- 24 Eylül 2016
- 247
- 254
- 103
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
-
Bunlardan biri yok esimde ama evde elinden hiç bir iş gelmez birşey bozulsa falan.mesela 3 aydır yatak odasının avizesi bozuk isik yanmiyor bir kaç kez dedim şunu yapsan diye artık demiyorum ne yapayım yani.ayda.başka birşey olsa babam.gelir yapar o elini sürmüyorOfff çok üzüldüm. Tabii bu durumda gülümsemek iyi davranmak çok zor. Ama inan ki ameliyatı aramizin bozuk olduğu zamanlarda gecirseydim, benim eşim de aynı şekilde davranırdı. Bu değişim öyle bir anda olmadi, evimizdeki bu hoşgörü sevgi saygı ortamının oluşması 5-6 ay sürdü en az. Çünkü ben de sizin gibiydim, acemiydim, ne yapacagimi bilmiyordum. Şimdiyse eski davranislarima bakıp adam hakliymis diyorum.
Ben de bu süreçte daha mutlu huzurlu bir insan haline geldim.
Birsey soracağım: eşiniz hiç size vurdu mu? Kronik (birden fazla) sadakatsizligi oldu mu? Ya da aktif bir bağımlılığı var mı (alkol uyuşturucu)? Eğer bunların biri söz konusu değilse eşiniz iyi bir insan demektir. Sizinle evlenmiş ve hayatını sizinle geçirmek için o yemini etmiş bir insan, elbette sizin mutlu olmanızı ister. Sürekli mutsuzsaniz, sizin için yaptığı günlük ufak şeyleri gormuyorsaniz, teşekkür etmiyorsaniz, adam kendi kabuğuna çekilir. Kendini başarısız hisseder çünkü.
Çocuk istemiyorsanız neden kabul ettiniz? Birşey sizi çok zorlayacaksa, kendinize ayiracaginiz zamandan calacaksa, "yapamam, hazır değilim" diyeceksiniz. Bu çocuk yapmak gibi büyük birşey de olabilir, bulaşığı yıkamak gibi küçük birşey de. Sadece "yapamam" deyin geçin. Uzun uzun sebebini anlatmayin. Unutmayın belli olmasa da onun için en önemli olan şey sizin gülen yüzünüz. Ecnebilerin bir deyişi vardır, "Happy wife happy life" :)Sabırlı birisin valla ya bizim gibi onlarda düşünse huysuzluk çıkarmasa sen mesela kendini değiştirmişsin başka neden pnlar düşünmüyor. Ben buna kızıyorum
Mesela eşim çok istiyodu bebek çoçuk istiyorum der durur evlendiğimizden beri ben daha zamanı var dedikçe küserdi. Onu da kabul ettim bu seferde sem hevesli değilsin benim kadar çok istemiyosun oldu. Her ay merakla bekliyo bebek olmayınca gene morali bozuluyo konuşmuyo. Ya valla şuraya yazdıkça o kadar çok cinslikleri varmış ki !
Senin bir elektrikçi çağırma şansın yok mu? Eşin o işlerden anlamıyor olabilir insanlık hali.Bunlardan biri yok esimde ama evde elinden hiç bir iş gelmez birşey bozulsa falan.mesela 3 aydır yatak odasının avizesi bozuk isik yanmiyor bir kaç kez dedim şunu yapsan diye artık demiyorum ne yapayım yani.ayda.başka birşey olsa babam.gelir yapar o elini sürmüyor
Eve elektrikçi sucu çağıramam o yokken kiyameti koparir.hayır anlıyor aslında.hafta sonuca bir pazarim var ben usta elektrikçi başı bekleyemem diyor.Senin bir elektrikçi çağırma şansın yok mu? Eşin o işlerden anlamıyor olabilir insanlık hali.
Bu arada diğer yaptığı ufak şeyleri takdir etmiyorsan, günde en az 1-2 defa teşekkür etmiyorsan, motivasyonu kalmamıştır. Mesela marketten birşey alıp geldi, ben hemen teşekkür ederim. Benim için yaptığı şeylere çok sevinirim. Gerçekten bir sürü şey yapıyor benim için. Ve ben ona teşekkür ettikçe daha çok şey yapası gelir.
