• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Canım benim evde değilim ki misafirlikteyiz Fethiye'de :KK43: bilgisayar yok, cepten de kısıtlı yazabiliyorum. Bi de senin olayını uzman bir ilişki kocuna yazdim dün akşam, onun da görüşünü bekliyorum, belki işe yarar. Az sabır :KK66:

Teşekkür ederim ligin için.
Ben suan için
Eşimin ısteklerini yapıyorum.
OglenOglen gibi kayinvalideme gidiyorum.
Kayinvalidem bleziklerini biraz daha tak dedi.

Dün onun evini sildim beli agriyodu. Bulasiklari yikadim yemek için doğan dogradim. Sonra dersin başına geçtim.
Ekstra olarak kocam dun .. abinle pazar günü denize gidicem dedi benim ona niçin tüm vücudun yanmsdi demem üzerine.
Sende gelecek misin dedi. Bende dedim .. abi esiyle gitmez mi dedim olmadı bende başka bir olan yaparım dedim
Ders çalışırım ya da başka bisey.
Dün test kitabı aldığımi söyledim bana "demek başladın paralarini harcamaya dedi.
Ama ben biriktirdigim paraları niye harcasyim.
Okul zamanı nelerden kistim da biriktirdim.
600 lira olduğunu biliyor ama bunu hsrcasamda banka hesabımı kontrol edecek diye düşünüyorum.
Bankadaki paralarıma ne yapsam

Teşekkür ederim ligin için.
Ben suan için
Eşimin ısteklerini yapıyorum.
OglenOglen gibi kayinvalideme gidiyorum.
Kayinvalidem bleziklerini biraz daha tak dedi.

Dün onun evini sildim beli agriyodu. Bulasiklari yikadim yemek için doğan dogradim. Sonra dersin başına geçtim.
Ekstra olarak kocam dun .. abinle pazar günü denize gidicem dedi benim ona niçin tüm vücudun yanmsdi demem üzerine.
Sende gelecek misin dedi. Bende dedim .. abi esiyle gitmez mi dedim olmadı bende başka bir olan yaparım dedim
Ders çalışırım ya da başka bisey.
Dün test kitabı aldığımi söyledim bana "demek başladın paralarini harcamaya dedi.
Ama ben biriktirdigim paraları niye harcasyim.
Okul zamanı nelerden kistim da biriktirdim.
600 lira olduğunu biliyor ama bunu hsrcasamda banka hesabımı kontrol edecek diye düşünüyorum.
Bankadaki paralarıma ne yapsam
Canım, eşinden ayrı para biriktirmek , bana göre ve okuduğum herşeye göre "eşime güvenmiyorum, ihtiyaclarimi karsilayabilecegini düşünmüyorum, beni ortada bırakacağını düşünüyorum, ya da ben onu bırakmayı planlıyorum" demekle aynı yere gelir. Mutlu huzurlu ve sevgi dolu bir evlilik, her açıdan karşındakine güvenmeyi ve çıkış kapısından uzak durmayı gerektirir. Ben çalışıyorum ve para kazanıyorum. Bazen eşimden daha çok kazanıyorum hem de. Ama farketmez, ben para konusunu dusunmemeliyim. Kendi mutluluguma odaklanmaliyim. Bu yüzden eşimle ortak bir hesap açtık, her ay başında maasimdan kendime gerekecek kadar kısmı alıp kalanını o hesaba yatırıyorum. Sonraki herşey eşime ait (kirayı faturaları vb ödemek, para biriktirmek, bütçe yapmak).
Sen eşinden ayrı para biriktirirsen, eşin kendisine guvenilmedigini düşünür haklı olarak, ve sana harçlık vermeyebilir. Eşinin verdiği çok normal bir tepki.

