• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın bana uzaklığı beni ayrılığa götürecek

Pembecim selam. Yakında donucem buralara.
Bu kadar bunalmana üzüldüm. Tam olarak derdin nedir? Kime kızıyorsun? Kizdigin ufak şeylerin altında daha farklı bir problem olabilir mi? Örneğin çocuk sahibi olacak olma korkusu, veya içini kemiren başka birşey..

Inan bilmiyorum hormonlardan mi yoksa bana saygi duyulmadigini icten ice dusunmem mi...

Sinir oldugum alindigim cok sey var...
Kayinvalidemin ayagi cikik. Yardim ediyorum ama tum gun yaninda degilim. Her zaman gezmeye beraber gittigi arkadasi yaninda. Bende gidiyorum yardim ediyorum ama gozune gelmiyor. Dun ayagi cikik olmasina ragmen gezmeye gitmis. Bugun ayagim diye sizlanip kimse yardim etmiyor. Arkadasim olmasa soyle boyle. Kimsenin eline dusurmesin. Telefonda kardesine gelin biseu yapmıyor zaten gibi anlatimlarda bulunuyor. B vitaminim eksik cikmis testlerde. Ve bazi yiyeceklere tiksintim var. Tavuk yapmislardi yemedim diye gelin aldik ama degisik dedi. Bende hamile olmadan once boyle hassasiyetim olmadigini daha duzgun beslenmem gerektigini soyledim. Ama yemekler midemi agritiyor. Baharatli salcali ve sarimsakli.

Esim de de surekli beni mahrum etme istegi var. Gecen cay istedi bir sey oldu bende cay degil kahve yapayım dedim. O gun canim kahve cok istemesine ragmen yapacaktim geldi suyunu doktu. Barsagi bosaltti icmeme musaade etmedi. Cay icecekmis

Bugun ise kahvalti hazirladim. 3 defa seslendim. Kalkmazsa kendi yumurtami yapacağımı kuru oldugunds sevmedigimi soyledim. Kalkacaksa onunkini de yapacağımı ama kalkmıyor ise yemeye baslicam dedim. Kalkmadi. Tam yiyorum geldi. Bende bitsin seninkini oyle yaparim dedim.
Tavami aldi onumden lavoboya atti.

Söylendi baya. Bende salcali yumurtasini hazirladim cayini koydim. Yemedi.
Sonra bebek hediyesi alacaktm para birakmasi gerekiyodu.
Ne hizmet ettin ki para istiyosun diyor.

Bugun kazak aldim. Gule gule kullan bile demedi. Abartilcak bir sey degilmis alt tarafi kazakmis

Inan bilmiyorum hormonlardan mi yoksa bana saygi duyulmadigini icten ice dusunmem mi...

Kayinvalidemin ayagi cikik. Yardim ediyorum ama tum gun yaninda degilim. Her zaman gezmeye beraber gittigi arkadasi yaninda. Bende gidiyorum yardim ediyorum ama gozune gelmiyor. Dun ayagi cikik olmasina ragmen gezmeye gitmis. Bugun ayagim diye sizlanip kimse yardim etmiyor. Arkadasim olmasa soyle boyle. Kimsenin eline dusurmesin. Telefonda kardesine gelin biseu yapmıyor zaten gibi anlatimlarda bulunuyor. B vitaminim eksik cikmis testlerde. Ve bazi yiyeceklere tiksintim var. Tavuk yapmislardi yemedim diye gelin aldik ama degisik dedi. Bende hamile olmadan once boyle hassasiyetim olmadigini daha duzgun beslenmem gerektigini soyledim. Ama yemekler midemi agritiyor. Baharatli salcali ve sarimsakli.

