• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Hasta raporlu evimde yatiyorum. Hiç üşenmeden 3 gündür okuyorum. Kitap gibi hayat. Okadar değişikki. Bi kitap vardı lisedeyken okumuştum onu hatırlattı bana nedense. Hep bakıyorum yeni msj bekliyorum ne oldu acaba diye. Allah yardımcın olsun. Bizim yarın evlenince ne olacağımız belli değil tabikide. Ben dün müstakbel kaynanam geri yazmadı diye triplere girdim. Sürekli kontrol ettim online oldumu diye. Meğerse dükkani su basmış suyu temizliyorlarmis. Yani demek istedigim
Bazen kendi kendimizi gaza getiriyoruz yanlış anliyoruz. Pembe seninde eşin özünde iyi birine benziyor biraz sabret daha çok gencsiniz. Kolayı seçme

Gecmis olsun
Oncelikle bu yorumun bana çok iyi geldi.
Birileri tarafından derdimin onemsenmesi çok hoş. Ayrıca dinlenilmek öneriler almakta öyle..

Doğru haklısın sebebini bile bilmediğimiz şeyler yüzünden kendimiz kurgu oluşturup kızıyoruz ağlıyoruz..

Teşekkür ederim cnm. Sırf sana yazabilmek için birde üye oldum. Benim annemde kayinvalidesinden çok çekmiş. Yani hem birlikte oturuyorlarmış 3 aile, hem annem herkesin yemeğini yapıyormuş birde yemek vermiyorlarmış sen yeme diyorlarmis. Evin temizliğini yapıyormuş, üstüne birde sürekli lâf sokuyorlarmis. Annem hamileyken bana doğum yapmaya giderken babannem anneme kızmış . Nereye gidiyorsun ne doğumu, kesin iş yapmaktan kaçıyorsun diyormuş :D Annem köyden yurtdışına gelin olmuş, hani çok özel birşey sanki herkes oo yurtdışı gözüyle bakıyor tabi. Yurtdışındakiler hepsi zenginya para basıyorlar. Babannem havalı havalı çeyizlerini aldırmamış ben hepsini alırım demiş. Annem dioki bi geldim bana iç çamaşırı bile almadılar babaninkileri giymek zorunda kaldım :D sen benim annemle birkaç sohbet etsen gider kaynananın elini öpersin herhalde. Şaka bi yana sen eşinle iyi ol eşin sana lâf söyletmeyecektir asla. Zeyneb çok güzel yazmış bence sabırla uygula herşey güzel olacak Allah'ın izniyle ♡ Şöyle düşün birde hani çocukken şiddet gören insanlar büyüdüğünde ben çocuğumu asla dövmem derler. Ama ben dayak yedim benimkilerde yese ölmez kafasında insanlar var (olmaz olsunlar) senin kayinvalidende bence eskiden evin içinde hizmetçi olarak kullanılmış. Eski kafa. Belkide bu yılların birikimini senden çıkarmaya çalışıyor. Çocuklarınız olunca gitmezsin kendi işinle gücünle uğraşırsın. Görümcede anasıyla temizliği yapamamış seni çağırıyor. Komik. Sen bunlar için ne desen haklisin. Haklısın ama eşine anlatamazsin. Zeynebin dediklerini uygula. Rahatsız olmuyormuş gibi davran. Onlar utansınlar yaptıklarından. Sen kocana sımsıkı sarıl aranızı boznmalarina asla izin verme

