Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Kaynanama geldim

Kapıyı açtılar. Görümcem buzdolabını siliyodu
Kaynanam tuvaletteydi yanlarına uğradım .
Çocuk odasındaki sandasandalyeyi kaldirmislar. Misafir odasına koymuşlar. O odayida kitlemisler.
AnahtAnahtwr nerde anne dedim.
Sehpaya oturun abin mutfağa götürmüş derisi yırtılmış falan dedi. Dört tane sandalye var .
Ve benim yapmadığım bir şey yüzünden böyle esirgiyor sandalyeyi.
Neyse
Geldi banyoya şu tutup.

Sabahtan beri evdesin ders calismadin mi dedi.
Niye evde olduğumu söyledim anne dedim.
Bu kadar saat sadece agda mi yaptın dedi.
Evet dedim.

Ders calismamada karşı.
Ne yapsam ki esimle mi konuşsam.

Dersimi calistiktacalistiktab sonra gideyim desem bana kızacak
Yemeğe mi gidiyorsun diye.

Bu sefer de ben ders çalışıyorum diy e milletin suratini mi cekicem

Bir yol lazim

Ben sana kurban olurum bütün sayfaları okudum. O kadar naifsin incesin temizsin ki.. keşke kızkardeşim olsaydın seni çekip alsaydım oralardan,keşke mutlu olman için birşeyler yapabilseydim Allah yardımcın olsun sıkıntılarını gidersin hep dua edicem sana söz..

Allah razı olsun düşüncelerin için
Ama benim ne yapmam lazım ki bu insanlara karşı.

Çekip gitmek en kolay olanı

Kızlar kaynanam uyuyodu uyaninca
Hemen gorumcem süpürge tutmaya başladı.
Gittim elinden aldım yorulmussundur dedim . Gerek yok dedi

Neyse bezler nerde bilmiyordmbilmiyordm.
Bir bez vardı birde camsil onla yerleri sildim.

Sonra ışte kaynanam geldi diyor camille yer mi silinir.
Yok bilmem ne
Kızdı
Neyse mutfağa dilerken geldi elimden aldı o kadar zengin değilim dedi.
Bir bez alırsın kurularsin dedi.
anne bende biliyorum ama bulamadim bez. Bunu isltsam bu sefer leke kalcak ıslak ıslak dedim.
Olsun sor dedi
Gorumceme süpürge tutsyim dedim istemedi
Bende en azından bir iş yapayım diye sildim. Sen bana göster bir dahakine oyle sileerim dedim.

Neyse kızartma yaptık.
Yaparken sordu ışte siz dun nereye gittiniz bende arkadaşına dedim.gidiyorsunuz sorumlulugunuzu bilin. Baban o kadar aradı bir oere de ise vaktinde gidin. Bu hafta da denize mi gittiniz dedi. Bende evet dsdim. Her hafta deniz mi olur evinizde oturun. Herşeyiniz saklı ben esegim kızım eşek evin işini yapıyor.
Baban gece gündüz çalışıyor
Tasarruflu olun. Baban olse öyle tek kalcaniz.
Mazot 50 lira
Biz bir kere gittik mi denize siz gidiyorsunuz .
Baban kızıyor kayninada. Siz geç kalkiyosunuz bize kızıyor
Hadi gittiniz haber verin . Milletin gelini tuvalete gitse haber veriyor sorumluluk al biraz. Eşini ise kaldır kahvaltisini yaptir. Gönder. Para harcamayın . Nisanliyken diyodun kahvaltı yaptırırım diye niye yaptiramiyosun . Biz evlatlarimizin elimizde olmasını isteriz. Gezmesini istemeyiz falan dedi.

Ben sustum hep dedim ışte anne bu adam 26 sene boyunca kahvaltı yapmadan ise gitmiş.
Ben kaç kere koydum önüne ypmadi. Dedm. Yine bu tarz söylenmeye başladı.

