kocam kiloma taktı!!!

eşinin sözleri ve hareketleri çok ayıp ya...
sen canından can çıkarmışsın, sana hayranlık duyması gerekirken aşağılayıcı sözler söylemesi düşüncesizlik...
daha yeni doğum yapmışsın, pekala zamanla verirsin..
bende 2 hamileliğimde 7 kilo almıştım.. doğum yaptım, eski kiloma döndüm... çünkü ben zayıf biriydim zaten.. bazı insanların bünyesi müsait oluyo kilo almak için bazılarının da (mesela ben) ne yaparsa yapsın kilo alamıyo bi türlü..yapıyla alakalı... sende onun dalga geçilecek bişeyini bul, sürekli laf sok, seninle nasıl dalga geçiosa sende onunla öyle dalga geç...
hoşuna gitmedi mi, kızdı mı, işte benimde böyle hoşuma gitmiyo diyerek seni anlamasını sağla...

çok ayıp etmiş eşin.

üzüp de kendini strese sokma. Gereken cevabı vermişsin zaten

valla bu konuda söylenecek çok söz varda terbiyesiz kaçar şimdi
ben böyle insanlardan nefret ediyorum
sen hala lohusa sayılırsın daha bebeğin 3 aylıkmış
sana destek olucağına birde saygısızlık yapıyor

Bence kepek ekmeği yemeyin kansızlık yapıyor.Sizin sağlığınız herşeyden önemli siz sağlıklı olun ki bebeğinizde sağlıklı olsun. Ayrıca emzirme dönemindesiniz tabiki çok iyi beslenmelisiniz.. Eşiniz bence bu kilolarınız kalıcı olmasın ilerde diye şimdiden böyle diyordur yoksa sanmıyorum ki şu halinizde kilo verin desin o kadar düşüncesiz değildir herhalde. Üstelik arkadaşlarda yazmış emzirme dönemi kilo vermek için en uygun dönemmiş sadece emzirerek kilo veren insanlar var. Kendim evli bile değilim ama çevremden aldığım duyumlar bunlar. Hem sıkmayın canınızı eminim ki çok güzel olmuşsunuzdur ve size çok yakışmıştır annelik. Allah bebeğinizi de analı babalı büyütsün

Beyaz ekmekte yedikçe yediriyor tam doyurmuyor kepek hiç olmazsa tok tutuyor biraz. Yarın sabah bende yuruyuse basliycam (

niye ağzının payını vermiyorsun
kendisi dört dörtlük mü

Anlamiyor ki ben şaka yapıyorum sen kafana çok takiyorsun diyo karşılık verdiğimde. Sürekli tekrarlama diyorum yine aynı laflar hele şu nutella muhabbetini duymaktan bogh geldi

Beyaz ekmekte yedikçe yediriyor tam doyurmuyor kepek hiç olmazsa tok tutuyor biraz. Yarın sabah bende yuruyuse basliycam (

kepek yeme tam buğday ekmeği ve çavdarı dönüşümle ye kepek kansızlık yapıyor dıyetısyenler bıle söyluyor benım eşimde bazen bana laf sokar gıbı oluyo sonra küsüp yemek yemeyınce ne yedırcenı şaşırıyo onun yüzünden adam gıbı dıyet yapamadım hep onun yüzünden

Erkekler hamile kalsa eminim öyle dombili bi şekilde kalırlardı, zaten doğum yapmadıkları halde balkonları hayli geniş

Ama kadınlar bu konuda azimli, 3 ay olmuş daha verirsiniz hayırlısıyla

Sağlığınızı bozmadan inşallah

Eşinizi de paylayın valla öyle gelişi güzel konuşmasın, keyfinizdne kilo almadınız herhalde.. Evlat sahibi oldunuz..

uç beyazi kes ( ekmek , pilav dahil tabiki :) )
aksam 6 dan sonra agzina tek lokma sokma ( sut ayran $ekersiz çay olabilir )
kahvaltini ogle ev aksam yemegini bi guzel ye , ogun atlama , aç kalinca insan abur cubura saldiriyor
ogun aralarindada 4-5 saat yememye çali$ ( yemegini tuzuna bile bakma)
suyunu $ekerisz çayini istedigin kadar iç hatta çok iç
evdede biraz ahareket edebilirse iyi olur
bunlar sutunu kesmez , sutu stressssiz bi hayat ve bol su içerek bide emzirmeyi çok isteyerek saglayabilriz ..
$imdiden kolay gelsin

yava$ yav$ kilon gider, kocanada kapak olsun
sen ona aynisini demeye ba$la sonra :)

Demir hapininda kilo veremememde etken olduğunu düşünüyorum. Hamileyken demir hapına basladigimda birden aşırı kilo almaya baslamistim. Daha yeni biraktim hapı bundan sonra veririm inşallah

