• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Çok üzüldüm ama takma sen bence taktığını farkettikçe daha fazla yaparlar

Dün ışte didime dedesinin yanına geldik

Bugün denize fidicektik.
Akşam üstü diyor.
Kendisi dayisiyla benden rıza bile almadan
Gitti

Bende bir sürü ona hakaret mesajı attım.
Sinir lldum

Ben sana göstericem diyor.
Siniirim bozuldu.

Dün ışte didime dedesinin yanına geldik

Bugün denize fidicektik.
Akşam üstü diyor.
Kendisi dayisiyla benden rıza bile almadan
Gitti

Bende bir sürü ona hakaret mesajı attım.
Sinir lldum

Ben sana göstericem diyor.
Siniirim bozuldu.
Canım, ayıp etmiş eşin, ben de olsam sinir olurdum. Ama hakaret etmeseydin keşke, sana yakışmıyor :( hem hakaret herşeyi daha kötü hale getirir hayatim

Kocamla aramız çok uzak sanki. Sürekli olarak bu aralar telefonda okey oynuyor
Bilardo oynuyor.
Ramazan diye eve iftar vaktinde gelse de ramazan ayı dışında hep saat 10 ya da dokuz gibi geliyorlar aile isi.

Bana karşı bir yakınlığını görmüyorum.
Beni sevmediğini düşünüyorum. Şimdi bile uyuyor. Boynuna dokundum hemen öbür tarafa döndü.

Beni gelip bir defa öpmez durduk yere.
Ben giderim öperim sarılırım ama istemez.

Duygusal olarak yıpranıyorum. Dün ailem geldi. Sonra bu telefonla oynamaya başladı. Ben öyle bişey yapsam hemen kızar. Kendisine söyledim. Bana dediği laf
Ben sohbetimi ettim güldüm ama bebeğe daldilar bende oyun oynadım
Dedi.

Saygısızlık diyordun ya dedim. Bende öyle yaparım bundan sonra dedim. Yap istediğini yapıyorsun zaten dedi. Ama öyle bişey olduğunu düşünmüyorum.

Kendini düzelt dedim

Senin düzeltmeye ihtiyacın var dedi. Ben anlamıyorum bunu.

Ne yapmam lazım kızlar.
Git gide kendinden uzaklaştırıyor beni duygusal olarak.. .
Kocamla aramız çok uzak sanki. Sürekli olarak bu aralar telefonda okey oynuyor
Bilardo oynuyor.
Ramazan diye eve iftar vaktinde gelse de ramazan ayı dışında hep saat 10 ya da dokuz gibi geliyorlar aile isi.

Bana karşı bir yakınlığını görmüyorum.
Beni sevmediğini düşünüyorum. Şimdi bile uyuyor. Boynuna dokundum hemen öbür tarafa döndü.

Beni gelip bir defa öpmez durduk yere.
Ben giderim öperim sarılırım ama istemez.

Duygusal olarak yıpranıyorum. Dün ailem geldi. Sonra bu telefonla oynamaya başladı. Ben öyle bişey yapsam hemen kızar. Kendisine söyledim. Bana dediği laf
Ben sohbetimi ettim güldüm ama bebeğe daldilar bende oyun oynadım
Dedi.

Saygısızlık diyordun ya dedim. Bende öyle yaparım bundan sonra dedim. Yap istediğini yapıyorsun zaten dedi. Ama öyle bişey olduğunu düşünmüyorum.

Kendini düzelt dedim

Senin düzeltmeye ihtiyacın var dedi. Ben anlamıyorum bunu.

Ne yapmam lazım kızlar.
Git gide kendinden uzaklaştırıyor beni duygusal olarak.. .

Slm kizlar,

Ayyy o telefon oyunlarinda Okey ve Bilardo oyunlarini benim Esimde Oynuyor. Birde Hay Day diye bir oyun var onun basindan ayrilmiyor bütün gün. Unutmadan tabiki ordada Chat var masallah bol bol Chatlesiyor. Okey ve Bilardodaki Yazismalar hafizada kalmiyor bir süre ama HayDay daki yasismalari kontrol edip okuya biliyorum. MALESEF....

