• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Tavsiyem fazla yüz goz olmaman araya biraz mesafe koy canim hissetsin meaafeyi kaynanan.benim kaynanam m zaman gelse bizr oglumla yatacam ben der

Valla zaten çok samimi değiliz.
Ama ışte öyle yapıyor.
Kocamla arami bozuyorlar bu seferde ışte.

Neyse yemeğe çağırdım gorumcemide onuda. Gerek yok diyorlar. Bosver.
Yapmak istiyosan burda yap diyorlar.
Çaya size geliriz.
Yemeği yine beraber yeriz diyorlar.
Kayinbabama sorcam

Valla zaten çok samimi değiliz.
Ama ışte öyle yapıyor.
Kocamla arami bozuyorlar bu seferde ışte.

Neyse yemeğe çağırdım gorumcemide onuda. Gerek yok diyorlar. Bosver.
Yapmak istiyosan burda yap diyorlar.
Çaya size geliriz.
Yemeği yine beraber yeriz diyorlar.
Kayinbabama sorcam
Gelmeyen gelmesin sende yapma gitme de oraya bence sen onların istediği gibi yaşamak zorunda değilsin.en uyuz olduğum tipler.allahtan bende görümce yok

Ya tam buldun çocuk bakacak kocayı.beş dakika tut diye verirm sonea alirim tekrar bir isim var sa bi tur derim hemen soylenmeye baslar.ben birşeyle ugrasicam o çocuk bakacak oylemi.bayrama senelik iznini ekleyip tatil yapacak tek başına.bizde kızımla annemlere gidecegiz napalim.orada biraz gezip.kafa dagitmyi birseyler yapmayu dusunuyorum.bu araa ben kiloluyum yani evlendigimde de oyleydim ama cok sukur hamilelikte hic kilo almadim.29 gün önce bir kart aldım ve zayiflayacagim diyetisyen gittim şu an 5;kilo verdim 20 günde.artik kendine bakacağım kendimle ilgilenecegim.
Selam, uzun ve yorucu bir iş gününden sonra insanların hayatına dokunacak birşeyler yapmak çok güzelmiş :) bana güvendiğin ve dinlediğin için teşekkür ederim.

