- 4 Mart 2021
- 692
- 1.341
-
- Konu Sahibi bilmiyomnapacam
+1Bu bir öfke meselesi değil, zihniyet meselesi. Siz bunun öfkeyle söylendiğini düşünüyorsanız siz de konu sahibiyle aynı kafadasınız demektir.
"Ay küfür mü ıyy" diyen bir insan değilim. Birine sinirlenirsem yakası açılmadık küfürler de edebilirim kendi içimde.
Ama kırk yıl düşünsem "başkasının artığı" demek aklıma gelmez. Çünkü artık olmakla ilgili bir tanım mevcut değil beynimde.
Konu sahibi gayet de hak etti gördüğü tepkiyi. Neyini savunuyorsunuz anlamak mümkün değil.
Aynı şey kocası için de geçerli adam olsaymış da sevdiği kadını alsaymış.
Bu ülkede kadınlar 1 aylık aldatan sevgilisi için bile zırıl zırıl ağlıyor aşkından ölüyorum diye.
20 yaşında genç bir kızın ilk gördüğü erkeğe aşık olması, senelerce sever diye beklemesi normal bence. Çocuk yaparken tek başına yapmadı ya kocası da sevmiyormuş madem sevişmeseymiş. Çocuk olana kadar kocası onu boşasaymış. Kadın kocasını seviyor, adam sevmiyor.
Nasıl rezil edecekseniz adama iftira mı atıcaksınız siz rezil olursunuzbosanıcam ama rezıl etmeden değil
Bi de kadın kocasını seviyor deyip duruyor. Nasıl bir sevmekse o. Sevgi tanımı nasıl kodlanmış? Ayı sevdiğini yerden yere vururmuş diye bir ata sözümüz var burdaki sevgi ordaki sevgi herhalde.Birkaç yorumdur dikkatimi çekiyor, "20 yaşında genç kızmış" diyorsunuz konu sahibi için.
Profilde 36 yazıyor yaşı ve 10 senelik evliymiş. 26 yaşında evlenmiş yani.
O yaşta ilk gördüğü adam şu anki eşi idiyse bu da kendi problemi bence. 26 yaş mantıklı düşünüp karar alınabilecek bir yaş.
Ben mirası nasıl paylaşacaklarına dair bir yorum yapmadım. Zaten benim evliliğimde böyle bir durum da yoktu. Var olan üzerinden dava görüldü ve bu kadarı benim ve çocuklarımın mağduriyetinin giderilmesine, karşı tarafın yaptıkları için pişman olup başını duvarlara vurmasına yetti. Yeter ki kadın dik dursun ve hakkının peşini bırakmasın. Benim kastettiğim şey mal konusunda, başında erkek olmadan yaşamak konusunda yaşadığı korkuyu atlatması gerektiği. Böyle bir adamla hayatını mahvedip sevgisizlik, hatta nefret içinde son nefesini vermeden önce kendine gelmesi. Ev araba ve nafaka alabileceği bir boşanma gayet de karlı bir boşanmadır.Bir erkeğin malını donuna kadar alabilmeniz için o malın evlilik içinde taraflarık emeği ile alınması gerekir. Babasının malını sağken paylaştırması sonucu adama geçen mal varlığı adamın üstüne bile geçse medeni kanun gereği adamın kişisel malıdır ve kadının hakkı yoktur. Hiçbir mahkeme kanun gereği o malı adamdan alamaz zira o mallar paylaşıma tabi bir mal değil. Kadının burada alacağı adam ağır kusurlu olsa bile ki burada kadının bu histerik halleri ispat edilirse adamında kusur ağırlığı düşer, tazminat ve nafaka. Zira medeni kanunda tazminatta amaç karşı tarafı zengin etmek değil , zarar gidermektir. Alacağı tazminat parası ile de Türkiye şartlarında en fazla bir ev ve araba alabilir, adam mirasla varlıklı bile olsa.10 yıllık bir evlilikte sizin ve eşinizin hiç emeğinizin olmadığı bir paradan alınan bir ev ve araba ve nafaka ile ayrılmakta mağdur olmak değildir. Kaldı ki burada durumun eski sevgili ile alakası bile yok, tarafların zaten o kadın ortada yokken bile rezil bir evlilikleri varmış, sürekli bir eski sevgili ve para mal , mülk , miras kavgası varmış evde ki bunu kadın kendi söylüyor. Bence adam babasının mirasını kaybetmemek için, kadının da sırf zengin koca diyerek her şeye eyvallah ettiği bir evlilikte tüm suçu başka bir kadına atmak günah keçisi aramaktir.
