• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ve kuzeni

Hamilelik yaşamadığınız için utanmanız normal geldi, üstüne bir de mutaasip bir yapınız var galiba. biz ev oturmasında erkekler kadınlar ayrı otururuz demişsiniz ya. Kocanızın da kültürü bu şekilde mi emin misiniz?

Diğeri ise hamile kalınca anlayacaksınız bahsedilen şeyler çok rahatsız edici veya ayıp değil. Normal yaşamın döngüleri ve fizyolojimiz bunlar. Çok da güzel şeyler zaten.
Hele bir de infertil olmaya gör.ayibin ne olduğunu kendisi unutuyor insan muayene olmaktan

Allah askina bir ornek gosterirmisiniz 19 yasinda neden adet oldugunu bilmeyen?
Ayrica milletin arkasindan dogumu icin dalga gecmenin bilgilenme ve aydinlanma yasamakla ne alakasi var?
Adam oturup seminer vermiyo farkindaysaniz dalga geciyor
Bahsettikleri kişiler isimsiz sokakta görseler tanımazlar belki olaylardan konuşuluyor isimlerden değil o nedenle milletin arkasından dalga geçmiş olmuyorlar

Allah askina bir ornek gosterirmisiniz 19 yasinda neden adet oldugunu bilmeyen?
Ayrica milletin arkasindan dogumu icin dalga gecmenin bilgilenme ve aydinlanma yasamakla ne alakasi var?
Adam oturup seminer vermiyo farkindaysaniz dalga geciyor

Bilmiyor tabi pis kan gidiyor diyor kız bana!!
Valla yanımda olsanız örneği şak diye karsiniza yapistirirdim!! Yumurtlamanın ne olduğunu bilmeyen var..!!

Ne var bunda yaşadıklari aniları anlatiyorlar.. herseyden fesatlik cikarmayin!
Konu sahibi ne diyor her turlu konu konusuldu diyor.

Kız boşver gül geç. İnsan o an çok tuhaf oluyor. Ne dediğini ne yaptığını bilmiyor. Benim kayınpederim odada ayıldı. Bayağı uzun sürdü ayılması. Bir sürü şey sayıkladı, bir sürü şey anlattı. Ölmüş annesi ve babası ile konuşuyordu gözleri açıktı ama. O anlatıyor biz gülmemek için kendimizi zor tutuyorduk. Ne sorsak cevap veriyordu. İlk kızımda, "Ne olur tamamen ayıltmadan beni odaya çıkarmayın, rezil rüsva olurum," demiştim. Ayılma alanına giderken sedyenin hareketlerini hatırlıyorum ama bir şey dedim mi bilmiyorum. Ölü gibi yatıyordum. Hemşire birkaç defa adımı sayıkladı, sadece ayılmak istemedim çok güzeldi uyku. Dördüncü defa adımı söyledi, gözlerim hafif aralandı sanki sol omuzumdan hortum gibi bir şey koydu nevresimin altına ve vücuduma bir sıcaklık yayıldığı gibi ayıldım. Ayılmamla acı eşlik etti. Bir de hemşireyi 3 tane görüyordum. Bebeğim iyi mi, neden 3 tanesiniz, ne olur bacaklarımı kaldırın dedim. Bacaklarımı kaldırdı. Sonra ne olur indirin bacaklarımı tutamıyorum dedim bu defa geldi indirdi. Ancak acayip güzeldi kafam. :KK70:
Ahahaha :KK70:

Bilmiyor tabi pis kan gidiyor diyor kız bana!!
Valla yanımda olsanız örneği şak diye karsiniza yapistirirdim!! Yumurtlamanın ne olduğunu bilmeyen var..!!

Ne var bunda yaşadıklari aniları anlatiyorlar.. herseyden fesatlik cikarmayin!
Konu sahibi ne diyor her turlu konu konusuldu diyor.
Evet dalga gecerek konusanlar fesat olmuyor bize gore ve normal olan her insana gore ayip sayilan birseyi soylemek fesatlik oluyor .sizde haklisiniz.