Esim de de surekli beni mahrum etme istegi var. Gecen cay istedi bir sey oldu bende cay degil kahve yapayım dedim. O gun canim kahve cok istemesine ragmen yapacaktim geldi suyunu doktu. Barsagi bosaltti icmeme musaade etmedi. Cay icecekmis

Bugun ise kahvalti hazirladim. 3 defa seslendim. Kalkmazsa kendi yumurtami yapacağımı kuru oldugunds sevmedigimi soyledim. Kalkacaksa onunkini de yapacağımı ama kalkmıyor ise yemeye baslicam dedim. Kalkmadi. Tam yiyorum geldi. Bende bitsin seninkini oyle yaparim dedim.

Bugun kazak aldim. Gule gule kullan bile demedi. Abartilcak bir sey degilmis alt tarafi kazakmis
Gerçekten üzülecek bir sürü şey yasamissin. Okurken benim canım acıdı.
Aklıma eşimle sabah akşam didistigim, soğuk savaş halinde olduğum günler geldi.
Hep bana yapılan kötü şeyleri, haksızlıkları düşünüyordum, ben bunlara odaklandikca huysuzlasiyordum ve huysuzlastikca da eşimin kötü tepkileri artıyordu. Yani neye odaklanirsam o şey büyüyordu.
Şimdi bunu okuyan kızlar diyecek ki, "adamın ve anasının hamile kıza yaptıklarına bak, hala neyin tavsiyesini veriyor bu kadın"
Yani eskiden bu forumu okusam ben öyle derdim.
Ama şimdi anlıyorum ki en kötü görünen durum bile tersine çevrilebilir. Ve hiç kimse anlatıldığı kadar kötü olamaz.
Senin böyle kötü şeyler yasaman veya ufak şeylerin ev içinde gerginliğe sebep vermesinin altında yatan birşey var. Ben kendi yasadiklarimdan hareketle buna aşağıdakilerden birinin veya hepsinin sebep olduğunu söyleyebilirim:
1) Gelecek korkusuyla yaşıyorsun. Kendine anı yaşamak için izin vermiyorsun. İçinde hep bir korku var. (Eşim bebek doğunca bizimle ilgilenmeyecek, kaynanam bana ömrüm boyunca eziyet edecek, bebek doğunca iyice aramız bozulacak, bebek doğunca çok yorulacagim hayatım altüst olacak o yüzden hamile halimde çok ilgi talep etmeliyim vb vb). İlişkide yakınlığın en büyük düşmanı anda yasamak yerine gelecekte ne olacağı kaygısıyla yaşamaktır.
2) Kendine gereken bakımı gostermiyorsun. Bakım derken makyajı kastetmiyorum. Kendini mutlu etmemeyi kastediyorum. Sen mutlu olmak için kendine izin vermeyip, bunu etrafındaki insanlardan, en başta da eşinden talep ediyorsun. Bu %99umuzun düştüğü bir hata aslında.

Ne dersin? Doğruluk payı olabilir mi?
Sen kendine mutlu olma izni veriyor musun?

Hep bana yapılan kötü şeyleri, haksızlıkları düşünüyordum, ben bunlara odaklandikca huysuzlasiyordum ve huysuzlastikca da eşimin kötü tepkileri artıyordu. Yani neye odaklanirsam o şey büyüyordu.
Şimdi bunu okuyan kızlar diyecek ki, "adamın ve anasının hamile kıza yaptıklarına bak, hala neyin tavsiyesini veriyor bu kadın"
Ama şimdi anlıyorum ki en kötü görünen durum bile tersine çevrilebilir. Ve hiç kimse anlatıldığı kadar kötü olamaz.
Senin böyle kötü şeyler yasaman veya ufak şeylerin ev içinde gerginliğe sebep vermesinin altında yatan birşey var. Ben kendi yasadiklarimdan hareketle buna aşağıdakilerden birinin veya hepsinin sebep olduğunu söyleyebilirim:
1) Gelecek korkusuyla yaşıyorsun. Kendine anı yaşamak için izin vermiyorsun. İçinde hep bir korku var. (Eşim bebek doğunca bizimle ilgilenmeyecek, kaynanam bana ömrüm boyunca eziyet edecek, bebek doğunca iyice aramız bozulacak, bebek doğunca çok yorulacagim hayatım altüst olacak o yüzden hamile halimde çok ilgi talep etmeliyim vb vb). İlişkide yakınlığın en büyük düşmanı anda yasamak yerine gelecekte ne olacağı kaygısıyla yaşamaktır.
2) Kendine gereken bakımı gostermiyorsun. Bakım derken makyajı kastetmiyorum. Kendini mutlu etmemeyi kastediyorum. Sen mutlu olmak için kendine izin vermeyip, bunu etrafındaki insanlardan, en başta da eşinden talep ediyorsun. Bu %99umuzun düştüğü bir hata aslında.

