- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
- 408
fikir almak amaçlı yazdım hanımefendi herkes fikrini paylaşmış bende bu fikirleri değerlendirip ona göre bi yol izlicem kaldı ki konuşma tarzınız çok saçma bu tarz düşünüyorsanız yorum yapma gereği neden duydunuz onu anlamadım ?
hayır tabikide öyle ama birtane abisi var bir tanede kız kardeşi tamam kızda el kapısında ondan bi yardım beklemek olmaz ama kaynım bu zamana kadar 1 kuruş bile vermiş insan değil ama yeme içme bir yapıyorlardı hepsini eşim karşılıyordu bu zamana kadar eşim karşılamış herşeyi tek oğlu o değil sonuçta kaynımda biraz destek çıkabilir diye düşünüyorum daha önemlisi insanın kendi parasını kendi kazanması kayınpederim emekli olunca emekli maaşım azalır sigortalı çalışırsam mantığı ile çalışmıyor çok saçma bu sebeple evlatlara el açmak ne kadar doğru bilemedimBunca yıl eşiniz baktıysa bu düzeni birden değiştirmek çok zor olur
Yavaş yavaş verdiği parayı azaltarak yada belli bir rakamda diğer kardeşlerle de anlaşarak bir orta yol bulunabilir
Yoksa dün evlendim bugün size 5 kuruş yok biraz hayal olur
Aileside cok garipmiş.insan evladının borcu oldugunu bilip hala nasıl para istiyor anlamıyorum.ama bunun dısında borcu olmasaydı ben durumu iyi olan kişilerin anne babasına yardım etmesini sakıncalı bulmuyorumeşime kalsa o kadar borcum var nasıl gönderim diyor ama böyle birde panik oldu madem göndermiyor neden soruyor ihtiyacınız var mı diye var dese göndercek yani
teşekkürler yorumunuz için fikrinizi göz önünde bulunduracağımBence Yollamıştır.
zaten bizim borcumuzun %70'i eşimin bekarken ailesi tarafından oluşan borçlar krediler vs. bizim düğün borcu toplasan 7-8 bin civarı anca çıkarAileside cok garipmiş.insan evladının borcu oldugunu bilip hala nasıl para istiyor anlamıyorum.ama bunun dısında borcu olmasaydı ben durumu iyi olan kişilerin anne babasına yardım etmesini sakıncalı bulmuyorum
ev alma durumu vardı peşinatı çok fazla filan dedi istemedi şuan zaten yeterinde borcumuz var ve gerçenten 1000tl bu sıkışık durumda gönderdiyse çok büyük kavga ederim ben bayram yaklaşıyor diye üstüme bişeyler uydurim para harcamim diyorum o böyle bişey yaptıysa fena olur
İnsanlar bencil canım sadece kendilerini düşünüyorlar istediklerini alamadıkları bir zamanda da yaptığın iyiliğin i'sini hatırlamaz nankör paragöz ilan ederler. Güzellikle eşine yol göster. Ailesi bu zamana kadar balık yediler bundan sonra balık tutmayı öğrenmeleri lazım. Zaten önemli olan balık tutmayı öğrenmek.yaptıkları çok bencillik destek olmadılar köstekte olamayın bari dmi
ya eşim söz konusu ailesi olunca ve para vermek olunca böyle tuaf bi tepki veriyor bana sanki ben ona babanı sil at diyormuşum gibi bi savunmaya geçiyor eşimde demiyorki evet ya babam çalışmıyor yanlış yapıyor demiyor. olsun canı sağolsun babamdır sonuçta napim diyor. ben napim pekiSizi anliyorum sonuna kadar haklisiniz bende olsam tepki verirdim ama yinede esiniz le aranizi bozmadan halletmeye calisin. Bana da para vermis gibi geldi.
hayır kv demiyorki adam kalk bi çalış bak olmuyor böyle yüzümüz kalmıyor demiyor öz anne olsa oğlunun üstünden geçim yapmazdı bence gerçi kv hiç özlük üveylik yapmadı çocuklara ama olmuyor işte ne bilim51 yaşınd aadam çaışmayıp bekar oğlunun sırtından geçinirken evlenince bi anda bunun değişeceğini mi sandınız?