Bahsettikleri kişiler isimsiz sokakta görseler tanımazlar belki olaylardan konuşuluyor isimlerden değil o nedenle milletin arkasından dalga geçmiş olmuyorlar
Ismin gecip gecememesi onemli degil ki.her ne olursa olsun biri benim ismim gecmeden yasadigim o ani baska herlerde sohbet konusu yapmasini istemem.
Koskoca doktor olmus bir insan bukadar mi sig dusunceli ki konusacak baska kulturel bir konusu yok kac parmak sigdigindan vs.bahsediyor

Ben konu sahibi. Bazı insanların sormak sormak istediğim şeye cevap vermekten ziyade kendi gösüş farklılıklarını ortaya koyma çabaları ve bağnaz, çağdışı vb.. Anormal cümleler ile de bu durumu ileri boyuta taşımaları soruyu sorduğumda pişmanlık duymama vesile oldu. Ben asosyal veya geri düşünceli biri değilim. Ben bir öğretmenim. Ve bir eğitimci olarak insanlar arasındaki iletişimin gerekliliklerini kadın erkek farketmeksizin günlük hayatımda yerine getirmek durumundayım. Eşimin doktor olması vesilesi ile de her türlü mahrem konuları konuşabilmesinin gerekliliğini de gayet farkındayım. Aile ortamı her insanın gelenekleri gereği farklıdır. Eşim ve x kişi veya kuzeni kimle olduğu farketmeksizin, aile ortamında sohbet ederken ve diğer eşler birbirine yabancı durumdayken bu şekilde aile mahremine kadınlık mahremine aykırıya kaçan espriler şakalar bana yersiz geldi. Sonuçta ortada bir hasta yok, ve hastanede doktor hasta ilişkisi olmaksızın bu derece özel şeyler konuşulması beni kadın olarak mahçup etmeye yetti.. Ha bir de bu soruyu sormam iyi oldu, bazı gelen alay tarzı yorumlarla bakış açılarını belli eden arkadaşlarıj olması benim utanmamın ve bu durumdan rahatsız olmamın hiç de anormal olmadığını hatta haklıymışım dememi sağladı..

Çünkü konu sahibi benim aile dibamigime göre yanlış ayıpladım diyip kestirip atmak yerine siz olsanız? Sizce normal mi? Diye sormuş ondan ötürü hepimiz biz biz de vs diyoruz
Ben diğer yazanlara hiçbir şey demedim zaten konu sahibine dedim. Çok fazla bizde böyle demiş. Başka bir ailenin de icine girdiğine göre artık çok absürt bir durum olmadıkça aileye ayak uyduracak ya da sadece dinleyecek. Biz şimdi desek bizde böyle ya da böyle değil yine bir yardımı olmayacak. Çünkü kuzen ve esinde öyle değilmiş.

Size garip gelmiş. Doktorlar be hemşireler için bu olaylar o kadar normal ki çevrelerindeki insanların utanacaklarını bile düşünmezler. Çünkü o mesleklerde o olaylar hayatın bir parçası yemek yemek, su içmek gibi sıradan şeyler. Eşiniz doktorsa sizin için de öyle olmalı. Eşinizin meslektaşlarının olduğu bir ortamda tıpla ilgili şeyler hep konuşulacak