Dediğim gibi, olay küçük küçük şeylere teşekkür etmekte bitiyor. Klişe olacak ama, senin için yaptığı en az 10 tane şey yazabilir mısın buraya :)Eve elektrikçi sucu çağıramam o yokken kiyameti koparir.hayır anlıyor aslında.hafta sonuca bir pazarim var ben usta elektrikçi başı bekleyemem diyor.
Haksiz oldugunu dusundugu birmkonuda nadirde nolsa gönlümü alır bir sekilde.birsey istersem alır mesela almam demez yani.aramızda ne geçerse geçsin ben onu yatakta geri çevirmem asla oda beni.eğer isim varsa mesela misafir gelecekse falan is yetismeyecekse çocuğa bakar seve seve.bir yere mi gitsek aceba dersem gideriz :)direk suraya gidelim dersem gidilmez.geçen bayram başbaşa kallim diye otel ayarlayacakti ama yer kalmamıştı.eğer aramızda sorun yoksa evlilik yıldönümü ve doğum günümde mutlaka bir.kırmızı gül le gelir eve.asıl sorun şu ki ben kocami seviyorum yakın olmak.ne bileyim sarılmak istiyorum ama.o böyle şeylere pek.yatgın degil o yuzden evde ev arkadasi gibi yasamak beni.soğutuyor.sanıyorsun ki bizden başka tüm evliler aşk bocugu..Dediğim gibi, olay küçük küçük şeylere teşekkür etmekte bitiyor. Klişe olacak ama, senin için yaptığı en az 10 tane şey yazabilir mısın buraya :)
Çok güzel bir evliliginiz var gibi duruyor. Allah bozmasın. Sarılmak istiyorsanız sarılın, öpün falan, hepimizin sevdiği istediği şeyler bunlar. Ama sizi en başta ona çeken şey erkek gibi olması, yani kadın gibi olmamasıydı değil mı? Sürekli sarılıp aşk böceği gibi davranan erkek yoktur pek. Ama genelde ummadığın anda gelir öper sarılır. Böyle şeyler talep edilmez, karşındakinin içinden gelince mutlu olursun. Peki içinden gelmesi için ne yapman lazım? Kendini mutlu etmen, seni mutlu eden şeylerle ugrasman lazım. Mesela ben stresli olduğumda ilgi istediğimde o stresi dışarı yansittigim için kocam kaçar benden. Ben de çıkarırım akrilik boya takımını, resim yaparım. İkide bir gelir bakar sirnasir.Haksiz oldugunu dusundugu birmkonuda nadirde nolsa gönlümü alır bir sekilde.birsey istersem alır mesela almam demez yani.aramızda ne geçerse geçsin ben onu yatakta geri çevirmem asla oda beni.eğer isim varsa mesela misafir gelecekse falan is yetismeyecekse çocuğa bakar seve seve.bir yere mi gitsek aceba dersem gideriz :)direk suraya gidelim dersem gidilmez.geçen bayram başbaşa kallim diye otel ayarlayacakti ama yer kalmamıştı.eğer aramızda sorun yoksa evlilik yıldönümü ve doğum günümde mutlaka bir.kırmızı gül le gelir eve.asıl sorun şu ki ben kocami seviyorum yakın olmak.ne bileyim sarılmak istiyorum ama.o böyle şeylere pek.yatgın degil o yuzden evde ev arkadasi gibi yasamak beni.soğutuyor.sanıyorsun ki bizden başka tüm evliler aşk bocugu..
