- 21 Kasım 2024
- 14
- 6
- 28
-
- Konu Sahibi pembeyiseverim
Çok teşekkür ederimAy oğullarını evlendiren ne kadar yüz takla atarlar çünkü bekar halleri işlerine gelmez . Sonra evlenince kıymete biner çünkü biri bütün işlerini görüyordur onlara sadece sevmesi kıskanması kalır. Kocanızı kapıya koysanız da almazlar ,tip bunlar . Bu konuda nasıl çözülür bilmiyorum size sabırlar ve babanıza da acil şifalar diliyorum
Amin teşekkür ederimAllah yardımcın olsun.babana şifa diliyorum.memursunuz galiba eş ailesinden coook uzaklara gitmeye bak.hedefin bu olsun
Teşekkür ederimBabanıza acil şifalar diliyorum.Eş gerçeği görmedikçe yuvasını kurduğu eşine saygı duymadıkça dünyanın borcu altına girsen,idare edip soğan ekmek yesen, anasını pohpohlasan,sussan otursan ne fayda adam adam olmayınca koş koş dur bir arpa boyu yol alamazsın ....
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için inşallahOncelikle Allah sifa versin babaniza umarim bir an once sagligina kavusur. Burda asil problem malesef es. Esiniz sizi korumak yerine haksiz olsalarda ailesini korudugu surece gecinemezsiniz. Olabildigince mesafe koyun esinizin ailesine ama is esinizde bitiyor
Biz de evlenirken açıkçası kimseden maddi manevi destek görmedik. Ben kredi çekmiştim mesela. Maaşım yattığı gün biterdi, çeyiz alabilmek için. O yüzden devamlı olarak kimsenin yardım etmediği düşüncesini aklınıza getirerek sinirlerinizi boşuna bozmayın. Çünkü kimseye bir şey olmuyor. Ya da yaptığı veya yapmadığı şeyler için mahcubiyet duymuyor.merhaba. Ben 28 yaşında 3 aylık evli bir kadınım. Düğün sürecimiz çok uzun sürmemesine rağmen (yaklaşık 5-6 ay) ettiğimiz tüm büyük kavgaları kocamın ailesi yüzünden ettik. Eşim üç kardeş en büyük çocuk bir erkek kardeşi bir kız kardeşi var. Bu düğün süresinde sadece eşimin erkek kardeşinden yanlış bir hareket görmedim diyebiliriz. Biz evimizi kendimiz dizdik, çok zorlandık yeri geldi yemek yiyecek paramız kalmadı borç ödemekten bulup buluşturup cebimizdeki üç kuruş parayı paylaşıp önümüze baktık. Bu arada eşimin ailesi de benim ailem de çok şükür iyi durumdalar. Bu zor zamanlarda biz halledelim dememize rağmen benim ailem bize maddi manevi çok destek oldu. Borçlarımız uzun süreli olduğu için yine ailem evlendikten sonra da yardımını kesmedi. Fakat bu süreçte eşimin ailesi yardım etmek bir yana bir şeye ihtiyacınız var mı bile demedi. Evimizi tuttuk perdelerimizi alamadık onu da biz yapalım demeyi bırakın kullanmadıklarım var en azından bunları alın yenisini alana kadar idare edersiniz bile demediler mesela. Bu süreçte adetlerin hiçbirini yapmadılar sadece düğünde 14 ayar bir kolye bir bileklik taktılar. Ben düğünümde bile kendi makyajımı kendim yaptım. Bunları da şimdiye kadar az çok kavgalarımız olsa da hiç sorun etmedim lafını bile etmedim. Yalnız bu son kavgada artık bana dank etti. Babama başlangıç evresinde knser teşhisi konuldu(buraya kadar okuduysanız dualarınızı beklerim). Biz işimiz gereği benim ailemden uzak bir memlekette ama eşimin ailesiyle aynı ilde yaşıyoruz. Ben bunu öğrendiğimden beri yıkıldım çok kötü haldeyken kayınvalidem yemeğe çağırmak için aradı bende durumu anlatıp halimin olmadığını söyledim. Bana telefonda gülerek dua ederiz ne diyeyim yapacak bir şey yok dedi( ki kendisi duasını ağzından eksik etmez! hacca falan gitmiş!). Bunun üzerine bir de eşimin kız kardeşinin söyle o karına izin verirse akşam beni bir ara tarzında bir mesajını gördüm ki asla ne ailesiyle ne kardeşleriyle iletişimine karışırım gidelim dediğinde giderim arayalım der ararım gibi. Eşim beni savunmak yerine gülerek falan cevap vermiş. Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde o kadar bize yardım ettiler sana mı yetmedi seninle evlendikten sonra mesafe koydum tarzı konuştu benimle. Bende tüm bunları sayıp nerde yardım ettiler deyince de cevap vermedi. Ben ne yapayım ne olur yardımcı olun.
