Kocamın ailesinden bıktım!

Çok teşekkür ederim o kadar haklısınız ki isteme olduğu zaman el pençe duruyorlardı bir sorun çıkmasın evlensinler diye. Sonra da böyle oldu. Hatta ona isterse gidebileceğini bir kaç gün ayrı kalmanın iyi gelebileceğini de söyledim. Eşyalarını aldı ancak arabada kalırım diyor. Ailesinin kabul etmeyeceğinin de farkında.

Allah yardımcın olsun.babana şifa diliyorum.memursunuz galiba eş ailesinden coook uzaklara gitmeye bak.hedefin bu olsun
Amin teşekkür ederim evet, hatta eşimin ailesi buralı değil babasının işi gereği burada yaşıyorlardı geçen sene biz evleniyoruz yardım isterler diye işten ayrıldı babası düğünden sonra yeniden başladı. Normalde burada kalmayabilirler ama kayınvalidem özellikle siz burdasınız diye bu senede burda kaldım diyor.

Teşekkür ederim çok haklısınız asla gerçeği görmüyor arkamda dursun da demiyorum da en azından kardeşine ne oluyor neden böyle konuşuyorsun bile dememiş çok zoruma gitti çok…

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için inşallah ben hiç mesafe koymadığım halde bu şekilde laflar duydum. Ama eşim gerçeği görmüyor görüyorsa bile maalesef işine gelmiyor.

Biz de evlenirken açıkçası kimseden maddi manevi destek görmedik. Ben kredi çekmiştim mesela. Maaşım yattığı gün biterdi, çeyiz alabilmek için. O yüzden devamlı olarak kimsenin yardım etmediği düşüncesini aklınıza getirerek sinirlerinizi boşuna bozmayın. Çünkü kimseye bir şey olmuyor. Ya da yaptığı veya yapmadığı şeyler için mahcubiyet duymuyor.
Son meselenizde ise kayınvalidenizin tam bir terbiyesiz olduğunu düşündum. Söylenecek çok şey yok. Kesinlikle uzak durun.
Gorumcenizin mesajına istinaden de eşinizin ona uygun bir cevap vermesi gerekiyordu. Konu burada kavga gürültü etmek değil. Sizin arkanızda olduğunu düzgün cumlelerle hissettirmesi lazım. O yüzden bunu esinizle doğru düzgün bir şekilde paylaşın.
Babanıza da acil sifalar dilerim.

Babanizi ararken diyor dimi daha iki gun omce aradim yetmiyor diye. Adamcagiz maddi manevi yardim yaparken senin gibi oflayip puflamiyor deseydin..boyle nankor insanlar yuzunden olan bizlere ailelerimize oluuor ben bosa kanser olmadim. Boyle bir adamin nankorlugu beni hasta etti hayatim boyunca ben duzeltemedim.umarim sen duzeltirsin. Ben iyiyim cok sukur ama iyi olana kadar ailesiniz falan tarihten sildim umrumda degiller artik. Evet ailemde genetik bir hastalik ama bu kadar genc yasta sttesten yakalanamama onlar sebep. Lutfen kiymetini bil hem kendinin hem ailenin. Kimse aileden kiymetli degil. Bizim gibi ailelerden degil en azindan

Teşekkür ederim amin inşallah bende aynı şekilde evlenmeye karar verdiğimiz andan beri neredeyse maaşımı görmüyorum. Ama şimdiye kadar niye yapmadılar etmediler demedim bir şey de beklemedim konusunu bile açmadım. Böyle bir zamanda bunları söyleyince eşim ne yaptılar diye sordum dayanamayıp.
Kayınvalideme şimdiye kadar hiç saygısızlığım olmadı aksine çok alttan aldığım da oldu ama bu sondu.
Kız kardeşi için de gerçekten kavga dövüş bir şey beklentim yok o senin ablan benim eşim konuşmalarına dikkat et dese yeterdi ama cevap olarak sadece gülmüş.
Eşimin ailesiyle görüşmemeyi düşünüyorum ama bütün bunları bu zor zamanımda yaptığı için eşimin de bir süre yüzüne bakmak istemiyorum açıkçası.

Tez zamanda şifa bulur inşallah. Niye git dediniz onu anlamadım. Alttan alınması gerek bir zamandasınız lütfen alttan almaya kalkmayın. Ailesiyle görüşmemesi onun sorunu sizin değil.