Bende hemşireiym ve saglıkcı gordummu bende konsurum bence szz işin icinde deilsinz ondan tuhaf olmus size geri kafalı b yapınızda var evet arkadaslaırn dedigi gbi ve bu cok sacma
Merhaba. Benim bir sorum var.. Hepimizin başından buna benzer birtakım olaylar geçmiş olabilir. Bu yüzden fikir almak istiyorum. Eşimin bir bayan kuzeni var. Bir çocuk annesi ve şuanda da hamile. Bizi oturmaya davet etti. Gittik. Şöyle bir durum var bizler genel olarak grup gezilerimizde piknikte veya kongrelerde her ne kadar bay bayan karışık olsak da iş ev oturmalarına gelince genelde ayrı odalarda oturmayı uygun buluruz. Ama eşimin kuzeni bayan ve eşi bizi odada ağırlıyor. Buraya kadar da tamam.. Ama dün bir konuşma geçti. Beni çok rahatsız etti. Eşim doktordur. Kendisi de hemşire. Dün hamilelik hakkında konu açtı kuzeni. Ardından bu konu saptı. Birilerinin doğum hikayeleri, falann rahiminin açılması, falann suyu gelmesi, filan hastanın kilolunolmaıs nedeniyle orasına ulaşmanın zor olması.. Kadınların doğum yaptıkları andaki bağırmaları. Her türlü konu konuşuldu. Bense bu kondda biraz canım sıkıldı. Sonuçta orada kuzeninin eşi ve kendi eşim de var..eşim hele.. O da bazı şeyler konuştu ve ayıp ayıp der gibi bakıyordum. O diyor yine kadınların altına leğen koyuyorlar gelen içine düşsün diye. Gülüyorlar. Kuzeni diyor biri klozete doğurmuş.. Eşim diyor Bi gün üç. Parmaklar gösteriyor doğumu gelenlere bakmak için sırayla geziliyormuş. Gülüyorlar.. Bense henüz hamilelik yaşamamış biri olarak çok utandım. Bizim ailede bu tür şeyler konu olmaz. Sizce bana mı anormal geldi?
Merhaba. Benim bir sorum var.. Hepimizin başından buna benzer birtakım olaylar geçmiş olabilir. Bu yüzden fikir almak istiyorum. Eşimin bir bayan kuzeni var. Bir çocuk annesi ve şuanda da hamile. Bizi oturmaya davet etti. Gittik. Şöyle bir durum var bizler genel olarak grup gezilerimizde piknikte veya kongrelerde her ne kadar bay bayan karışık olsak da iş ev oturmalarına gelince genelde ayrı odalarda oturmayı uygun buluruz. Ama eşimin kuzeni bayan ve eşi bizi odada ağırlıyor. Buraya kadar da tamam.. Ama dün bir konuşma geçti. Beni çok rahatsız etti. Eşim doktordur. Kendisi de hemşire. Dün hamilelik hakkında konu açtı kuzeni. Ardından bu konu saptı. Birilerinin doğum hikayeleri, falann rahiminin açılması, falann suyu gelmesi, filan hastanın kilolunolmaıs nedeniyle orasına ulaşmanın zor olması.. Kadınların doğum yaptıkları andaki bağırmaları. Her türlü konu konuşuldu. Bense bu kondda biraz canım sıkıldı. Sonuçta orada kuzeninin eşi ve kendi eşim de var..eşim hele.. O da bazı şeyler konuştu ve ayıp ayıp der gibi bakıyordum. O diyor yine kadınların altına leğen koyuyorlar gelen içine düşsün diye. Gülüyorlar. Kuzeni diyor biri klozete doğurmuş.. Eşim diyor Bi gün üç. Parmaklar gösteriyor doğumu gelenlere bakmak için sırayla geziliyormuş. Gülüyorlar.. Bense henüz hamilelik yaşamamış biri olarak çok utandım. Bizim ailede bu tür şeyler konu olmaz. Sizce bana mı anormal geldi?

Ismin gecip gecememesi onemli degil ki.her ne olursa olsun biri benim ismim gecmeden yasadigim o ani baska herlerde sohbet konusu yapmasini istemem.
Koskoca doktor olmus bir insan bukadar mi sig dusunceli ki konusacak baska kulturel bir konusu yok kac parmak sigdigindan vs.bahsediyor

Elinizin altında insanlar ölüyor mu merak ettim.Zira o noktayı görseydiniz bazı şeylerle başa çıkmak için gülmenin en kolay yol olduğunu anlardınız.
Sağlıkçılar arasında ayıp olmaz ayrıca "hasta mahremiyeti" diyen arkadaşlar boş yapıyor,o zaman derse giren,sağlıkçı yetiştiren prof.ların hepsi suçlu klinik olayları anlattıkları için.Mahremiyet gülünce mi mahremiyet oluyor,yanlış kelime kullanıyorsunuz.

Öncelikle eşinizin kuzeni bayan değil kadın. Ayrı ayrı odalarda oturmanız normal olmayan şey asıl bir de eşiniz doktormuş. Haremlik-selamlık Osmanlı devletinde kalmış olmalıydı. Sizin aynı odada çay içmenizi bu kadar garipsemeniz ve özellikle belirtmeniz çok tuhaf. Ayrıca meslekleri hakkında konuşmuşlar gayet normal konuşulanlar. Ameliyathanedeki muhabbetleri görün siz asıl sıfır ciddiyet sohbet muhabbet gırla gidiyor. Hamilelik, Doğum, cinsellik bunlar da ayıplanacak asla konuşulmayacak utanılacak konular değiller kaldı ki eşinizin ve kuzeninin mesleği sağlık üzerine.

