• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Canım, ben kendi adıma, hayalimdeki kocayı bosayinca, eşimi olduğu gibi kabul edince, hayalimde kurduğum ütopik evlilik konseptini terkedip herşeyi olduğu gibi kucaklayinca hayattan, evliligimden ve herşeyden inanılmaz keyif almaya başladım. Eğer benim kendimle ilgilenecegim ve kendime bakacağım zamanlardan çalacak birşey çıkarsa karşıma (eşimin ailesinin evine gitmek gibi) basitçe ve güler yüzle "hayır" diyorum. Uzun uzun açıklamalar yapmıyorum, eşime cevap hakkı tanımıyorum. Çünkü o zaman iş tartismaya hatta kavgaya dönebilir, ya da eşim beni ikna edebilir. Çünkü biz duygusal ve empatik varliklariz, hemen yumusayabiliriz. Ya da tam tersi cadılık yapabiliriz :)
Sen istemiyorsan onun ailesinin evine gitmek zorunda değilsin, yeter ki bunu kavgaya cevirmeden güler yüzle soyle. İsterse kendisi gidebilir ama, buna karisamazsin. "Sen de gitme" demek saygisizliga girer. Saygı bir numaralı kuralımız.
Eğer o ailesindeyken yalnız kalmak istemiyorsan ve illa ki gitme ihtiyacı duyuyorsan, o halde neden gittiginizi sorgulamayı ve mutsuz olmayı bırakıp, bu ziyaretlerinizden keyif almanın yollarını aramanı tavsiye edebilirim. Mesela oraya gidince bebegine bakacak insanlar vardır, bunu fırsat olarak görüp sen kendine daha çok vakit ayirabilirsin.
Soylediklerin cok guzel seyler ama bunu pratikte benim esime uygulamam ve onunda bunu kabul etmesi hayal gibi ben ona hayir diyecegim ve kavga etmeyecegiz esim bana surat asip gezmeyecek kusmeyecek cocuk gibi. bu cok zor en kucuk seylerde bile kac gun surat asar kuser ve ben bu kusmelere dayanamiyorum artik cildiracak gibi oluyorum keske hayir deyince sorgulamasa ama benim esime gore o nereye ben oeaya

Soylediklerin cok guzel seyler ama bunu pratikte benim esime uygulamam ve onunda bunu kabul etmesi hayal gibi ben ona hayir diyecegim ve kavga etmeyecegiz esim bana surat asip gezmeyecek kusmeyecek cocuk gibi. bu cok zor en kucuk seylerde bile kac gun surat asar kuser ve ben bu kusmelere dayanamiyorum artik cildiracak gibi oluyorum keske hayir deyince sorgulamasa ama benim esime gore o nereye ben oeaya
O sorgulayacak tabii ki, kusecek de belki. Ama senin yemi yutmaman gerekiyor işte ;) mesela çocuk ağlıyor diye istediği herşeyi verirsen sonuçta ne olur, tepene çıkar değil mi? O sana kustugu veya trip attığı zaman sağlam durman gerekiyor. Kavga etmek isterse ben ağzımda koli bandı varmış gibi farzederim ve konuşmadan duramayacaksam eğer başka odaya geçerim.

Hayir diyebilmem icin calisiyor olmam ve bir haftasonum var dinlenmek ve cocugumla vakit gecirmek istiyorum demem gerek iste bilmiyorum herseyide calismaya baglamak doğru mu ama bakalim bir gun calisinca hersey istedigim gibi olacak mi aslinda fazla bir beklenti icine girmek istemiyorum bakalim hayirlisi

O sorgulayacak tabii ki, kusecek de belki. Ama senin yemi yutmaman gerekiyor işte :KK66: mesela çocuk ağlıyor diye istediği herşeyi verirsen sonuçta ne olur, tepene çıkar değil mi? O sana kustugu veya trip attığı zaman sağlam durman gerekiyor. Kavga etmek isterse ben ağzımda koli bandı varmış gibi farzederim ve konuşmadan duramayacaksam eğer başka odaya geçerim.
Guzelmis de uygulamaya gecirebilirim insallah sagol bu arada taktikler icin

Hayir diyebilmem icin calisiyor olmam ve bir haftasonum var dinlenmek ve cocugumla vakit gecirmek istiyorum demem gerek iste bilmiyorum herseyide calismaya baglamak doğru mu ama bakalim bir gun calisinca hersey istedigim gibi olacak mi aslinda fazla bir beklenti icine girmek istemiyorum bakalim hayirlisi
Canım çalışmak istersen çalış tabii, kendini daha iyi hissedeceksen yani. Ama sen kadınsın ve birşeyler istemek ve istediklerini yapmak için illa ki "arkası sağlam güçlü kadın" olman gerekmiyor. Para kazandığın zaman eşinin sana bakışı değişmez. Senin kendine bakışını değiştirmek için de para kazanman şart değil tatlım.