Çok sevindim sizin için inşallah bundan sonra daha sağlıklı mutlu ve huzurlu bir hayatınız olur evet aramadı üstelik ben konuşurken selam verdi sadece kısa süreli. Bu o kadar büyük bir nankörlük ki. Üstelik babamın üzerinizde bulunsun diye verdiği parayı çıkarıp bu kız kardeşine vermişti üniversiteye giderken sonra da kredi çekerim falan demişti… inanın ne yapsam bilemiyorum çok doluyum çok…

Tez zamanda şifa bulur inşallah. Niye git dediniz onu anlamadım. Alttan alınması gerek bir zamandasınız lütfen alttan almaya kalkmayın. Ailesiyle görüşmemesi onun sorunu sizin değil.
İnşallah ben git demedim aslında kavga anında ben mutsuzum ailemle seninle evlendikten sonra az görüşmeye başladım bu evlilikte de evde de mutlu değilim şeklinde konuştu bende isterse gidebileceğini bir kaç gün ayrı kalıp düşünebileceğimizi söyledim. Görüşmüyor da değil ya da bekarken de bundan daha fazla görüşmüyordu. İkimiz de çalışıyoruz ve her gün gidip gelmemiz mümkün değil hafta sonları bazen aynı haftada üç dört kez görüştüğümüz oluyor.

Her seyi bir tarafa birakin saglik ve olum konulari hassas oldugum konular sirf bu sebeple bile mesafe koyardim. Babaniza acil sifalar dilerim. Yerinizde olsam ailemden yardim almazdim. Gordugunuz gibi kimseye yaranamamissiniz.

Eşim ailesine bağımlıydı, tek erkek ve baba yok. Size küçük bir tavsiye bırakın tek gitsin. İnatla sizi isteyebilir gitmeyin. Kavga da etmeyin, gerek yok. Sonra oda azaltıcak gitmeyi siz olmayınca. Kv değil de görümceye gıcık oldum.

Okudukça hayrete düşüyorum. Ailenizden maddi desteği kabul ediyor, hatta babanızın parasını kardeşine veriyor ama hastalık durumunda babanızı arama zahmetine bile girmiyor. Hadi babanıza yapılan nankörlük ve vefasızlığı geçtim size de mi sevgisi saygısı yok, hiç mi hatrınızı saymıyor?

Siz maaşınızı bile göremez duruma geldiniz, hem siz hem aileniz maddi manevi çabaladı,eş ailesine karşı hep alttan aldınız ve karşılığında ablasına karşı dahi sizi korumayan bir eş.

Ve bu adam ailemi eskisi kadar göremiyorum bu evde mutlu değilim diyor. Üstelik bunu babanızın hastalığını öğrendiğiniz gün söylüyor. Yani elle tutulacak bir yanı yok bunların.

Bu hikayede siz teksiniz. Eşiniz onlarla. Eşinizden yüz bulmuşlar. Eşinizle oturup sizin dedikidunuzu yapıyorlar. Yeni evlisiniz diye galiba eş ailesi diye konu açmışsınız . Esinizde problem çözüm ne olur bilemem. Eşine laf söylenmiş ege ehe diye cevap vermiş. Böyle biş bir adama ne yapılır. Üstelik eşinin babası hasta. Kv. Zaten çok terbiyesiz sevinmiş galiba hastalığa. Kendi saglıgından çok emin galiba

Acil şifalar diliyorum herşeyi kendi gücünüzle yapmanız bence çok güzel. Bunu kendine sürekli hatırlatma, nefret gelistirmene sebep olur.
Sağlık söz konusu olunca akan sular duruyor. Bu süreçte ne kadar yanında olduklarını gözlemle, puanını daha iyi verirsin hem eşine hem ailesine.

Sizce evliliğimde mutsuzum , ailemi yeterince göremiyorum diyen bir adam sizin ailesiyle araya koyduğunuz sınıra hatta görüşmemenize ne tepki verecek, olabilir birşey mi sizce.
Eşiniz ne kadar eğitilebilir bilmiyorum, böyleleri ömür tüketiyor sadece, koyacağınız sınırlara saygı duyarsa mücadele etmeye biraz daha değer yoksa kendinizi tüketirsiniz.

neden
teşekkür eden kıymet bilen oldu mu

Öncelıkle gecmış olsun umarım babanız ıyılesır. Evlılıklerde aılelerın 2 tarafında yardım etmesi gerektıgını düşünmüyorum. İçlerımden gelır yaparlar. Mesela perdenız yoksa 6 ay sonra şartları tamamlayıp evlenmenızı daha saglıklı buluyorum. Sonu hüsran oluyor çünkü. Herkes güzelce calıssın evını dızsın kımse kımseden bısey beklemesın. İçlerınsen gelır yaparlarsa bısey dıyemem.Eşinin o mesaja gulmesı hiç hoş bı davranış deıl. Çok nankorce. Ama işte goremıyoruz en başında

Balık baştan kokar. Ailesi peş para etmez bir insanla mutlu evlilik sürdürebilen ben görmedim.

Eş ailesi kötüyse eş de sıkıntılıdır. Bunu kabullenmek istemiyorlar. Eş ailesi ile iletişimi tamamen kesmek mümkün değil. Bir zaman sonra görüşülüyor zaten yoksa evlilik çatırdıyor.İki kişi değil iki aile evlenir maalesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…