Babanizi ararken diyor dimi daha iki gun omce aradim yetmiyor diye. Adamcagiz maddi manevi yardim yaparken senin gibi oflayip puflamiyor deseydin..boyle nankor insanlar yuzunden olan bizlere ailelerimize oluuor ben bosa kanser olmadim. Boyle bir adamin nankorlugu beni hasta etti hayatim boyunca ben duzeltemedim.umarim sen duzeltirsin. Ben iyiyim cok sukur ama iyi olana kadar ailesiniz falan tarihten sildim umrumda degiller artik. Evet ailemde genetik bir hastalik ama bu kadar genc yasta sttesten yakalanamama onlar sebep. Lutfen kiymetini bil hem kendinin hem ailenin. Kimse aileden kiymetli degil. Bizim gibi ailelerden degil en azindanÖncelikle çok geçmiş olsun çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için de. Siz nasılsınız umarım iyisinizdir size de çok dua edeceğimSordum ama cevap veremedi çünkü hiçbir maddi manevi yardımları olmadı. Daha iki gün önce konuştum yetmiyor gibi şeyler söyledi üstelik sadece halini hatrını sormasını istemiştim. Gerçekten çok kırgınım çok üzgünüm.
Teşekkür ederim amin inşallahBiz de evlenirken açıkçası kimseden maddi manevi destek görmedik. Ben kredi çekmiştim mesela. Maaşım yattığı gün biterdi, çeyiz alabilmek için. O yüzden devamlı olarak kimsenin yardım etmediği düşüncesini aklınıza getirerek sinirlerinizi boşuna bozmayın. Çünkü kimseye bir şey olmuyor. Ya da yaptığı veya yapmadığı şeyler için mahcubiyet duymuyor.
Son meselenizde ise kayınvalidenizin tam bir terbiyesiz olduğunu düşündum. Söylenecek çok şey yok. Kesinlikle uzak durun.
Gorumcenizin mesajına istinaden de eşinizin ona uygun bir cevap vermesi gerekiyordu. Konu burada kavga gürültü etmek değil. Sizin arkanızda olduğunu düzgün cumlelerle hissettirmesi lazım. O yüzden bunu esinizle doğru düzgün bir şekilde paylaşın.
Babanıza da acil sifalar dilerim.
Çok sevindim sizin için inşallah bundan sonra daha sağlıklı mutlu ve huzurlu bir hayatınız olurBabanizi ararken diyor dimi daha iki gun omce aradim yetmiyor diye. Adamcagiz maddi manevi yardim yaparken senin gibi oflayip puflamiyor deseydin..boyle nankor insanlar yuzunden olan bizlere ailelerimize oluuor ben bosa kanser olmadim. Boyle bir adamin nankorlugu beni hasta etti hayatim boyunca ben duzeltemedim.umarim sen duzeltirsin. Ben iyiyim cok sukur ama iyi olana kadar ailesiniz falan tarihten sildim umrumda degiller artik. Evet ailemde genetik bir hastalik ama bu kadar genc yasta sttesten yakalanamama onlar sebep. Lutfen kiymetini bil hem kendinin hem ailenin. Kimse aileden kiymetli degil. Bizim gibi ailelerden degil en azindan
İnşallahTez zamanda şifa bulur inşallah. Niye git dediniz onu anlamadım. Alttan alınması gerek bir zamandasınız lütfen alttan almaya kalkmayın. Ailesiyle görüşmemesi onun sorunu sizin değil.
