Kocam yalan konuşuyor olabilir mi ?

bencede çok mantıklı bu aydan itibaren öyle yapmayı düşünüyorum bide güya kp cebinde olan ilk 600tlden kv haberi yokmuş çok harcama yapar diye eşim annem babama para gönderdim diye biliyor dedi ama göndermedim dedi ama saçma geldi :/

Siz evlendikten sonra kayınpederinin çalışmaya başladı mı ya da bir yerden geliri var miydi? Kira vs. Eğer yoksa eşiniz yardım ediyordur. Yoksa nasıl geçinecekler. Ayda 200-300 anlarım bir süre kadar da büyük meblağlar veriyorsa olduğunuz yerde sayarsiniz.

Eşiniz büyük ihtimalle göndermiş para ama şimdi bunu görmezden gelin inanmış gibi yapın. Ben kendi yaptıklarımdan örnek vereyim size(bizim de borçlarımız var evler çok yüksek o yüzden eve giremiyoruz)
Biz eve girmek yerine araba almayı tercih ettik.para birikmiyor elde de para durmuyor. Borçlardan dolayı da elde nakit kalmıyor.
Ay başı geliyor ikimiz aynı gün alıyoruz maaşları o gün deftere eve giren parayı yazıyorum tek tek kredi kartı kredi borçlarını ve o ayki ev kirası gibi ödemeleri yazıyorum hepsini hesaplıyorum çıkıyoruz dışarı ödemeleri yapıyoruz elde ne kadar kalmış onu da yazıyorum ( pek kalmıyor çünkü onu da araba borcuna ödüyoruz ) harçlık kaldıysa ne kadar kaldı onu yazıyorum diyelim 500 tl kaldı bu ay biraz dişimizi sıkalım 100 tl sana 100 tl bana kalan 300 hesabımda kalsın diyorum . Sen o 300 tl ile çeyrek alıp giden çeyrekleri yerine koymak istiyorum diyebilirsin .
Eşim parayı çevirmeyi bilemiyor ben bundan faydalanıp ele aldım muhasebe işini :) evliliklerde bu yapılmazaa paranın nereye gittiği bilinmez. Kaldı ki ikimizde asgari ücret alıyoruz büyük rakamlar alsak sorun değil harcasın ama borçlar varken az maaş alıyorken takip etmek zorundayım .

hayır halen çalışmıyor evleri kendilerinin işte benim bildiğim en son 5 çeyrek verdik şuan köydeler zaten pek harcamaları olur mu bilmiyorum

evet eşinizin gizli saklı babasına para göndermesi pek hoş bir şey değil ama sizin tavrınız çok çirkin hatta iğrenç.

haklısın ben 1700tl maaş alıyorum eşimde 2 yada 2 buçuk civarı alıyor bu ay kenara para attık baya 500 tl civarı para birikmiş 1 buçuk ayda onun dışında da kira paramda hesapta hazır duruyor ama ben eşimin hesabında ne var ne yok nereye ne gidiyor bilmiyorum

evet eşinizin gizli saklı babasına para göndermesi pek hoş bir şey değil ama sizin tavrınız çok çirkin hatta iğrenç.
neden iğrenç ben çalışıyorsam kp de çalışabilir hergün sigara içmesi gereksiz harcamalar yapması iğreç değil benim çalıştığım parayı ona göndermek istememem mi iğrenç ?

bende öyle düşünüyorum. peki nasıl öğrenicem ben gönderdi mi göndermedi diye göndermişse bile hesaptan göndermiştir diye düşünüyorum kendi hesabından
O altınları da vermeyecektiniz sınır çizilmemiş gibi olmuş kV de ister tabi doymazlar bacım hep daha çok isterler

O zaman eşiniz yollamıştır. Harcamak isteyen insan dağ başında olsa da yine de harcayacak yer bulur.
Köyde ne yapıyorlar. En azından birşeyler üretip satsinlar. Yazık size gerçekten.
Gerçekten çok ihtiyaç olur verilir onu anlarım sesimi de cikarmam. Ama sırf keyiflerince yaşadılar diye anne babayı maaşa bağlamak kabul edilebilir değil. Sizin ailenizin durumu nasıl.

Evlenir evlenmez daha ilk aydan para istemeye baslamislar bunun onunu kesemezsiniz artik, eger gercekten ihtiyaclari varsa gonderilebilir ama kv ve kp keyfi calismiyor ve sizden gecinmeyi dusunuyorsa dur demelisiniz.

köyde fındıkları var benim ailemin durumu orta gelirliler ki benim ailemin ihtiyacı dahi olsa ben eşime danışmadan para vermem çünkü oda çalışıyor hakkına giremem haram para olur

Evlenir evlenmez daha ilk aydan para istemeye baslamislar bunun onunu kesemezsiniz artik, eger gercekten ihtiyaclari varsa gonderilebilir ama kv ve kp keyfi calismiyor ve sizden gecinmeyi dusunuyorsa dur demelisiniz.
ya tabiki çok mağdur olurlar o zaman zaten ben derim bu ay destek olalım diye ama keyfi harcıyolar paran yoksa sigarada içme keyfi bi ihtiyaç sonuçta bence

köyde fındıkları var benim ailemin durumu orta gelirliler ki benim ailemin ihtiyacı dahi olsa ben eşime danışmadan para vermem çünkü oda çalışıyor hakkına giremem haram para olur
Fındıktan bayağı alırlar ama onları tüm sene gecindirir mı bilemem. Sizin yapacağınız sey borca girmek. En azından sonunda bir arabanız ya da eviniz olur. Hep derler çocuk olana kadar ne biriktirirsen o sonra çok zor diye. Doğru gerçekten. Sadece kresine 1000 kusur veriyorum gerisini siz düşünün.

çok doğru söylüyorsunuz bu saatten sonra ilk işim bi yatırım yapıp tüm geliri onun üstüne kurmak sonuçta ilerde bana fayda sağlar

Biz yollamıştır desek inanacak mısın ?
fikir almak amaçlı yazdım hanımefendi herkes fikrini paylaşmış bende bu fikirleri değerlendirip ona göre bi yol izlicem kaldı ki konuşma tarzınız çok saçma bu tarz düşünüyorsanız yorum yapma gereği neden duydunuz onu anlamadım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…