Kocam eski sevgilisini unutmadı

+1

Aslında en baştan adam dediğim dedik olsaydı
Ailesine ne olursa olsun ben seviyorum 5 senemi verdim onla evlenicem deseydi

Ne kadar farklı bir hayati olurdu kimbilir

Bazen aileler cahilce tam dayaklı işler yapıyorlar

Birkaç yorumdur dikkatimi çekiyor, "20 yaşında genç kızmış" diyorsunuz konu sahibi için.
Profilde 36 yazıyor yaşı ve 10 senelik evliymiş. 26 yaşında evlenmiş yani.
O yaşta ilk gördüğü adam şu anki eşi idiyse bu da kendi problemi bence. 26 yaş mantıklı düşünüp karar alınabilecek bir yaş.

46 sayfayı tek tek okuyamıycam öteki kadın boşandığı için mi artık olmuş? Niye artık? Bu kafa yapısıyla bakarsak onun kukusu daha diridir üç değil bir çocuk meydana gelmiş. Artık değil bence ama sen bilirsin asnsjsjks.

Ben size acıyamadım pek. Adam size açıkça dürüstçe söylemiş sizi sevmediğini. Eski sevgilisini unutmadığını. Kabul edip unutur diye umut edip evlenen sizsiniz. Belli ki evlilik içinde de hayatı zehir eden bir tipsiniz. Babasının malından mülkünden size ne mesela? Kardeşi daha çok pay almış da ses çıkarmamış da. Tam vasıfsız kadın çığırtkanlığı. Sanki sen çalıştın kazandın da hak istiyorsun. Sana ne ayol. Baba onun, mal mülk onun.

Boşamam çocuğumun hakkını yedirmem demişsiniz. Böyle sürekli kavga edip, rezillik çıkarıp cehenneme çevirdiğiniz evde çocuklarınız aşırı mutludur eminim. Ne güzel anne, çocukları nasıl da düşünüyor. Her şey mal mülk para çünkü. Çocuklar zehir saçan anne babayla büyüsün, aman paraları eksik olmasın. Artık kadın yemesin paraları aman.

Hayır empati yapamıyorum. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Evleneceğim adam bana "ben başkasını seviyorum onu unutmadım" dese niye evleneyim o adamla yahu. O kadar mı gururum yok, o kadar mı sevmiyorum kendimi. Bu cümlenin cevabı "miktir git onunla evlen o zaman" cümlesidir ama siz evlenmeyi tercih etmişsiniz. Kardeşinin daha çok pay aldığı mal mülkle mi alakalı bu durum mesela?

Kendine saygısı olmayana ben de saygı duymuyor, üzülemiyorum. Bu hikayede tek üzüldüğüm o üç çocuk olur. Normal ebeveynlere sahip değiller çünkü. Babaları post ergen. Kıçının kılları ağarmış hala aşk acısı çekiyor. Anneleri malı mülkü yedirmem artıklara derdinde. Yazık valla.

Bi de kadın kocasını seviyor deyip duruyor. Nasıl bir sevmekse o. Sevgi tanımı nasıl kodlanmış? Ayı sevdiğini yerden yere vururmuş diye bir ata sözümüz var burdaki sevgi ordaki sevgi herhalde.

Ben mirası nasıl paylaşacaklarına dair bir yorum yapmadım. Zaten benim evliliğimde böyle bir durum da yoktu. Var olan üzerinden dava görüldü ve bu kadarı benim ve çocuklarımın mağduriyetinin giderilmesine, karşı tarafın yaptıkları için pişman olup başını duvarlara vurmasına yetti. Yeter ki kadın dik dursun ve hakkının peşini bırakmasın. Benim kastettiğim şey mal konusunda, başında erkek olmadan yaşamak konusunda yaşadığı korkuyu atlatması gerektiği. Böyle bir adamla hayatını mahvedip sevgisizlik, hatta nefret içinde son nefesini vermeden önce kendine gelmesi. Ev araba ve nafaka alabileceği bir boşanma gayet de karlı bir boşanmadır.