Hakli olabilirsin canim
Ben bebek korkusu degilde evimin isini aksatip esimden bu konuda cok ters laf duyduğum icin stresli hissediyorum.

Esime ve ailesine karsi olumlamalarim daha fazla... ovulecek biseyi olursa esimin hemen teşekkür ediyorum ama o tesekkur etmemi istemiyor...

Benimde hatalarım vardir elbette..kendime yatirim yaomaya çalışıyorum okulum tatile girdi.. evi toplayip biraz kendime zaman ayıracağım

Dedigin gibi bende senin guzel onerilerin sayesinde farkli bakmaya basladim. Bunun icin sana cok tesekkkur ediyorum..
Duzelecek yoluna girecek seyler var buna inaniyorum
Ama kendimi biraz kontrol etmem lazim. Durtusel yaklasiyorum . Mutluysam asiri uzgunsem asiri ve bunu ifade ediyorum.

Esimle sohbet etmej istiyorum ama onla sadece uyumadab once azicik sohbet ediyoruz. Bu da stres kaynagim.

Ek oalrak benim adima karar almasida dun canimi sıktı. Dogumla ilgili konusurken devlet hastanesinde dogumu yapacaksin nasil olsa istedigin doktora git dedi.
Bende bunu bana sormafan benim yerime karar almasindan rahatsız oldugumu nişanlılık doneminden beri boyle oldugu icin rahatsizligimin devam ettigini soyledm
O da sende mi ozelde dogdun diye konuyu bana bagladi.
Israf yapiyormusum.
Para onun cebinden cikacakmis.
Para kazanmak kolay degilmis.
Sadece aon fikrine onay verdim para kolay kazanilmiyor ama onumuzde kac ay var. Senin benim param diye bisey mi var . Bazen sirf bu yuzden calismak istediğimi soyledim
Israf yapmadığımi bebek odasina hevesim olmasina ragmen sirf iki tane salon var diue esyalar ziyan olmasin diue yapmaktan vazgectigimi söyledim sinirlendim.
Olay devlet veya ozel degil.
Olay benim adima karar almasi.
Odadan cikinca kizdi. Yatak odasinin kapısını kitledi. Boyle mi cezalandiriyorsun ytmaazsan yatma yanimda dedi.
Oysa ben sakinlesmek icin odayi terkettim.
Sonra korktum biraz geri girdim odaya ama acmadi. Cami acip oyle actm kapiyi.

Esimde stresli sanki.

Pembecim selam. Yakında donucem buralara.
Bu kadar bunalmana üzüldüm. Tam olarak derdin nedir? Kime kızıyorsun? Kizdigin ufak şeylerin altında daha farklı bir problem olabilir mi? Örneğin çocuk sahibi olacak olma korkusu, veya içini kemiren başka birşey..
Canım diger konudada takip ediyorum seni ara ara bekliyoruz :KK68:

