- 6 Ağustos 2014
- 504
- 307
Canım benim Sınır çizmen gerekiyor çevrendekilere . El alem istiyor herkesin var diye çocuk yapılmaz bu çok önemli bir konu . El alem şimdi çocuk yapsan iki yıl sonra kardeş sorar iki kızın olsa birde oğlan olsunder oğlun olsa birde kız olsun vs der der de der yani . Bu hayat senin düşüncelerinin ve isteklerinin başkalarının etkisi altında olmadığından tamamen hür iradenle böyle istediğine emin olmadan yapma derim .Ben dahil etmiyorum soruyorlar sürekli kendimi baskı altında hissediyorum kimseyi tersleyip kırmak da istemiyorum eşim de istemez böyle yapmamı. belki de baskı altında kaldığım için bende de istek oluyor çevrem de de görüyorum sürekli yeni evlenen bizimle yaşıt kişiler direkt çocuk sahibi oluyo bu da etkiliyor beni
Önceki konunuz hiç hoş değil. Adam siz hasta olunca bakmayan, üzülünce umursamayan bir tipmiş. Eğer bu durum devam ediyorsa, çocuk istememesi neden size garip geliyor?
Ayrıca elbette çocuk özgürlüğü kısıtlıyor. Çocuğa anne bakıyor demişsiniz de, hiç baba olmak ve olmamak aynı olabilir mi? Elbette onun da hayatı tamamen değişecek.
Bence daha fazla ısrar edip itici olmayın. Ayrıca yaşlarınız daha genç. Hayatınızı yaşayın, tabi eşiniz bu ortamı size sağlıyorsa. Çocuk sadece kadının vereceği veya ısrarlarla okeylenecek bir konu değildir, biraz mantıklı düşünün.
Aramızda hep sorunlar olmaya devam edicek çünkü ikimizinde karakteri baskın ve birbirimize zıt gidiyoruz kendi beni umursamıyorsa bende onu umursamıyorum o yapıyorsa bende ona bakmıyorum bana istediğim ortamı sağlıyor özgürüm yani maddi ve manevi olarak buna rağmen benim istememem gerek diye düşünüyorum o istemedikçe benim zıttıma gidiyo daha çokÖnceki konunuz hiç hoş değil. Adam siz hasta olunca bakmayan, üzülünce umursamayan bir tipmiş. Eğer bu durum devam ediyorsa, çocuk istememesi neden size garip geliyor?
Ayrıca elbette çocuk özgürlüğü kısıtlıyor. Çocuğa anne bakıyor demişsiniz de, hiç baba olmak ve olmamak aynı olabilir mi? Elbette onun da hayatı tamamen değişecek.
Bence daha fazla ısrar edip itici olmayın. Ayrıca yaşlarınız daha genç. Hayatınızı yaşayın, tabi eşiniz bu ortamı size sağlıyorsa. Çocuk sadece kadının vereceği veya ısrarlarla okeylenecek bir konu değildir, biraz mantıklı düşünün.
Evet çok büyük sorumluluk ama bi yandan herkes nasıl yapıyor ben nasıl yapamıyım diyorum hayatın olağan akışı gibi geliyorSiz çevreye ne bakıyorsunuz, birinciyi yapsanız bu sefer de arayı açma ikinciyi doğur derler.. Derler de derler. Tıkayın kulaklarınızı, ısrarla soranlara da erken henüz deyin geçin.
Yaşınız genç daha, acele etmeyin, maddi durumunuzda iyiymiş, yeyin için gezin keyfinize bakın. Çocuk gerçekten büyük bir sorumluluk gerektiriyor.