Canım, eşinden ayrı para biriktirmek , bana göre ve okuduğum herşeye göre "eşime güvenmiyorum, ihtiyaclarimi karsilayabilecegini düşünmüyorum, beni ortada bırakacağını düşünüyorum, ya da ben onu bırakmayı planlıyorum" demekle aynı yere gelir. Mutlu huzurlu ve sevgi dolu bir evlilik, her açıdan karşındakine güvenmeyi ve çıkış kapısından uzak durmayı gerektirir. Ben çalışıyorum ve para kazanıyorum. Bazen eşimden daha çok kazanıyorum hem de. Ama farketmez, ben para konusunu dusunmemeliyim. Kendi mutluluguma odaklanmaliyim. Bu yüzden eşimle ortak bir hesap açtık, her ay başında maasimdan kendime gerekecek kadar kısmı alıp kalanını o hesaba yatırıyorum. Sonraki herşey eşime ait (kirayı faturaları vb ödemek, para biriktirmek, bütçe yapmak).
Sen eşinden ayrı para biriktirirsen, eşin kendisine guvenilmedigini düşünür haklı olarak, ve sana harçlık vermeyebilir. Eşinin verdiği çok normal bir tepki.

Iyi de güvenmiyorum gerçekten.
O bana para verirse sadece ihtiyscimi görebiliyorum.
Vermezse goremiyyorum.
Ilişkimisde kavgalar çok fazla.
Ve bu para benim bekarken biriktirdigim para.

O bana harçlık veriyor.
Harcadığımi harcıyorum
Kalanı biriktiriyorum
Bu kadar..
O biriken parayı harcamak zorunda değilim ki.

Ama esim öyle düşünmüyor.
Harcamami istiyor.
Kendisi tutumlu değil.
Kira su elektrik doğal gaz aile sirketine ait.

Iyi de güvenmiyorum gerçekten.
O bana para verirse sadece ihtiyscimi görebiliyorum.
Vermezse goremiyyorum.
Ilişkimisde kavgalar çok fazla.
Ve bu para benim bekarken biriktirdigim para.

O bana harçlık veriyor.
Harcadığımi harcıyorum
Kalanı biriktiriyorum
Bu kadar..
O biriken parayı harcamak zorunda değilim ki.

Ama esim öyle düşünmüyor.
Harcamami istiyor.
Kendisi tutumlu değil.
Kira su elektrik doğal gaz aile sirketine ait.
Canım, düşündüm biraz, uzman görüşü de aldım senin için :) Bana mantıklı geldi, hem de çok.
Evliliğinde huzur ve yakınlık istiyorsan, ileride de maddi açıdan rahat etmek istiyorsan, yapılacak şeyler çok basit.
1. Sahip olmadıklarına değil, sahip olduklarına odaklan. Şimdi "tabi senin bunu söylemen kolay, çalışıyorsun, paran var" diyebilirsin.Evet var, ortalama bir maaşım var ve kendimi çok zengin hissediyorum. Her zaman böyle değildi, 20li yaşlarda çok daha az param vardı ama yine de zenginmisim gibi harcıyordum. Çünkü yapılan araştırmalara göre, parayı en az düşünen ve en az dert eden insanlar, en çok parayı kazanıyor. Kafanda seni meşgul edecek şekilde "biriktirmem lazım" gibi bir endişe olmadığı zaman, işine ve diğer şeylere daha rahat odaklaniyorsun. Genel olarak daha mutlu bir insan haline geliyorsun. Ve ne kadar mutlu olursan, işinde & okulunda o kadar başarılı olursun. Bu da zaten sonuç olarak kazandığın parayı arttıran birşey.
2.Kendin için anlamsızca para harca. Zaten eşin de öyle yapmanı istemiş. Biriktirdiğin parayı harcamaktan çekinme. Dediğim gibi , senin mutluluğun en önemli şey. Eğer sen harcamazsan, eşin kendisine para harcadikca ona kin tutar hale gelirsin. Neden o da benim gibi fedakarlık yapmıyor dersin. Bu da evliliginizi kavgaya ve mutsuzluğa surukler. Adamın sigarasını sayacak hale gelme. Paranı rahatça harca. Mutlu bir evlilik karşındakine %100 guvenmeni gerektirir. Ondan gizli para tutmak seni zengin etmez, sadece aranızdaki uzaklığı arttırır. Kendine sor: Hangisi daha önemli? Ömrünü beraber gecirecegin adamla yakınlığın mı? Yoksa birkaç bin lira biriktirmek mı? Eğer ilki daha önemliyse, inançlı olmayı korkuya tercih etmeli ve kocana %100 inanmalisin.
3. Onunla maddi olarak tamamen birleş. Bu her kadının yapması gereken birşey. Kadın para kazaniyor olsa da, ortak bir banka hesabı olmalı ve herkesin kazandığı o hesaba gitmeli.
4. Maddi otoriteyi tamamen eşine ver. Sen ilerde para kazansan bile, bırak parayı o yonetsin. Sen kendi ihtiyacını al ve kendi mutluluguna odaklan. Ben meslek olarak finansci olmama rağmen, paranın yönetimini eşime verdim, çünkü evdeki harcamalara laf eden "kötü polis" olmak istemiyorum. Harcamalara karışan tutumlu biri olmak, kadınsı cazibeyi alıp götürüyor açıkçası.