Neye para harcıyoruz ki biz.
Evimize bir yiyecek mi alıyoruz.
Sanki biz keyif mi yapıyoruz dediğimde evet dedi.
Nankör bu kadın.

Kardeşlerim gelin
Z Zeynep B visnelicheesekek Mackenzie B black

Hakket nankör ya birşey desen kavga çıkar.
Sen yine de kocana birşey söyleme ikisini hep ayrı tut. Kocanla arandakiler ikinizin arasında kayınvalidenle aranızdaki ikinizin arasında kalsın.

Sorsan da ne zamandır burdasın bezlerin yerini bilmiyor musun der bu kadın. Oldu tuvalete gidince de haber verelim. Basıl insanlar bunlar ya. he he bi tek sen ve kızın iş yapıyor. Psikolojisi bozuk bunların ya hergün farklı davranıyorlar.
Sen arada haber ver arada verme gittiğin geldiğini bir şekilde dengede tutmaya çalış.

Valla bende deli raporu vermek üzereyim bu kadına nasıl bir şey bu ya bir günde şeytan mı yuttu naptı. Saçma ama katlanmalısın biraz. Hani köprü vardır ya geçene kadar birine bişey de karşıya geçince de bakarız çaresine. :) sen kafana onları takma gerçekten de takılacak kadar bile değiller.

Ne yaptıklarını kendileri bile bilmiyorlar baksana. Bence senin o görümcen varya.. okulu başlayınca rahat edersin merak etme okul için evden ayrılıyordur inşallah.

Hey Allahım. Canım ya, kıyamam sana.
Burda içini dokmeni ve bizimle paylasmani çok takdir ediyorum.
Esine söylemek, ona yansıtmak iyi olmayacaktır, bunu yine söylüyorum.
Senin bazı şeylere "hayır, yapamam" diyebilmeyi kendine zorla ogretmen, ve bazen susmanin ve sessiz kalmanın en güzel savunma olduğunu anlaman gerekiyor.
Bu insanlara kendini savunmaya çalışmaktan bitkin düştün.

Mesela bir canlandırma yapalım;
Hikayemizde huysuz bir kv ve bu söylediklerimi uygulayan bir gelin olsun..

Kv: akşama misafir gelecek, niye salonun tozunu almadın?

Gelin: başka işlerim vardı anne, vakit bulamadım.

Kv: başkasının gelini neler yapıyor, bı de bizimkine bak! Sen niye böylesin, niye şöyledir, vay efendim geçen gün niye habersiz gittiniz (10 dakika söylenir)

Gelin: sakin kalır ve yüzünü eksitmez, hiçbirsey söylemez, kendini savunmaz.

Kv biraz daha söylenir. Gelini ona bir laf etsin diye iyice zivanadan çıkar.

Gelin akıllı. Yemlerin hiçbirini yutmaz. Yüzünü asmaz, söylenen seyler onun yanından geçer gider, ona dokunmaz bile. Adeta ağlayan bir çocuğa sabreden akıllı bir anne gibidir.

Kv'nin söylenmesi biter. Baktı gelinden cevap alamıyor, sonunda susmak zorunda kalır.

Gelin hiçbirsey olmamış gibi hayatına devam eder. Kv'siyle soğuk savaşa girmez.

Kv olay soğuduktan sonra, içten içe kendinden utanır. Ama birşey diyemez. Bir dahaki patlamasında daha az söylenmek zorunda kalır. Birkaç zaman sonra, artık hiç söylenmemeye başlar.

Valla canim bu sefer kayinbabamin yanında soylenmeye basladi benim kizim eşek mi ondan başka neyim neyin var demeye...

Eşimle paylaşmak zorunda kaldım.
O da sen nedenini anlayamazsin dedi

Neyse oyle geçti
Anlatsam da aynı anlatmasamda

Kızlar acikogretimden bir üniversiteye basvurucam.
Çalışma seçenekleri acisindan

Hangi bölüm daha iyi.

Sosyal hizmet
Ilahiyat
TıbbiTıbbın dokümantasyon ve sekreterlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…