• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Bir de birşey soracağım. Kayinvalidenin attığı yemleri yutmamaya calissan? Yani sana tepenin attıracak birşeyler söylediğinde, örneğin "şuraya giderken niye sormuyosunuz " dediğinde, sessiz kalmayı denesen? Ağzında koli bandı varmış gibi düşün.

Sessiz kaldım zaten bu sefer abarttı olayı.
O saydı lafini ben dinleyen taraf oldum.
En sonunda sen benle konuşmaya korkuyrsun dedikoducu muyum ben dedi.
Evet anne korkuyorum çünkü sen beni yanlış anlıyorsun dedim o yüzden bende konuşmuyorum dsdimdsdim

Canim bugüne ait bu olanları bir kağıda yazdım

Gorumcemin dediklerini unuttum
Zaten
Eşime de anlatmayayanlatmayayim doğru diyorsun ama benim anlatmaadigim kaynanamin anlattığı çok şey var..
Olsun. Bırak onlar anlatsın. Sen eşinin aklına güven.

Kendin söyledin ya, aynı ailedesiniz artık.
O senden büyük mu?
Arada ona "sen benim ablamsin" deyip akıl danissana. Aklina ihtiyacın olmasa bile..

Canim o benden bir yaş büyük.
Ama kaynanam sen ondan kucuksub ama sen onu alttan al diyor
Sen büyüklük yap diyor
Abla da diyordum sakasina
Bişey danışmkta istemiyorum

Canim o benden bir yaş büyük.
Ama kaynanam sen ondan kucuksub ama sen onu alttan al diyor
Sen büyüklük yap diyor
Abla da diyordum sakasina
Bişey danışmkta istemiyorum
İstemekle ilgili değil hayatım, diplomasi bu. Anladin sen beni.
Sen ona kendini bilgili tecrübeli biriymiş gibi hissettirirsen, o da bir süre sonra buna yaraşır şekilde davranmaya başlar.

İstemekle ilgili değil hayatım, diplomasi bu. Anladin sen beni.
Sen ona kendini bilgili tecrübeli biriymiş gibi hissettirirsen, o da bir süre sonra buna yaraşır şekilde davranmaya başlar.
Sen ona birşeyler danış ki senin küçük olduğunu hatirlasin, seni kiskanmaktan utansın.

Bence şu an görümcene takma derim baksana herşeyi kıskançlıktan yapıyormuş kayınvaliden de o konuda seni destekliyor takma onu diyor.

Bence de kocana anlatma zaten şöyle ki ailesi ile ilgili birşeyler anlattığında kavganızı yanda konuşmanızı hem onlarla yaşadığın özel hiçbirşey kalmıyor hem de eşin şikayet olarak algılıyor.

Bir de snaıyorum sen tüm gününü kocana anlatıyorsun yani her yaptığını. Benim ablamda öyle konuşmayı seven bir eşi de hiç konuşmaz. ilgisiz bir insan o da. Her gün her yaptığını anlatırdı. Biz ordaykende neler yaptıysak anlatıyordu. Ben de bir gün kızdım Anlatma herşeyi bırak istiyorsa o sorar merak etsin biraz diye. Gerçekten 2. Gün grldi kendisi sordu ne yaptınız bugün diye. Biraz da yaşadıklarını kendine sakla bence burası da iyi olmuş buraya yaz ama eşine anlatma tabii anlatma derken herşeyini gizle şeklinde değil güzle birşey olur muhabbet olur anlatırsın ya da önemli birley ama gün içinde herşeyini bilirse seni merak edecek birşeyi kalmaz ilgisi azalır.

Kayınvalidenle arandakileri eğer kayınvaliden anlatıyorsa bırak anlatsın eşin sana sorduğunda anne kız aramızda güzelce hallederi diye düşündüm o yüzden sana anlatmadım diyebilirsin.

Görümcene birşeyler danışabilirsin bence de ya da yaptığı birşeyleri tasdikleyebilirsin aldığı birşeyi beğendiğini va şfade edebilirsin ama yalakalık gibi değil muhabbet arasında arada söylersin. Ve kahvaltıya davet etmek hoş olur bence de. Sırf görümceni davet edeceksin diye evin parıl parıl olmasına gerek yok temiz düEnli olaun yeter.

Bence aslında zor insanlar değil sadece insanlarla iletişim sıkıntısı olan idare bilmeyen insanlar.