Teşekkür ederim cnm. Sırf sana yazabilmek için birde üye oldum. Benim annemde kayinvalidesinden çok çekmiş. Yani hem birlikte oturuyorlarmış 3 aile, hem annem herkesin yemeğini yapıyormuş birde yemek vermiyorlarmış sen yeme diyorlarmis. Evin temizliğini yapıyormuş, üstüne birde sürekli lâf sokuyorlarmis. Annem hamileyken bana doğum yapmaya giderken babannem anneme kızmış . Nereye gidiyorsun ne doğumu, kesin iş yapmaktan kaçıyorsun diyormuş :KK70: Annem köyden yurtdışına gelin olmuş, hani çok özel birşey sanki herkes oo yurtdışı gözüyle bakıyor tabi. Yurtdışındakiler hepsi zenginya para basıyorlar. Babannem havalı havalı çeyizlerini aldırmamış ben hepsini alırım demiş. Annem dioki bi geldim bana iç çamaşırı bile almadılar babaninkileri giymek zorunda kaldım :KK70: sen benim annemle birkaç sohbet etsen gider kaynananın elini öpersin herhalde. Şaka bi yana sen eşinle iyi ol eşin sana lâf söyletmeyecektir asla. Zeyneb çok güzel yazmış bence sabırla uygula herşey güzel olacak Allah'ın izniyle ♡ Şöyle düşün birde hani çocukken şiddet gören insanlar büyüdüğünde ben çocuğumu asla dövmem derler. Ama ben dayak yedim benimkilerde yese ölmez kafasında insanlar var (olmaz olsunlar) senin kayinvalidende bence eskiden evin içinde hizmetçi olarak kullanılmış. Eski kafa. Belkide bu yılların birikimini senden çıkarmaya çalışıyor. Çocuklarınız olunca gitmezsin kendi işinle gücünle uğraşırsın. Görümcede anasıyla temizliği yapamamış seni çağırıyor. Komik. Sen bunlar için ne desen haklisin. Haklısın ama eşine anlatamazsin. Zeynebin dediklerini uygula. Rahatsız olmuyormuş gibi davran. Onlar utansınlar yaptıklarından. Sen kocana sımsıkı sarıl aranızı boznmalarina asla izin verme

Valla aynen herkes çektiğini bilir
Kayinvalidem temizliği yapıyor ama bu kızın temizligini kim yapacak demiyor
Anca gelsin yardım etsin.

Illaki aramıza giriyorlar
Ama Dün sorunumu baştan başa anlatmadigim ve gorumceme hiçbirşey olmamis gibi davrandığım için vicdanim rahat...

Bana da öyle. Eve gelmeden kiyafetlermi attılar.
Iki parça aldılar. Yazlık giysim yok..
Badim yok..
Feracem yok
Ayakkabim cantam..

Yine de buna da şükür.. .
Ben gorumcemin aldıklarınn hesabini
Tutmuyorum
Ama o bana nisanliyken adet olan şeyleri saymış
100 liradan aşağı esarp almaz.
Beş tane pardesusu var.
Feracesuni kendi diktidiktiedi.

Ayakkabı desen kayinvalidem alıyor

Kitapları 100 lira yine.

Benim ne harcamam var ki.
Evlendigimden beri kendime bir esarp aldım
O da 7 buçuk lira.

Ayakkabımi Koca m aldı sağolsun. O da giyecek ayakkabim yok topuklu giydim dikkat çekiyor diye almıştı..
Kitap desen oyle beğendiğim kitabı alamiyoeumalamıyorum..
Alcam ama bundan sonra.
Yolu yordamı nasıl olur bilmiyorum

Valla aynen herkes çektiğini bilir
Kayinvalidem temizliği yapıyor ama bu kızın temizligini kim yapacak demiyor
Anca gelsin yardım etsin.

Illaki aramıza giriyorlar
Ama Dün sorunumu baştan başa anlatmadigim ve gorumceme hiçbirşey olmamis gibi davrandığım için vicdanim rahat...

Bana da öyle. Eve gelmeden kiyafetlermi attılar.
Iki parça aldılar. Yazlık giysim yok..
Badim yok..
Feracem yok
Ayakkabim cantam..

Yine de buna da şükür.. .
Ben gorumcemin aldıklarınn hesabini
Tutmuyorum
Ama o bana nisanliyken adet olan şeyleri saymış
100 liradan aşağı esarp almaz.
Beş tane pardesusu var.
Feracesuni kendi diktidiktiedi.

Ayakkabı desen kayinvalidem alıyor

Kitapları 100 lira yine.

