Kocam bana vurdu

Kafanızda netlik oluşmadan (ayrılıp,ayrılmayacağınız konusunda) ailenize olanları anlatmanızı tavsiye etmiyorum. Siz olanları unutup devam edersiniz ama onlar unutmaz ve akılları siz de kalır. Fevri hareket etmeyin. İlişkinizin, eşinizin ve evliliğinizin genel durumunu gözden geçirin..

Ben eşimden şiddet gördüm. Bir sene ayrı kaldık ve bir çocuğumuz var. Öfke kontrol tedavisi gördü ve bende destek oldum. Psikiyatrist benimle de görüştü bir kaç kez ve benim hatalı olduğumu kısımları, evliliğin bu şekilde yürümeyeceğini bir güzel anlattı.

Bir sene olucak neredeyse barışalı.. Çok şükür allah bozmasın çok iyiyiz. Biz her şeyi unutup yeniden başladık, ne içimde ne aklımda yaşadığım olumsuzlukları barındırmadım. Şimdi geriye dönüp baktığımda çok gereksiz yere ego yarışı yapmışız. Bir daha olur mu bilmiyorum, hani yorumlarda da var bir el bir defa kalktımı tekrar kalkar yazmış çoğu kişi.. Umarım öyle olmaz ne diyeyim...
Şuan iyi olmanıza çok sevindim.genelde ben de şiddetin tekrarlayacağını düşünürüm ama aynı zamanda genelleme yapmanın çok doğru olmadığını da düşünürüm.umarım hep iyi devam edersiniz.

mükemmel kadınlardan ders al bak konu sahibi...her işi ne kadar mükemmel yaptıklarını anlatarak,sana olabileceğini anlatmak istemişler..::):)ben yapıyorum şekerim sen de yaparsın :KK14:
adamın üstüne gitmeyeceksin,cinselliği esirgemeyeceksin,doğum kontorl hapından falan da olsa önemli değil,cinsellik sadece erkeğe bahşediliyor çünkü..adam ev işi yapıyormuş,bir de yoruluyorum deme hakkın asla yok,evdeki her iş senin görevin çünkü..çalışsan da önemli değil,asıl kadın dediğin zaten her yerde her zaman çalışandır..
daha önce dediğim gibi bana tokat atmış boğazımı sıkmış olan adamla aynı yolda yürüyemem.aşkım canım diyemem,bırak aynı yatağa girmeyi elini tutamam kimse kusura bakmasın..istediğin kadar üztüne gitmiş ol adamın,dilinin ayarı olmasın fark etmez ne demiş olursan ol ,dayak olamaz...
affedersen de bil ki,eninde sonunda o şiddet tekrar edecek..

benim gibi "mükemmel kadın"ların yazdıklarını ya tam olarak okumadığınızı ya da okuduklarınızı anlayamadığınızı düşünüyorum.

bu arada eşin gereksiz yere hatta hatalı olmadğı zamanlarda bile sürekli özür diler modda.sonrada abartarak işi şiddete dönüştürüyor.

yani buradan bakınca tepkilerini kontrol edemiyor gibi.

Hah işte çok başarılı bir tesbit
benim eşim de kavga anında kendini kontrol edemez kırar döker sayar lafı

Sonra gelip Özür diler ve hemen affetmemi ister lakin o öfkesini kusar sonrasinda da ben uzatirim bunu dedin diye

Eger hala barismazsam yine öfke patlaması gelir

Hayır cevap vermeme değil daha önce cevap vermiştim zaten böyle bir yoruma.benim de dilime bir ayar gelmesi lazım farkındayım.burada yazıldıkça daha da emin oldum öz eleştiri yapma imkanım oldu.çok üzgünüm belki ben bu kadar kışkırtmasam böyle bir olay hiç olmazdı.

ya şimdi böyle yazıyosun sonra napayım boşanayımmı evden mi gideyim annemde mi kalayım konu sahibi senin kafan oldukça karışık ne hissettiğini bilmiyorsun yada üyelerin son yazdığı yorumlarda takılı kalıyosun yoruma göre duygu gelgitlerin var eşinden önce sen görünmelisin terapiste

Son düzenleme:
Hayır cevap vermeme değil daha önce cevap vermiştim zaten böyle bir yoruma.benim de dilime bir ayar gelmesi lazım farkındayım.burada yazıldıkça daha da emin oldum öz eleştiri yapma imkanım oldu.çok üzgünüm belki ben bu kadar kışkırtmasam böyle bir olay hiç olmazdı.