*yazdığın kağıdı da kocan görmesin :)

Kızlar evde canim çok sıkılıyor.
Sıkıldığı için odaklanmam gereken şeylere mesela derse odaklanamiyorum
Odaklanamadigim içinde suçluluk duyup hoşlanacağm şeylerle meşgul olamıyorum
Baskı altında hissediyorum kendimi.
Evimi dersimi oz bakimimi giyim tarximi her şeyi bosvermis durumdayımm.

Ne temizlik yapıyorum ne adam akıllı güzel bir şey.
Tüm günüm kayinvlaidemlerde geçiyor.
Kendime uygun plan yapamıyorm
Temizlik bahanesiyle evde kaldigimda
Temizlik yapamıyorum
Bosbos oturmak istiyorum

Nasıl geçer bu boşvermişlik hali
Boşvermişlik halinin sebebi kafanın dolu olması. Birde kendini kvlere gitmek zorunda hissetmen. Bu olayı farklı bir şekilde düşün. Mesela biraz saçma olabilir(içinizden gülün:KK73:)bir ara ben de çok bunalmıştım. Çocuğın biri 2 biri 3 yaşında herşeyden bılmıştım birini doyuruyorum biri acıkıyor falan. Yorgundum hatta bir keresinde hiç unutmuyorum tövbe tövbe ölsem de dinlensen diye düşünmüştüm. Çünkü o aralar çarpıntı ve baygınlık problemleri de yaşıyordum. Haftada mutlaka bir kere hastanede yatıyordum yani çok bitkindim. Yoksa öyle şey düşünmem bir de üstüne bende kalıtsal olarak demir eksikliği anemisi var önlem almazsam çok ilerliyor. Sonra bir gün düşündüm okuduğum kitaplardan da etkilendim her halde evi iş yerim gibi düşünmeye başladım yani orası işlerimi yapmam gereken karşılığında sanki büyük bir iş yapmışım gibi övgü aldığım bir yer. Biraz kendimi ve okuduğum kitapları da değiştirdim. Yani orasını hep ev ve ev işi olarak görme mutlaka kitap oku mutlaka.

Üşenmedim 91 sayfayı tek tek okudum aslında biraz da meraktan :KK70:
Zeynep hanımın dedikleri ders alınması gereken şeyler. Kişisel gelişim insanlarla iletişim kitaplarına herkesin ihtiyacı var şimdiye kadar yapılan yanlışlar hep bundan.. Bende bundan sonra kendimi geliştirmekle ilgileneceğim. ^^

Pembegomlek yazımından mı kaynaklanıyor yoksa iletişimiz burada yazdığın gibi mi tam olarak? Birbirnize karşı knuşma tarzlarınız eğer direk burada yazdığın gibiyse olumsuzluklarınız biraz bundan da kaynaklanıyor olabilir.
Çok fazla ilişkilerle ilgili birşey söyleyemiyorum onu yap bunu yap diye yazdığımda haddim değildir belki de ama okuduğum kadarıyla sadece eşin değil sen de tutarlı biri değilsin. Eşinle kavga edip annesigile gitmeyeceğini söylüyorsun ama gidiyorsun. Eğer zaten gideceksen bunun lafını edip kavga etmeye değmez diye düşünüyorum.
Baştan aşağı yorumlayamam ama aklımda kalan bir kaç şey hakkında yazacağım. Tatile onlar gidiyor biz kalacağız hep biz mi geri planda olacağız demişsin ya bırak gitsinler işte sen de eşinle baş başa kalırsın evinizde yemeye başlarsınız ve belki bu eşinin daha çok yoşuna gider ki bu arada Zeynep hanımın taktiklerini de uygularsın. Siz şimdiye kadar yalnız kalamadığınkz için birbirinize alışıp uyum sağlayamamışsınız gibi geliyo gerçek aile olabilmek için biraz diğer insanlardan kopmak gerekiyor benim ailemde öyle sürekli üçüncü şahıslar tarafında etki altındalar.
Bir de şu para mevzusuna takıldım ben.. Kızların da dediği gibi çok fazla maddi konular geçiyor aranızda. Eşin parayı öğrendi git ondan harca dediğinde bence bi 200 lirasıyla kendine ferace alabilirdin onun üstüne çok gidip ona ihtiyacın olduğunu düşündürtme bence. Para yoktu o yüzden bunu alamadım bunu yapamadım dediğinde erkekler kendini yetersiz hissediyor ve iyice soğuyor. Son yazdıklarında da eşin alalım dediğinde sen tamam diyip teşekkür etseydin üstüne ayakkabı da lazım çantada lazım diyip üst üste sıralamasan daha iyiydi gibi.. Ki onlara bile tamam demiş eşin. Bu güzel birşey :)
Bz biliyoruz eşek gibi de almak zorundalar ama erkekler öyle görmüyor işte :)

Bence sen kayınvalidengili urfaya yollada arkandan kocanla aranı düzelt :)
Aynen bende öyle düşünüyorum

Bence şu an görümcene takma derim baksana herşeyi kıskançlıktan yapıyormuş kayınvaliden de o konuda seni destekliyor takma onu diyor.