Benim ne harcamam var ki.
Evlendigimden beri kendime bir esarp aldım
O da 7 buçuk lira.

Ayakkabımi Koca m aldı sağolsun. O da giyecek ayakkabim yok topuklu giydim dikkat çekiyor diye almıştı..
Kitap desen oyle beğendiğim kitabı alamiyoeumalamıyorum..
Alcam ama bundan sonra.
Yolu yordamı nasıl olur bilmiyorum

Canım yaa bulmuşlar böyle saf bir kız kullanıyorlar gerçekten. Kendi evlerini temizletiyorlar senin ev kaliyo. Sana gelincede senin evine dalıyorlar şu yapılacak bu yapılacak diye. Sanki sen bilmiyorsun. Bulaşıkları yikamadigin gece sana msj atmışya görümce yıkamadın kaldı diye. O o evin kızı değilmi. Yıkasın elinemi yapışır. Günlerdir okuyorum okadar kizdimki. Karşıma gelse neler derdim neler. Yaşında çok ufak. Sen ezdirme kendini. Allah bunu yanlarina birakmaz. Ben cok inanıyorum buna. Görümcen şimdi giyiyor söylüyor ediyor ama aldığıyla gördüğüyle kalıcak bak görürsün. Bu dünyada değil belki ama bu davranışlarının acısını mutlaka çekecektir. Onun eskilerini alma sakın çünki seni düşünerek vermiyo resmen aşağılamak için veriyor. Giyme en yeni en markalilari boşver giyene madalyamı takıyorlar. Sen böyle şükrederek devam et. Okulunu bitirince çalışabilecekmisin peki?

Canım yaa bulmuşlar böyle saf bir kız kullanıyorlar gerçekten. Kendi evlerini temizletiyorlar senin ev kaliyo. Sana gelincede senin evine dalıyorlar şu yapılacak bu yapılacak diye. Sanki sen bilmiyorsun. Bulaşıkları yikamadigin gece sana msj atmışya görümce yıkamadın kaldı diye. O o evin kızı değilmi. Yıkasın elinemi yapışır. Günlerdir okuyorum okadar kizdimki. Karşıma gelse neler derdim neler. Yaşında çok ufak. Sen ezdirme kendini. Allah bunu yanlarina birakmaz. Ben cok inanıyorum buna. Görümcen şimdi giyiyor söylüyor ediyor ama aldığıyla gördüğüyle kalıcak bak görürsün. Bu dünyada değil belki ama bu davranışlarının acısını mutlaka çekecektir. Onun eskilerini alma sakın çünki seni düşünerek vermiyo resmen aşağılamak için veriyor. Giyme en yeni en markalilari boşver giyene madalyamı takıyorlar. Sen böyle şükrederek devam et. Okulunu bitirince çalışabilecekmisin peki?

Aynen oyle.
Ben kendi evimi temizlemek icin evde kalacak olsam bana dedikleri laf "senin evinin ne pisliği var ki" demek oluyor.

Ama oluyor ıllaki.
Bizde çıplak gezmiyoruz kıyafeti utusu düzeni bardağı tabağı masası tv.
Dağınıklık sebebi çok yani.
Onun bir parmağında dikiş vardı ondan yikamamistir ama yine de gıcık olduğu için bana böyle yapıyor...
Evde çok pasaklı giyer. Ama alır yani.

Okul bitince kendi alanimda çalışabilirim

Kızlar bugün ne olsa begenirsiniz. Hastanedeyoz bir tane Teyze benim için şey dedi.