İşte beklenen sihirli formüllll :D

Yakınlarınla olan ilişkilerinde çok önemli bir kanun vardır. Onlardan ne beklersen o şekilde davranırlar.
Yani neye odaklanırsan, gerçek olur.
Örneğin bir çocuğa "hiç ders çalışmıyor" dersen, o çocuk bilinçaltında kendisini "ders çalışmayan tembel bir çocuk" olarak görür. Eğer "hep ders çalışır bu çocuk, çok başarılıdır" dersen, o çocuk hayatta hep kendisinden bekleneni vermeye çalışacak ve başarılı çalışkan bir birey olacaktır. Aynı şey yetişkin insanlar için de geçerlidir. Birisiyle ilgili olumsuz bir beklenti oluşturursan, beklediğin davranışı o kişide görürsün. Olumlu bir beklendi oluşturursan da, insanlar o beklentiyi karşılamak için kendilerini geliştireceklerdir.
Mesela bir arkadaşına "hep gülümsüyorsun, ne güzel" dediğinde, morali bozuk bile olsa seni görünce gülümseyecektir.
Eşin hakkında bir sürü şikayetin olabilir. Bu şikayetleri etmek için de elinde bir sürü kanıt olduğundan eminim:
-Sana hiç yardımcı olmuyordur.
-Çocuğun yükünü senden hiç almıyordur.
-Seninle hiç ilgilenmiyordur, hatırını sormuyordur.
-Eve gelir gelmez telefonu eline alıp sen hiç yokmuşsun gibi davranıyordur.
-Doğru düzgün para kazanmıyordur.
-Sadece canı seks çektiğinde yanına geliyordur.
-Bu erkeklerin hepsi böyledir zaten şekerim.
-vs vs vs
Daha bir sürü örnek sayabilirim.
"Hiç çocuğa bakmıyorsun" demek işe yaramaz. Üstelik olumsuz beklenti oluşturmuş olursun. O beklentiyi yerine getirmek için, çocuğa bakası olsa bile buna yanaşmaz, tv izlemeyi tercih eder. Çünkü o artık "çocuğa hiç bakmayan bir adam".
Peki ne yapmak lazım? Ne yapalım da bu adam akşam eve geldiğinde huysuzluk yapmadan kendi isteğiyle çocuğu senden alsın, sana da nefes alma imkanı doğsun?
1. Şikayet cümleni belirle:
Senin durumunda bu "kocam çocukla hiç ilgilenmiyor". Tabii başka bir şikayet de seçebilirsin. Bu sadece bir örnek.
2. Şikayet cümleni tersine çevir. Yani onu bir dilek cümlesi haline getir.
"Kocam çocuğuyla kendi içinden gelerek ilgilenir, sayesinde kendime vakit ayırabiliyorum"
Buna "iyi koca kehaneti" diyebiliriz :) ya da "iyi olacak koca dileği" :)
Burada dikkat etmek gereken bir nokta var. Dilek cümlene olumsuz bir ifade sokma, mesela "kocamın çocuğa ilgisizliğinin düzelmesi" falan gibi bir cümle olmamalı. Bu sadece şikayetin başka bir versiyonu olur.
3. Dilek cümleni yüksek sesle söylemeye başla. Mesela bir gün eşin işten eve geldiğinde (hemen değil tabi, bi soyunsun dökünsün adamcağız) birşeyler ile meşgul olmaya başla. Ama ev işi olmasın. Ne bileyim bir dergi aç oku mesela, ya da sana keyif verecek başka birşey yap. Yapmaya mecbur hissetmediğin birşey olsun. Çocuk ilgisiz kalsın bir süre (kaç yaşında bilmiyorum, çok küçük ise önce söylenmesine rağmen of çok yoruldum deyip eşinin kucağına verebilirsin). Eşin çocukla mecburen ilgilenmeye başladığında şöyle birşeyler söyle:
"Çocukla hep ilgilendiğin için çok şanslıyım. Sayende rahatlayabiliyorum, kendime vakit ayırabiliyorum" Tabii bunu kendi tarzınla söyleyeceksin, böyle robot gibi değil :)
İşte bu kadar basit! Hem artık senin beklentini karşılamak için çocukla daha fazla ilgilenmeye başlayacak, hem de sana yardımcı olduğu için kahraman gibi hissetme zevkini tadacak!
Ben mesela hep kocama derdim ki "hasta olsam umrunda değil", "bana karşı hiç korumacı davranmıyorsun" "beni hiç merak etmiyorsun" falan filan. Tabii ben böyle söyledikçe beni hiç umursamaz hale geldi.
İnsanların beklentilere cevap verme eğilimi hakkında bu yazıları okuduktan sonra bir gün eve işten geç geldiğimde dedim ki "beni çok merak etmişsindir biliyorum, kusura bakma çok trafik vardı" Kendi söylediğim şey bana komik gelmişti, içimden "merak etmemiştir ne merak edecek" filan diyorum bir yandan. Ama şaşırtıcı biçimde bana dedi ki "evet tabii ki merak ettim, bir dahakine arayıp haber ver mutlaka!" Şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemedim, ama çaktırmadım tabii. Ondan sonra da her geç kaldığımda aramaya, mesaj atmaya başladı.
Böyleyken böyle, umarım işine yarar ;) Ben çoook faydasını gördüm.

Selam, uzun ve yorucu bir iş gününden sonra insanların hayatına dokunacak birşeyler yapmak çok güzelmiş :) bana güvendiğin ve dinlediğin için teşekkür ederim.

