Kocama şikayet etmiş gibi mi olurum ?

Depremzede olmanızı çok iyi anlıyorum. Ama bu şekilde olmaz. Konteyner falan başvurun çıkın ordan. Kaldı ki evleri ağır ve yıkılmış olanlara verdiler diye biliyorum hatta burda orta hasarlılara bile veriyorlar artık. Böyle bir hayat yaşayacağınıza yaşam konteyneri ya da paranız varsa otelde bile kalın valla.

30 yaşında kadınsınız esiniz yokken kendi evinizde tek kalabilirsiniz yani. Kulaklarını çeksin cümleniz hoş değil. Bahsettiğiniz kişi evlatları. Yaptığınız zaten şikayet etmek. Bir sorununuz varsa siz konuşun. Kalkıp orda olmayan bir insana veliniz gibi koştur koştur şikayet etmek hadi beni savun demek doğru değil. E siz bu durumda zaten laf taşıyan, kocasını fişfikleyen bir insansınız.
Öyle olmak istemiyorum. Ben kendi hakkımı savununca vay efendim dil pabuç kadar oluyor, savunmazsam kendi kendimi yiyorum haksızlığa uğruyorum, eşime söylesem halletsin desem dediğiniz gibi gidip onu velim gibi koşmak istemiyorum. Yani bende bunun için konuyu açıp buraya yazmak istedim zaten. Ama yorumlardan anladığım kadarıyla masallah herkes hayatı boyunca sanki kimseyi idare etmemiş, herkes masallah hep kafasının dikine gitmiş ezmiş geçmiş büyük küçük demeden, masallah kimse kocasına bu güne kadar hiiiic biseycik yansıtmamış 😀 ah ah o kocalarının dili olsa konuşsa burda klavye artistliği yapanların

Depremzede olmanızı çok iyi anlıyorum. Ama bu şekilde olmaz. Konteyner falan başvurun çıkın ordan. Kaldı ki evleri ağır ve yıkılmış olanlara verdiler diye biliyorum hatta burda orta hasarlılara bile veriyorlar artık. Böyle bir hayat yaşayacağınıza yaşam konteyneri ya da paranız varsa otelde bile kalın valla.
Çimene bile yazdık bu konuda ama inanın kimsenin umrunda olmadık. Yardım parasını bile vermediler daha 🤦🏻‍♀️

Ay sen nasıl tehlikelisin artık vallahi pes burdan korkulur. Cidden yorumları dehsetle okuyorum. İnsanları biseylerde idare etmeye çalışıyorum, bazı psikolojik zorluklara göğüs germeye çalışıyorum, bu aşamada tabiki kötü olup zorlanıyorum. Buraya paylaşmak istedim acaba ben mi bi yerde biseyleri göremiyorum diye. Ama sadece sizin kafanizdakilerin kurnazlıklarını dehsetle okuyorum. Nasıl bir kurmuşsunuz, neleri nasıl analiz etmişsiniz valla bravo. En herseyi bilen, en tecrübeli, en cici iyi kalpli sensin he 👏🏻👏🏻
teşekkürler
teveccühünüz

Benim kayınpeder oğluna hiç bir şey diyemez ara sıra bana yükselirdi haddini aşmadan. Benim idare ettiğimi eşime yansıtmadığımı fark ettiği noktada doz artmaya başladı. Bir iki ben de şiştim ama eşime de yetiştiresim yok aslında o bana bir şey diyince “valla bu konuyu siz oğlunuzla konuşun , dur sesleneyim” demeye başladım. Şimdi hiiiç yükselemiyor. Sen de bir daha ki sefere “anne geçen gün kocam da evden çıkamadım diye üzüldü. Ben bir şey demek istemedim heralde ondan canı sıkkın. O da beni zor durumda bırakmak istemiyor. Ben söylemiş olmayayım isterseniz arayayım da bu konuyu bir konuşun” de bakalım 😉
İşte bunu buraya yazdin da gelir şimdi birazdan “içten pazarlıklı, yalanci, sinsi” diyen tayfa 😀😀 valla bana boyle dediler bide söylediğin taktikleri ben yazsam tasa tutarlar