Bence siz haklisiniz ama hakliykrn haksiz duruma dusmeyin hakaret edip bu kdr yorum yapilmis kadinin ne sucu var die o zmn hepimiz evli olan eski sevgilimize bende seni sevmistim die acik.kapi birakalim hem kadinda hem esinizde var bunca yorumdada kadinin hakli bulunmasini anlamis.deilim
Benim adamı öven tek bir cümlemi gösterin. Burada sizin dediğiniz gibi masum bir genç kız yok. Zira yazıda kadının kocasını sevdiğine ilişkin tek bir cümlesi bile yok, tüm yazı ev , dükkan, miras paylaşımı üzerine. Adama babasından geçen mal varlığının peşinde konu sahibi. Çocuk bile olsa baştan kendisini sevmediğini, ailesi kapalı istedi diye kendisi ile evleneceğini söyleyen bir adama ve eşi olacak insanı sevdiğinden ayıran bir ailenin üst katına gelin olmayı kabul etmez. Kadın burada malı mülkü görünce gerisi teferruat kalmış. Demiş ben nikahı alıp çocuğu doğurunca dişimi gösteririm, dediğini de yapmış.Ayrıca bir kadının kocasının ailesi ile miras kavgası etmesi, mal paylaşımına karışması bana hiç masum gelmiyor. Zira o malda bırakın kendisini eşinin bile emeği yok, kocasının şahsi meselesi. Diğer kadın ve başı açık ve bekarken erkek arkadaşı olan kadınlar hakkındaki iğrenç söylemlerini yazmıyorum bile . Kadın evliliğin başından beri tanımadığı bir kadını sistematik olarak aşağlayıp hakaret ediyormuş, bunu da övüne övüne kendi anlattı. Evliliği bitirmeme nedeni bile kocasını sevmesi ya da çocukları değil, para. Bence siz fazlaca iyi niyetli düşünüyorsunuz. Ben burada adama haklı demiyorum adam zaten basiretsiz bir tip belli ama bu hikayede masum bir kadında yok malesef.Aynı şey kocası için de geçerli adam olsaymış da sevdiği kadını alsaymış.
Bu ülkede kadınlar 1 aylık aldatan sevgilisi için bile zırıl zırıl ağlıyor aşkından ölüyorum diye.
20 yaşında genç bir kızın ilk gördüğü erkeğe aşık olması, senelerce sever diye beklemesi normal bence. Çocuk yaparken tek başına yapmadı ya kocası da sevmiyormuş madem sevişmeseymiş. Çocuk olana kadar kocası onu boşasaymış. Kadın kocasını seviyor, adam sevmiyor.
Bi de kadın kocasını seviyor deyip duruyor. Nasıl bir sevmekse o. Sevgi tanımı nasıl kodlanmış? Ayı sevdiğini yerden yere vururmuş diye bir ata sözümüz var burdaki sevgi ordaki sevgi herhalde.