Bence de kocana anlatma zaten şöyle ki ailesi ile ilgili birşeyler anlattığında kavganızı yanda konuşmanızı hem onlarla yaşadığın özel hiçbirşey kalmıyor hem de eşin şikayet olarak algılıyor.

Bir de snaıyorum sen tüm gününü kocana anlatıyorsun yani her yaptığını. Benim ablamda öyle konuşmayı seven bir eşi de hiç konuşmaz. ilgisiz bir insan o da. Her gün her yaptığını anlatırdı. Biz ordaykende neler yaptıysak anlatıyordu. Ben de bir gün kızdım Anlatma herşeyi bırak istiyorsa o sorar merak etsin biraz diye. Gerçekten 2. Gün grldi kendisi sordu ne yaptınız bugün diye. Biraz da yaşadıklarını kendine sakla bence burası da iyi olmuş buraya yaz ama eşine anlatma tabii anlatma derken herşeyini gizle şeklinde değil güzle birşey olur muhabbet olur anlatırsın ya da önemli birley ama gün içinde herşeyini bilirse seni merak edecek birşeyi kalmaz ilgisi azalır.

Kayınvalidenle arandakileri eğer kayınvaliden anlatıyorsa bırak anlatsın eşin sana sorduğunda anne kız aramızda güzelce hallederi diye düşündüm o yüzden sana anlatmadım diyebilirsin.

Görümcene birşeyler danışabilirsin bence de ya da yaptığı birşeyleri tasdikleyebilirsin aldığı birşeyi beğendiğini va şfade edebilirsin ama yalakalık gibi değil muhabbet arasında arada söylersin. Ve kahvaltıya davet etmek hoş olur bence de. Sırf görümceni davet edeceksin diye evin parıl parıl olmasına gerek yok temiz düEnli olaun yeter.

Bence aslında zor insanlar değil sadece insanlarla iletişim sıkıntısı olan idare bilmeyen insanlar.

Yazdiigin yorum beni rahatlatti teşekkür ederim
Eşimle birşey paulssmadim o sordu naptiniz diye. Bu hafta sınava o goturemicek beni.
Pazara çıkmak zorunda. Gorumcemle gideceğim sanırım.

Evet doğru söylüyorsun kayinvalidem anlatır ama kayinbabama.

Eger sorarsa da dediğin gibi dedim ama unutkanim biraz

Valla temiz olmak istiyorum kayinvalidem evine gelince hemen bir şeyleri toplama yıkama çabasına giriyor..
Bende kendimi beceriksiz gibi hissediyorum

Boşvermişlik halinin sebebi kafanın dolu olması. Birde kendini kvlere gitmek zorunda hissetmen. Bu olayı farklı bir şekilde düşün. Mesela biraz saçma olabilir(içinizden gülün:KK73:)bir ara ben de çok bunalmıştım. Çocuğın biri 2 biri 3 yaşında herşeyden bılmıştım birini doyuruyorum biri acıkıyor falan. Yorgundum hatta bir keresinde hiç unutmuyorum tövbe tövbe ölsem de dinlensen diye düşünmüştüm. Çünkü o aralar çarpıntı ve baygınlık problemleri de yaşıyordum. Haftada mutlaka bir kere hastanede yatıyordum yani çok bitkindim. Yoksa öyle şey düşünmem bir de üstüne bende kalıtsal olarak demir eksikliği anemisi var önlem almazsam çok ilerliyor. Sonra bir gün düşündüm okuduğum kitaplardan da etkilendim her halde evi iş yerim gibi düşünmeye başladım yani orası işlerimi yapmam gereken karşılığında sanki büyük bir iş yapmışım gibi övgü aldığım bir yer. Biraz kendimi ve okuduğum kitapları da değiştirdim. Yani orasını hep ev ve ev işi olarak görme mutlaka kitap oku mutlaka.

Doğru diyorsun
Da kitap okudsn kastin mecaz mi

Kağıt defterimin arasında canim goremez

Back