- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.398
o nasil oluyor. Esi ortak mala ipotek koydurmuyor ki kendi maasi uzerinden kefil oluyor. Bunu ilk defa sizden duydum. Eger boyleyse bu cok guzel birsey. Ama sanmiyorum ben babama kefil olmak istesem banka bana esimi sormuyor kiarkadaşım senin imzan olmadan eşin kefil olamaz ki. hiçbir banka da senin rıza olmadan eşinin kefelateni kabul etmez.
bu bilginin kaynagini verebilirmisiniz ya da daha ayrintili anlatirmisiniz?
misal odedi elinde kalanla borcunu kredisini banka kesti. Ee yine zarar ki bu adamin hayati. Ne yiyip ne icecekler nasil fatura odeyecekler. Benim aklim almiyor hakikaten boyle insanlari. Her halukarda ucu size dokunacakŞöyle bir şey Normalde serbest çalışıyor.düzenli maaş almıyor onun arkasına sığınıyor. Emekli olurken de sigorta günlerini nakit olarak ödedi şimdi maaşından kesilecek yani 1000 tl maaş alacaksa 500 tl alacak eline kalan son 500 tl ile de yeni bir kredi çekip elde kalan diğer borçlarını kapatacakmış. Tabi ben ödeyeceğine inanmıyorum. Adam profesyonel duygu sömürüsü yapıyor bunu çok iyi bildiğimiz halde bazen eltimle ben bile haline acıyoruz.