Maalesef stres atmaya pek vakit olmuyor çocuktan bende galiba eşimden çıkarıyorum stresimi farkında olmadan :)Çok güzel bir evliliginiz var gibi duruyor. Allah bozmasın. Sarılmak istiyorsanız sarılın, öpün falan, hepimizin sevdiği istediği şeyler bunlar. Ama sizi en başta ona çeken şey erkek gibi olması, yani kadın gibi olmamasıydı değil mı? Sürekli sarılıp aşk böceği gibi davranan erkek yoktur pek. Ama genelde ummadığın anda gelir öper sarılır. Böyle şeyler talep edilmez, karşındakinin içinden gelince mutlu olursun. Peki içinden gelmesi için ne yapman lazım? Kendini mutlu etmen, seni mutlu eden şeylerle ugrasman lazım. Mesela ben stresli olduğumda ilgi istediğimde o stresi dışarı yansittigim için kocam kaçar benden. Ben de çıkarırım akrilik boya takımını, resim yaparım. İkide bir gelir bakar sirnasir.
Çocuk istemiyorsanız neden kabul ettiniz? Birşey sizi çok zorlayacaksa, kendinize ayiracaginiz zamandan calacaksa, "yapamam, hazır değilim" diyeceksiniz. Bu çocuk yapmak gibi büyük birşey de olabilir, bulaşığı yıkamak gibi küçük birşey de. Sadece "yapamam" deyin geçin. Uzun uzun sebebini anlatmayin. Unutmayın belli olmasa da onun için en önemli olan şey sizin gülen yüzünüz. Ecnebilerin bir deyişi vardır, "Happy wife happy life" :)
Çok güzel bir evliliginiz var gibi duruyor. Allah bozmasın. Sarılmak istiyorsanız sarılın, öpün falan, hepimizin sevdiği istediği şeyler bunlar. Ama sizi en başta ona çeken şey erkek gibi olması, yani kadın gibi olmamasıydı değil mı? Sürekli sarılıp aşk böceği gibi davranan erkek yoktur pek. Ama genelde ummadığın anda gelir öper sarılır. Böyle şeyler talep edilmez, karşındakinin içinden gelince mutlu olursun. Peki içinden gelmesi için ne yapman lazım? Kendini mutlu etmen, seni mutlu eden şeylerle ugrasman lazım. Mesela ben stresli olduğumda ilgi istediğimde o stresi dışarı yansittigim için kocam kaçar benden. Ben de çıkarırım akrilik boya takımını, resim yaparım. İkide bir gelir bakar sirnasir.
Çocuk olunca tabi kendine vakit ayırmak daha zor. Akşamları eşin eve geldiğinde çocuğu ona bırakıp kendin birseylerle ugrasabilirsin mesela.Maalesef stres atmaya pek vakit olmuyor çocuktan bende galiba eşimden çıkarıyorum stresimi farkında olmadan :)
Herşeye böyle tepki veriyorlarsa zor tabii. Onlarla vakit geçirmek zorunda mısın? Başka kadın arkadaslarin var mı? Sürekli berabersiniz gibi anlıyorum ben, o yüzden bunalmış olabilirsin. Benim kendi ailem bile bunaltiyor beni, fazla haşır neşir olmam o yüzden. Haftada bir görsem yeter.Benimde kocamla sorunum bitti diyorum. Kayinvalidem başlıyor.
Dün gorumcem bardağa basmış.parmağına dikiş atmışlar. Normalde yemeklerimiz bir ama dün yemeğe davetliydik onlar gelmedi.
Neyse ışte. Bizi gece ariyolarlar bizde uyandık diye onları aradık bu haberi öğrendk. Eşim de bize söylemediler diye kızdı
Olseler haberimiz olmayacak dedi. Herneuse ertesi gün geldim bunlara. Saat bir evleri hala dağınık. Topladım ettim. Sonra kaynanam geldi. Öyle cins cins konuşuyor.
Neyse ışte. Gorumcem urfada okuyor bunlar da urfalı.
Patlican kebabı yapıyorlar ama patlıcan çok kalın olmuş diye piser mi dedim. Gorumcem ışte sen hiç yemedin mi. Bende yedim gördummde ama daha ince doğradoğranmışti dedim. Herneuse ışte bu da dedi. Bu urfanin yemeği dogrusuda budur dedi.
Kayinvalidem de biz doğal yapıyoruz dedi. Internetren bakmıyoruz dedi. Bende dedim anne geçen yemeği internetten bakmistin dedm. Çok çirkin olmuştu. Oğlum bile yemedi falan dedi.