Kendinden başkalarina (!) Yollu, artık demeseydi. Ölmemiş kp nin malının derdine dusmeyip bundan sonra nasıl daha iyi bir hayatım olabilir düşüncesiyle yol haritası cizseydi haklı olabilirdi ama konu sahibi olaya bambaşka yerlerden bakıyor.Bence siz haklisiniz ama hakliykrn haksiz duruma dusmeyin hakaret edip bu kdr yorum yapilmis kadinin ne sucu var die o zmn hepimiz evli olan eski sevgilimize bende seni sevmistim die acik.kapi birakalim hem kadinda hem esinizde var bunca yorumdada kadinin hakli bulunmasini anlamis.deilim
kocanızın haklı olduğunu hiç düşündünüz mü ? yazışmalarınızda dahi beddua ediyorsunuz.. olmaz yakışık almaz yapmayın.10yıllık evlıyım 3 cocugum var 2kız 1 oglan buyuk kızım 10 yasında ortanca 6 yasında bebegım 7 aylık .kocamla gorucu usulu evlendık tanıstıgımızda bana dedi 5 yıllık ılıskım oldu cok sevdım dedı babası kız acık dıye ıstememıs kzıın aılesıde acıkmıs zaten kapanmaya yanasmamıs unuversıtwye gitmıs kız sonra bunu bırakmıs bu cok aglamjs kızda onu cok sevmıs ama aıleler uymaz dıye dusunmus kız bırakmıs bunu bıranda Soylemıstı ama ustunden 16 sene gectı hala gecen gun kızıma onun adıyla seslendı vazoları fırlattım kırdım masayı sandalyeyı fırlattım bu kız evlıydı bosanmjs bir kızı var 2011 de evlenmıs bu sene bosanmıs sosyalmedyadan gordum.sevdıgını alsaydın benı neden yaktın dedım babamın yuzunden alamadım dedı babasını aradım size hakkım haram olsun dedım bagırdım gorusmuyorum onlarla seytan gıbıler aynı zaten.Allahından bulsun hepsi
Bızımkı kadına ınstagramdan bir gun bile unutmadım senı ben senı cok sevdım demıs kadında buna hakkını helal et bende senı cok sevdım ama kısmet olmadı bızım demıs
Bana dıyokı o ınsandı dıyo senın gibi değil insandı dıyo senın dılınden beddua dusmuyor dıyo bana bunun babası malları bolusturdu kardesıne daha cok verdıler sesı cıkmadı ev al cocuklara dıyorm almıyo bana araba aldı bir annelerının ust katından baska eve zor tasındık benım kavgalarımla kurtuldum onlarla aynı aprtmanda oturmaktan
Ben bunu bosasam gidecek ona cocuklarımın rızkınıda ona yedırecek onun kzıına babalık yapacak bosamam ama ben napcam rezıl edıcem herkese bunları ben
Ben erkek nasıl ayartılır bılmem onlar gibi degilim ben gozumu kocamda actım biz duzgun buyuduk allahından bulsun hepsi
Ama benım kocamada zaten böyleleri yakısır. 10 yılda sadece ıkı kere kutladı dogum gunumu bırkere askım bıle demedi benıde yaktı
kasınıkleKendinize bu hayatı reva gördüğünüz için asıl siz rezil oluyorsunuz ama neyse...
Hele ki bir kadının artık kelimesinin söylenmesine bahane araması..İnsan içinde yaşattığını çıkarır öfke anı da olsa....
Konu sahibi 1 tane bile duygusal bir şey yazmamış. Sevgiyi nerede gördüler anlamadım ben de.
Sevdiği adam için üzülen insan önce "bunu bana nasıl yapar? Çok mutsuzum ben onsuz ne yaparım" falan der.
Adamın yüzüne açıkça "sana gelen paran için gelir" diyormuş zaten. Adamda paradan başka sevilecek bir şey görmüyor ki sevsin.
bunun babası malları bolusturdu kardesıne daha cok verdıler sesı cıkmadı ev al cocuklara dıyorm almıyo bana araba aldı bir annelerının ust katından baska eve zor tasındık benım kavgalarımla kurtuldum onlarla aynı aprtmanda oturmaktan
Ben bunu bosasam gidecek ona cocuklarımın rızkınıda ona yedırecek onun kzıına babalık yapacak bosamam ama ben napcam rezıl edıcem herkese bunları ben
Aaa niye öyle diyorsun bak burada aşkını itiraf etmiş kocasına. Ben buradan hissettim o büyük aşkı ve acısını.
Bi de kadın kocasını seviyor deyip duruyor. Nasıl bir sevmekse o. Sevgi tanımı nasıl kodlanmış? Ayı sevdiğini yerden yere vururmuş diye bir ata sözümüz var burdaki sevgi ordaki sevgi herhalde.