Her evlilikte tartışma olmuyor mu yani sırf çocuk ıcın bile evlilik yapan insanlar var ona bu fikir neden bu kadar uzak ona takılıyorumdaha önce kavga ettiğinizi eşinizin size sevmiyorum dediğini yazmışsınız bence evliliğinzde oturmamış birşeyler var önceliğiniz onlar olsun çocuk değil .. eşinizin çocuk istememe sebebinde daha farklı seyler olabilir tartısmalı kavgalı evlilik üzerine çocuk zaten dusunulmemeli
Haklısınız yani görümceme de 2.cocuk için ısrar ettiler onun bile baskıdan yaptığını düşünüyorumBende 3 var. 4 cü istiyormusunuz diyenler var
Gerçekten istediğime nasıl emin olucam ki yani duyduklarımdan dolayı istiyor gibiyim sanki normalde düşünüyorum hem iyi olurdu diyorum hem gerçekten kaldırabilir miyim diyorum sonra eninde sonunda olucak zaten diyorum kafam çok karışıyorCanım benim Sınır çizmen gerekiyor çevrendekilere . El alem istiyor herkesin var diye çocuk yapılmaz bu çok önemli bir konu . El alem şimdi çocuk yapsan iki yıl sonra kardeş sorar iki kızın olsa birde oğlan olsunder oğlun olsa birde kız olsun vs der der de der yani . Bu hayat senin düşüncelerinin ve isteklerinin başkalarının etkisi altında olmadığından tamamen hür iradenle böyle istediğine emin olmadan yapma derim .
O zaman zamana ihtiyacın var demektir . Gerçekten istesen kafan karışık olmaz dı . Zamana bırak derim ben evlendim 7 yıl çocuk yapmadık el alemide hiç takmadım . Sen de takmaGerçekten istediğime nasıl emin olucam ki yani duyduklarımdan dolayı istiyor gibiyim sanki normalde düşünüyorum hem iyi olurdu diyorum hem gerçekten kaldırabilir miyim diyorum sonra eninde sonunda olucak zaten diyorum kafam çok karışıyor
Bu sana biraz iş gibi geliyor sanki önünde sonunda olucak yapiyim aradan çıksın der gibi. ama öyle değil evliliğin ilk zamanları daha zordur hiç öyle cicim ayı değil . O yüzden biraz zaman ver kendine evliliğin otursunGerçekten istediğime nasıl emin olucam ki yani duyduklarımdan dolayı istiyor gibiyim sanki normalde düşünüyorum hem iyi olurdu diyorum hem gerçekten kaldırabilir miyim diyorum sonra eninde sonunda olucak zaten diyorum kafam çok karışıyor
Bu bencillik böyle evliliğe çocuk mu dünyaya getirilir.Aramızda hep sorunlar olmaya devam edicek çünkü ikimizinde karakteri baskın ve birbirimize zıt gidiyoruz kendi beni umursamıyorsa bende onu umursamıyorum o yapıyorsa bende ona bakmıyorum bana istediğim ortamı sağlıyor özgürüm yani maddi ve manevi olarak buna rağmen benim istememem gerek diye düşünüyorum o istemedikçe benim zıttıma gidiyo daha çok
Seni en iyi ben anlarım bacım gel sarılalımMerhaba ben nerdeyse 2 yıllık evliyim. Eşimin maddi durumu oldukça iyi yani sebep bu değil eşim çocuk istemiyor normalde erkek ister kadın istemez bizde tam tersi yani bu maddiyat yüzünden değil özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünüyormuş ama görüyoruz ki kadının özgürlüğü kısıtlanıyor erkeğe çok fazla bir şey olmuyor yani kaynanam dahil olmak üzere tüm akrabalarımız da kendine bu konuyu açıyor hep geçiştirmeyi seçiyor bende çok kez istediğimi söyledim ama oralı olmuyor. Özgürlük desede bize yardımcı olucak çok kişi var başta kaynanam ben bakarım diyor zaten. bana 2-3 yıl sonra olur diyo ama evleneli zaten 2 yıl oldu istememe olayı karşılıklı olsa okey ama o istemedikçe ben altında sebep aramaya başladım insan bi hayal kurar ne bileyim hayal de kuruyor aslında ama istememe sebebi sadece özgürlük olabilir mi bence her erkek sevdiği kadından bi çocuk ister