Öyle olmak istemiyorum. Ben kendi hakkımı savununca vay efendim dil pabuç kadar oluyor, savunmazsam kendi kendimi yiyorum haksızlığa uğruyorum, eşime söylesem halletsin desem dediğiniz gibi gidip onu velim gibi koşmak istemiyorum. Yani bende bunun için konuyu açıp buraya yazmak istedim zaten. Ama yorumlardan anladığım kadarıyla masallah herkes hayatı boyunca sanki kimseyi idare etmemiş, herkes masallah hep kafasının dikine gitmiş ezmiş geçmiş büyük küçük demeden, masallah kimse kocasına bu güne kadar hiiiic biseycik yansıtmamış 😀 ah ah o kocalarının dili olsa konuşsa burda klavye artistliği yapanların

Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor. İmkansızı istiyorsunuz. Ben konuşursam kötü olurum, eşim konuşursa şikayet etti olurum, konuşmazsam mutsuz olurum. Ee çözüm nerde? En başta izin vermeyecektiniz. Eşiniz dahil hiç kimseden evden çıkarken izin almanıza gerek yok 30 yaşında yetişkin kadınsınız. İdare etmek böyle bir şey değil ki. Zaten yaptığınız idare etmek de değil. İdare etmek istiyorsanız edin niye eşinize şikayet etmek istiyorsunuz? Şahsıma mı söylüyorsunuz bilmiyorum ama ister inanın ister inanmayın eş ailesiyle illa sorun yaşamışımdır ama kendim hallettim. Eşimi niye aracı tutayım ben konuşamıyor muyum? Cici gelinliğe devam ederek İstedikleriniz olsun diye uğraşıyorsunuz ama yok öyle bir dünya

Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor. İmkansızı istiyorsunuz. Ben konuşursam kötü olurum, eşim konuşursa şikayet etti olurum, konuşmazsam mutsuz olurum. Ee çözüm nerde? En başta izin vermeyecektiniz. Eşiniz dahil hiç kimseden evden çıkarken izin almanıza gerek yok 30 yaşında yetişkin kadınsınız. İdare etmek böyle bir şey değil ki. Zaten yaptığınız idare etmek de değil. İdare etmek istiyorsanız edin niye eşinize şikayet etmek istiyorsunuz? Şahsıma mı söylüyorsunuz bilmiyorum ama ister inanın ister inanmayın eş ailesiyle illa sorun yaşamışımdır ama kendim hallettim. Eşimi niye aracı tutayım ben konuşamıyor muyum? Cici gelinliğe devam ederek İstedikleriniz olsun diye uğraşıyorsunuz ama yok öyle bir dünya
Doğru o konuda haklısınız birinden birini seçmek lazım. Dediğiniz gibi ben hem kimse koru olmasın hemde bana saygı duyulsun istedim basindan beri ama yok yani. Maksadım hiç cici gelin olmak değildi daha çok biseyler büyürse eşimle de aram bozulur onunda canı sıkılmasın diye düşündüm. Birde yaşlılar büyükler idare edelim de sonra birbirimizin yüzüne bakabilelim diye düşündüm. Görüyoruz sonra ardı arkası gelmiyor bu zıtlıkların.

İşte bunu buraya yazdin da gelir şimdi birazdan “içten pazarlıklı, yalanci, sinsi” diyen tayfa 😀😀 valla bana boyle dediler bide söylediğin taktikleri ben yazsam tasa tutarlar
Yalancı , sinsi ve içten pazarlıklı olmakla ilişkileri idare etmek arasında ciddi bir fark olduğunu bilemeyecek insanların yorumları hakkında çok da kafa patlatmaya gerek yok. İnsanları kırmadan , dökmeden, olayları kaosa sürüklemeden de söylenmek istenenler söylenebilir.

Koskoca kadınsın nerede istersen orada kal nereye istersen oraya git.ayrıca eşinizden izin alma ezikliği nedir yani?bir yere gitmek için anne babanızdan bu yaşta izin alacak mıydınız evlenmeseniz?şu kafadan çıkın üstünüze kimse gelemez zaten.ben yetişkin bir insanım arada çıkar tek gezerim sizinde gelmenize gerek yok ben kendimi biliyorum deyin geçin.