Slm kizlar,

Ayyy o telefon oyunlarinda Okey ve Bilardo oyunlarini benim Esimde Oynuyor. Birde Hay Day diye bir oyun var onun basindan ayrilmiyor bütün gün. Unutmadan tabiki ordada Chat var masallah bol bol Chatlesiyor. Okey ve Bilardodaki Yazismalar hafizada kalmiyor bir süre ama HayDay daki yasismalari kontrol edip okuya biliyorum. MALESEF....
Canım, ayıp etmiş eşin, ben de olsam sinir olurdum. Ama hakaret etmeseydin keşke, sana yakışmıyor :KK43: hem hakaret herşeyi daha kötü hale getirir hayatim

Bu chatlesmyor ama
Gelir gelmez hadi hazırlan gidelim dedi.
Bende gitmek istemiyorum
Bir saate gelecek adam üç saat sonra gelebildi.
Ve geldiğinde de öyle dedi.
Bende gitmek istemiyorum.

Beni tanımadığım insanlarla burada bırakıp gidiyorsa ben onu nasıl adam yerine koyaykoyayim.

Evde oturmak için o kadar yol cektim pistipistim sıcakta.
Sonra bana hak gördüğü şey buymuş

Gelirken ayrı bir sorun çıkardı.
Şimdi ayrı bir sorun çıkarıyor anlamıyorum

Misafirliğe geldiğimiz dedeler de yataklarimizi ayrı yere koymuş zaten.

Zeynep b banada bir akil ver lutfen zor zamanlar geciriyorum 3 yillik evliyim 7 aylik oglum var ama mutsuzum ve pismanim keske atanmayi bekleseydim en azindan kiymetimi bilen birisi ile evlenirdim esim cok geri dusunceli bir adam ilgisiz sevgi gostermeyi bilmez bencil ve ailemi sevmiyor bu beni cok zorluyor gondermek istemiyor gelseler yuzlerine bakmiyor gidince dogru durust konusmuyor yakinlik gostermiyor ben obun ailesine karsi cok iyiyim bende mi oyle davranmaliyim off kafam cok karisik bir akil verin kizlar zeynep b nin soylediklerini uyguladim ise yaradi aslinda esimde sasirdi ne oldu sana diye cok guzel davrandi ama tabi ailesinin yanina geldik bayramda hersry altust oldu cok sinirlerimi bozacak seyler yapti ne yapacagim ben bu adamla dayak atmaz bagimliligi yok aldatmadi cok sukur evine de duskundur ama iyi bir adam mi emin degilim

Zeynep b banada bir akil ver lutfen zor zamanlar geciriyorum 3 yillik evliyim 7 aylik oglum var ama mutsuzum ve pismanim keske atanmayi bekleseydim en azindan kiymetimi bilen birisi ile evlenirdim esim cok geri dusunceli bir adam ilgisiz sevgi gostermeyi bilmez bencil ve ailemi sevmiyor bu beni cok zorluyor gondermek istemiyor gelseler yuzlerine bakmiyor gidince dogru durust konusmuyor yakinlik gostermiyor ben obun ailesine karsi cok iyiyim bende mi oyle davranmaliyim off kafam cok karisik bir akil verin kizlar zeynep b nin soylediklerini uyguladim ise yaradi aslinda esimde sasirdi ne oldu sana diye cok guzel davrandi ama tabi ailesinin yanina geldik bayramda hersry altust oldu cok sinirlerimi bozacak seyler yapti ne yapacagim ben bu adamla dayak atmaz bagimliligi yok aldatmadi cok sukur evine de duskundur ama iyi bir adam mi emin degilim
Canım benim, uyguladiklarinin ise yaramasina çok sevindim. İyi adamlarda her zaman işe yarar :) demek ki eşin iyi bir adam.
Ailenle gecinememesi senin hayatını çok etkiliyor mu? Kendi ailesinin yanında sana nasıl davranıyor ki? Ona ailene karşı nasıl davranması gerektiği konusunda tatlı dille bile olsa öneride bulunuyor musun? Ya da onun ailesinin yanındayken onlara karşı olan ilgisine güceniyor ve istemeden de olsa surat asiyor musun? Yanlış anlama, bunlar benim eskiden yaptığım şeylerdi, o yüzden soruyorum;)

Ben biktim artık.
Denize götürmek için çıktı.
Anneanesinin terligini giyidgiyidim bana bir terlik bile almadı.
Tutturmuş senin paran var.
Paran varken sana niye bişey alayım diyor.
Senin ihtiyscini görmem. Dedi.

Bana okul bittiğinden beri para bile vermiyor.
Sen insanligi haketmiyorsun
Bana karı olamazsın.
Bende olamazsam yerine birini bul dedim kendnkendn gibi.
Sonra ışte bana dedi ki bulcam zaten dedi.

