• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam cimri mi yoksa artık evlendik diye mi benim ihtiyaçlarım onemli değil:(

Boşanmayı gerektirecek bir durum yok ki canım E Elsaayk dsha dur.neden hemen en sonunda düşünülecek şeyi en başında düşümüyorsun varsın eşin seninle alışverişe gelmesin maden paran var kartın var kendin al.hem Eşinle çıksan belkş istediğini de almıyacak daha çok üzüleceksin.zaten erkekler alışverişden çoğunluğu hoşlsnmaz.çok takılma yani senin alışveriş yapmana da bişey diyorsa o ayrı ama.ben de şahsen alışverişimi kendim yaparım istemem eşimi insn böyle dsha rahat.istediğimi inceler istediğin kadar mağazaya giderim.yiyecek konusunda da yeme içme birse genelde aşılveriş büyük evine diye oluyor biliyorum .inşallah ortak noktada buluşursunuz csnım bebeğin hayırlı olsun bu arada.neden bu kadar erken yaptınız diyenlere de takılmayın vermeyen Allah senelerdir vermiyor çoğu zaman insana .

11 haftalik bebegin ne ihtiyaci oluyor?

Eve erzak almayan adamdan niye cocuk yapiyorsunuz, ise girseydiniz keske. Simdi calisin desek hamileyim calisamam dersiniz.

Bir öğretmen böyle bir hayatı seçebiliyorsa cahil kızlar ne yapsın, onlara hiç kızmayalım.

Konunun başında eşinin bahanesi ödemeleri olmasıymış. Yani para yok demiş. Konu ilerledikçe param var, kartım var demişsin. Para var mı yok mu belli değil.

Market filan uzak demişsin de kayınvaliden nasıl gidiyor ? Mutlaka birileri alışveriş yapıyordur, seni de götürsünler.
Açıkçası eşinin dışarı çıkmana izin vermediğini düşündüm.

Sorun adamin kadindan para pul esirgemesi sanirim da kadinin hamileligine laf etmeye dogru sapmis konu.
Kk'nin yeni modasi olsa gerek.:işsiz:
Kadin cocuga nasil bakicam diye mi aglanmis sanki?

eşiniz siz de para olduğunu biliyor ve sizin harcama yapmanızı bekliyor o zaman

bir hafta sonu kıyafetlerinizi giyin hadi çıkıyoruz deyin ondan beklemeyin bakalım alışverişe gelecek mi gelmeyecek mi
gelmiyorsa sorun daha büyük o zaman

Bir öğretmen böyle bir hayatı seçebiliyorsa cahil kızlar ne yapsın, onlara hiç kızmayalım.

Konunun başında eşinin bahanesi ödemeleri olmasıymış. Yani para yok demiş. Konu ilerledikçe param var, kartım var demişsin. Para var mı yok mu belli değil.

Market filan uzak demişsin de kayınvaliden nasıl gidiyor ? Mutlaka birileri alışveriş yapıyordur, seni de götürsünler.
Açıkçası eşinin dışarı çıkmana izin vermediğini düşündüm.
+1
burada sorun para yani maddiyat mı bir şey alamıyorlar
konu sahibinde para var mı yok mu
sorun adamın toptan cimri olması mı yoksa sadece eşine ve eve karşı mı bu cimrilik
gidip marketten alış veriş yapmasına eşi ve kaynanası izin mi vermiyor yoksa kendisi eşinin mi almasını istiyor belli değil

Alışverişe çıkmak için neden eşinizi bekliyorsunuz ki ?
Mesele paraysa eninde sonunda o ihtiyaçlar alınacak, kıyafettir erzaktır. Bir erkekle alışverişe çıkmak kadar sıkıcı birşey yok bence. Siz sen iştesin yoruluyorsun deyin,bana para bırak ben yaparım deyin. Mantıklı harcamalar yaptığınız sürece onunda hoşuna gidecektir alışveriş derdinden kurtulmak, hem de siz rahat rahat yaparsınız alışverişinizi.