Kaç yaşında bu kız dedi.
Kayinvalidem anladı niyetini
Işte hemen o kız değil gelinim dedi. 20 yaşında.
Yok çok ufak gösteriyor yüzü.
Bu devirde böyle kız bulmak zor dedi
Kayinvalidem
Ne olacak benim kızımda var dedi

Ayy kizi varmiiiis. Senin kibirli kizini kim napsın. Bu kız sen okuyorsun diye kiskanmasin seni. Hani hem evlendi, daha ne okuyo gibisinden. Bence oku hiç kafanı bozma çok güzel bir şekilde bitir okulunu ve hemen bi işe gir para kazan. Hem hergun oraya gitmekten kurtulursun hem maddi sıkıntılarınız olmaz. Sana özgüven gelir. Eşinde seni öyle görürse mutlu olur insAllah. Aile yanında çalışmanın dezavantajları iste. Maaş veriyorlar vermiyorlar kafalarına göre. Çok sıkıcı. Esin bu yüzdende kötü olmak istemiyo ailesiyle sanki. Kendini onlara borclu hissediyo. Sizin kira felan ödeniyor diye. Sanki kendi ceplerinden ödeniyor. Her ay maaş gibi verseler sizde kiranızı herşeyinizi kendiniz ödeseniz olmaz gibime geliyor. Teklif bile edilmez böyle insanlara. Nankör olursunuz aninda

Kızlar bugün ne olsa begenirsiniz. Hastanedeyoz bir tane Teyze benim için şey dedi.

Kaç yaşında bu kız dedi.
Kayinvalidem anladı niyetini
Işte hemen o kız değil gelinim dedi. 20 yaşında.
Yok çok ufak gösteriyor yüzü.
Bu devirde böyle kız bulmak zor dedi
Kayinvalidem
Ne olacak benim kızımda var dedi
Kızlar tek birşey söyleyip gidicem, işlerim aşırı yoğunlaştı bu dönemde.
Birinin (koca, kayınvalide, anne, arkadaş, iş arkadaşı, hala, amca farketmez) size söylediği / sizin hakkınızda söylediği seyler sizi tanimlamaz. Sadece söyleyen kişiyi bağlar.
Sizi tanımlayan şey, söylenen şeylere tepki verme biçiminizdir. Hoşgörü ve anlayış, sizi her zaman yükseklere taşır.
Herkese çok sevgiler, selamlar.

Birinin (koca, kayınvalide, anne, arkadaş, iş arkadaşı, hala, amca farketmez) size söylediği / sizin hakkınızda söylediği seyler sizi tanimlamaz. Sadece söyleyen kişiyi bağlar.
Sizi tanımlayan şey, söylenen şeylere tepki verme biçiminizdir. Hoşgörü ve anlayış, sizi her zaman yükseklere taşır.
Işte bunu hep aklımda tutucam..

Güzel bie yorum teşekkürler
ALLAH kolaylık versin canım

Valla canim cahil bir insan da değil.
Üniversite oluyor.
Arkadaşları da var ama demek ki iki yüzlü.
Taa nisanliliktq abisi ona bişey dedi diye benden bilmis. Kin tutmuş. Munakasaya elbette girmem sessiz kalınca da herşeyi bildiklerini sanıyorlar.
Kafalarına göre
Ama bişey de söylesem lafı çeviriyorlar. Bilmiyorum yani ne olur .
Ona değer verdiğim için umursuyordum
Ama onu da takmicam kendi kendine kudursun

Kuzum okumakla cahillik farklı şeyler. Okuyan ama cahil olan çok insan var.
Kinci kıskanç bir insan işte bence yaptıklarına takılıp kendini üzme. Aynen kudursun bırak. :D
Ve evet kıskanmasınjn diğer sebebi de sen ondan küçüksün ve ondan önce evlendin.

Bir yere gidince haber verme kısmını eşine şöyle bir cümleyle söleyebilirsin"canım annen sanırım bize çok düşkün olduğundan bir yere gittiğimizde haberdar olmak istiyor bundan sonra ona söyleyelim olur mu? Diyebilirsin. Ama bunu sanki şikayet eder gibi değilde gerçekten haber vermek istediğini smyler gibi düşün. Görümcenden de madem oda üniversiteye gidiyor ders veya kıyafet konusunda yardım iste. Onun bölümü ne senin bölümün ne?

