Ben mirası nasıl paylaşacaklarına dair bir yorum yapmadım. Zaten benim evliliğimde böyle bir durum da yoktu. Var olan üzerinden dava görüldü ve bu kadarı benim ve çocuklarımın mağduriyetinin giderilmesine, karşı tarafın yaptıkları için pişman olup başını duvarlara vurmasına yetti. Yeter ki kadın dik dursun ve hakkının peşini bırakmasın. Benim kastettiğim şey mal konusunda, başında erkek olmadan yaşamak konusunda yaşadığı korkuyu atlatması gerektiği. Böyle bir adamla hayatını mahvedip sevgisizlik, hatta nefret içinde son nefesini vermeden önce kendine gelmesi. Ev araba ve nafaka alabileceği bir boşanma gayet de karlı bir boşanmadır.
Kadının histerik halleri demişsiniz, neye dayanarak? Kadının burada kocasının ona söylediklerinden yazdıklarına dayanarak. Kadını bu duruma sokan pasif, ne istediğini bilmeyen, başka bir kadın için sürekli ağlayıp sıızlayan bir adamın söyledikleri. Adamın gözünde bu kadın hiçbir zaman insan olamamış ki karşısındakine insan gibi davransın. Böyle pasif ve zavallı bir adamın bu kadar korunup "aşk adamı" ilan edilmesi aşırı sahte geliyor bana.
Tüm suçu bir kadının üzerine atmaktan bahsetmişsiniz. Buradaki tek kadın eski sevgili mi? Sizler de o pasif ağlak herifin ve "bin di sini sivdim"ci kadının günahlarını, geçmiş kararlarının, korkaklıklarının suçunu bir kadına yüklüyorsunuz. Ve bunu yaparken gerçekten zor durumda olan, yolunu şaşırmış ve öfkesini nereye yönelteceğini bile bilmeyen bir kadını linç edip onun üzerinden alaylar edip gülüp eğleniyorsunuz. (bunu yapanlar için söylüyorum) Herkesin cık cık vah vah dediği konulara yorum yazmak kolay. Asıl mesele bu kadar zavallı durumdaki bir kadına yol göstermek, kadın dayanışmasını hissettirebilmektir. Yoksa inanın hiç zor değildi lince katılıp kahkahalı emojiler atıp "ayy yazık adama inş senden kurtulur ihi ihi" yazmak.