merhaba. Ben 28 yaşında 3 aylık evli bir kadınım. Düğün sürecimiz çok uzun sürmemesine rağmen (yaklaşık 5-6 ay) ettiğimiz tüm büyük kavgaları kocamın ailesi yüzünden ettik. Eşim üç kardeş en büyük çocuk bir erkek kardeşi bir kız kardeşi var. Bu düğün süresinde sadece eşimin erkek kardeşinden yanlış bir hareket görmedim diyebiliriz. Biz evimizi kendimiz dizdik, çok zorlandık yeri geldi yemek yiyecek paramız kalmadı borç ödemekten bulup buluşturup cebimizdeki üç kuruş parayı paylaşıp önümüze baktık. Bu arada eşimin ailesi de benim ailem de çok şükür iyi durumdalar. Bu zor zamanlarda biz halledelim dememize rağmen benim ailem bize maddi manevi çok destek oldu. Borçlarımız uzun süreli olduğu için yine ailem evlendikten sonra da yardımını kesmedi. Fakat bu süreçte eşimin ailesi yardım etmek bir yana bir şeye ihtiyacınız var mı bile demedi. Evimizi tuttuk perdelerimizi alamadık onu da biz yapalım demeyi bırakın kullanmadıklarım var en azından bunları alın yenisini alana kadar idare edersiniz bile demediler mesela. Bu süreçte adetlerin hiçbirini yapmadılar sadece düğünde 14 ayar bir kolye bir bileklik taktılar. Ben düğünümde bile kendi makyajımı kendim yaptım. Bunları da şimdiye kadar az çok kavgalarımız olsa da hiç sorun etmedim lafını bile etmedim. Yalnız bu son kavgada artık bana dank etti. Babama başlangıç evresinde knser teşhisi konuldu(buraya kadar okuduysanız dualarınızı beklerim). Biz işimiz gereği benim ailemden uzak bir memlekette ama eşimin ailesiyle aynı ilde yaşıyoruz. Ben bunu öğrendiğimden beri yıkıldım çok kötü haldeyken kayınvalidem yemeğe çağırmak için aradı bende durumu anlatıp halimin olmadığını söyledim. Bana telefonda gülerek dua ederiz ne diyeyim yapacak bir şey yok dedi( ki kendisi duasını ağzından eksik etmez! hacca falan gitmiş!). Bunun üzerine bir de eşimin kız kardeşinin söyle o karına izin verirse akşam beni bir ara tarzında bir mesajını gördüm ki asla ne ailesiyle ne kardeşleriyle iletişimine karışırım gidelim dediğinde giderim arayalım der ararım gibi. Eşim beni savunmak yerine gülerek falan cevap vermiş. Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde o kadar bize yardım ettiler sana mı yetmedi seninle evlendikten sonra mesafe koydum tarzı konuştu benimle. Bende tüm bunları sayıp nerde yardım ettiler deyince de cevap vermedi. Ben ne yapayım ne olur yardımcı olun.
İnşallahben git demedim aslında kavga anında ben mutsuzum ailemle seninle evlendikten sonra az görüşmeye başladım bu evlilikte de evde de mutlu değilim şeklinde konuştu bende isterse gidebileceğini bir kaç gün ayrı kalıp düşünebileceğimizi söyledim. Görüşmüyor da değil ya da bekarken de bundan daha fazla görüşmüyordu. İkimiz de çalışıyoruz ve her gün gidip gelmemiz mümkün değil hafta sonları bazen aynı haftada üç dört kez görüştüğümüz oluyor.