Kadının histerik halleri demişsiniz, neye dayanarak? Kadının burada kocasının ona söylediklerinden yazdıklarına dayanarak. Kadını bu duruma sokan pasif, ne istediğini bilmeyen, başka bir kadın için sürekli ağlayıp sıızlayan bir adamın söyledikleri. Adamın gözünde bu kadın hiçbir zaman insan olamamış ki karşısındakine insan gibi davransın. Böyle pasif ve zavallı bir adamın bu kadar korunup "aşk adamı" ilan edilmesi aşırı sahte geliyor bana.

Tüm suçu bir kadının üzerine atmaktan bahsetmişsiniz. Buradaki tek kadın eski sevgili mi? Sizler de o pasif ağlak herifin ve "bin di sini sivdim"ci kadının günahlarını, geçmiş kararlarının, korkaklıklarının suçunu bir kadına yüklüyorsunuz. Ve bunu yaparken gerçekten zor durumda olan, yolunu şaşırmış ve öfkesini nereye yönelteceğini bile bilmeyen bir kadını linç edip onun üzerinden alaylar edip gülüp eğleniyorsunuz. (bunu yapanlar için söylüyorum) Herkesin cık cık vah vah dediği konulara yorum yazmak kolay. Asıl mesele bu kadar zavallı durumdaki bir kadına yol göstermek, kadın dayanışmasını hissettirebilmektir. Yoksa inanın hiç zor değildi lince katılıp kahkahalı emojiler atıp "ayy yazık adama inş senden kurtulur ihi ihi" yazmak.

Kadın bekar yalnız. Kimseye sadakat borcu yok. Altı üstü bir mesaja cevap vermiş. Adamın evli olup olmadığını bile bilmiyor belki? Diyelim biliyor tırmala beni yiğidim dememiş geçmişteki hissinden bahsetmiş. Doğru ya da yanlış orası tartışılır ama hikayedeki en suçsuz kişi o kadın. Post ergen kocası asıl kaşınan. Ve tüm bunlara rağmen kadını suçlayan konu sahibi.

Benim adamı öven tek bir cümlemi gösterin. Burada sizin dediğiniz gibi masum bir genç kız yok. Zira yazıda kadının kocasını sevdiğine ilişkin tek bir cümlesi bile yok, tüm yazı ev , dükkan, miras paylaşımı üzerine. Adama babasından geçen mal varlığının peşinde konu sahibi. Çocuk bile olsa baştan kendisini sevmediğini, ailesi kapalı istedi diye kendisi ile evleneceğini söyleyen bir adama ve eşi olacak insanı sevdiğinden ayıran bir ailenin üst katına gelin olmayı kabul etmez. Kadın burada malı mülkü görünce gerisi teferruat kalmış. Demiş ben nikahı alıp çocuğu doğurunca dişimi gösteririm, dediğini de yapmış.Ayrıca bir kadının kocasının ailesi ile miras kavgası etmesi, mal paylaşımına karışması bana hiç masum gelmiyor. Zira o malda bırakın kendisini eşinin bile emeği yok, kocasının şahsi meselesi. Diğer kadın ve başı açık ve bekarken erkek arkadaşı olan kadınlar hakkındaki iğrenç söylemlerini yazmıyorum bile . Kadın evliliğin başından beri tanımadığı bir kadını sistematik olarak aşağlayıp hakaret ediyormuş, bunu da övüne övüne kendi anlattı. Evliliği bitirmeme nedeni bile kocasını sevmesi ya da çocukları değil, para. Bence siz fazlaca iyi niyetli düşünüyorsunuz. Ben burada adama haklı demiyorum adam zaten basiretsiz bir tip belli ama bu hikayede masum bir kadında yok malesef.

Bi de kadın kocasını seviyor deyip duruyor. Nasıl bir sevmekse o. Sevgi tanımı nasıl kodlanmış? Ayı sevdiğini yerden yere vururmuş diye bir ata sözümüz var burdaki sevgi ordaki sevgi herhalde.

