Kocam ve kuzeni

başımıza taş yağacak,
hem akrabalar aynı evde oturup kadın erkek sohbet etsin, hem de doğum gibi aşırı ayıp bişeyi konuşsunlar, olacak iş değil.
bizim ailede ayıp diye doğurmuyoruz mesela biz, bölünerek çoğalıyoruz, keşke siz de aile yapınıza uygun birini bulsaydınız.

Canım tabiki normal sohbetler değil ama benim çok fazla tanıdığım sağlık çalışanı var dr hemşire vs vs onlar için bunlar normal muhabbetler yani hastanede kendi aralarında çok daha ileri boyutlu konuşmalar espiriler oluyo. Onların hataları sadece iki kişinin sağlık çalışanı olduğu bir ortamda öyle konuşmaları olmuş hele ki normalde de kız erkek ayrı oturulan bir aile yapısında hiç hoş olmamış . Açıkçası her ne kadar onların arasında normal olsa da ben sağlık çalışanları arasında da konuşulsa rahatsız oluyorum

Onlar için çekirdek çitlemek gibi bir şey bu. İsim vermeden ya da özellikle şu hasta demeden deneyimlerini paylaşmışlar. Büyük ihtimalle benim ikinci doğumumda, erkek hemşirelere (spinal doğumdu) belden altım uyuşturulurken ellerimi tutun lütfen sizden güç alayım, ben kıpırdarım duramam demem de alay konusu olmuştur. Bebeği alırlarken, beni sersemletmek için ilaç vermeyi teklif ettiklerinde, "Ne olacak, kafam mı güzelleşecek," demem de. Çünkü, ameliyathanede bunu söylediğim an kahkaha fırtınası koptu. Ben bile millete salaklığımı anlatıp, kahkahalarla gülüyorum. Doğum olayları onlar için o kadar normal ki...

doktorlar konuşuyor sadece diye bir şey mi var ya
biz rahatız anladım .. yadırganacak bir şey göremedim ben ortada neyse..

Ayrı oturma konusunda birileri niye konu sahibiyle dalga geçiyor?

Insanların tercihlerine saygılı olmaya davet ediyorum

Bizim eve de misafir geldiğinde özellikle ayrışma olmaz, herkes birlikte yemek de yer oturur kalkar da ama bir süre sonra doğal olrak kadın erkek ayrılıyor, yemek faslından sonra farkli odalara geciliyor cogunlukla. Çünkü kadınların kendi aralarındaki muhabbetleriyle erkeklerin kendi aralarındaki muhabbetleri farklı oluyor. Kadın kadına konuşma isteği oluyo vs

Ayrıca tesettürlü hanımlar genelde soyunup dökülmek istiyor rahat oturmak istiyor bunlar çok doğal durumlar.

Zaten konu sahibi de buna takılmamış pek. Siz takılmışsınız daha çok

Konu sahibine gelince, eşinizin ve kuzeni arasındaki konuşmalar onlar için oldukça sıradan olduğundan belli ki rahatca konuşmuşlar. Ama siz ve kuzenin eşi için vajina, rahim açılması, doğum vs her zaman gündeminizde olmadığı için garip gelmiş. Bana kalirsa ben de rahatsız olurdum ama büyütmezdim. Konuyu degistirirdim

Bir doktor bir hemşire bir araya gelince konu tıbbi konulara gelmiş olabilir. Ayrıca kişi isimleri vs vermedikleri, sadece örnekleri anlattıkları müddetçe hastanın mahremiyetini ihlal ettiklerini de düşünmüyorum. Alay varsa, o başka tabi ki.

Ayrı odalarda oturmanız halinde eşiniz ve kuzeni nasıl görüşmüş olacaklardı? Siz kuzenin eşi ile oturmaktan rahatsız oluyorsanız eşiniz tek gidebilir belki.

Ben anesteziden uyanırken oradaki doktorları hemşireleri baya zorlamışım. Beni zaptetmek için baya güç kullanmışlar. Doğumdan sonraki gün dedim ki omuzlarım çok ağrıyo asistan doktorun bi gülüşü var yemin ediyorum adam pöykürmemek için kendini zor tuttu kimbilir ne geyikler dönmüştür benden sonra ayyy utandım şimdi

Aynen

İlkinde ne oldu bilmem genel anesteziydi ama ikincide spinal anestezi aldım ben. Hem doğuma giderken, hem de doğumdan çıktığımda anesteziden ayılan hastaları gördüğümde ben bile gülmemek için kendimi zor tuttum. Birisi bir şeyler anlatıp, hüngür hüngür ağlıyordu. Bir tanesi ameliyattan yeni çıkmış, kalkmaya çalışıyor bayağı küfür günah hönkürüyordu ben çıkarken sesi dışarı bile geliyordu. Birini sedyeye yatırmaya çalışıyorlar, bas bas bağırıyordu. Görevlilerde gülüyordu yani ne yapsınlar? Başka türlü çekilir mi o kahır? Karşında küfrediyor anana bacına ne yapsın hemşire?

doktor-hemşire olmalarından kaynaklı.
bizim de ailede konuşulmaz çünkü sağlıkçı yok.

ama eşimin ablası ve 4 kuzeni ve eşleri doktor.
ben de fizyoterapistim.
bir araya gelindiğinde hele de çocuklardan sonra konuşuluyor haliyle
olağan şeyler, takılmayın.
mesleki deformasyon.
biz de meslektaşlar bir araya geldiğinde bir sürü hasta/hastalık konuşuyoruz.
sınıfımızdan bir arkadaş cinsel fonksiyon bozuklukları üzerine çalışmaya başladı eşi ile birlikte. biri kadın biri erkek ile ilgileniyorlar.
e işten bahsederken konuşuluyor bazı şeyler.
erotik bir yanı yok yani.

Ayy kesin ben de kalkmaya çalıştım ya yoksa niye kolumu omzumu morartana kadar tutsunlar beni

Ablacım dnlar icin yemek tarifi vermek kadar doğal bunlar:)
Mesleki defarmasyon:)

yıllardır hastane ortamında çalışmama rağmen bana da çirkin geldi bu tarz konuşmalar
inanın hastanelerde çok daha seviyesiz muhabbetler de dönüyor
herkes öyle mi elbette değil
bu kişinin yapısıyla doğrudan alakalı bence

orada asıl utanması gereken hemşire olan kuzen.Siz onun yerine rahatsızlık duymuşsunuz
Maile görüşmeyin mesafe koyun

İlk etapta bana da mahrem bir konu gibi geldi.dusununce de bir abes bir durum olmadığı kanısına vardım.Biz de öğretmen tanidiklarla bir araya gelince eğitim konuşuyoruz.Ortak nokta işte. Takılacak bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…