Bekaretinin pardon bileğinin hakkıyla kazandı onları, lütfen laf etmeyin.
Benim adamı öven tek bir cümlemi yazarmısınız. Adam zaten basiretsiz belli ona kimse birşey demiyor zaten. Ama kadında başından beri mal mülk için herşeye göz yuman bir karakter. Öyle bir anlatmışsınız ki kadın sanki çocukları ile ortada kalmış. Adam kadının altına arabayı almış, ev vermeye razı , yazlığını almış zaten. Üstelik bu mallar kendi parası ile değil o kavga etip, terbiyesizlik yaptığı kayınpederin parası ile alınmış, biz diyoruz ki zaten seni kandırmamış, unutur demişsin , unutmamış, al evini arabanı, nafakanı boşan önüne bak, ne yapan yapsın , zaten konu sahibi kocam baştan böyle dedi , ben unutur dedim sevdim evlendim ama değişmedi dese , herkes düzgünce evini arabanı, nafakanı al boşan, yoluna bak der destek olurdu. Ama kadın koskoca yazıda kadınn kocam demiyor, yuvam demiyor , ev diyor,yazlık diyor, araba ve dükkan diyor,kısaca miras diyor. Evlenme , çocuk doğurma ve evdeki o kadar kavganın nedeni para. Valla burada ne konu sahibi , ne adam mağdur. Sırf evlilik garantisi olarak dünyaya gelmiş, evde sürekli kavga ortamında yetişen o çocuklara olmuş olan.Ben mirası nasıl paylaşacaklarına dair bir yorum yapmadım. Zaten benim evliliğimde böyle bir durum da yoktu. Var olan üzerinden dava görüldü ve bu kadarı benim ve çocuklarımın mağduriyetinin giderilmesine, karşı tarafın yaptıkları için pişman olup başını duvarlara vurmasına yetti. Yeter ki kadın dik dursun ve hakkının peşini bırakmasın. Benim kastettiğim şey mal konusunda, başında erkek olmadan yaşamak konusunda yaşadığı korkuyu atlatması gerektiği. Böyle bir adamla hayatını mahvedip sevgisizlik, hatta nefret içinde son nefesini vermeden önce kendine gelmesi. Ev araba ve nafaka alabileceği bir boşanma gayet de karlı bir boşanmadır.
Kadının histerik halleri demişsiniz, neye dayanarak? Kadının burada kocasının ona söylediklerinden yazdıklarına dayanarak. Kadını bu duruma sokan pasif, ne istediğini bilmeyen, başka bir kadın için sürekli ağlayıp sıızlayan bir adamın söyledikleri. Adamın gözünde bu kadın hiçbir zaman insan olamamış ki karşısındakine insan gibi davransın. Böyle pasif ve zavallı bir adamın bu kadar korunup "aşk adamı" ilan edilmesi aşırı sahte geliyor bana.
Tüm suçu bir kadının üzerine atmaktan bahsetmişsiniz. Buradaki tek kadın eski sevgili mi? Sizler de o pasif ağlak herifin ve "bin di sini sivdim"ci kadının günahlarını, geçmiş kararlarının, korkaklıklarının suçunu bir kadına yüklüyorsunuz. Ve bunu yaparken gerçekten zor durumda olan, yolunu şaşırmış ve öfkesini nereye yönelteceğini bile bilmeyen bir kadını linç edip onun üzerinden alaylar edip gülüp eğleniyorsunuz. (bunu yapanlar için söylüyorum) Herkesin cık cık vah vah dediği konulara yorum yazmak kolay. Asıl mesele bu kadar zavallı durumdaki bir kadına yol göstermek, kadın dayanışmasını hissettirebilmektir. Yoksa inanın hiç zor değildi lince katılıp kahkahalı emojiler atıp "ayy yazık adama inş senden kurtulur ihi ihi" yazmak.
Aaa niye öyle diyorsun bak burada aşkını itiraf etmiş kocasına. Ben buradan hissettim o büyük aşkı ve acısını.