İşte beklenen sihirli formüllll :KK70:

Yakınlarınla olan ilişkilerinde çok önemli bir kanun vardır. Onlardan ne beklersen o şekilde davranırlar.
Örneğin bir çocuğa "hiç ders çalışmıyor" dersen, o çocuk bilinçaltında kendisini "ders çalışmayan tembel bir çocuk" olarak görür. Eğer "hep ders çalışır bu çocuk, çok başarılıdır" dersen, o çocuk hayatta hep kendisinden bekleneni vermeye çalışacak ve başarılı çalışkan bir birey olacaktır. Aynı şey yetişkin insanlar için de geçerlidir. Birisiyle ilgili olumsuz bir beklenti oluşturursan, beklediğin davranışı o kişide görürsün. Olumlu bir beklendi oluşturursan da, insanlar o beklentiyi karşılamak için kendilerini geliştireceklerdir.
Mesela bir arkadaşına "hep gülümsüyorsun, ne güzel" dediğinde, morali bozuk bile olsa seni görünce gülümseyecektir.
Eşin hakkında bir sürü şikayetin olabilir. Bu şikayetleri etmek için de elinde bir sürü kanıt olduğundan eminim:
-vs vs vs
"Hiç çocuğa bakmıyorsun" demek işe yaramaz. Üstelik olumsuz beklenti oluşturmuş olursun. O beklentiyi yerine getirmek için, çocuğa bakası olsa bile buna yanaşmaz, tv izlemeyi tercih eder. Çünkü o artık "çocuğa hiç bakmayan bir adam".
Peki ne yapmak lazım? Ne yapalım da bu adam akşam eve geldiğinde huysuzluk yapmadan kendi isteğiyle çocuğu senden alsın, sana da nefes alma imkanı doğsun?
Senin durumunda bu "kocam çocukla hiç ilgilenmiyor". Tabii başka bir şikayet de seçebilirsin. Bu sadece bir örnek.
"Kocam çocuğuyla kendi içinden gelerek ilgilenir, sayesinde kendime vakit ayırabiliyorum"
Burada dikkat etmek gereken bir nokta var. Dilek cümlene olumsuz bir ifade sokma, mesela "kocamın çocuğa ilgisizliğinin düzelmesi" falan gibi bir cümle olmamalı. Bu sadece şikayetin başka bir versiyonu olur.
3. Dilek cümleni yüksek sesle söylemeye başla. Mesela bir gün eşin işten eve geldiğinde (hemen değil tabi, bi soyunsun dökünsün adamcağız) birşeyler ile meşgul olmaya başla. Ama ev işi olmasın. Ne bileyim bir dergi aç oku mesela, ya da sana keyif verecek başka birşey yap. Yapmaya mecbur hissetmediğin birşey olsun. Çocuk ilgisiz kalsın bir süre (kaç yaşında bilmiyorum, çok küçük ise önce söylenmesine rağmen of çok yoruldum deyip eşinin kucağına verebilirsin). Eşin çocukla mecburen ilgilenmeye başladığında şöyle birşeyler söyle:
"Çocukla hep ilgilendiğin için çok şanslıyım. Sayende rahatlayabiliyorum, kendime vakit ayırabiliyorum" Tabii bunu kendi tarzınla söyleyeceksin, böyle robot gibi değil :)
İşte bu kadar basit! Hem artık senin beklentini karşılamak için çocukla daha fazla ilgilenmeye başlayacak, hem de sana yardımcı olduğu için kahraman gibi hissetme zevkini tadacak!
Ben mesela hep kocama derdim ki "hasta olsam umrunda değil", "bana karşı hiç korumacı davranmıyorsun" "beni hiç merak etmiyorsun" falan filan. Tabii ben böyle söyledikçe beni hiç umursamaz hale geldi.
İnsanların beklentilere cevap verme eğilimi hakkında bu yazıları okuduktan sonra bir gün eve işten geç geldiğimde dedim ki "beni çok merak etmişsindir biliyorum, kusura bakma çok trafik vardı" Kendi söylediğim şey bana komik gelmişti, içimden "merak etmemiştir ne merak edecek" filan diyorum bir yandan. Ama şaşırtıcı biçimde bana dedi ki "evet tabii ki merak ettim, bir dahakine arayıp haber ver mutlaka!" Şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemedim, ama çaktırmadım tabii. Ondan sonra da her geç kaldığımda aramaya, mesaj atmaya başladı.
Böyleyken böyle, umarım işine yarar :KK66: Ben çoook faydasını gördüm.
Ay Allahim bu kadar kolay mi sanmıyorum ama bugün denedim.kızım bu arada 6 aylık.bezi bitmişti bugün bez istedim almış.teşekkür ederim dedim.ne için dedi.bez aldığın için dedim.şaşırdı galiba.bakalım deneyeceğim.olumlu sonuç aldıkça size teşekkür ederim artık.bu arada okuduğunuz.kitaplar hangileri aceba.bence kesinlikle bir blog açın.çok sevap alirsiniz.bu yoğunlukta vakit ayırdığınız içinde teşekkür ederim.