Emin degilim ama sanki esimin bakis acisi degisir gibi geliyor calismak istiyorum ama kpss kazanmam lazim ogretmenlik mezunuyum cunku o da bu aralar zor

Emin degilim ama sanki esimin bakis acisi degisir gibi geliyor calismak istiyorum ama kpss kazanmam lazim ogretmenlik mezunuyum cunku o da bu aralar zor
Ne öğretmenliği canım? Güzel meslek, ben de hep keşke öğretmenlik okusaydim derim :)

Biliyorum aslinda once ben kendimi sevip saygi duymaliyim degerli oldugumu esime ben hissetirmeliyim sagol dinledigin icin dinlenmek guzel fikirlesmekde cok guzel

Biliyorum aslinda once ben kendimi sevip saygi duymaliyim degerli oldugumu esime ben hissetirmeliyim sagol dinledigin icin dinlenmek guzel fikirlesmekde cok guzel
Kesinlikle canım! Ben de bazen bir şeyi hakedip etmediğimi sorgulayacak gibi oluyorum sonra hemen kendimi durduruyorum. Sen değerlisin ve en güzel hayatı hakediyorsun diyorum. Bununla ilgili ayrıca bir yazı yazacağım, ya burada ya da bir blog açıp.

Kesinlikle canım! Ben de bazen bir şeyi hakedip etmediğimi sorgulayacak gibi oluyorum sonra hemen kendimi durduruyorum. Sen değerlisin ve en güzel hayatı hakediyorsun diyorum. Bununla ilgili ayrıca bir yazı yazacağım, ya burada ya da bir blog açıp.
Bence de bilgilerini paylasmalisin faydali olursun

Anladığım kadarı ile pembegomlek maddi açıdan eşine fazla bağımlı ve evden çıkması da hep izinle oluyor. Bu yüzden ona spor yap demek işe yarar mı bilmiyorum. Evden çıkmadan ve para harcamadan da ugrasabilecegi ve kafasını dagitabilecegi birçok şey var. Ben YouTube'dan video açıp evde spor yapıyorum mesela. Endorfin, dopamin gibi mutluluk hormonlarını da arttırdığı için çok iyi geliyor :KK66: pembe sen hiç spor yapıyor musun?
Evet yapıyorum
Evde

Kocamın da bu umursamaz tavırlarından çok sıkıldım.
Sadece o iş olacağı zaman sarılır öper

Normal zamanda ne sarılır ne de öper.
Anca birşey isteyeceği zaman.
Bende kadınım
Bu genç yaşımda böyle ilgisizlik ve sevgisizlik ile cezalandiriliyorum.

Bu adamdan ayrılsam ne olur diye düşünüyorum bazen. ..

Ama yeni mezunum. Ne yapacağım o konuda da emin değilim.

Kendimce karar alıp bunu görmezden mi gelsem

Bu seferde anasının laflariyla ugrasicam.
Kendi moralim iyi değilken milletle nasıl uğrasuğrasayim

Acaba gitmesem mi bugün
Ahhh ben sana kıyamam, ilgisiz kocalar derneğine hoşgeldin, işin zor hem de çok..Çunku benimkinde de aynı sorun var, insan olarak çok iyi çok saygılı ve çok bağlı ama iş romantizme gelince elde var sıfır..Beraber sarılıp tv izleyelim aman sıcak, bana sarıl op, sevgi illa böylemi gösterilir..Ama ben kadın olduğumu hissetmek istiyorum, illa bunu sarılınca mi anlıcan gibi saçma sapan cevaplar..Anlicagin düzelmez duzelmicekler..Yada karşına alıp adam akıllı konuşacaksın..Ama unutma yanliz değilsin...

Anladığım kadarı ile pembegomlek maddi açıdan eşine fazla bağımlı ve evden çıkması da hep izinle oluyor. Bu yüzden ona spor yap demek işe yarar mı bilmiyorum. Evden çıkmadan ve para harcamadan da ugrasabilecegi ve kafasını dagitabilecegi birçok şey var. Ben YouTube'dan video açıp evde spor yapıyorum mesela. Endorfin, dopamin gibi mutluluk hormonlarını da arttırdığı için çok iyi geliyor :KK66: pembe sen hiç spor yapıyor musun?
Evet malesef bagimliyimbagimliyim

Para konusunda ise hala harçlık bırakmıyor.
Biriktirdigin parayı harca diyor.
Zeynep b uzun uzun cevap vereceğim dediğin sorunuma cevap versende biraz içime şu serpsserpsen

Valla benimde esim öyle.

Evet malesef bagimliyimbagimliyim

Para konusunda ise hala harçlık bırakmıyor.
Biriktirdigin parayı harca diyor.
Zeynep b uzun uzun cevap vereceğim dediğin sorunuma cevap versende biraz içime şu serpsserpsen
Canım benim evde değilim ki misafirlikteyiz Fethiye'de :( bilgisayar yok, cepten de kısıtlı yazabiliyorum. Bi de senin olayını uzman bir ilişki kocuna yazdim dün akşam, onun da görüşünü bekliyorum, belki işe yarar. Az sabır ;)

Back