Konu sahibi 1 tane bile duygusal bir şey yazmamış. Sevgiyi nerede gördüler anlamadım ben de.
Sevdiği adam için üzülen insan önce "bunu bana nasıl yapar? Çok mutsuzum ben onsuz ne yaparım" falan der.
Adamın yüzüne açıkça "sana gelen paran için gelir" diyormuş zaten. Adamda paradan başka sevilecek bir şey görmüyor ki sevsin.

Kendinden başkalarina (!) Yollu, artık demeseydi. Ölmemiş kp nin malının derdine dusmeyip bundan sonra nasıl daha iyi bir hayatım olabilir düşüncesiyle yol haritası cizseydi haklı olabilirdi ama konu sahibi olaya bambaşka yerlerden bakıyor.

Diğer kadına hak veren yok bu arada sadece ona ilk adımı atan sümsük kocaya kızan var. Konu sahibi cocuklari için bundan sonraki durumu iyi planlaması lazım umarım basarir

kocanızın haklı olduğunu hiç düşündünüz mü ? yazışmalarınızda dahi beddua ediyorsunuz.. olmaz yakışık almaz yapmayın.
eşinizin malına karışmayın babası istediğine verir istediği kadar gelinler olarak bunlara müdahale etmek çok yanlış. herkes kendi malını yesin..
eşiniz size unutmadığını söylemiş, en başta sizde evlenmişsiniz bende evliyim severek evlendim bekar olarak konuşmuyorum bunları eşiniz haklı da demiyorum.
ama bence önce siz düzelin hatalarınızı yapmayın beddua etmeyin kavga etmeyin kötü söz konuşmayın size değil çocuklarınıza yazık.

kırgınlığınızı bağırarak hareket ederek vazo kırarak değil usulca sessiz kalarak kırıldığınızı anlatın olmuyorsa da ayrılın

Hele ki bir kadının artık kelimesinin söylenmesine bahane araması..İnsan içinde yaşattığını çıkarır öfke anı da olsa....

Aynen öyle. İçimizde, zihnimizde olmayan şey nasıl gelsin dilimize?
Konu sahibinin her lafı "artık, yollu, onun gibiler" vs.
"Onun gibiler" tanımının ne olduğu, "artık" kelimesinin hangi düşünceyle, ne amaçla kullanıldığı belli işte.

Aaa niye öyle diyorsun bak burada aşkını itiraf etmiş kocasına. Ben buradan hissettim o büyük aşkı ve acısını.

Ama boyle bir sevgi cesidi var ben ikna oldum yani. Bknz.bdv. adam yapmadigini birakmiyor kadin seviyorum diyor.

Benim adamı öven tek bir cümlemi yazarmısınız. Adam zaten basiretsiz belli ona kimse birşey demiyor zaten. Ama kadında başından beri mal mülk için herşeye göz yuman bir karakter. Öyle bir anlatmışsınız ki kadın sanki çocukları ile ortada kalmış. Adam kadının altına arabayı almış, ev vermeye razı , yazlığını almış zaten. Üstelik bu mallar kendi parası ile değil o kavga etip, terbiyesizlik yaptığı kayınpederin parası ile alınmış, biz diyoruz ki zaten seni kandırmamış, unutur demişsin , unutmamış, al evini arabanı, nafakanı boşan önüne bak, ne yapan yapsın , zaten konu sahibi kocam baştan böyle dedi , ben unutur dedim sevdim evlendim ama değişmedi dese , herkes düzgünce evini arabanı, nafakanı al boşan, yoluna bak der destek olurdu. Ama kadın koskoca yazıda kadınn kocam demiyor, yuvam demiyor , ev diyor,yazlık diyor, araba ve dükkan diyor,kısaca miras diyor. Evlenme , çocuk doğurma ve evdeki o kadar kavganın nedeni para. Valla burada ne konu sahibi , ne adam mağdur. Sırf evlilik garantisi olarak dünyaya gelmiş, evde sürekli kavga ortamında yetişen o çocuklara olmuş olan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…