Z Zeynep B merhaba banada yardimci olur musunuz dertlerim cok fazla neler yapmaliyim anlarmissiniz esimi drgistirdim diye ben neler yaoabilirim..
1 yillik evliyim. Suan calismiyorum. Esim ilgisizlesmeye basladi. İlk vasta cok ilgiliydi artik konusmaya badladi neden ben sana yardim ediyorum diye aslinda tum sikintimiz ailesinden kaynaklaniyor her zaman inlar hakli tamam asla kotu busey demesini istemem ama her zaman onlar hakli gordu asla sen haklisin demiyor bana kayinbabam bastan beri bana maydonoz der her isimize karisma diyor hep bana hala da duyor.. Kaynanam hep bi kiskanclik havasinda neteye gitsrk beni de gotur diyor. Arabaya biner one binmeye calisir eaim bana bisey alir. Bana neden almiyorsin der..ben cok bunalfim hep onlaei hakli gormesinden bana hak vermemesinden iwtedigim tek sey saygi goemek bana hak vermesi arkamda durmasi gorumcem var iki cocugu var ucuncuyu dogurdum coxugum yok diyr benden sakladilar ben hep yakin olmak istedim.. Kotu olmak istemedim ama olmuyorlar bana yakin her istediklerini yapmak istedim asla terslemedim asla kendi babama yapmadigim hurmeti yaptim. Kayinbabam tatlu sever her defasinda tepsi tepsi tasidim kiskanmakdan baska bisey yapmadilqr kaynanami evime cagirsim bi gun asagiladi beni zaten ellerin titriyodu sedi bana demedigini birakmadi bana ben cok. Bunaldim hep onlar hakli yanlis anlamayin yapmaya calistigum sry hakli cikmak falan da degil. Deger gormwk o benim esim demeyi bilmuyo kaynim var esim buyuk yenge demez ben cok buanldim hani desem ki suc bende mi sadece. Tum ailesi sevrr bunlar disindakiler beni. Ben cok buandim usin icindn cikamiyorum.. Brn ne yapabilirim. Ne yapmaliyim nasil lafimi sozumu dinlete bilirim hic bi pazar rahat birakmazlar bizi bana da yardim rdin lutfen

Benim sorunlarim gittikce buyumrye calisiyo.. Ve ben cok bunaldim. Yazayim tekrar esim degismrye basladi nedendir bilmiuorum farklilasmaya basladi her zaman ama her zaman kendi ailesine destek veriyor ne yaptigini ne ettigini anlatmyor bana ben hesap verwmem sana diyo ama onceden boyle degildik pesimde gezerdi 1 yillik evliyiz daha.. Esim ailesine toz kondurmuyor bana haksizlik yapiliyor yine bisry drmiyo ufak tefek Seyler icin kendi ailemi uzemem diyo savunmuyo arkamda dumuyo kaynanam sahip cikmiyo ayda 1 arar gorumcem kiskanclik derdinde cok dukur ki evimiz ayri evimiz bir olsaudi hersey daha baska olurd sanirim. Coktan ayrilmistik cunku.. Kaynanin cocukluklaeindan sıkldm artik onca kalabalikta ayak ovduruyo esime. Agzina meyve veriyo esim esine yaoiyosn bana da yap diyor esini gezdiriyosn beni gezdirmiyosn diyo iyi olmaya calistikta laf duyuyorum ben bu suum zoruma gidiyo esimin dikkay etmeyisi zoruma gidiyor artik esime gelelim artik ne yaptigini ne ettigini anlatmaz oldu bana evde yardim edersi onu da yapmiyo bugun harcligin var mi bile demedi ve ben sisarda islerim vardi su saat. Oldu nerdesin naptin demedi aoemadi bile beni ben nasil duzelticem

Annesi ve eşinin durması gereken yerleri hissettiremeyen adamlara sinir oluyorum.
Bu sorunların asıl kaynağı eşiniz. Siz ne yaparsanız yapın çok etkili olmayacaktır.
Al karşına otur konuş diyeceğim ama kendisiyle bu bile becerilmeyecektir sanırım.
Allah yyardımcınız olsun :/

Blogunuz var mı takip etmek istiyorum, Yorumlarınız çok yapıcı ve real.

Selam kızlar güne kusmayla başladım.

Okula gittim dizilerime kadar ıslandım.

Eşimi aradım kaynanam 4 5 gündür ne arıyor ne soruyor.
Ben aradığımda da miymiy konuşuyor.

