• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Haklisin aslinda onu begenmedigimi ve takdir etmedigimi soyler herkes kocasini yalandan bile olsa ovuyor sen hicbirsey yapmiyorsun der tabiki iyi yaptigi seyler de var aslinda evine bize düşkündür ihtiyaclarimizi karsilar maddi hic bir sikinti yapmaz evde işlerde falan yardim eder cocuk bakiminda yardim eder gezdirir v.s iyi yonleri cok ama bencil iste maalesef

Canım, eşinin söyledikleri çok kırıcı şeyler. Bunları söylüyorsa onun da birseyden canı yanmış olmalı. Bunlar bana birseye kırılan insanın vereceği tepkiler gibi geldi. Acaba eşin size bir ev vs mı almak istiyor? O yüzden mi aşırı tutumlu davranıyor? Senin onun çabalarını görmediğini ve kıymetini bilmediğini düşünüyor büyük ihtimalle.

Tutumlu davranmıyor.
Bana gece dediği laf senle eksik ten sonra cebimde para yok kalmıyor diyor. Sorun sensin sürekli sorun yapiyosun diyorum
Ama bana bişey aldığı da yok.

Dün gittik dışarı deniz için. Dedim hasema alalım
O da paran var al dedi.
Bende yok dedim bayram harçlığı vardı sadece.
Neyse ışte sen para biriktiriyorum benden para sakliyosun diyor.

Para bankamatikbankamatikte gidip bakalım diyor .
Neyse ışte ben elimi cebime stmayicim için denize gitmedik. Bu sene deniz yok diyor sana ışte.
Akşam sırf eziyet olsun diye müziği son ses açtı.
Hakaretlerde bulundu.
Eve geldik. Bir tane poset yasimadim diye sinirlendi.
O da tasimadi.

Gece ışte ışıkları kapat dedi bende yok dedim
Daha ışıkları kapamiyosun bana mi karı olacaksın dedi.
Bende salona gittim film izlicektim i indirdi.

Sonra ışte yarın pilini pistini topla banamnin evine git dedi.
Pazartesi de boşanma işlemlerini baslatiesin dedi.

Işte beni dinlemiyosun sözümü dinlemiyosun seni adam yerine koyup odaya çağırdım söyledim gidicegimi di dedim dedi. Sen gidemezsin diyorsun

Hatami anladım geldigimde gidelim diyorum ama sen sürat yapıyorsun diyor.
Annemlerde surat yapiyosun diyor.
Eve bir geliyorum herkesin sürati beş karis diyor

Sorun sensin diyor. Bayram gunu sorun ertesi gün sorun diyor

Evlenmeden önce daha rahat tim izmir de bile deilsim başka yerdeydim diyor.

Sonra ışte sen adam olamazsın diyor.

Bak diyor yatağın çarşafın bile sermemissin diyor.
Evden cikmadan yikamistim gelince seremeden yattı.

Sonra işini hep sabaha birakiyosun dedi.
Annem hiç öyle yapmıyor dedi.
Nenemlerde .
Hiç bulaşık birakiyolarmi geceden dedi.
Bende dedim bende birakmiyorum.

Genel konuşuyorum dedi.

Sonra ışte para biriktirme konusunu sordu

Nerden geldi o o paralar dedi.
Bende babam Annem verdi dedim

Hep beşlik önlük yirmilik5 vermiş dedi.

Benden para saklama dedi. Paran varken benden para isteme dedi.
Sana beş ay para vermicem dedi. Biriktirdigini ye dedi

Sizce şu bankamatikteki para konusunu ne yapayım

Ona guvemmedigim için parayı biriktiriyodum. Çalıştığım zamanlar oldu

Işte bir de ben onun sözünü her zaman dinlicem bakalım o zaman nasıl olacak.

Evimin işini geceden yap dedi. Uyuma sabah uyusun dedi.
Bendee anlam veremiyorum.
Işte neyse gece elini tuttum uyurken o da tuttu

Sonra gece uyanikla uyku arasında birşeyler oldu

Niye öyle oldu bilmiyorum

Sabah arabadan eşyaları aldım
Atcakti yoksa
O da yardım etti

Sabah aramış. Altınları anneme görür bankaya koysun ne zaman gidersin diye. Bende dedim ben takmak istiyorum.. Işte o da zaten cikarirken laf yedim
Simdi birde bunun için yemeyim
Bileklik kalsın onu verme dedi o zaman

Para temizlik konusunu ne yapayım

Haklisin aslinda onu begenmedigimi ve takdir etmedigimi soyler herkes kocasini yalandan bile olsa ovuyor sen hicbirsey yapmiyorsun der tabiki iyi yaptigi seyler de var aslinda evine bize düşkündür ihtiyaclarimizi karsilar maddi hic bir sikinti yapmaz evde işlerde falan yardim eder cocuk bakiminda yardim eder gezdirir v.s iyi yonleri cok ama bencil iste maalesef
Benim tecrubeme göre (ve birçok kadının tecrübesi) sahip olmadigin şeylere odaklanmak yerine, sahip olduklarına odaklanır ve bunlar için eşine ara sıra teşekkür edersen, bir süre sonra eşin senin için daha çok şey yapmaya başlıyor. Adam zaten takdir edilmediğini senden takdir bekledigini açık açık söylemiş daha ne yapsın :)