Aynen bu şekilde bir şey söyleyebilirsin. Eşinde annesini önemsediğini düşünür. İzin almak değil haber vermenin sana sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Pembegömlek bir de mesela sen de şey yapma onun var benim yok falan gibi yıpranan tek sen olursun birşey isterken eşinden mesela ama görümceme aldılar gibi birşeyi sakın söylrme. Sen ihtiyacın olduğu için ya da sen istediğin için almalısın alacağını.

Çalışmak istiyorsan ki ihtiyqcınız da var sanırım okulunu falan ahalledip çalışmaya başla hem bu sefer birlikte yediğiniz yemekler senin işine gelir hem yorgun argın gelip bir de yemekle uğraşmamış olursun :D

Kuzum okumakla cahillik farklı şeyler. Okuyan ama cahil olan çok insan var.
Kinci kıskanç bir insan işte bence yaptıklarına takılıp kendini üzme. Aynen kudursun bırak. :KK70:
Ve evet kıskanmasınjn diğer sebebi de sen ondan küçüksün ve ondan önce evlendin.

Aynen bu şekilde bir şey söyleyebilirsin. Eşinde annesini önemsediğini düşünür. İzin almak değil haber vermenin sana sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Pembegömlek bir de mesela sen de şey yapma onun var benim yok falan gibi yıpranan tek sen olursun birşey isterken eşinden mesela ama görümceme aldılar gibi birşeyi sakın söylrme. Sen ihtiyacın olduğu için ya da sen istediğin için almalısın alacağını.

Çalışmak istiyorsan ki ihtiyqcınız da var sanırım okulunu falan ahalledip çalışmaya başla hem bu sefer birlikte yediğiniz yemekler senin işine gelir hem yorgun argın gelip bir de yemekle uğraşmamış olursun :KK70:

Canim ihtiyacimiz yok ama ben isteklerim için harekete geçemiyorum sanırım.
Kitap alınacaksa sipariş etmiyorum
Ya da başka bişey.

Mesela şey de yapsan olmaz bir anda tüm istediklerini sipariş versen ya da satın alsan. Ama bunu yavaş yavaş yapabilirsin.
Bir kitap mı almak istiyorsun bunh eşine de aldırabilirsin kendin de alabilirsin senin birikimine de zararı olmaz hani. Ama yavaş yavaş almaya aldırmaya alıştır.
Ben de şahsen cimri bir insanım yani başkasına değil ama kendime alırken hep ya ertelerim ya en ucuzunu ararım falan. Paramı da biriktirmek için çabalarım harcadıysam mesela geri yerine koymaya çalışırım. Ama sanırım bu kadar kasmamak lazım biraz kendine karşı serbest ol. :)

Kardeşimle konuştuk.
Kayinvalideme geldi
Çok kotuydu.
Içinden konuşur gibi sessiz sessiz konuşuyor.. .
Kaynanam sağolsun kardeşime iyi davranıyor.
Kardeşim biraz rahatsızlandı ve suan duygusal boşlukta diye düşünüyorum.

Elimi tutuyor.
Abla ailemi yanmda istiyorum
Para istemiyorum sadece ailemi istiyorum diyor
Namaz kılmak istiyorum diyor.
Konuştuk biraz. Ama çok korkuyor
Durup durup ayetle kursi okuyor.. .

Davranışları normal değil.. .
Ona çok üzüldüm

Yemek yemedi icmedi. ALLAH affeder mi diyor durup durup ağlıyor.
Anlam veremiyorum
Kardeşime uc harfli musallat olmuştu
Iki ay çektik
Sonra ışte eskiye gore iyi

Kalmadı ama korkusu kaldı..
Herşeyi tekrarlıyor o sen sakrak ozguvenli halleri kalmadı

Ne desektekrarliyor
Ya da duymuyor bişey diyince üç kere tekrarlatiyor..
Beni birakmayin diyor..
Ben aciz bir kulum diyor
Anlam veremiyorum..
Ne yapmam lazım