Ay Allahim bu kadar kolay mi sanmıyorum ama bugün denedim.kızım bu arada 6 aylık.bezi bitmişti bugün bez istedim almış.teşekkür ederim dedim.ne için dedi.bez aldığın için dedim.şaşırdı galiba.bakalım deneyeceğim.olumlu sonuç aldıkça size teşekkür ederim artık.bu arada okuduğunuz.kitaplar hangileri aceba.bence kesinlikle bir blog açın.çok sevap alirsiniz.bu yoğunlukta vakit ayırdığınız içinde teşekkür ederim.
laura doyle isimli yazarın nerdeyse tüm kitapları ve blogunu okudum. harika yazıyor ama kitapların türkçesi yok malesef, ben ingilizcesini okudum. bunun dışında erkekler marstan kadınlar venüsten'i okudum. okuduğum en işe yarar kitaplar bunlardı.

laura doyle isimli yazarın nerdeyse tüm kitapları ve blogunu okudum. harika yazıyor ama kitapların türkçesi yok malesef, ben ingilizcesini okudum. bunun dışında erkekler marstan kadınlar venüsten'i okudum. okuduğum en işe yarar kitaplar bunlardı.
Ingiliz cem o kadar super değil ya maalesef ama ikinciyi okuyabilirim.benim.kocam onu başkalarının yanında ovmeme bayılır.

Ingiliz cem o kadar super değil ya maalesef ama ikinciyi okuyabilirim.benim.kocam onu başkalarının yanında ovmeme bayılır.
Cep telefonuna bile indirip okuyabilirsin ben öyle yapmıştım.
Tabi övülmeyi kim sevmez :) överken araya birkaç dilek cümlesi serpistir "bana hep sarılır çok ilgilidir" filan gibi :)
Anında etkisini gormeyebilirsin ama bu işler birkaç haftada oluyor.
Kararlılığına ve inancına bayıldım, inşallah herşey istediğin gibi olur

Cep telefonuna bile indirip okuyabilirsin ben öyle yapmıştım.
Tabi övülmeyi kim sevmez :) överken araya birkaç dilek cümlesi serpistir "bana hep sarılır çok ilgilidir" filan gibi :)
Anında etkisini gormeyebilirsin ama bu işler birkaç haftada oluyor.
Kararlılığına ve inancına bayıldım, inşallah herşey istediğin gibi olur
Inşallah.bir de zayiflarsam hersey süper olacak sanki.kitaba hemen şimdi bakacağım netten

Sen istediğini yapacak bir hatuna benziyorsun. Zayıflayacaksin bence, zaten şimdiden kilo vermişsin.
Ben geçen yıl basladim ayda on kila vermistim ki hamile kaldim
Şimdi sol baştan oldu.evet ben istediğimi almak isterim o yüzden eşimin böyle oluşu beni deli ediyor.bakalim belki ondan istediklerimi.bu yolla alirim kim bilir :KK76:

