- 18 Aralık 2009
- 6.067
- 6.317
Biz, eski eşimle evlenmeden önce 2 yıl sevgili 6 ay nişanlı kalmıştık. Sevgiliyken çocuk hayali kuruyorduk. Bu tarz şeyler önceden konuşulur. Fakat ona evlilikte ilk 2 yıl çocuk düşünmüyorum gezelim, tozalım hayatı görelim dememe rağmen ilk aydan ben baba olmak istiyorum dedi banaMerhaba ben nerdeyse 2 yıllık evliyim. Eşimin maddi durumu oldukça iyi yani sebep bu değil eşim çocuk istemiyor normalde erkek ister kadın istemez bizde tam tersi yani bu maddiyat yüzünden değil özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünüyormuş ama görüyoruz ki kadının özgürlüğü kısıtlanıyor erkeğe çok fazla bir şey olmuyor yani kaynanam dahil olmak üzere tüm akrabalarımız da kendine bu konuyu açıyor hep geçiştirmeyi seçiyor bende çok kez istediğimi söyledim ama oralı olmuyor. Özgürlük desede bize yardımcı olucak çok kişi var başta kaynanam ben bakarım diyor zaten. bana 2-3 yıl sonra olur diyo ama evleneli zaten 2 yıl oldu istememe olayı karşılıklı olsa okey ama o istemedikçe ben altında sebep aramaya başladım insan bi hayal kurar ne bileyim hayal de kuruyor aslında ama istememe sebebi sadece özgürlük olabilir mi bence her erkek sevdiği kadından bi çocuk ister
Yani malesef toplum baskısı dediğimiz şey gerçek ve ben altında eziliyorum çocuğun olmuyor tarzı gelmiyor çünkü kimse bana iyimser sekılde soruyorlar sizi ilgilendirmez diyemiyorum günlük hayatta iyi olduğum insanlara
Çalışıyor musunuz, ev hanımı mısınız ? Eşinizin sizi sevmediğini düşünüyorsanız, neden bu adamla ortak bir çocuğunuz olmasını istiyorsunuz ? Neden ayrılıp, hayatınıza bakmıyorsunuz ?Bugün de umursasın diye kavga çıkardım kendini evli gibi hissetmiyormuş sevmiyorum da dedi zaten kavga anında mı söylendi sanmam haraketleri de onu gösteriyor zaten
Çevrenizin her dediğini dinliyor musunuz? Çocuğa bakacak olan anne babasıdır kimseye güvenip çocuk yapılmaz.Çevreden de çok yorum geliyo evliliğin belli zamanından sonra zor olur neden çocuk yapmıyorsunuz vs diye beni daha çok geriyor
İyi de bu konu çok mahrem karı koca arasında kalması gereken bir konu. Ben kendi annemi bile konuşturmuyordum. Kayınvalidem sağ olsun hiç konusunu bile açmazdı. Soranlara da net bir şekilde bu konunun konuşulmasının beni rahatsız ettiğini söylerdim. Ayrıca çocuk birileri istiyor diye yapılmaz önemli olan sizin ne istediğiniz ve eşiniz istemiyor. Yaşlarınız daha küçük şu an o sorumluluğu istememesi çok normal bence.Ben dahil etmiyorum soruyorlar sürekli kendimi baskı altında hissediyorum kimseyi tersleyip kırmak da istemiyorum eşim de istemez böyle yapmamı. belki de baskı altında kaldığım için bende de istek oluyor çevrem de de görüyorum sürekli yeni evlenen bizimle yaşıt kişiler direkt çocuk sahibi oluyo bu da etkiliyor beni
sizi sevip sevmeyeceğini burdan mı anlamaya çalışıyorsunuz? Çocuğunuz olursa aile olacaksınız gibi geliyor galiba. Sorunları çözmez, tersine daha da nefret edilir, olan çocuğa olur üstüne bir de.Her evlilikte tartışma olmuyor mu yani sırf çocuk ıcın bile evlilik yapan insanlar var ona bu fikir neden bu kadar uzak ona takılıyorum
Çocuğa gelene kadar...Aramızda hep sorunlar olmaya devam edicek çünkü ikimizinde karakteri baskın ve birbirimize zıt gidiyoruz kendi beni umursamıyorsa bende onu umursamıyorum o yapıyorsa bende ona bakmıyorum bana istediğim ortamı sağlıyor özgürüm yani maddi ve manevi olarak buna rağmen benim istememem gerek diye düşünüyorum o istemedikçe benim zıttıma gidiyo daha çok
Çocuk meselesi düşündüğün kadar hayalprest bir durum değil gerçekten elin ayağın bağlanıyor ben yıllardır cocuk isteyen biriyim ikimiz istiyoruz olmuyor o ayrı ama , bütün doğum yapan ve öncesinde cocuk diye ağlayan tüm arkadaşlarım pişman ve perişan .. cocuk cok güzel bir şey anne olmakta baba olmakta çok güzel duygudur rabbim isteyen bakabilen herkese nasip etsin ama sorumluluk almak çok farklı bi durum.Merhaba ben nerdeyse 2 yıllık evliyim. Eşimin maddi durumu oldukça iyi yani sebep bu değil eşim çocuk istemiyor normalde erkek ister kadın istemez bizde tam tersi yani bu maddiyat yüzünden değil özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünüyormuş ama görüyoruz ki kadının özgürlüğü kısıtlanıyor erkeğe çok fazla bir şey olmuyor yani kaynanam dahil olmak üzere tüm akrabalarımız da kendine bu konuyu açıyor hep geçiştirmeyi seçiyor bende çok kez istediğimi söyledim ama oralı olmuyor. Özgürlük desede bize yardımcı olucak çok kişi var başta kaynanam ben bakarım diyor zaten. bana 2-3 yıl sonra olur diyo ama evleneli zaten 2 yıl oldu istememe olayı karşılıklı olsa okey ama o istemedikçe ben altında sebep aramaya başladım insan bi hayal kurar ne bileyim hayal de kuruyor aslında ama istememe sebebi sadece özgürlük olabilir mi bence her erkek sevdiği kadından bi çocuk ister