Ediyorum aslinda sizin yazdiklarinizida okudum uyguladim olumlu sonucta aldim ama bilmiyorum ben onu takdir ettikce tesekkur ettikce bir mucize olur mu bana daha cok saygi duyar mi ortak karar verir miyiz biseyler hakkinda aileme daha yakin olur mu umudum pek yok bu evlilikten belki de calisiyor olsaydim bana daha cok saygi duyardi kafamda deli sorular

Ediyorum aslinda sizin yazdiklarinizida okudum uyguladim olumlu sonucta aldim ama bilmiyorum ben onu takdir ettikce tesekkur ettikce bir mucize olur mu bana daha cok saygi duyar mi ortak karar verir miyiz biseyler hakkinda aileme daha yakin olur mu umudum pek yok bu evlilikten belki de calisiyor olsaydim bana daha cok saygi duyardi kafamda deli sorular
Canım senin çalışıp calismamanla pek ilgisi yok aslında. Ama kendini daha iyi daha güvende hissettirecekse çalışmak her zaman iyidir.
Genel olarak halindeki tavrindaki değişikliklerin evlilik kültürüne yansıması ve umutsuz gorunen bir evliliğin mutlu&huzurlu bir evliliğe dönüşmesi için birkaç ay gerekir. Anında sonuç alamayabilirsin ama sen onu takdir ettikçe ve saygı duydukça onda da yavaş yavaş değişim gozlemleyeceksin.

Anladim tesekkur ederim zeynep b bir anda mucize beklemek lazim tabi hicbirsey bir anda olmuyor bebegim var kucuk bize sans vermek istiyorum onancim kirilmadan bir kac ay denemeye calisacagim insallah tabi yazin memlekette olacagimiz icin sinirli bir iliskimiz olacak uygulamak zor olacak ama herkesin hakkinda hayirlisi tavsiyelerin icin tesekkur ederim

Z Zeynep B bana da yardımcı olur musun uzun uzun yazdmyazdm
Biliyorum canım, sen çok gençsin ve şimdiden bu kadar problem birikmiş. Ben de sana uzun uzun cevap yazmak istiyorum. Düşünerek ve mümkünse cepten değil de bilgisayar başında yazacağım. İki üç cümleyle geçiştirmek istemem. Sen de istersen bu arada bize içini dök, baştan sona anlatmaya calis, ilişkiniz nasil başladı ve neden bu hale geldi. Burada bir sürü yaşı büyük ve tecrübeli insanlariz , elbet derdine derman bulacağız tatlım.

Biliyorum canım, sen çok gençsin ve şimdiden bu kadar problem birikmiş. Ben de sana uzun uzun cevap yazmak istiyorum. Düşünerek ve mümkünse cepten değil de bilgisayar başında yazacağım. İki üç cümleyle geçiştirmek istemem. Sen de istersen bu arada bize içini dök, baştan sona anlatmaya calis, ilişkiniz nasil başladı ve neden bu hale geldi. Burada bir sürü yaşı büyük ve tecrübeli insanlariz , elbet derdine derman bulacağız tatlım.

Anladım teşekkür ederim inşallah...
Olayı tam olarak anlattım.
Bugün ışte evi temizledim
Annemlere gidiyorum diye mesaj attım tamam dedim hava çok sıcak dikkat et dedi bana

UrfayUrfaya gittigimizde de mi böyle yapacaksın orada da yasitim var onlarla dışarı cikicam.
Ilk öncelik kendim falan dedi.
Bende dedim oturmak için mi gidiyoruz

Bizim oralarda kadını saymazlar adam yerine koymazlar sen ne istiyosun senden izin mi alicam

UrfayUrfaya gittigimizde de mi böyle yapacaksın orada da yasitim var onlarla dışarı cikicam.
Ilk öncelik kendim falan dedi.
Bende dedim oturmak için mi gidiyoruz

Bizim oralarda kadını saymazlar adam yerine koymazlar sen ne istiyosun senden izin mi alicam
Güneşe dikkat et dediğine göre senin iyiligini düşünüyor. Urfalı ise evet onların bu konudaki kültürü bizden biraz farklı. Ama unutma, evdeki kültürü oluşturmak kadının elindedir. Sen kendine ve ona "kadina diğer akrabaları gibi davranmadigi ve değer verdiği için ne kadar şanslı olduğunu" yüksek sesle söylersen, git gide sana daha çok değer veren ve istediklerini yapan biri haline gelecektir tatlım.

Ben biktim artık.
Denize götürmek için çıktı.
Anneanesinin terligini giyidgiyidim bana bir terlik bile almadı.
Tutturmuş senin paran var.
Paran varken sana niye bişey alayım diyor.
Senin ihtiyscini görmem. Dedi.