Bugün annelere gidicez mi dedim.
Kaynanam kızıyla bizim ev şahinimize oturmaya gelcekmiş eşime söylemiş.
Bende bana şöylemedi dedim. Eşimde beraber onlarla donersin dedi.
Bende bana haber vermedikleri için esinle döncem.

Aramaya geljnce konuşmaya gelince hasta oluyorlar.
Kendilerine gelince gezmeye gelince maşallah turrp gibiler.

Insan bir arayıp sorar üst katıma geliyorlar.
Hamileliğim zor geçiyor biliyorlar üstelik.

Gelip gitmemiz sık değil öyle.
Çünkü gidince kaynanam yardım edemeyeceğimi biliyor. Hizmet edemicekse gelmesin mantığı işte..

Selam kızlar güne kusmayla başladım.

Okula gittim dizilerime kadar ıslandım.

Eşimi aradım kaynanam 4 5 gündür ne arıyor ne soruyor.
Ben aradığımda da miymiy konuşuyor.

Bugün annelere gidicez mi dedim.
Kaynanam kızıyla bizim ev şahinimize oturmaya gelcekmiş eşime söylemiş.
Bende bana şöylemedi dedim. Eşimde beraber onlarla donersin dedi.
Bende bana haber vermedikleri için esinle döncem.

Aramaya geljnce konuşmaya gelince hasta oluyorlar.
Kendilerine gelince gezmeye gelince maşallah turrp gibiler.

Insan bir arayıp sorar üst katıma geliyorlar.
Hamileliğim zor geçiyor biliyorlar üstelik.

Gelip gitmemiz sık değil öyle.
Çünkü gidince kaynanam yardım edemeyeceğimi biliyor. Hizmet edemicekse gelmesin mantığı işte..
belli oldu mu bebişin cinsiyet
eşinle aran iyi mi
alıştık sana merak ediyoruz valla :)

belli oldu mu bebişin cinsiyet
eşinle aran iyi mi
alıştık sana merak ediyoruz valla :)

Evet belli erkek olacakmis..
Ama eşim de kayinvalideme gitmiyorum diye inatlastigimi düşünüyor.
B3n üç hafta ailemi göremedim.
Pazar gününden yarın anneye gidelim diye ben istedim.
Ama yinede ben inatlasiyormusum. Dizlerime kadar hamile halimle islanmisim ondan aksam beraber gidelim dedim diye öyle düşünmüş.

Iyi diyelim iyi olsun artık...

Bana geçen gün kanki dedi.
Bende ben arkadaş dost kanki istemiyorum dedim.
Hem kankinl3 ettiğin muhabbeti benle etmiyosun , kocam ol yeter dedim.

Ağlama krizlerim var çok fazla...

merhaba pembe seni uzun zamandır takip etmiyordum naptın sen yavrum ya bu bebek nerden oldu böyle diyecem de Allahın gücüne gitmesin.Bu saatten sonra Allah hayırlı mübarek etsin demek düşer ama önüncen tabak alıp fırlatan egoist bir adamla ömür boyu bir bağın olmasına açıkcası çok üzüldüm.

merhaba pembe seni uzun zamandır takip etmiyordum naptın sen yavrum ya bu bebek nerden oldu böyle diyecem de Allahın gücüne gitmesin.Bu saatten sonra Allah hayırlı mübarek etsin demek düşer ama önüncen tabak alıp fırlatan egoist bir adamla ömür boyu bir bağın olmasına açıkcası çok üzüldüm.

Bende üzgünüm.
Kendime bakmaya çalışıyorum.
Kaynana belası hala beni yönetme derdinde.

3vim3 gelip bir kaşık çorba yapmaz kendi kendine gizliden misafir gittiği yerdeki kişileri benim evime davet eder. Birde onlara arattırır.

Bende kabul etmek istemedim ama herşeyi onlar yapacaklar.