Ben ailemin yanında kalayım desem buraya gelmeyeyim desem varya ohooo kıyameti koparırlar kiyameti. Dünyada benden beter gelin kalmaz valla. Ne laflar yerim ne sorunlar çıkar. Aman 2-3 ay diye diye idare ediyorum kalp kırılmasın sorun çıkmasın hesabi
Eeee o zaman niye şikayet ediyorsunuz? İyi gelin olayım diye uğraşırsanız kendi ana babanıza vermediğiniz hesabı elin adamlarına verirsiniz

Yahu mübarek ins

anlar lojman çıkmadı 🤦🏻‍♀️
Eşiniz göreve gitmeseydi ev kiralayacaktınız bu durumda. Ben olsam yine ev kiralar, deprem vs nedeniyle bu mümkün değilse de annemde kalırdım. Kayınvalidede kalmak çok gereksiz.

Daha hayatımda bir kere bile eşi göreve gittiği için vs. kayın ailesinde kalan koca görmedim. Kadınlar neden evlenince kendini bu duruma sokuyor anlamış değilim.

Ben kendi adıma cevap vereyim; eşime yansıtmışlığım çoktur. İdare ettiğim şeyler de olmuştur. Ama böyle bir şeyi idare edemem. Annem dururken kayınvalidemde neden kalayım yahu?

Bizimde buna benzer bir durumumuz olmuştu. Ben çalıştığım için evimde tek kalmıştım, kimseyi de yanımda istememiştim.

Ayrıca eşimin ailesi ile benim ailem aynı şehirde, biz farklı bir şehirdeyiz. Ziyarete gittiğimizde herkes kendi ailesinde kalıyor. Birbirimizin ailesine yemeğe, ziyarete falan gidiyoruz karşılıklı. En fazla eşimle birlikte bir gece falan kalırım, hepsi o. Hele eşim yokken neden kalayım ki?

Şunu da ekleyeyim, eşimin ailesi çok anlayışlı falan olduğundan değil bu. Aksine kadın evlendiyse artık ailesi eşinin ailesidir düşüncesinde insanlar. Ama ben kendimden taviz vermedim bu konuda.

Son düzenleme:
Ben ailemin yanında kalayım desem buraya gelmeyeyim desem varya ohooo kıyameti koparırlar kiyameti. Dünyada benden beter gelin kalmaz valla. Ne laflar yerim ne sorunlar çıkar. Aman 2-3 ay diye diye idare ediyorum kalp kırılmasın sorun çıkmasın hesabi
Ya madem evin yok o zaman ailende kal. Neden bu kadar ezik durumundasınız? Ben olsam asla çekemem hayır yani kaynanam kim ondan izin alıcam daha çok ezilirsin böyle devam et

Daha ortada ev yok ama gelinin üstünde hakimiyet kurmayı öğrenmişler pes vallahi siz de kendinizde söz hakkı olmalarına müsaade etmişsiniz

Her türlü kötü olacaksınız. Bari menfaatlerinizi ve sınırlarınızı çizerek kötü olun. İnanın istekleri katlanarak devam edecek. İdare edilecek insanlar vardır durumlar vardır. Sizi kendi malı gibi gören kayın aileyi idare etmeniz gerektiğine inanan tek kişi sizsiniz evet. Kendi sınırlarınızı çizmeyi büyükleri ezmek olarak gördüğünüz için zaten bu pasif konuma düşmüşsünüz. Biz kocalarımız ile kavga da ettik , kayın aileyi de ezdik (!). O yüzden sizin durumlarınıza düşmedik çok şükür. Kocam gelse de anlatsa beni burada nasıl bir cazgır olduğumu ondan dinleseniz. 😂 İşin özü yaşadığınız durumun suçlusu sizsiniz. Zaten bir gün bıçak kemiğe dayanacak ve kavga çıkacak. O gün beni hatırlarsınız siz. :KK66: Benim 35 sene önce evlenen annem bile daha çok ses çıkarmış sizden. Siz şu devirde bu hayatı kendinize reva görüyorsunuz. Ne diyelim ? 🤷

X