Mesela şey de yapsan olmaz bir anda tüm istediklerini sipariş versen ya da satın alsan. Ama bunu yavaş yavaş yapabilirsin.
Bir kitap mı almak istiyorsun bunh eşine de aldırabilirsin kendin de alabilirsin senin birikimine de zararı olmaz hani. Ama yavaş yavaş almaya aldırmaya alıştır.
Ben de şahsen cimri bir insanım yani başkasına değil ama kendime alırken hep ya ertelerim ya en ucuzunu ararım falan. Paramı da biriktirmek için çabalarım harcadıysam mesela geri yerine koymaya çalışırım. Ama sanırım bu kadar kasmamak lazım biraz kendine karşı serbest ol. :)

Bende senin gibiyim

Yavaş yavaş aldırmaya alistirmaliyim aynen...

Kitap istiyorum bir tane onu alayım.

Ayy kizi varmiiiis. Senin kibirli kizini kim napsın. Bu kız sen okuyorsun diye kiskanmasin seni. Hani hem evlendi, daha ne okuyo gibisinden. Bence oku hiç kafanı bozma çok güzel bir şekilde bitir okulunu ve hemen bi işe gir para kazan. Hem hergun oraya gitmekten kurtulursun hem maddi sıkıntılarınız olmaz. Sana özgüven gelir. Eşinde seni öyle görürse mutlu olur insAllah. Aile yanında çalışmanın dezavantajları iste. Maaş veriyorlar vermiyorlar kafalarına göre. Çok sıkıcı. Esin bu yüzdende kötü olmak istemiyo ailesiyle sanki. Kendini onlara borclu hissediyo. Sizin kira felan ödeniyor diye. Sanki kendi ceplerinden ödeniyor. Her ay maaş gibi verseler sizde kiranızı herşeyinizi kendiniz ödeseniz olmaz gibime geliyor. Teklif bile edilmez böyle insanlara. Nankör olursunuz aninda

Şu kira konusunu doğru diyorsun..
Eşim çalışıyor ama biz herşeyi alttan alıyoruz. Sanki onlar dediğin gibi ceplerinden ödüyorlar.

Kardeşimle konuştuk.
Kayinvalideme geldi
Çok kotuydu.
Içinden konuşur gibi sessiz sessiz konuşuyor.. .
Kaynanam sağolsun kardeşime iyi davranıyor.
Kardeşim biraz rahatsızlandı ve suan duygusal boşlukta diye düşünüyorum.

Elimi tutuyor.
Abla ailemi yanmda istiyorum
Para istemiyorum sadece ailemi istiyorum diyor
Namaz kılmak istiyorum diyor.
Konuştuk biraz. Ama çok korkuyor
Durup durup ayetle kursi okuyor.. .

Davranışları normal değil.. .
Ona çok üzüldüm

Yemek yemedi icmedi. ALLAH affeder mi diyor durup durup ağlıyor.
Anlam veremiyorum
Kardeşime uc harfli musallat olmuştu
Iki ay çektik
Sonra ışte eskiye gore iyi

Kalmadı ama korkusu kaldı..
Herşeyi tekrarlıyor o sen sakrak ozguvenli halleri kalmadı

Ne desektekrarliyor
Ya da duymuyor bişey diyince üç kere tekrarlatiyor..
Beni birakmayin diyor..
Ben aciz bir kulum diyor
Anlam veremiyorum..
Ne yapmam lazım
Canım psikiyatriste goturdunuz mu? Obsesif kompulsif bozukluk veya ne bileyim başka bir rahatsızlığı olabilir ve ilaçla tedavi edilebilir.

Canım psikiyatriste goturdunuz mu? Obsesif kompulsif bozukluk veya ne bileyim başka bir rahatsızlığı olabilir ve ilaçla tedavi edilebilir.
En kısa sürede tekrar goturedegiz. Çünkü önceden goturdugumuzde hastaneye yatırım gibi bişey dedi.ilaclar uyuttu ve ise yaramadi.
Bu sefer bende bir psikyatrstpsikyatrstin çözebileceği bişey..

Back