Siz geçen kışı sıcak bir ülkede mi geçirdiniz

Yani hiç mi giysiniz yok

Çalışmıyormuşsunuz da evde giyersiniz bir tişört üstüne hırka oldu ve bitti

Dışarıya da bir kazak yeter de artar bir pantolon etek işte ne giyiyorsan yeter

Ben çalışıyorum yüklü de gelirim vs var ama bu sezon kendime bir şey almadım

Şimdi çıksam bir dolap giysi alırım kimse de bir şey demez ama bu bir ihtiyaç değil hele acil hiç değil

Geçen seneden kalanlar dolu ki yollanmış bir çok giysi var dolaplarda

Eşinin tavrı çirkin ama benim istediğim alınamayacak mı diye 3 ayda havlu atmanız da garip

Birlikte yemek vs de evlenmeden önce de konuşulmuştum herhalde mesafeyi koy bebek olunca hiç koyamazsın

Benim esimde boyleydi baslarda maddi durumumuzun iyi olmasina ragmen biseyler aldirirken resmen gobegim catlardi ya ve bende senin gibi evlenmeden once calisiyodum dolgun bir maasla cok asiri zoruma gidiyo istedigim seyi alamamak hamile kaldim cocuga sunu alalim vs ee ne gerek var dogdugu zaman aliriz cok almayalim kuzeninkiler var ne kadar giyecek sanki diyodu kafayi yiyodum cocuk oldu aile oldumuzu anladi cok sukur ben demeden o diyo sunu alalim vs diye cocuktan sonra duzeldi insallah senin esinde duzelir ama aile oldugunuzu anlamasi lazm bence o apartmandan ayrilirsaniz duzelir yada gelip gitmeleri en aza indirin

Merhaba kızlar ben anlamıyorum gerçekten 3 aydır evliyiz daha ama bana 300 yıl gibi geldi evliligimiz kaynana laf sokmaları bir yandan kocam bir yandan kocamla en büyük sikintim şudur örneğin benim şuan kışlık kıyafetlere ihtiyacım var ve bunu söyledim 3 hafta önce bir kac bisey alalim zaten karnim buyuyecek fazlasına gerek yok dedim neyse tamam aşkım dedi sonra hayatım yarin gidelim mi diyorum şura bura yatacak haftaya dedi neyse hafta geldi tekrar söyledim tekrar haftaya dedi ve biz lafta şuan da gidecektik ama bırakın haftaya demeyi aramadı bile gidemiyoruz diye sürekli unutuyor. ben önceden çalışıyordum şimdi cocuk gibi birinin keyfini beklemek zoruma gidiyor ve eve erzak da almamiz lazim birsey kalmadı dedim onu bile onemsemiyor sirf annesinde alt katta yemek için diyorum bak kahvaltılık yok ama onun için tek önemli olan annesi ablası ve işi bu arada eşim esnaf babasi da yaninda istediği an çıkar. Ve bu arada benim topuklu botlarima çizmelerime laf ediyor diyorum alışverişe gideriz senin istediğin gibi alırız o zaman giyerim dalga mi geciyorsun benimle dedim hem gitmiyoruz hemde daha almadin mi diyosun dedim ama mesele alip almamak degil böyle benim ve evinin eksiğini unutması.bu arada görümcemin 2 yaşında oğlu var ona oyuncaklar bilmem neler alirken para onemli degil ben bebegimize şunu almamiz lazim dedigimde bile hemen parasini hesap ediyor .

işin çok zor

Bir bayanın ekonomik özgürlüğü kesinlikle olmalı ya . . çoğu bayan evlenince işi bırakıyor sirf eşi istiyor diye bazen ama hayatta bir şeyleri yaşadıkça ogreniyorsun ben de kendinin 1. planda olması gerektiğini öğrenmiştim tamam gerektiği yerde fedakarlık yaparsın ama rest çekmeyi öğreneceksin bileceksin bazi konularda . çalışan bayanın özgüveni oluyor bu bir gerçek calismayanlar da var aramızda kesinlikle onları kirip üzmek laf söylemek değil amacım yazdıklarım yanlış anlasilmasin ama erkeklerin çoğu aynı fikirde alışveriş konusunda erkekler almayı sevmiyor ihtiyacın olan şeyler onlara fazlalık gibi geliyor . . bir de hemen çocuk yapmışsınız herşey nasip kısmet tabi ama keşke biraz evliliğinizin oturmasını bekleseydiniz . . siz eğer bu durumda olmayı baştan kabul edip evlendiyseniz diyecek bir şey yok ama baştan şart koyup evlendiyseniz yani evlenince sunu yapcam şöyle yapalım böyle yapalim gibisinden , o zaman diyecek lafiniz olabilir , çocuk olmasaydı yeniden calisabilirdiniz belki ama şimdi ise başlasan çocuk olunca cikcaksin zaten . . tek diyebileceğim dua et ve eşini karşına al güzel güzel konuş inşallah düzelir durumun dediğim gibi dua çok önemli bir de bebis var allah yardım eder herşey yoluna girer inşallah çok dua et :)

Back