Canım, düşündüm biraz, uzman görüşü de aldım senin için :) Bana mantıklı geldi, hem de çok.
Evliliğinde huzur ve yakınlık istiyorsan, ileride de maddi açıdan rahat etmek istiyorsan, yapılacak şeyler çok basit.
1. Sahip olmadıklarına değil, sahip olduklarına odaklan. Şimdi "tabi senin bunu söylemen kolay, çalışıyorsun, paran var" diyebilirsin.Evet var, ortalama bir maaşım var ve kendimi çok zengin hissediyorum. Her zaman böyle değildi, 20li yaşlarda çok daha az param vardı ama yine de zenginmisim gibi harcıyordum. Çünkü yapılan araştırmalara göre, parayı en az düşünen ve en az dert eden insanlar, en çok parayı kazanıyor. Kafanda seni meşgul edecek şekilde "biriktirmem lazım" gibi bir endişe olmadığı zaman, işine ve diğer şeylere daha rahat odaklaniyorsun. Genel olarak daha mutlu bir insan haline geliyorsun. Ve ne kadar mutlu olursan, işinde & okulunda o kadar başarılı olursun. Bu da zaten sonuç olarak kazandığın parayı arttıran birşey.
2.Kendin için anlamsızca para harca. Zaten eşin de öyle yapmanı istemiş. Biriktirdiğin parayı harcamaktan çekinme. Dediğim gibi , senin mutluluğun en önemli şey. Eğer sen harcamazsan, eşin kendisine para harcadikca ona kin tutar hale gelirsin. Neden o da benim gibi fedakarlık yapmıyor dersin. Bu da evliliginizi kavgaya ve mutsuzluğa surukler. Adamın sigarasını sayacak hale gelme. Paranı rahatça harca. Mutlu bir evlilik karşındakine %100 guvenmeni gerektirir. Ondan gizli para tutmak seni zengin etmez, sadece aranızdaki uzaklığı arttırır. Kendine sor: Hangisi daha önemli? Ömrünü beraber gecirecegin adamla yakınlığın mı? Yoksa birkaç bin lira biriktirmek mı? Eğer ilki daha önemliyse, inançlı olmayı korkuya tercih etmeli ve kocana %100 inanmalisin.
3. Onunla maddi olarak tamamen birleş. Bu her kadının yapması gereken birşey. Kadın para kazaniyor olsa da, ortak bir banka hesabı olmalı ve herkesin kazandığı o hesaba gitmeli.
4. Maddi otoriteyi tamamen eşine ver. Sen ilerde para kazansan bile, bırak parayı o yonetsin. Sen kendi ihtiyacını al ve kendi mutluluguna odaklan. Ben meslek olarak finansci olmama rağmen, paranın yönetimini eşime verdim, çünkü evdeki harcamalara laf eden "kötü polis" olmak istemiyorum. Harcamalara karışan tutumlu biri olmak, kadınsı cazibeyi alıp götürüyor açıkçası.

Tesekkurler
Ben de sigarasini hatta dışardan aldığı suyun bile lafini kendi içinde yaptım.

Ama kendi için öyle bişey pek almaz kalıcı sadece yemeğine düşkündür

Şimdi kendi isteklerim için amacsizca mi harca diyorsun

Bu bana biraz zor geliyor amaçsız bir şey almak

Eşime inanmıyorum
Çünkü beni evden kovmustu

Yine aynı şeyi yapabilir..
Bu durumda ne yapacağım o da var..

