Eşim babasına benden habersiz para verceğine dair söz vermiş.

kiraz0

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2021
183
116
53
29
Kızlar merhaba. Benim düğünüm olduğunda eşimin ailesi bana takılan çeyrekleri vs. almışlardı. Eşyaların bi kısmını yine biz ödedik. Borçlar yüzünden baya sıkıntıya girdik. Şimdi yine kredi kartlarımız patlak kira ödüyoruz. Kayınbabam geçen şehirdışına düğüne gitmek için eşimden para istemiş o da veririm demiş. Ben bunu duyunca çıldırdım. Baya bi sinirlendim kavga ettik. Ortada çok büyük bi yanlış yok mu ben nerde hata yapıyorum

Kızlar merhaba. Benim düğünüm olduğunda eşimin ailesi bana takılan çeyrekleri vs. almışlardı. Eşyaların bi kısmını yine biz ödedik. Borçlar yüzünden baya sıkıntıya girdik. Şimdi yine kredi kartlarımız patlak kira ödüyoruz. Kayınbabam geçen şehirdışına düğüne gitmek için eşimden para istemiş o da veririm demiş. Ben bunu duyunca çıldırdım. Baya bi sinirlendim kavga ettik. Ortada çok büyük bi yanlış yok mu ben nerde hata yapıyorum
Hem altınları almışlar hem düğün borçlarını ödememişler ohhhh ne ala memleket 😡

Şurda yanlış yapıyorsunuz; bir evladın anne babasına ufak tefek yardım etmesine müdahale etmeye çalışıyorsunuz.

Şehir dışına yol parası ne kadar tutacak olsun olsun 3-5 bin. İhtiyaç var ki istenmiş bu kadarcık para. Her evlat verir ve bunun için eş iznine gerek yoktur. Sizin düğününüzde yapılan/yapılmayan şeylerle alakası yok durumun. Evlat ailesine bunun için kin tutacak değil.

Bu tip şeylere sorun çıkarmak sadece sizin evliliğinizi zedeler başka da bir işe yaramaz.

Her şeyde böyle arıza yaratıyor musunuz?
Sizin gibi tanıdıklarım var,adamlara nefes aldırmıyor. Düğünde masrafı evlenen kimse o öder tabii,eşyayı kim evlenecekse o alır. Bunlarda sıkıntı yok. Ama düğünde size takılanları alırlarken arıza yaratmamışsınız o an ,neden? Çünkü düğününüzü de eşinizin ailesi yapmıştı değil mi? Eee el ..kiyle gerdeğe girmeden önce düşünmek gerekiyor bazı şeyleri ya da tepkiyi hemen o an vermek gerekiyor. Şimdi aradan geçmiş onca zaman,kp kendi oğlundan üç kuruş yol parası isteyince düğün altınlarının lafını ediyorsunuz. Yanlış işte,her şey zamanında güzel. Vakti geçen her şey sıkıntılı olur. Siz de bu kafayla giderseniz sıkıntılı ve sorunlu bir evliliğin parçası olursunuz,başka da bir cacık olmaz.

Neden aldılar takıları ? Vermeyecektin en büyük hata orda kasaya atacaktın! Sinirlenmekte de haklısın eğer calışıyorsan sana tek önerim paranı sıkı tut. Yedirme kimseye sen parandan bir kuruş vermemelisin eğer gelirin varsa. Çünkü bir yeni evlenmiş çiftin takıları alınmaz ! Sıfırdan başlıyosunuz dünya evine.. iyce soyup soğana cevirirler. Bırak versin eşin bakalım nasıl geçinecek nasıl ana babalar bunlar herkes beceremiyo anne baba olmayı.

Kendi eşyalarınızın borcunu sizin ödemeniz normal değil mi?
Hem düğüne gitmek için istemiş adam sanki Bali’ye tatile gitmek için istemiş gibi tepki vermek abartılı değil mi? Ne kadar vermiş? Yani sizi zengin yada fakir edecek bir meblağ değildir diye düşünüyorum. Olsa olsa 5/10 bindir.
Bu kadar küçük hesaplar yaparsanız hayat sizin içinde eşiniz için de zor olur.

Altınlarınızı neden verdiniz ki? Eşyalarınızı tabii ki kendiniz ödersiniz ama altınlar sizin hakkınızdı. Eş ailesine yardım etme konusunda da çalışıp çalışmamak devreye giriyor bence. Siz de çalışıyorsanız aynı miktarda kendi ailenize verin ya da kolunuza bir bilezik kulağınıza küpe alın. Ama çalışmıyorsanız adam evine bakıyorsa karışmamalısınız.

Ben dugun takıları alma konusunda iki tarafa da hak veriyorum. Çünkü dugunu yapan aile ise durumu kotuyse bir sürü borç yapabiliyor. Hele bazı gelinler alsinda nasil alsin diye abartı isteklerini görünce borç yapmamak imkansız. Zamaninda insanlara taktiklari geri dönüyor ve borclarinin bir kismini kapatiyorlar. Dusunuyorum emekli maasiyla ev gecindirmeye calisan biri o borçları tabiki odeyemez ve kadina takılan altinlar hariç kalanini almakta sorun göremiyorum.
Konu altinlardan bagimsiz olmaliydi sizin oradan kalma bir nefretiniz var gibi geldi.
Burada sorun yapmanizi şu sekilde hak görüyorum. Eger aylik kazandiginiz gelir giderinize yetmiyorsa insan ister istemez ücün beşin hesabini yapabiliyor. Burada eşiniz size sormalıydı o zaman. Ki o kadar kotu bir durumda degil demek ki durumum kötü yetmiyor dememiş.
Olay benim basimdan geçse, ailem benden para istese odeyebilecegim miktarda bende yardim ederdim. Buna esimin bozulmasi beni üzerdi.

Canım ev eşyalarını hep kendimiz aldık ödedik a dan z ye.
Biz evleniyoruz çalışan insanlarız dedik geçtik.
Eş ailesi de takıları almıştı baştan te 6 ay sonradan verdiler bize ama verip vermiceklerini bilmiyordum hiç sormadım da sonuçta kendileri götürmüş takmış yada geri ödücek.
Para konusuna gelecek olursak da ben seni haklı buldum sonuçta düğün yapmışsınız kiradasınız bissürü borcunuz varmış.
Kayınpeder düğüne gidecekse düğünde topladığı takılardan yol parası yapsaymış kendine.

Back
X