Canim oncelikle gecmis olsun. Bendede migren var. Dr gittigimde bana bi ilac soyledi, arastirdim. İlac kilo yapiyormus.Bende 3 aylık evliyim. Migren sorunum var ve kullandığım ilaç bana 10 kilo aldırdı. Normalde de zayıf olmayı seven biri değildim balıketliydim. Benimde eşim sürekli söylenmeye başladı ilk zamanlar şakayla başlamıştı ama artık kırılıyorum. Bende vermek istiyorum kilo , alışverişe gidemez oldum birşey bulamayacağım diye
Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alicam.
Yarın benim için başlangıç olacak.
Eşime teşekkür etmem lazım aslında damarima basıp beni hırslandırdıgi için.
Bebeğinize allah uzun ömür versin sağlıkla büyüsün inşallah.
Ama lütfen bebeğinizin ardına sığınmayın bu kilolar için...
Hamileliğinizde büyük ihtimal aşırı kilo aldınız yani doktorların önerdiği kilonun çok fazla üstüne çıktınız....
Bunun yanında ne spor yaptınız ne de egzersiz...
Tabi doğumdan sonra da alınan kiloları ha deyince vermeniz zorlaştı..
Çünkü alınan bu fazla kilolar için 3 ay az bi zaman.
Ama genel olarak türk kadınlarının yaptığı şey bu hamile olunsun olunmasın sağlıksız beslenme ve sporsuz bi yaşam biçimi.
Hamileligimin son iki ayi surekli yuruyus yaptim ama ilk 4 ay yattim. Dusuk tehlikem vardi cunku hareketsizlik ve beyaz ekmegi gfazla yemem nedeniyle kilo aldim 5. Aya kadar sonra dr uyardi kendimi frenledim ama 5 ayda alacagimi almistim zaten son 4 ayda 8 kilo aldim. Ilk 5 aydaysa 13 kilo((
Bu aralar kocam olacak anlayissiz şahıs kilomla dalga geçiyor. Sabahta kahvaltıda aynı şeyi yaptı '' nutella bitmis kiloların nasıl alındığı belli! ''. Halbuki 1 haftadır elimi surmuyorum. Doğum yapalı 3 ay oldu ve bayrama kadar iyi kilo vermistim ama bayramda kilo aldım ve veremiyorum. Havalar soğuduğu için dışarda yürüyüşte yapamıyorum. Plates yapıyordum ama o da sıktı. Yani caresiz kaldım eşimden de sürekli kilolusun az ye lafları duymaktan gına geldi. Kocası böyle laflar eden var mi varsa nasıl tepki veriyorsunuz?
Ne kadar saçma bir tavır eşinin yaptığı hareket ya,herhalde kilo alırsın 9 ay onun
bebeğini taşımıssın hadsize bak sen! Ben buna anlam veremıyorum nasıl insan bunlar
gerçekten herşey görsellik midir hayatta.?Biz erkekleri koca g.tleri göbekleriyle,
o saçsız olacak halleriyle,yayıp yatan tipleriyle kabul ediyoruz da onlar neden
bunu algılayamıyorlar!!!
Daha 3 aylık bebeğin var canım hiç takma,hiç de yemeğinden kısma .Sen süt
veriyorsun,kocan saçmaladı diye de diyete girecek değilsin.Bence bol bol su
iç şimdilik ,iştahın açıksa da ye iç kime ne..Sonra kendiliğinden çoğu gidiyor
kiloların,kaç kg aldın hamılelıkte?Ben 20 almıştım 6.ayda diyete başladım şimdi
10 kg gitti,doğumla 5i gitmişti kaldı 5..Hiiiç takma eninde sonunda gidiyor,sana
şişman diyen herkes utanıyor verdiğin kiloları görünce..
Bir de erkeklere nasıl cinsel sorunuyla ilgili şaka yapılmazsa,bir kadına da kilosu
şaka yapılmamalı bence aynı gurur kırıcılık bu durum ve ben olsam resmen gaza
gelmez,inadıma yerdım !
ne kadar anlayışsız bir eş. yeni doğum yapmışsın hamile iken yediklerin de şimdi yediklerin de hep bebeğin için. erkekler bu fedakarlığı nasıl görmez nasıl da benciller. konuşmalısınız bence, ben bir mucize getirdim dünyaya ve onu beslemek büyütmek için kendimden bu fedakarlığı yapmak zorundayım sen biraz saygı duy ve sakın bu konunu şakasını dahi etme de. bozulduğunu belirt. biraz laf konuşmayı öğrensin şu erkekler.
ben onu bunu bilmem erkek milleti bildiğin odun arkadaş..
zaten biz kadınlar kilo alınca mutsuz oluruz,özgüvenimiz azalır.kocalarda üstüne tuz biber eker dertlerimizin.
tek yolu tersliyceksin, sende onun açığını yüzüne vuracaksın..
yada kibarca laf sokacaksın...
misal sen benim kiloma laf ediyorsun ama ben senin o keltoş kafana laf ediyormuyum hiç.bide onu okşayıp öpüyorum gibi
ay çokk güldüm çunku benım esimde bana süreklı koca götlü der ama ben asla kafaya takmam ben de gülerim onunla çok da seyimde:)Ya kafaya takmiyorum ama adam sinirimi yıprattı artık. Kendiside çok zayıf değil tosun gibi diyorum ben yine çocuk dogurdumda aldım kiloları sen ne yaptın? Sen kafaya takiyorsun ben şaka yapıyorum diyo böyle şaka mi olur ya geliyor gidiyor gobegimi sıkıyor. Sürekli koca g.tlu hamilemisin kaç aylık ay bak sinir oldum yineyemek yemeye korkuyorum artık sayesinde sutum kesilirse vebalini nasıl ödeyecek bakalım.
Bu aralar kocam olacak anlayissiz şahıs kilomla dalga geçiyor. Sabahta kahvaltıda aynı şeyi yaptı '' nutella bitmis kiloların nasıl alındığı belli! ''. Halbuki 1 haftadır elimi surmuyorum. Doğum yapalı 3 ay oldu ve bayrama kadar iyi kilo vermistim ama bayramda kilo aldım ve veremiyorum. Havalar soğuduğu için dışarda yürüyüşte yapamıyorum. Plates yapıyordum ama o da sıktı. Yani caresiz kaldım eşimden de sürekli kilolusun az ye lafları duymaktan gına geldi. Kocası böyle laflar eden var mi varsa nasıl tepki veriyorsunuz?