O yüzden birikim yapmak iyi bişey
Ama

Yine de eşimle bu birikim olayını konusacsgim onu rahatsız eden ve etmeyen şeyler üzerine

Hala harca derse ve harcadiktan sonra da bana harçlık vermeye devam edecekse harcayacsgim

Tesekkurler

Eşime inanmıyorum

Ama

Yine de eşimle bu birikim olayını konusacsgim onu rahatsız eden ve etmeyen şeyler üzerine

Hala harca derse ve harcadiktan sonra da bana harçlık vermeye devam edecekse harcayacsgim

Tesekkurler

Ama kendi için öyle bişey pek almaz kalıcı sadece yemeğine düşkündür

Eşime inanmıyorum

Ama

Senin bu evliliğini korumaya ve güzelleştirmeye olan inancını ve çabanı çok takdir ediyorum. Eşin çok şanslı bir insan.
Kaybedecegin ne var ki? Sana harçlık vermezse ve elindekini de tuketirsen parasız kalırsan ne olur? Zaten seni birkaç ay yaşatacak kadar birşey değildir elindeki.
Seni evden niye kovmustu ki? Öyle birşey benim başıma gelse ben de korkardim, bu çok insani birşey. Ama seni uzun vadede esas rahata erdirecek şey, korkuyu çöpe atıp inancı seçmektir. Herşeye rağmen ona guvendigini ve inandığını hissetmeli.
Esinle konuşurken negatif beklenti oluşturmamaya çalış. Yani ona "seni parasız birakacagindan korktuğunu " belli etme. Ben olsam hiç konusmazdim bile. Zira anladığım kadarı ile birseyleri garantiye almak için konuşmak istiyorsun. Bu da ona "sana aslında güvenmiyorum" demekle aynı sey.

Zeynep b cok ozel olmayacak sa bize kendi yasantindan esinle gunluk durumlarindan hangi durumlarda nasil davrandigindan mesela kavgada normal bir gunde ornekler vermeni istesem cok olur muyum

Zeynep b cok ozel olmayacak sa bize kendi yasantindan esinle gunluk durumlarindan hangi durumlarda nasil davrandigindan mesela kavgada normal bir gunde ornekler vermeni istesem cok olur muyum
Yok canım hepimiz anonimiz burada sonuçta, neden özel olsun.
Ben iki senedir okuduğum kitaplardaki prensipleri benimsedigimden beri nerdeyse hiç kavga etmiyoruz. Son kavgamiz ne zaman oldu hatırlamıyorum bile. Arada beni kırdığı olmuyor mu, tabii ki oluyor. Mesela ters bir laf ettiği zaman ben cevap verip misilleme yapmak yerine, kırıldığımı belli eden birşey söyleyip (en basitinden "kırıldım" olabilir ) başka bir odaya geçiyorum. Özellikle yanında kalırsam sonradan pişman olacağım birşey söylememek için , uzaklaşmayı tercih ediyorum. O da vicdanıyla başbaşa kalmış oluyor ve hatasını anlayıp yanıma gelip sirnasiyor. Eğer bunu yapmasa bile, ben asla küsmüyorum ve normal hayatıma devam ediyorum. Zaten evde böyle bir kültür oluşunca, en ufak bir gerginlik bile hem erkeğin hem kadının canını sıkıyor ve erkek tarafı hemen gönül alma moduna geçiyor.

Senin bu evliliğini korumaya ve güzelleştirmeye olan inancını ve çabanı çok takdir ediyorum. Eşin çok şanslı bir insan.
Kaybedecegin ne var ki? Sana harçlık vermezse ve elindekini de tuketirsen parasız kalırsan ne olur? Zaten seni birkaç ay yaşatacak kadar birşey değildir elindeki.
Seni evden niye kovmustu ki? Öyle birşey benim başıma gelse ben de korkardim, bu çok insani birşey. Ama seni uzun vadede esas rahata erdirecek şey, korkuyu çöpe atıp inancı seçmektir. Herşeye rağmen ona guvendigini ve inandığını hissetmeli.
Esinle konuşurken negatif beklenti oluşturmamaya çalış. Yani ona "seni parasız birakacagindan korktuğunu " belli etme. Ben olsam hiç konusmazdim bile. Zira anladığım kadarı ile birseyleri garantiye almak için konuşmak istiyorsun. Bu da ona "sana aslında güvenmiyorum" demekle aynı sey.

