- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.720
-
- Konu Sahibi bilmiyomnapacam
Aa öyle olmuyor muymuş o işler Ne kadar fesatmışım meğerseAlalım seni de vahşet team’e
Medeni şekilde ayrılmak, ayrılıp dost kalmak hadi hepsini geçtim karşılaşınca selamlaşmak kavramlarından haberi yok bağzı insanların. Eski sevgili olunca gözgöze geldiğimiz anda ya da mesajla iki kelam edince kendimizi yatakta bulacağız falan sanıyorlar herhalde
Ee her aldatılma mevzusunda kk'da uçuşan bir yorum tarzıdır "bak gör onlar aynı eve girince birbirlerinin ne halt olduğunu anlayacaklar sen üzülme vs". Ben onlar gibi ayartmayı bilmem demesinde ne var linç edecek? Kadın boşanmış ve evli bir erkekle yasak ilişkinin fitilini ateşleyecek cilveli laflar ediyor. Bu herkesin harcı değil.
"Artık" meselesi de ben ısrarla bunun bir sinir çıkarma, öfke yöneltme kelimesi olduğunu düşünüyorum. Kk'da çook daha fenalarını duydum hiç de kimsenin dikkatini çekmedi. Mesela anasayfadaki kilo yorumlarına da aynı şeyi yazabilir msin?
Kadının üslubunda bir sorun olduğu belli ama konuyu bu hale getirmeye sebep olacak kadar önemli değil bu. Sonuçta bizler de burada fularlarımızla Türk Edebiyatında 2. Yeni Dönemini tartışmıyoruz. Bariz linç var burada.
Ayrıca erkek adam şöyle yapar, adam gibi adam böyle yapar tarzı cümleleri dikkate alamıyorum. Herif adam olsaydı anası babası istedi diye sevdiği kadını bırakmaz, sevmediği biriyle evlenip ondan 3 çocuk yapmaz, üstüne boşanmış sevgiliye internetten yem atmazdı.
Boşanan kadınlar çocuklarının rızkını karşı tarafın "adamlığına" bıraksaydı ohooo.
Son olarak; o bana hakkımı vermedi ben söke söke aldım!
Aynı şey kocası için de geçerli adam olsaymış da sevdiği kadını alsaymış.Burada kimse adamı aklamıyor ancak baştan kendisine sevmiyorum başkasını seviyorum unutamadım, sen sadece kapalı olduğun için ailem seni istiyor diyen bir adamla ve aile apartmanında oturacaksınız diyen eş ailesine sırf adam aileden zengin malı mülkü var diye bile bile evlenen, adam başka kadın için evlere girmezken çocuk üstüne çocuk yapan, evde sürekli kayınpederinin malını paylaştırması ile ilgili kavga çıkaran, malın mülkün kaynağı ve o eşle evlenebilmesinin tek sebebi olan eş ailesine bile nasıl olsa nikahı yaptım çocukta doğurdum diye terbiyesizlik yapan bir kadına saygı falan duymam.
Ayrıca mal adamın üstüme geçmiş olsa ya da babanın verdiği bedel ile sonradan alınmış alsa bile kanunen karşılıksız kazanım sayılır ve kadının bu mal üzerinde kadının hakkı yoktur. Zaten adam altına arabasını vermiş evini vermiş, maddi durum iyi olduğu için iyi bir nafakada bağlanır, bunları vermeye razı yani burada birçok üyenin bir ömür saatlerce çalışarak elde ettiği bir kazanımı kadın baştan bile bile lades dediği bir evlilikten 10 yılda almış zaten. Kadın burada konu açarken durum bu, baştan yanlış yaptım ama boşanmak istiyorum deseydi ben dahil herkes kanunen hakkı olanı alması için yol gösterirdik ancak kadının derdi mutlu evlilik, kocası falan değil kadının derdi kanunen hakkı olmayan mal mülk , bunun için kadın evlatlarına bile acımamış bu rezil aile ortamına çocuk üstüne çocuk yapmış. Kendine saygı duymayan, para için herşeye göz yumup evlenen, para için evlendiği kocasına bekaretini verdi diye kendini üstün gören , ,bekarken eşine gönlü kaydı arkadaşlık kurdu, başı açık ve boşanmış diye tanımadığı kadına evliliğinin başından itibaren artık yollu diyen bir zihniyete üzülmem, acımam da kusura bakmayın
Ben bu konudaki adam aşkını anlayamadım. Sevgilisiyle kavuşmasını dileyenler mi dersin, kadına sen onların başına gelen belasın diyeni mi(!) bence birleşip sevgiliyle kocanın arasını yapalım hep beraber bu "geri kafalı, küfürbaz, aşıkların arasına giren" kadına haddini bildirelim.Tamam ben sizi şimdi hatırladım. Sizin boşanma konularınızı yakın zamanda sık sık gördüm, herhalde geçen haftaki nafaka sorununuz falan çözüldü ne mutlu size.