Bu hikayede siz teksiniz. Eşiniz onlarla. Eşinizden yüz bulmuşlar. Eşinizle oturup sizin dedikidunuzu yapıyorlar. Yeni evlisiniz diye galiba eş ailesi diye konu açmışsınız . Esinizde problem çözüm ne olur bilemem. Eşine laf söylenmiş ege ehe diye cevap vermiş. Böyle biş bir adama ne yapılır. Üstelik eşinin babası hasta. Kv. Zaten çok terbiyesiz sevinmiş galiba hastalığa. Kendi saglıgından çok emin galibamerhaba. Ben 28 yaşında 3 aylık evli bir kadınım. Düğün sürecimiz çok uzun sürmemesine rağmen (yaklaşık 5-6 ay) ettiğimiz tüm büyük kavgaları kocamın ailesi yüzünden ettik. Eşim üç kardeş en büyük çocuk bir erkek kardeşi bir kız kardeşi var. Bu düğün süresinde sadece eşimin erkek kardeşinden yanlış bir hareket görmedim diyebiliriz. Biz evimizi kendimiz dizdik, çok zorlandık yeri geldi yemek yiyecek paramız kalmadı borç ödemekten bulup buluşturup cebimizdeki üç kuruş parayı paylaşıp önümüze baktık. Bu arada eşimin ailesi de benim ailem de çok şükür iyi durumdalar. Bu zor zamanlarda biz halledelim dememize rağmen benim ailem bize maddi manevi çok destek oldu. Borçlarımız uzun süreli olduğu için yine ailem evlendikten sonra da yardımını kesmedi. Fakat bu süreçte eşimin ailesi yardım etmek bir yana bir şeye ihtiyacınız var mı bile demedi. Evimizi tuttuk perdelerimizi alamadık onu da biz yapalım demeyi bırakın kullanmadıklarım var en azından bunları alın yenisini alana kadar idare edersiniz bile demediler mesela. Bu süreçte adetlerin hiçbirini yapmadılar sadece düğünde 14 ayar bir kolye bir bileklik taktılar. Ben düğünümde bile kendi makyajımı kendim yaptım. Bunları da şimdiye kadar az çok kavgalarımız olsa da hiç sorun etmedim lafını bile etmedim. Yalnız bu son kavgada artık bana dank etti. Babama başlangıç evresinde knser teşhisi konuldu(buraya kadar okuduysanız dualarınızı beklerim). Biz işimiz gereği benim ailemden uzak bir memlekette ama eşimin ailesiyle aynı ilde yaşıyoruz. Ben bunu öğrendiğimden beri yıkıldım çok kötü haldeyken kayınvalidem yemeğe çağırmak için aradı bende durumu anlatıp halimin olmadığını söyledim. Bana telefonda gülerek dua ederiz ne diyeyim yapacak bir şey yok dedi( ki kendisi duasını ağzından eksik etmez! hacca falan gitmiş!). Bunun üzerine bir de eşimin kız kardeşinin söyle o karına izin verirse akşam beni bir ara tarzında bir mesajını gördüm ki asla ne ailesiyle ne kardeşleriyle iletişimine karışırım gidelim dediğinde giderim arayalım der ararım gibi. Eşim beni savunmak yerine gülerek falan cevap vermiş. Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde o kadar bize yardım ettiler sana mı yetmedi seninle evlendikten sonra mesafe koydum tarzı konuştu benimle. Bende tüm bunları sayıp nerde yardım ettiler deyince de cevap vermedi. Ben ne yapayım ne olur yardımcı olun.