Yazmıştım aslinda
Onun istediklerini ya9mi
Tutumlu davranmıyor.
Bana gece dediği laf senle eksik ten sonra cebimde para yok kalmıyor diyor. Sorun sensin sürekli sorun yapiyosun diyorum
Ama bana bişey aldığı da yok.

Dün gittik dışarı deniz için. Dedim hasema alalım
O da paran var al dedi.
Bende yok dedim bayram harçlığı vardı sadece.
Neyse ışte sen para biriktiriyorum benden para sakliyosun diyor.

Para bankamatikbankamatikte gidip bakalım diyor .
Neyse ışte ben elimi cebime stmayicim için denize gitmedik. Bu sene deniz yok diyor sana ışte.
Akşam sırf eziyet olsun diye müziği son ses açtı.
Hakaretlerde bulundu.
Eve geldik. Bir tane poset yasimadim diye sinirlendi.
O da tasimadi.

Gece ışte ışıkları kapat dedi bende yok dedim
Daha ışıkları kapamiyosun bana mi karı olacaksın dedi.
Bende salona gittim film izlicektim i indirdi.

Sonra ışte yarın pilini pistini topla banamnin evine git dedi.
Pazartesi de boşanma işlemlerini baslatiesin dedi.

Işte beni dinlemiyosun sözümü dinlemiyosun seni adam yerine koyup odaya çağırdım söyledim gidicegimi di dedim dedi. Sen gidemezsin diyorsun

Hatami anladım geldigimde gidelim diyorum ama sen sürat yapıyorsun diyor.
Annemlerde surat yapiyosun diyor.
Eve bir geliyorum herkesin sürati beş karis diyor

Sorun sensin diyor. Bayram gunu sorun ertesi gün sorun diyor

Evlenmeden önce daha rahat tim izmir de bile deilsim başka yerdeydim diyor.

Sonra ışte sen adam olamazsın diyor.

Bak diyor yatağın çarşafın bile sermemissin diyor.
Evden cikmadan yikamistim gelince seremeden yattı.

Sonra işini hep sabaha birakiyosun dedi.
Annem hiç öyle yapmıyor dedi.
Nenemlerde .
Hiç bulaşık birakiyolarmi geceden dedi.
Bende dedim bende birakmiyorum.

Genel konuşuyorum dedi.

Sonra ışte para biriktirme konusunu sordu

Nerden geldi o o paralar dedi.
Bende babam Annem verdi dedim

Hep beşlik önlük yirmilik5 vermiş dedi.

Benden para saklama dedi. Paran varken benden para isteme dedi.
Sana beş ay para vermicem dedi. Biriktirdigini ye dedi

Sizce şu bankamatikteki para konusunu ne yapayım

Ona guvemmedigim için parayı biriktiriyodum. Çalıştığım zamanlar oldu

Işte bir de ben onun sözünü her zaman dinlicem bakalım o zaman nasıl olacak.

Evimin işini geceden yap dedi. Uyuma sabah uyusun dedi.
Bendee anlam veremiyorum.
Işte neyse gece elini tuttum uyurken o da tuttu

Sonra gece uyanikla uyku arasında birşeyler oldu

Niye öyle oldu bilmiyorum

Sabah arabadan eşyaları aldım
Atcakti yoksa
O da yardım etti

Sabah aramış. Altınları anneme görür bankaya koysun ne zaman gidersin diye. Bende dedim ben takmak istiyorum.. Işte o da zaten cikarirken laf yedim
Simdi birde bunun için yemeyim
Bileklik kalsın onu verme dedi o zaman

Para temizlik konusunu ne yapayım

Z Zeynep B

Z Zeynep B aslında ben bu yorumum için uzman görüşü alacaksin sanmıştım..
Lütfen bu yorumuma açıklık getirir misin.