Sinir oldum açıkçası. Ama tepkimide belli ettim.
Bize misafir gelecek kişiler onun arkadaşı. Ve benim ev sahibim. Bana haber bile vermeden oraya oturmaya gitmişler beni cagirmamışlar.

Eşime soylemisler.haberi var demiş diye yalan atıyorlar işte.

Arkadaşı olan kadın sen gelinine sooz geçiremiyor musun ki biz geline misafir gelcek desek hiçbişey diyemez diyorlar.

Bana böyle dedi. Bende ne alakası var ben bütün gün evde miyim ki. Tatilde gelmediler. Şimdi nerden esti dedim.
Kendince bahane üretiyor ama sinirliyim.

kocan sizin çekirdek ailenizi ayrı bir aile ayrı bir yaşam olarak görmedikçe bu iş düzelmez sanki
ne onun ailesi ne senin ailen artık ilk öncelik sizin aileniz ama bunu anlamıyor hala ailesine bağımlı
kimse sana gelecek misafire karar veremez tabiki...kaynanan sana gelmek istiyorlar der, sen de müsait zamanda alırsın..
gaz vermiş gibi oldum ama
yapacak bişey yok gibi o adam değişmeyecek sanki sen de ne yapmalısın bilmiyorumortayı bulmak yine sana düştü

kocan sizin çekirdek ailenizi ayrı bir aile ayrı bir yaşam olarak görmedikçe bu iş düzelmez sanki
ne onun ailesi ne senin ailen artık ilk öncelik sizin aileniz ama bunu anlamıyor hala ailesine bağımlı
kimse sana gelecek misafire karar veremez tabiki...kaynanan sana gelmek istiyorlar der, sen de müsait zamanda alırsın..
gaz vermiş gibi oldum ama
yapacak bişey yok gibi o adam değişmeyecek sanki sen de ne yapmalısın bilmiyorumortayı bulmak yine sana düştü

Kaynanaamlık bir durum.
Zaten gelecek kişilere beni aratmis.
Bende almak istemiyordum. Kadın emrivaki yaptı biraz

Selam, aynı sıkıntıları ben de ilk senemde yaşadım, çok iyi anlayabiliyorum. Sonra eşimden habersiz bir sürü kitap okudum, Amerikalı yazarlar vs. Sonuçta erkek her yerde erkek ve çözümü hep aynı:) Şu an cok mutlu sevgi dolu bir yuvam var. İlgisizlik kavgalar hepsi Yok oldu.
Erkekteki ilgisizligin bir numaralı sebebi kadından saygı görmemesi. Burda saygı derken ne kastediyorum? Her dediğini yapmayı el pençe durmayı değil elbette. 1- işi ile ilgili akıl veriyor musun? 2- neyi nasıl yapması gerektiğini söylüyor musun? 3-herhangi bir konuda yardımcı olmaya çalışıyor musun? Eğer bunları yapıyorsan eşini kendinden uzaklaştırırsin. Çünkü kadınların yardımını erkekler "eleştiri" olarak algılar. Farkında olmadan ona "sen beceriksizsin" demiş olursun.
Eşine değil kendine odaklan. Ne kadar mutluysan o kadar çekici olursun. Sevdigin şeyleri yap. Hayatı hafife al. Bencillik gibi düşünme. Gülümsemek mutlu olmak en güzel makyajdir. Eğer yüzün asıksa ne kadar bakımlı olsan da çekici görünmezsin.
Ve eşine aslaaaa ve assslaaaa yatak odasında ceza verme! Aranız ne kadar kotu olursa olsun onu asla reddetme! Kendi bacağına sıkmaktan ve durumu kotulestirmekten başka birşey değil emin ol!
İnşallah hayal ettigin mutlu yuvaya sahip olacaksın, eminim bundan.
Bi şey sormak istiyorum. Uzun zaman geçmiş yazınızın üzerinden ama bi şey sormak istiyorum. Ne tarz ve hangi kitapları okudunuz. Nasıl üstesinden geldiniz kendinizle ilgili ne gibi d3gisiklikler yaptınız bu süreçte

Back