğinin kendi eşi olduğunu..
Ben kendime sabır diliyorum...Ben şuan da 28 yaşındayım annem 16 sene kadar çekti bu senin yaşadıklarını sadece farklı babam anneme hep sevgisini belli ederdi. Ama hep annesi ailesi abileri öndeydi.. onlar yüzünden evde kavga küslük olurdu. Gelinecek gidilecek. Hep bir arada olunacak.. Bi yere giderken babamın kendi arabasında annem kardeşim ve ben bagajda eltileri yegenelri yanında giderdik.. Ama düşünce kimsesi kalmadı yanında.. Şimdi dört dörtlük ama gel bir de anneme sor.. Dert sahibi oldu kadın..
Tez zamanda kocanı akıl fikir versin rabbim.. kayınvalidene de selamet sen anlattıkça ben delirdim.
Valla canım senin fikrini sormadıkları doğru birde eşin hani misafir geleceğini biliyor ya ne olur nr olmaz diye bir alışveriş yapsaydı madem sende git sabah markete al herşeyi hazır yapacak bir şey yokBenim eşimin beni farkedecegine bana iyi davranacsgina karşı umudm yok.
Kalmadı.
Bugün urfadan akşam 10da misafirler geldi.
Yemeği hazırladık ettik.
Gece 12.30 da eve dönerken kayinbabam kahvaltıya siz alın demis.
Esimde yeni söyledi.bana da danissaudiniz keşke dedim. Kayinvalidem sadece çaya gelceklerdgelceklerdi demişti. Nerden çıktı dedim.
Daha misafir gelmeden laf soz yapiyosun
Babam herşeyi sana danışsin o zaman bundan sonra dedi.
Hala tavırlı.
Bir duzelemicez galiba kızlar..
Guller ve laleler Z Zeynep B visnelicheesekek
Valla canım senin fikrini sormadıkları doğru birde eşin hani misafir geleceğini biliyor ya ne olur nr olmaz diye bir alışveriş yapsaydı madem sende git sabah markete al herşeyi hazır yapacak bir şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?