O yemeğin yanına mantı pilav cacık salata ciğer yapmıştı. Ondan fazla yennemisti.
Bunun yanına sadece cacık yaptık. Yencek başka bisey olmadığı için mecburen yiyecekler.
Neyse ışte bende bişey demedim.
Ben mi abartabartiyorum. Yoksa bu insanların imasi mi beni rahatsız ediyor anlamadım.
İşten güçten fırsat bulunca bayağı kapsamlı bir blog yazacağım bu konuda :)şu okuduğunuz kitaplardan ayda yaptiklarinizdan biraz tüyo verseniz lutfeenay sizinle bu konuyu uzun uzun konusmak lazim
Ya tam buldun çocuk bakacak kocayı.beş dakika tut diye verirm sonea alirim tekrar bir isim var sa bi tur derim hemen soylenmeye baslar.ben birşeyle ugrasicam o çocuk bakacak oylemi.bayrama senelik iznini ekleyip tatil yapacak tek başına.bizde kızımla annemlere gidecegiz napalim.orada biraz gezip.kafa dagitmyi birseyler yapmayu dusunuyorum.bu araa ben kiloluyum yani evlendigimde de oyleydim ama cok sukur hamilelikte hic kilo almadim.29 gün önce bir kart aldım ve zayiflayacagim diyetisyen gittim şu an 5;kilo verdim 20 günde.artik kendine bakacağım kendimle ilgilenecegim.Çocuk olunca tabi kendine vakit ayırmak daha zor. Akşamları eşin eve geldiğinde çocuğu ona bırakıp kendin birseylerle ugrasabilirsin mesela.
Herşeye böyle tepki veriyorlarsa zor tabii. Onlarla vakit geçirmek zorunda mısın? Başka kadın arkadaslarin var mı? Sürekli berabersiniz gibi anlıyorum ben, o yüzden bunalmış olabilirsin. Benim kendi ailem bile bunaltiyor beni, fazla haşır neşir olmam o yüzden. Haftada bir görsem yeter.
Gercekten su kaynana hikayeleri ruhumu daraltiyor butun kaynanalar neden boyle benim ki de dahil.Allahtan uzagim ve pek samimi olmam gelince hayatima karisamaz oyuzden ama hayali gelip bizimle hep beraber yaşamak kayinpederle falan biliyorumMecburen yemegimiz bir diye gidiyorum.
Evimin işini bile zor yapıyorum. Esimde geç git diyor o zaman.
Öyle ışte..
Başka kadın yok öyle haşır nedir olduğum.
Zaten öyle pek kayinvalidemlerde konuşmuyorum işi düşünce sesleniyor ya da ben telefonla ilgileniyorum
Sana bu konuda sihir gibi işleyen bir tavsiye vereceğim, işteyim uzun yazamıyorum su an. Akşam yazarımYa tam buldun çocuk bakacak kocayı.beş dakika tut diye verirm sonea alirim tekrar bir isim var sa bi tur derim hemen soylenmeye baslar.ben birşeyle ugrasicam o çocuk bakacak oylemi.bayrama senelik iznini ekleyip tatil yapacak tek başına.bizde kızımla annemlere gidecegiz napalim.orada biraz gezip.kafa dagitmyi birseyler yapmayu dusunuyorum.bu araa ben kiloluyum yani evlendigimde de oyleydim ama cok sukur hamilelikte hic kilo almadim.29 gün önce bir kart aldım ve zayiflayacagim diyetisyen gittim şu an 5;kilo verdim 20 günde.artik kendine bakacağım kendimle ilgilenecegim.
Merakla bekliyorum.takipteyim..aa bu arada eşimle aynı yaştasinız.Sana bu konuda sihir gibi işleyen bir tavsiye vereceğim, işteyim uzun yazamıyorum su an. Akşam yazarım
Gercekten su kaynana hikayeleri ruhumu daraltiyor butun kaynanalar neden boyle benim ki de dahil.Allahtan uzagim ve pek samimi olmam gelince hayatima karisamaz oyuzden ama hayali gelip bizimle hep beraber yaşamak kayinpederle falan biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?