Bana okul bittiğinden beri para bile vermiyor.
Sen insanligi haketmiyorsun
Bana karı olamazsın.
Bende olamazsam yerine birini bul dedim kendnkendn gibi.
Sonra ışte bana dedi ki bulcam zaten dedi.

Bende dedim benden Ayril yeter.
Yk diyor

Niçin evlendin diyorum eziyet cektirmek için diyor

Bu sene deniz yüzü gormeyeceksin diyor.
Hay ALLAH canım benim ya bayram burnundan geldi yani çok üzüldüm sen birde bu insanın ailesi ile aynı evde mi oturacaksın

Evet benim icin cok onemli ailemle iyi olmasi cunku ben onun ailesiyle iyiyim ve benim ailemde onu cok sevip deger veriyorlar deger gormeleride hakki gibi geliyor bana. Kendi ailesinin yaninda ilk yil neredeyse benimle hic konusmuyordu yokmusum gibi davraniyordu ama soyleye soyleye biraz normallesti ama yinede hep bir mesafesi vardir. Aslinda hic aileme karsi nasil olmasini soylemedim direk cunku biz konusmayi beceremiyoruz kavga ederiz birde ailesinde oyle gormus oyle davraniyor maalesef onun ailesinin yanindayken cok guceniyorum suratda asiyordum hemde direk soyluyordumaileni daha cok seviyorsun diye agir seyler de soyledim ama artik pek soylemiyorum estagfurullah yok yanlis anlamam tesekkur ederim cevap verdigin icin
Ya bu erkekler nasıl şeyler böyle ya herbiri ayrı bir dert

Offf bu nedir ya, sinir oldum!
Neyse, biz kendimize dönelim. Senin onun davranışları üzerinde büyük etkin var aslında, biliyor musun? Evlilikte ve bütün ilişkilerde kültürü kadın oluşturuyor. Bu yüzden şu an eşini okumuş cahil/düşüncesiz/bencil biri gibi görmek olumsuz şeylere odaklanmak anlamına gelir. Buna odaklanmaktan ve bunu beslemekten kaçınmak en güzeli. Aile konusunda eşin düşüncesizce ve bencilce davranmış olabilir. Ama diğer konularda nasıl? İyi yaptığı ve takdiri teşekkürü hakettiği şeyler vardır mutlaka. Günün sonunda en "öküz ve bencil" görünen koca bile, para kazanıp evine ekmek getiriyor. Senin eşinin bundan fazlasını yaptığından eminim. İyi yaptığı şeylere odaklanırsak, bu iyiliğin hayatın geneline yayilmasi uzun sürmüyor. Çünkü erkekler böyledir, verdikleri şeyler icin takdir gördükçe daha fazlasini vermeye çalışırlar. Çünkü aslında yaptıkları çoğu şey biz kadınlara kendilerini göstermek ve beğendirmek için :KK66: bazen bunu unutuyoruz ama gerçekten öyle.[/QUOTE
Senden birkaç kelime okumak bile bana yetiyor biliyor musun? Her zaman olumlu bakış açına bayılıyorum. :nazar::KK51:

Bence kolay kıvama getirirsin sen onu:KK45:

Oyle mi diyorsun guller ve laleler insallah oyle olur ortak paydada bulusalim yeter birbirimize saygi gosterelim insallah

Keske ailesinin yaninda degismese normal davranabilse 3 yil icinde cok kavgalar ettik ve birbirimizi cok yiprattik başa donme ihtimalimiz olsada ayni hatalari yapmam sanirim cok dirdir edip basinin etini yemezdim bu kadar memmuniyetsiz olmazdim zeynep b bunca tartismalara yüz-göz olmalara ragmen normale donebilir miyiz duzeltebilir miyiz

Güneşe dikkat et dediğine göre senin iyiligini düşünüyor. Urfalı ise evet onların bu konudaki kültürü bizden biraz farklı. Ama unutma, evdeki kültürü oluşturmak kadının elindedir. Sen kendine ve ona "kadina diğer akrabaları gibi davranmadigi ve değer verdiği için ne kadar şanslı olduğunu" yüksek sesle söylersen, git gide sana daha çok değer veren ve istediklerini yapan biri haline gelecektir tatlım.
Bu kolay olmayacak ama benim için çünkü elbet
Hay ALLAH canım benim ya bayram burnundan geldi yani çok üzüldüm sen birde bu insanın ailesi ile aynı evde mi oturacaksın

Oturmadan bile ışte gunduzden gitmemi istiyor.

Keske ailesinin yaninda degismese normal davranabilse 3 yil icinde cok kavgalar ettik ve birbirimizi cok yiprattik başa donme ihtimalimiz olsada ayni hatalari yapmam sanirim cok dirdir edip basinin etini yemezdim bu kadar memmuniyetsiz olmazdim zeynep b bunca tartismalara yüz-göz olmalara ragmen normale donebilir miyiz duzeltebilir miyiz
Tabii ki de düzeltebilirsiniz. Boşandıktan sonra tekrar evlenen çiftler tanıyorum. Sizinki mı duzelmeyecek.

Back