Siz de aslında çok iyi biliyorsunuz mal paylaşım durumlarının ne kadar zor olduğunu bir çok konunuz var. Çok zor zamanlar yaşamışsınız. Kadının hakkından bahsetmedim ben çocukların hakkından bahsettim. Adam isterse her şeyi yeni kadının üstüne yapsın çocukları yine de hak sahibi onu kastettim aslında. Yalnız şöyle bir durum var, değil konu sahibinin donuna kadar alması eş kişisi üstüne düşerse konu sahibinin sandalye vazo kırmasını kullanıp çocuklarını bile alır değil ev araba vermek. Sizinle konu sahibinin boşanması konusunda hemfikirim saygı ve sevgi paylaşılmayan evlilik sürmemeli 3 çocuk olmadan bitmeliydi. Hatalar silsilesi..
Ben geçen gün eski sevgilimin annesiyle karşılaştım, hal hatır işte x nasıl falan diye sordum nerdeyse kendimi yatakta bulacaktım. 3-5 aylık bi ilişkiydi de paçayı kurtardım, 5 senelik olsa kesin şimdi kocamı aldatmıştımAa öyle olmuyor muymuş o işler Ne kadar fesatmışım meğerse
Ahahaha al alAlalım seni de vahşet team’e
Medeni şekilde ayrılmak, ayrılıp dost kalmak hadi hepsini geçtim karşılaşınca selamlaşmak kavramlarından haberi yok bağzı insanların. Eski sevgili olunca gözgöze geldiğimiz anda ya da mesajla iki kelam edince kendimizi yatakta bulacağız falan sanıyorlar herhalde
Aynen. Sanki kadın boşan da gel dedi. Bi de 16 yıl yahu, baban ölse unutursun, ne kadınmış ki bu 16 yılda unutamamış kendini yerden yere atıyor bu adam? Tabiiiii evdeki bitmeyen huzursuzluk kaos ortamı ile hiiiç alakası yok, o kadın karıştırıyor kocişin aklını.Eski sevgiliyi suçlayanları gözlerim pörtleyerek okudum resmen. Eski sevgiliden mesaj gelince hesapları kapatıp, telefonu yakıp kendimizi bir yerlere kapatmamız gerekiyor herhalde.
Eski sevgilim bugün bana mesaj atsa seni çok sevmiştim falan diye her medeni insan gibi ben de çok sevmiştim ama kısmet değilmiş umarım mutlusundur falan diye cevap veririm. Veririm yani, neden vermeyeyim. Düşmanım mı bu adam? Bir şeyler denemişiz, yaşamışız olmamış. Yaşanmışlıkların hatırına iki kelam edilir. Bu aldatma değildir.
Burda eski sevgilimi unutamadım diyen kadınlara hep kocanla mutlu değilsin o yüzden unutamıyorsun demiyor muyuz? E bu adam da mutlu değil üstüne huzurlu da değil işte. Evde huzur veren saran sarmalayan bir kadın olsa adam sevmese, sevemese bile minnet duyardı en azından bu kadın çocuklarıma iyi bir anne bana iyi bir eş diye. Kadın durumu lehine çevirmeyi becerememiş.Aynen. Sanki kadın boşan da gel dedi. Bi de 16 yıl yahu, baban ölse unutursun, ne kadınmış ki bu 16 yılda unutamamış kendini yerden yere atıyor bu adam? Tabiiiii evdeki bitmeyen huzursuzluk kaos ortamı ile hiiiç alakası yok, o kadın karıştırıyor kocişinin aklını.
Bakire olmadan evlenenlere bile demedi aslında direkt erkek arkadaşı olanlara dedi, mesele sevişmek bile değil.
Boşanmış kadınlara artık,
Açık kadınlara ve sevgilisi olanlara yollu diyen bir kadını savunursam kendi kadınlığımdan şüphe ederim ben.
Bir erkeğin malını donuna kadar alabilmeniz için o malın evlilik içinde taraflarık emeği ile alınması gerekir. Babasının malını sağken paylaştırması sonucu adama geçen mal varlığı adamın üstüne bile geçse medeni kanun gereği adamın kişisel malıdır ve kadının hakkı yoktur. Hiçbir mahkeme kanun gereği o malı adamdan alamaz zira o mallar paylaşıma tabi bir mal değil. Kadının burada alacağı adam ağır kusurlu olsa bile ki burada kadının bu histerik halleri ispat edilirse adamında kusur ağırlığı düşer, tazminat ve nafaka. Zira medeni kanunda tazminatta amaç karşı tarafı zengin etmek değil , zarar gidermektir. Alacağı tazminat parası ile de Türkiye şartlarında en fazla bir ev ve araba alabilir, adam mirasla varlıklı bile olsa.10 yıllık bir evlilikte sizin ve eşinizin hiç emeğinizin olmadığı bir paradan alınan bir ev ve araba ve nafaka ile ayrılmakta mağdur olmak değildir. Kaldı ki burada durumun eski sevgili ile alakası bile yok, tarafların zaten o kadın ortada yokken bile rezil bir evlilikleri varmış, sürekli bir eski sevgili ve para mal , mülk , miras kavgası varmış evde ki bunu kadın kendi söylüyor. Bence adam babasının mirasını kaybetmemek için, kadının da sırf zengin koca diyerek her şeye eyvallah ettiği bir evlilikte tüm suçu başka bir kadına atmak günah keçisi aramaktir.Aynı kafada olsam herifi donuyla kapı önüne koymazdım. Aslan gibi yalnız, güçlü bir boşanmış kadınım. Hikayem ve mücadelem kendime özgü. Yanlışınızı söyleyince kendiniz savunmak için kişisel saldırıya geçmenize gerek yok.