Ikingundur onun istediği gibi davranıyorum

Dün dışarı çıktık gezmeye geç olmasına rağmen.
Ben açık hava olsun dedim diye öyle bir yere gittik arkadaslariyla.
Cigdemim bittiğinde yer misin diye sordu farklı bankta oturmama rağmen.
Oyuncakta beni dusurmek için hızlı sallayan kadına yapma dedi. Düşer dedi.
Arkadaşının hanımı benden şişman inerken dikkat et düşer dedi..

Canım çok kırıldığında ağlamaktan ve kırıldım demekten korkma. Güçlü olmaya çalışma. İçindeki korkunu ve uzuntunu öfke olarak dışarı vurma.

Işte o beni kovduğu gün agladim. Niye zirliyosun dedim
Ben seni mutlu edemiyorum babanin evinde mutlu yasarsin dediudediuvey annene hizmetcilik yaparsın dedi

Bana gece dediği laf senle eksik ten sonra cebimde para yok kalmıyor diyor. Sorun sensin sürekli sorun yapiyosun diyorum
Ama bana bişey aldığı da yok.

Dün gittik dışarı deniz için. Dedim hasema alalım
O da paran var al dedi.
Bende yok dedim bayram harçlığı vardı sadece.
Neyse ışte sen para biriktiriyorum benden para sakliyosun diyor.

Para bankamatikbankamatikte gidip bakalım diyor .
Neyse ışte ben elimi cebime stmayicim için denize gitmedik. Bu sene deniz yok diyor sana ışte.
Akşam sırf eziyet olsun diye müziği son ses açtı.
Hakaretlerde bulundu.
Eve geldik. Bir tane poset yasimadim diye sinirlendi.
O da tasimadi.

Gece ışte ışıkları kapat dedi bende yok dedim
Daha ışıkları kapamiyosun bana mi karı olacaksın dedi.
Bende salona gittim film izlicektim i indirdi.

Sonra ışte yarın pilini pistini topla banamnin evine git dedi.
Pazartesi de boşanma işlemlerini baslatiesin dedi.

Işte beni dinlemiyosun sözümü dinlemiyosun seni adam yerine koyup odaya çağırdım söyledim gidicegimi di dedim dedi. Sen gidemezsin diyorsun

Hatami anladım geldigimde gidelim diyorum ama sen sürat yapıyorsun diyor.
Annemlerde surat yapiyosun diyor.
Eve bir geliyorum herkesin sürati beş karis diyor

Sorun sensin diyor. Bayram gunu sorun ertesi gün sorun diyor

Evlenmeden önce daha rahat tim izmir de bile deilsim başka yerdeydim diyor.

Sonra ışte sen adam olamazsın diyor.

Bak diyor yatağın çarşafın bile sermemissin diyor.
Evden cikmadan yikamistim gelince seremeden yattı.

Sonra işini hep sabaha birakiyosun dedi.
Annem hiç öyle yapmıyor dedi.
Nenemlerde .
Hiç bulaşık birakiyolarmi geceden dedi.
Bende dedim bende birakmiyorum.

Genel konuşuyorum dedi.

Sonra ışte para biriktirme konusunu sordu

Nerden geldi o o paralar dedi.
Bende babam Annem verdi dedim

Hep beşlik önlük yirmilik5 vermiş dedi.

Benden para saklama dedi. Paran varken benden para isteme dedi.
Sana beş ay para vermicem dedi. Biriktirdigini ye dedi

Sizce şu bankamatikteki para konusunu ne yapayım

Ona guvemmedigim için parayı biriktiriyodum. Çalıştığım zamanlar oldu

Işte bir de ben onun sözünü her zaman dinlicem bakalım o zaman nasıl olacak.

Evimin işini geceden yap dedi. Uyuma sabah uyusun dedi.
Bendee anlam veremiyorum.
Işte neyse gece elini tuttum uyurken o da tuttu

Sonra gece uyanikla uyku arasında birşeyler oldu

Niye öyle oldu bilmiyorum

Sabah arabadan eşyaları aldım
Atcakti yoksa
O da yardım etti

Sabah aramış. Altınları anneme görür bankaya koysun ne zaman gidersin diye. Bende dedim ben takmak istiyorum.. Işte o da zaten cikarirken laf yedim
Simdi birde bunun için yemeyim
Bileklik kalsın onu verme dedi o zaman

Back