kp çalışmadığı için yok adam sabahtan akşama kadar evde kadın programları filan izliyor geziyor bide kaç sene çalışmış geçmişte hiçte canı sıkılmıyor ben bir gün işe gitmim evde patlıyorumGelirleri yoksa istiyorlardır, işin zor
valla bacım demekki varda benim haberim yok bende alamadığım herşeyi alıcam şimdi az çok demedeneğer kocan 1000 tl babasına para gönderebiliyorsa sizin paranız var demek ki canım , sen öyle bakacaksın olaya
ve borçtan kafasını kaldırmayacaksın
hayır kv demiyorki adam kalk bi çalış bak olmuyor böyle yüzümüz kalmıyor demiyor öz anne olsa oğlunun üstünden geçim yapmazdı bence gerçi kv hiç özlük üveylik yapmadı çocuklara ama olmuyor işte ne bilim
Merhaba arkadaşlar sizlere danışmam gereken bir derdim var ben mi fazla paranoyak oldum bilmiyorum direk konuya giriyorum daha önceki konumda bahsettiğim gibi 1 buçuk ayı aşkın bir süredir evliyim. Kayınpederim çalışmıyor evlenmeden önce evlerinin gelirini eşim sağlıyordu kayınpederimin 2. evliliği yaklaşık 15 sene kadar önce evlenmiş hepisiyle aram çok iyi. kaynımla altlı üstlü oturuyorlar. neyse evlenirken eşim ailesine keseler ayrılcak gibi bir konuşma yapmış herkes kendi yolunu bilsin diye. sonuçta bizde ev geçindiriyoruz. evlendik balayına gittik balayından geldik kp eşimden 5 tane çeyrek borç istemiş istersen eşine de söylim istediğimi demiş eşimde ben konuşurum demiş. eve geldik eşim laf arasında durumu anlattı bende ne diyim sen geçimini sağlayabilceksen ver dedim. bu arada kayınpederim eli kolu sağlam 51 yaşında dinç ve de mesleği aşçı olan bir adam ama çalışmıyor. kimsede demiyor ki neden çalışmıyorsun. kayınvalidemde kayınpederimde günde 1er paket sigara içen insanlar bunların hepsini evlenmeden önce eşim karşılıyordu. neyse biz bu 5 tane çeyreği verdik. düğünümüzü hep eşim kendi imkanlarıyla yaptı kp destek olmadı. sonra geçen akşam eşim babasını aradı bişeye ihtiyacınız var mı dedi kv babanın cebinde para kalmadı filan demiş. daha çeyrekleri vereli 1 buçuk ay oldu ve verdiğimizde kp cebinde birde 600 tl para varmış. bende dün akşam eşime benden gizli para gönderdin mi ailene geçen böyle bi konuşma geçti dedim oda şarşırdı önce bi afalladı nerden çıktı bu dedi bende gönderdin mi göndermedin mi onu söyle bak sakince sana bişey soruyorum dedim. önce hayır dedi bende o zaman yemin ver dedim (eşim doğru söylediği çoğu şeyde yemin verir çünkü) niye boşuna yemin edim dedi bende o zaman gönderdin dedim evet dedi dalga geçer gibi kaç para gönderdin dedim 1000tl dedi ne zaman dedim eniştemle yolladım dedi ciddimisin sen dedim sonra güldü dalga geçti yok 2000tl yok 3000tl filan dedi bak dalga geçme filan dedim derken bunaldı bu yok dedi göndermedim dedi ağız ucuyla valla dedi bende peki hayatım ben sana inanıyorum ama bu evden benim rızam olmadan dışarıya çıkan en ufak bi parada hakkımı helal etmiyorum dedim.(bende çalışıyorum ikimizin maaşı anca yetiyor düğün borcu ödüyoruz). öyle konu kapandı ama benim içimde şüpe kaldı sizce yalan mı konuşuyor? yorumlarınızı bekliyorum.
Aynen öyle göndermişse de Allah'a havale ediyorumÜStüne gitmeyin siz söyleyeceğinizi söylemişsiniz zaten gerisi vicdanına kalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?