Öncelikle eşinizin kuzeni bayan değil kadın. Ayrı ayrı odalarda oturmanız normal olmayan şey asıl bir de eşiniz doktormuş. Haremlik-selamlık Osmanlı devletinde kalmış olmalıydı. Sizin aynı odada çay içmenizi bu kadar garipsemeniz ve özellikle belirtmeniz çok tuhaf. Ayrıca meslekleri hakkında konuşmuşlar gayet normal konuşulanlar. Ameliyathanedeki muhabbetleri görün siz asıl sıfır ciddiyet sohbet muhabbet gırla gidiyor. Hamilelik, Doğum, cinsellik bunlar da ayıplanacak asla konuşulmayacak utanılacak konular değiller kaldı ki eşinizin ve kuzeninin mesleği sağlık üzerine.

Ameliyathanede zaten full ciddiyetle iş yapmak çok zor bizim hastanedeki cerrahlar müzik eşliğinde yapıyorlar genelde,şimdi buna da "neden sadece hastaya yoğunlaşmıyorlar" diye kızan olur hey Allah'ım ya.

Normal onlar için , aslında konuşulması kişilerin tercihi mesela benim çevrem konuşur doğal bir süreç bizce, sen istemiyorsan konuş eşinle açmasın konuyu bukdr basit

Ben konu sahibi. Bazı insanların sormak sormak istediğim şeye cevap vermekten ziyade kendi gösüş farklılıklarını ortaya koyma çabaları ve bağnaz, çağdışı vb.. Anormal cümleler ile de bu durumu ileri boyuta taşımaları soruyu sorduğumda pişmanlık duymama vesile oldu. Ben asosyal veya geri düşünceli biri değilim. Ben bir öğretmenim. Ve bir eğitimci olarak insanlar arasındaki iletişimin gerekliliklerini kadın erkek farketmeksizin günlük hayatımda yerine getirmek durumundayım. Eşimin doktor olması vesilesi ile de her türlü mahrem konuları konuşabilmesinin gerekliliğini de gayet farkındayım. Aile ortamı her insanın gelenekleri gereği farklıdır. Eşim ve x kişi veya kuzeni kimle olduğu farketmeksizin, aile ortamında sohbet ederken ve diğer eşler birbirine yabancı durumdayken bu şekilde aile mahremine kadınlık mahremine aykırıya kaçan espriler şakalar bana yersiz geldi. Sonuçta ortada bir hasta yok, ve hastanede doktor hasta ilişkisi olmaksızın bu derece özel şeyler konuşulması beni kadın olarak mahçup etmeye yetti.. Ha bir de bu soruyu sormam iyi oldu, bazı gelen alay tarzı yorumlarla bakış açılarını belli eden arkadaşlarıj olması benim utanmamın ve bu durumdan rahatsız olmamın hiç de anormal olmadığını hatta haklıymışım dememi sağladı..
Egitimcisiniz,size gore haremlik selamlik oturmak daha normal. Diger muhabbet konusu inanin su anda hic onemli degil benim icin. Cocuklarimizi emanet ettigimiz bir kisisiniz. Sosyal hayat ve 21.yuzyilin gerektirdigi gibi yasamaktansa aile gelenek ve goreneklerinizi asamadiginizi goruyorum. Baska da yorumum yok haliyle

Ameliyathanede zaten full ciddiyetle iş yapmak çok zor bizim hastanedeki cerrahlar müzik eşliğinde yapıyorlar genelde,şimdi buna da "neden sadece hastaya yoğunlaşmıyorlar" diye kızan olur hey Allah'ım ya.
Vallahi doğumumda spinal sezeryan dı. Allah razı olsun o doktorların sohbet muhabbetleri ve benim istediğim müziği dinleyerek nasıl oldu bitti anlamadım bile

Erkekle kadin ayri oturur ama kuzeni bizi odada agirdiladi bu tamam...
Bunu nasil yadirgayarak konusuyorsunuz.. Anlamadim, misafir geldiyse beraber oturulur.

Dogu cocuguyum bizim akrabalar vs. hep birlikte muhabbet sohbet ederdik.

Hii bayan bayana ozel konusmak isterrsen mutfakta biraz konusur iceri girersiniz.
Kadin kuzenini gormek onla konusmak istemis yadirgamissiniz...

Esiniz doktor, kuzeni hemsire, kendi aralarinda mesleginden öturu bir konusma gecmis bunu yadirgiyorsunuz.

Cok merak ettim.siz ne iş yapiyorsunuz ??

Bir doktorla evlenerek bu sekilde geri kafali nasil olabiliyorsunuz..

Istersemde banlanayimm.

Son düzenleme:
Back