Bal gibi de cilve. Aradan 16 yıl geçmiş iz kaybedilmiş de ne diye 16 yıl sonra böyle bir cevap veriliyor. Siz de bu kadınla "aynı kafadasınız" demek ki.. Umarım eski sevgiliniz mesaj atmaz.
Aslinda bu konuda tek suclu, Erol tas kilikli kayinpeder bence.Hem oglunu, hem sizi, hem esin eski sevgilisini hem de cocuklari mutsuz etmis..Ve bu kadar yikik hayatin tek sevebi "BAŞÖRTÜ " yani eski sevgili 1 metre bir bez parcasi takip gelseydi kayinpederin yanina, tum bu senaryolar yasanmayacakti!! Valla cok yazik..10yıllık evlıyım 3 cocugum var 2kız 1 oglan buyuk kızım 10 yasında ortanca 6 yasında bebegım 7 aylık .kocamla gorucu usulu evlendık tanıstıgımızda bana dedi 5 yıllık ılıskım oldu cok sevdım dedı babası kız acık dıye ıstememıs kzıın aılesıde acıkmıs zaten kapanmaya yanasmamıs unuversıtwye gitmıs kız sonra bunu bırakmıs bu cok aglamjs kızda onu cok sevmıs ama aıleler uymaz dıye dusunmus kız bırakmıs bunu bıranda Soylemıstı ama ustunden 16 sene gectı hala gecen gun kızıma onun adıyla seslendı vazoları fırlattım kırdım masayı sandalyeyı fırlattım bu kız evlıydı bosanmjs bir kızı var 2011 de evlenmıs bu sene bosanmıs sosyalmedyadan gordum.sevdıgını alsaydın benı neden yaktın dedım babamın yuzunden alamadım dedı babasını aradım size hakkım haram olsun dedım bagırdım gorusmuyorum onlarla seytan gıbıler aynı zaten.Allahından bulsun hepsi
Bızımkı kadına ınstagramdan bir gun bile unutmadım senı ben senı cok sevdım demıs kadında buna hakkını helal et bende senı cok sevdım ama kısmet olmadı bızım demıs
Bana dıyokı o ınsandı dıyo senın gibi değil insandı dıyo senın dılınden beddua dusmuyor dıyo bana bunun babası malları bolusturdu kardesıne daha cok verdıler sesı cıkmadı ev al cocuklara dıyorm almıyo bana araba aldı bir annelerının ust katından baska eve zor tasındık benım kavgalarımla kurtuldum onlarla aynı aprtmanda oturmaktan
Ben bunu bosasam gidecek ona cocuklarımın rızkınıda ona yedırecek onun kzıına babalık yapacak bosamam ama ben napcam rezıl edıcem herkese bunları ben
Ben erkek nasıl ayartılır bılmem onlar gibi degilim ben gozumu kocamda actım biz duzgun buyuduk allahından bulsun hepsi
Ama benım kocamada zaten böyleleri yakısır. 10 yılda sadece ıkı kere kutladı dogum gunumu bırkere askım bıle demedi benıde yaktı
Gorusuyolar onlar emınım ben gec gelıyor aksam benı ıstagramdan bıle engelledi kocam sus dıyo bır dakıka susmuyosun dıyo
Kavussa anlardı bır bk olmadıgını kavusamadı ya ask sanıyoy9
"Artık" meselesi de ben ısrarla bunun bir sinir çıkarma, öfke yöneltme kelimesi olduğunu düşünüyorum.
Hele ki bir kadının artık kelimesinin söylenmesine bahane araması..İnsan içinde yaşattığını çıkarır öfke anı da olsa....Bu bir öfke meselesi değil, zihniyet meselesi. Siz bunun öfkeyle söylendiğini düşünüyorsanız siz de konu sahibiyle aynı kafadasınız demektir.
"Ay küfür mü ıyy" diyen bir insan değilim. Birine sinirlenirsem yakası açılmadık küfürler de edebilirim kendi içimde.
Ama kırk yıl düşünsem "başkasının artığı" demek aklıma gelmez. Çünkü artık olmakla ilgili bir tanım mevcut değil beynimde.
Konu sahibi gayet de hak etti gördüğü tepkiyi. Neyini savunuyorsunuz anlamak mümkün değil.