Bende dedim benden Ayril yeter.
Yk diyor

Niçin evlendin diyorum eziyet cektirmek için diyor

Bu sene deniz yüzü gormeyeceksin diyor.

Cikmazdayim.
Tek yol onun her dediğine tamam deyip evde sus pus parasparasiz oturmak.
Başka bir şey değil.

Ayrılmak istiyorum.
Bu ayrılma konusunu ciddi anlamda eksileriyle artilariyla düşünmek istiyorum.

Ben biktim artık.
Denize götürmek için çıktı.
Anneanesinin terligini giyidgiyidim bana bir terlik bile almadı.
Tutturmuş senin paran var.
Paran varken sana niye bişey alayım diyor.
Senin ihtiyscini görmem. Dedi.

Bana okul bittiğinden beri para bile vermiyor.
Sen insanligi haketmiyorsun
Bana karı olamazsın.
Bende olamazsam yerine birini bul dedim kendnkendn gibi.
Sonra ışte bana dedi ki bulcam zaten dedi.

Bende dedim benden Ayril yeter.
Yk diyor

Niçin evlendin diyorum eziyet cektirmek için diyor

Bu sene deniz yüzü gormeyeceksin diyor.
Canım, eşinin söyledikleri çok kırıcı şeyler. Bunları söylüyorsa onun da birseyden canı yanmış olmalı. Bunlar bana birseye kırılan insanın vereceği tepkiler gibi geldi. Acaba eşin size bir ev vs mı almak istiyor? O yüzden mi aşırı tutumlu davranıyor? Senin onun çabalarını görmediğini ve kıymetini bilmediğini düşünüyor büyük ihtimalle.

Evet benim icin cok onemli ailemle iyi olmasi cunku ben onun ailesiyle iyiyim ve benim ailemde onu cok sevip deger veriyorlar deger gormeleride hakki gibi geliyor bana. Kendi ailesinin yaninda ilk yil neredeyse benimle hic konusmuyordu yokmusum gibi davraniyordu ama soyleye soyleye biraz normallesti ama yinede hep bir mesafesi vardir. Aslinda hic aileme karsi nasil olmasini soylemedim direk cunku biz konusmayi beceremiyoruz kavga ederiz birde ailesinde oyle gormus oyle davraniyor maalesef onun ailesinin yanindayken cok guceniyorum suratda asiyordum hemde direk soyluyordumaileni daha cok seviyorsun diye agir seyler de soyledim ama artik pek soylemiyorum estagfurullah yok yanlis anlamam tesekkur ederim cevap verdigin icin

Evet benim icin cok onemli ailemle iyi olmasi cunku ben onun ailesiyle iyiyim ve benim ailemde onu cok sevip deger veriyorlar deger gormeleride hakki gibi geliyor bana. Kendi ailesinin yaninda ilk yil neredeyse benimle hic konusmuyordu yokmusum gibi davraniyordu ama soyleye soyleye biraz normallesti ama yinede hep bir mesafesi vardir. Aslinda hic aileme karsi nasil olmasini soylemedim direk cunku biz konusmayi beceremiyoruz kavga ederiz birde ailesinde oyle gormus oyle davraniyor maalesef onun ailesinin yanindayken cok guceniyorum suratda asiyordum hemde direk soyluyordumaileni daha cok seviyorsun diye agir seyler de soyledim ama artik pek soylemiyorum estagfurullah yok yanlis anlamam tesekkur ederim cevap verdigin icin
"Bayramda ailesinin yanına geldik, yine herşey altüst oldu, çok sinirimi bozacak şeyler yaptı" demişsin, neler oldu mesela?
Senin aileni sevmemesi ve seni ailenin yanına göndermek istememesi çok bencilce. Peki senin ailene iyi davrandığı hiç olmuyor mu? Kötü davrandigina ilişkin bir sürü kanitimiz var demek ki. Ama kötü şeylere odaklanmayalim, çünkü neye odaklanırsak onu buyuturuz. Biz ailene karşı iyi davranışına birkaç örnek bulalım. Neler olabilir mesela?