Valla senin eşin mesajları çok iyi anlıyor bence... Bende ameliyat oldum üst bacağımın içi kısmından hastaneye gelmedi kayınvalidemle taksiye binip eve döndük. Tartışmıştık işten izin almadığı için pansumanımı bile kendim aynadan bakarak yaptım onu bile yapmadı. Ki gidip düzgüne pansumanımı yapar mısın diye sordum yani. Ama onun bi yeri acısın krem sürer misin dediğinde kavgalı olsakta sürerim ben. İlaçlarımı da eczaneden almadı gidip kendim aldım o halde yürüyüp yani. Ağlaya ağlaya o pansumanı yaptım ya ben unutamıyorum işte ona o yüzden iyi davranasım gelmiyor.
Hakliymissin valla kizmamak elde degill

Bizde yemekteydik .kayinvalideme sorarak salata cacık yaptım.
Salattayi tabaklara bolustururken ışte yenmez dedi. Kızı ise hem cacık hem salata niye yaptınız dedi.

Eşim gelmedi yemeğe calisiyodu.
Neyse ışte akşam bulasigini yikicaktim Annem dedi esin yesin öyle yikarsin dedi.
Sonra esim gelince direkt gittik.
Gorumcem de mesaj atmış.
Annemin beli ağrıyordu gördün yikayip gitseydin ya diye fotoğraf atmış.

Ben ne yapacyapacagim

İşte beklenen sihirli formüllll :KK70:

-vs vs vs
Böyleyken böyle, umarım işine yarar :KK66: Ben çoook faydasını gördüm.

Bunu kayinvalide görünce moduna nasıl gecirebilicez.

Senin bir elektrikçi çağırma şansın yok mu? Eşin o işlerden anlamıyor olabilir insanlık hali.
Bu arada diğer yaptığı ufak şeyleri takdir etmiyorsan, günde en az 1-2 defa teşekkür etmiyorsan, motivasyonu kalmamıştır. Mesela marketten birşey alıp geldi, ben hemen teşekkür ederim. Benim için yaptığı şeylere çok sevinirim. Gerçekten bir sürü şey yapıyor benim için. Ve ben ona teşekkür ettikçe daha çok şey yapası gelir.
Valla sormak isteyip soramamistim sizin sordugunuz iyi olmus ben siddet gördün yakin zamanda görmemis olsamda yani 2 ya da ay kadar gördüm. Bu durumda ne yapmali

Bizde yemekteydik .kayinvalideme sorarak salata cacık yaptım.
Salattayi tabaklara bolustururken ışte yenmez dedi. Kızı ise hem cacık hem salata niye yaptınız dedi.

Eşim gelmedi yemeğe calisiyodu.
Neyse ışte akşam bulasigini yikicaktim Annem dedi esin yesin öyle yikarsin dedi.
Sonra esim gelince direkt gittik.
Gorumcem de mesaj atmış.
Annemin beli ağrıyordu gördün yikayip gitseydin ya diye fotoğraf atmış.

Ben ne yapacyapacagim
Canım benim, ne kadar çok baskı var üstünde senin böyle. Bu şekilde mutlu olman zor görünebilir tabii, ama bir cozumu olduğundan eminim. Keşke gelin kaynana ilişkileri konusunda da kitaplar okusaydim :)
Konu çok bölük pörçük olduğu için tam olarak şunu yap diyemiyorum. Yalnız şunu söyleyebilirim, onlar senden birşey istediğinde hiç "yapamam" dediğin oluyor mu? Bana olmuyormuş geldi. Mizaç olarak herkesi memnun etmeyi görev bilen biri olabilir mısın?

Valla sormak isteyip soramamistim sizin sordugunuz iyi olmus ben siddet gördün yakin zamanda görmemis olsamda yani 2 ya da ay kadar gördüm. Bu durumda ne yapmali
Şiddet derken mesela bir veya iki kere asiri derecede kavga olduğunda mı, yoksa eşinizin huyu mudur bu? Kaç yıllık evlisiniz?

Back