Yani olanakların iyi,maddi anlamda rahat olduğun için adam ağzına da etse sorun yok. Üstüne çocuğu yaparsan seni de çocuğu da paket yapar haberin olsun.Zannetme ki çocuk olunca sana olan tavrı değişecek. Aksine çocuğa da yansıtacak. Yine akıllı adammış etraflıca düşünüyor. Bence kocan bahane üretmiyor. Onun istememe sebebi çok açık. İlerde ayrılırsam çocuk olmasın derdinde. Yoksa "normal" bir erkek mutlaka çocuk ister. Temelinde çok başka sebep var.Aramızda hep sorunlar olmaya devam edicek çünkü ikimizinde karakteri baskın ve birbirimize zıt gidiyoruz kendi beni umursamıyorsa bende onu umursamıyorum o yapıyorsa bende ona bakmıyorum bana istediğim ortamı sağlıyor özgürüm yani maddi ve manevi olarak buna rağmen benim istememem gerek diye düşünüyorum o istemedikçe benim zıttıma gidiyo daha çok
Oturup açık açık konuş. Ben istiyorum, sen istemiyorsun. Bu istememe durumu evlilik boyu olacak ise, yaşımız geçmeden boşanalım ben anne olmak istiyorum. Sen de çocuk hayali kurmayan bir kadınla hayatına devam et diyeceksin. Olacak bitecek. Bugündü yarındı derken ömrün geçer, isteklerin hayal olarak kalır. Yaşına bakmadım gerçi ama dikkat etMerhaba ben nerdeyse 2 yıllık evliyim. Eşimin maddi durumu oldukça iyi yani sebep bu değil eşim çocuk istemiyor normalde erkek ister kadın istemez bizde tam tersi yani bu maddiyat yüzünden değil özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünüyormuş ama görüyoruz ki kadının özgürlüğü kısıtlanıyor erkeğe çok fazla bir şey olmuyor yani kaynanam dahil olmak üzere tüm akrabalarımız da kendine bu konuyu açıyor hep geçiştirmeyi seçiyor bende çok kez istediğimi söyledim ama oralı olmuyor. Özgürlük desede bize yardımcı olucak çok kişi var başta kaynanam ben bakarım diyor zaten. bana 2-3 yıl sonra olur diyo ama evleneli zaten 2 yıl oldu istememe olayı karşılıklı olsa okey ama o istemedikçe ben altında sebep aramaya başladım insan bi hayal kurar ne bileyim hayal de kuruyor aslında ama istememe sebebi sadece özgürlük olabilir mi bence her erkek sevdiği kadından bi çocuk ister
Adam temkinli davranıyor sonrası için sorumluluk almak ve nafaka vermek istemiyor.Merhaba ben nerdeyse 2 yıllık evliyim. Eşimin maddi durumu oldukça iyi yani sebep bu değil eşim çocuk istemiyor normalde erkek ister kadın istemez bizde tam tersi yani bu maddiyat yüzünden değil özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünüyormuş ama görüyoruz ki kadının özgürlüğü kısıtlanıyor erkeğe çok fazla bir şey olmuyor yani kaynanam dahil olmak üzere tüm akrabalarımız da kendine bu konuyu açıyor hep geçiştirmeyi seçiyor bende çok kez istediğimi söyledim ama oralı olmuyor. Özgürlük desede bize yardımcı olucak çok kişi var başta kaynanam ben bakarım diyor zaten. bana 2-3 yıl sonra olur diyo ama evleneli zaten 2 yıl oldu istememe olayı karşılıklı olsa okey ama o istemedikçe ben altında sebep aramaya başladım insan bi hayal kurar ne bileyim hayal de kuruyor aslında ama istememe sebebi sadece özgürlük olabilir mi bence her erkek sevdiği kadından bi çocuk ister
Ne kadar bencilsiniz. Çocuk dediğin oyuncak değil duyguları var, sorunlu sevgisiz evliliğinize kurban mı arıyorsunuz? Milletin ağzı kapansın banada meşgale olsun diye doğurma derdindesiniz Allah akıl fikir versin.Aramızda hep sorunlar olmaya devam edicek çünkü ikimizinde karakteri baskın ve birbirimize zıt gidiyoruz kendi beni umursamıyorsa bende onu umursamıyorum o yapıyorsa bende ona bakmıyorum bana istediğim ortamı sağlıyor özgürüm yani maddi ve manevi olarak buna rağmen benim istememem gerek diye düşünüyorum o istemedikçe benim zıttıma gidiyo daha çok