Neler oldu yaklasik 4 -5 gun onun ailesinin yaninda kaldik bayramin birinci gunu 2 yada 3 saat gecirebildim ailemle teyzemler dayimlar gelmisti bayram icin bayramin 2. Gunu hep birlikte piknige gidelim dediler esimede soylediler sizde gelin diye ki ben cogunu 1 yildir gormuyordum ozlemistim cok istedim gitmek i once abisinin geldigini onunla vakit gecirecegini soylediki iki gundur yaninda abisinin ve abisi esi ile birlikte kayinpederine gecti ve hic ugeamadan gitti evine abisinin onu düşündüğü falan yoktu esinin yaninda kaldi niye diye sordum cok istedigimi soyledim bayram gunu piknik mi olur dedi ben sandim ki getirir benide ertesi gun piknige diye beklenti icine girdim ertesi gun halasinin esi ve ogullariyla erkek erkege piknige gitti resmen cildirdim bisey demedim ona cok vicdansizlik gibi geldi cok agir geldi bu bana zaten benim yanimda hic bir zaman olmaz boyle etkinliklerde tek giderim gelme sen beni birak dedim onu bile yapmadi sanki bekar gibi hic beni umursamadi isteklerimi onemsemdi ve bencilce kendi istegini yapti cok kirildim.

Oluyor cok azda olsa bazen iyi davraniyor genelde hastaliklar konusunda hassasdir o zamanlar arar bir tek annesini bir yil once kanserden kaybetti babami okuldan izin alip hastaneye götürmüştü sagolsun gerci sonradan basima kakti ama neyse baskada pek bisey bulamiyorum cok sinirli iliski kurmaya calisir cunku ben gelinmisim ve onun ailesine iyi davranmak zorundahmisim yazin 2 ay tatilimizi mümkünse hep orada gecirmeliymisim lutfederse 1 hafta on gun annemlerde gecirmeliymisim o damatmış mesafeli olabilirmis cok geri kafali maalesef okumus bir cahil esim.

Neler oldu yaklasik 4 -5 gun onun ailesinin yaninda kaldik bayramin birinci gunu 2 yada 3 saat gecirebildim ailemle teyzemler dayimlar gelmisti bayram icin bayramin 2. Gunu hep birlikte piknige gidelim dediler esimede soylediler sizde gelin diye ki ben cogunu 1 yildir gormuyordum ozlemistim cok istedim gitmek i once abisinin geldigini onunla vakit gecirecegini soylediki iki gundur yaninda abisinin ve abisi esi ile birlikte kayinpederine gecti ve hic ugeamadan gitti evine abisinin onu düşündüğü falan yoktu esinin yaninda kaldi niye diye sordum cok istedigimi soyledim bayram gunu piknik mi olur dedi ben sandim ki getirir benide ertesi gun piknige diye beklenti icine girdim ertesi gun halasinin esi ve ogullariyla erkek erkege piknige gitti resmen cildirdim bisey demedim ona cok vicdansizlik gibi geldi cok agir geldi bu bana zaten benim yanimda hic bir zaman olmaz boyle etkinliklerde tek giderim gelme sen beni birak dedim onu bile yapmadi sanki bekar gibi hic beni umursamadi isteklerimi onemsemdi ve bencilce kendi istegini yapti cok kirildim.
Offf bu nedir ya, sinir oldum!
Neyse, biz kendimize dönelim. Senin onun davranışları üzerinde büyük etkin var aslında, biliyor musun? Evlilikte ve bütün ilişkilerde kültürü kadın oluşturuyor. Bu yüzden şu an eşini okumuş cahil/düşüncesiz/bencil biri gibi görmek olumsuz şeylere odaklanmak anlamına gelir. Buna odaklanmaktan ve bunu beslemekten kaçınmak en güzeli. Aile konusunda eşin düşüncesizce ve bencilce davranmış olabilir. Ama diğer konularda nasıl? İyi yaptığı ve takdiri teşekkürü hakettiği şeyler vardır mutlaka. Günün sonunda en "öküz ve bencil" görünen koca bile, para kazanıp evine ekmek getiriyor. Senin eşinin bundan fazlasını yaptığından eminim. İyi yaptığı şeylere odaklanırsak, bu iyiliğin hayatın geneline yayilmasi uzun sürmüyor. Çünkü erkekler böyledir, verdikleri şeyler icin takdir gördükçe daha fazlasini vermeye çalışırlar. Çünkü aslında yaptıkları çoğu şey biz kadınlara kendilerini göstermek ve beğendirmek için ;) bazen bunu unutuyoruz ama gerçekten öyle.

Canım, eşinin söyledikleri çok kırıcı şeyler. Bunları söylüyorsa onun da birseyden canı yanmış olmalı. Bunlar bana birseye kırılan insanın vereceği tepkiler gibi geldi. Acaba eşin size bir ev vs mı almak istiyor? O yüzden mi aşırı tutumlu davranıyor? Senin onun çabalarını görmediğini ve kıymetini bilmediğini düşünüyor büyük ihtimalle.

Back