Son düzenleme:
3 çocuk doğurdum aşırı kilo almadım kocam da hiç laf etmedi son zamanlarda ben göbeğim çıktı deyince o da evet çıkmış dikkat et diyor ben ona bile sinir oluyorum aslında ben söylemesem onun birşey dediği yok ama ben altta kalmıyorum sen kendine bak seninde göbeğin çıkmış diyorum o da evet çıkmış diye kabul ediyor kocam bana sürekli kilomu laf etse şaka yapıyorum bile dese çok bozulurum sen de hiç altında kalma cevabını ver sustur canım

Benim de doğumdan kalma tam 17 kilom var, hamileyken kaç kilo aldığımı söylemeyeyim

Eşin gık dese gırtlağını sıkarım, kendisi manken mi ki benim kiloma laf edecek peh

Bu arada emziriyorsan diyet falan yapma, sütünü etkiliyor gerçekten, hem bir süre sonra kendiliğinden vermeye başlıyorsun, yeter ki abartma yediklerini, 17 kilom kaldı diyorum ama bir o kadar de verdim, hiç diyet yapmadan.

aman bnmkide kilo al güzel olma dio kıskançlıktan cnm sen takma şu sıralar bebek seni emio yemene dkkt et tatlı şeylerde ye sütün olsun bi anda verirsin zaten

benim esiminde hafif göbegi var,benim göbegime laf ettigi zaman diyorumki;

benim göbegimden 2 tane cocuk cikti,seninkinden ne cikti?

cevap,yok tabiki..

Demir hapininda kilo veremememde etken olduğunu düşünüyorum. Hamileyken demir hapına basladigimda birden aşırı kilo almaya baslamistim. Daha yeni biraktim hapı bundan sonra veririm inşallah

hic üzülme emziriyosan cok rahat kilo verirsin,tek yapman gereken bol su icip yedigine biraz olsun dikkat edip aksam 18 -19 dan sonra birsey yememek,cok özel bi caba sarfetmene gerek yok,nasil kilo verdigine sen bile sasiracaksin..

Benim esimde bana cok takilirdi. Bagzen insanlari degistiremedigimiz zaman kendimizi degistirmemiz gerekebilir. bende aynen oyle yaptim.
Birkac kez sert cevaplar verdim. Ama kirmadan. Yani kendimden emin laflari. Ve birkac kezde ben onun eksiklerine takildim. Eksiklerini bulmak zordu, zamaninda manken idi beyefendi.
Herkesin positif guzel taraflari mutlaka vardir. Ama bir diyetisyen olarak soyliyebileceklerim: imrenmiyormuyuz eski zayif halimize? Yada zayifliyabilen kadinlara?
Guzellige duskunlugumuz var birkere. Hem kilo vermek kilo almaktan cok daha zor. Guzellik icin degil, esiniz icin degil. Ilk basta sagliniz icin kilo vermeyi istemeniz lazim. Ve ardindan kendiniz icin. Esiniz sonraya geliyor. Suan emziriyormussunuz? onemli olan bol su icmeniz. Cunku su icmek sutu arttirir. Yani sekerli gidalarin sutu arttigina dair yalan yanlis bilgilere kulak asmayin.
Sekerli yiyen bir insan susayip su icer. Ve bu sut yapar. Insanlarimizda bunun sekerli gidalardan kaynaklandigini sanar.
Bu arada sizi zayif gosterecek kiyafetlerde giyebilirsiniz bir muddet. Kiloluyuz zaten, zayiflayimda oyle guzel yakisan seyler alirim diyenler yanlis yapiyor. Cunku her an yasanmaya degerdir.
Umarim size az bile olsa yardimci olmusumdur

Bende 3 aylık evliyim. Migren sorunum var ve kullandığım ilaç bana 10 kilo aldırdı. Normalde de zayıf olmayı seven biri değildim balıketliydim. Benimde eşim sürekli söylenmeye başladı ilk zamanlar şakayla başlamıştı ama artık kırılıyorum. Bende vermek istiyorum kilo , alışverişe gidemez oldum birşey bulamayacağım diye

Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alicam.

Yarın benim için başlangıç olacak.

Eşime teşekkür etmem lazım aslında damarima basıp beni hırslandırdıgi için.

Bebeğinize allah uzun ömür versin sağlıkla büyüsün inşallah.
Ama lütfen bebeğinizin ardına sığınmayın bu kilolar için...
Hamileliğinizde büyük ihtimal aşırı kilo aldınız yani doktorların önerdiği kilonun çok fazla üstüne çıktınız....
Bunun yanında ne spor yaptınız ne de egzersiz...
Tabi doğumdan sonra da alınan kiloları ha deyince vermeniz zorlaştı..
Çünkü alınan bu fazla kilolar için 3 ay az bi zaman.
Ama genel olarak türk kadınlarının yaptığı şey bu hamile olunsun olunmasın sağlıksız beslenme ve sporsuz bi yaşam biçimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…