Biz evimizi kendimiz dizdik, çok zorlandık yeri geldi yemek yiyecek paramız kalmadı borç ödemekten bulup buluşturup cebimizdeki üç kuruş parayı paylaşıp önümüze baktık. Bu arada eşimin ailesi de benim ailem de çok şükür iyi durumdalar. Bu zor zamanlarda biz halledelim dememize rağmen benim ailem bize maddi manevi çok destek oldu. Borçlarımız uzun süreli olduğu için yine ailem evlendikten sonra da yardımını kesmedi. Fakat bu süreçte eşimin ailesi yardım etmek bir yana bir şeye ihtiyacınız var mı bile demedi. Evimizi tuttuk perdelerimizi alamadık onu da biz yapalım demeyi bırakın kullanmadıklarım var en azından bunları alın yenisini alana kadar idare edersiniz bile demediler mesela. Bu süreçte adetlerin hiçbirini yapmadılar sadece düğünde 14 ayar bir kolye bir bileklik taktılar. Ben düğünümde bile kendi makyajımı kendim yaptım
Öncelıkle gecmış olsun umarım babanız ıyılesır. Evlılıklerde aılelerın 2 tarafında yardım etmesi gerektıgını düşünmüyorum. İçlerımden gelır yaparlar. Mesela perdenız yoksa 6 ay sonra şartları tamamlayıp evlenmenızı daha saglıklı buluyorum. Sonu hüsran oluyor çünkü. Herkes güzelce calıssın evını dızsın kımse kımseden bısey beklemesın. İçlerınsen gelır yaparlarsa bısey dıyemem.Eşinin o mesaja gulmesı hiç hoş bı davranış deıl. Çok nankorce. Ama işte goremıyoruz en başındamerhaba. Ben 28 yaşında 3 aylık evli bir kadınım. Düğün sürecimiz çok uzun sürmemesine rağmen (yaklaşık 5-6 ay) ettiğimiz tüm büyük kavgaları kocamın ailesi yüzünden ettik. Eşim üç kardeş en büyük çocuk bir erkek kardeşi bir kız kardeşi var. Bu düğün süresinde sadece eşimin erkek kardeşinden yanlış bir hareket görmedim diyebiliriz. Biz evimizi kendimiz dizdik, çok zorlandık yeri geldi yemek yiyecek paramız kalmadı borç ödemekten bulup buluşturup cebimizdeki üç kuruş parayı paylaşıp önümüze baktık. Bu arada eşimin ailesi de benim ailem de çok şükür iyi durumdalar. Bu zor zamanlarda biz halledelim dememize rağmen benim ailem bize maddi manevi çok destek oldu. Borçlarımız uzun süreli olduğu için yine ailem evlendikten sonra da yardımını kesmedi. Fakat bu süreçte eşimin ailesi yardım etmek bir yana bir şeye ihtiyacınız var mı bile demedi. Evimizi tuttuk perdelerimizi alamadık onu da biz yapalım demeyi bırakın kullanmadıklarım var en azından bunları alın yenisini alana kadar idare edersiniz bile demediler mesela. Bu süreçte adetlerin hiçbirini yapmadılar sadece düğünde 14 ayar bir kolye bir bileklik taktılar. Ben düğünümde bile kendi makyajımı kendim yaptım. Bunları da şimdiye kadar az çok kavgalarımız olsa da hiç sorun etmedim lafını bile etmedim. Yalnız bu son kavgada artık bana dank etti. Babama başlangıç evresinde knser teşhisi konuldu(buraya kadar okuduysanız dualarınızı beklerim). Biz işimiz gereği benim ailemden uzak bir memlekette ama eşimin ailesiyle aynı ilde yaşıyoruz. Ben bunu öğrendiğimden beri yıkıldım çok kötü haldeyken kayınvalidem yemeğe çağırmak için aradı bende durumu anlatıp halimin olmadığını söyledim. Bana telefonda gülerek dua ederiz ne diyeyim yapacak bir şey yok dedi( ki kendisi duasını ağzından eksik etmez! hacca falan gitmiş!). Bunun üzerine bir de eşimin kız kardeşinin söyle o karına izin verirse akşam beni bir ara tarzında bir mesajını gördüm ki asla ne ailesiyle ne kardeşleriyle iletişimine karışırım gidelim dediğinde giderim arayalım der ararım gibi. Eşim beni savunmak yerine gülerek falan cevap vermiş. Bunlardan rahatsız olduğumu söylediğimde o kadar bize yardım ettiler sana mı yetmedi seninle evlendikten sonra mesafe koydum tarzı konuştu benimle. Bende tüm bunları sayıp nerde yardım ettiler deyince de cevap vermedi. Ben ne yapayım ne olur yardımcı olun.
Balık baştan kokar. Ailesi peş para etmez bir insanla mutlu evlilik sürdürebilen ben görmedim.