Sivri dilliyim diyorsunuz muhtemelen sizin de öfke kontrolü probleminiz var; terapiye kendinizi de dahil etmenizi tavsiye ederim.

İletişim kurmak çok güzel bir olay, kendine hakim olabilmek de aynı şekilde.
Laf sokarak, hakaret ederek, kırıp dökerek önce kendinize zarar veriyorsunuz.

Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43: o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?
daha 9 aylık evlisin ilk defa oldu diyorsun daha cicim aylardasınız olmaması gereken hareket ne olursa olsun yatağa küs girilmez evlilikte onun için eşin özür dilediğinde alttan aldığında kırgın olsan bile üstüne gitmemen gerekirdi eşinin yaptığı büyük hata ama teşvik etmişsin baya bir kere dayağa alıştımı eşinin eli arkasıda gelebilir

lafım size değildi ki,üstelik genelde sizin yorumlarınızı da çok beğenirim.yanlış anlamışsınız beni..:)

o zaman sizden özür diliyorum, kusura bakmayın

ben bazı kadaşlarla birlikte konu sahibine yönelik sivri yorumlar yapınca
bizim için yazdınız zannettim :KK22:

Yahu adam soğuksun demiş kadına, kadında sen kendini her türlü tatmin edersin demiş böyle şey denilmez bence.
Biz de çalışıoruz , oğlum da var , evimin dağınık yemeğimin olmadığı günler çok oldu ama ne eşim beni kırdı nede ben onu...
Birbirinize sabretmeyi, tahammül etmeyi bileceksiniz...

lafım size değildi ki,üstelik genelde sizin yorumlarınızı da çok beğenirim.yanlış anlamışsınız beni..:)

aslında ben de bazı yorumları okumadığını düşündüm :) çünkü kesinlikle "balerina cif gibi ol, sil-süpür- itaat et" demiyoruz ki Q.. Sen şiddet gösterme ve karşılığında şiddet görme diyoruz..

Şuan iyi olmanıza çok sevindim.genelde ben de şiddetin tekrarlayacağını düşünürüm ama aynı zamanda genelleme yapmanın çok doğru olmadığını da düşünürüm.umarım hep iyi devam edersiniz.

Amin. Teşekkür ederim.
Herkes yaşadıklarına ve kendi düşünce tarzına göre yorum yapıyor unutmayın. Eşinizi, evliliğinizi bilen sizsiniz. Kararınızı kendiniz verin. Burda iki üç satır yazıyla ilişkinin bütütünü kavramak mümkün değil. Genel olarak mutlu ve memnun iseniz evliliğinizden, çözüm yollarına bakın hemen boşanma fikirlerine girmeyin.

aslında ben de bazı yorumları okumadığını düşündüm :) çünkü kesinlikle "balerina cif gibi ol, sil-süpür- itaat et" demiyoruz ki Q.. Sen şiddet gösterme ve karşılığında şiddet görme diyoruz..
canım siz neden üstünüze alındınız ki:):)ilk sayfalarda birisi öyle yazmıştı ondan yazdım ben onları..ben her işe yetişiyorum çalışıyorum çocuğum va ev işlerini de harika yapıyor vss demişlerdi..o yüzden yazdım onları ben :):)
yoksa ben de konu shibinde sorun olduğunu düşünüyorum ki kendisi de inkar etmiyor,sadece şiddetin mazu görülecek yanı yok diyorum..üstelik itme kakma da değil,boğaz sıkma tokat atma ve yere sürtmeden falan bahsediyoruz.

dayağın bahanesi olamaz evet ama siz de çok kışkırtmışsınız.. genel anlamda eşinizden memnunsunuz eşinizde hatasını anlamış.. tekrarı olursa herşeyin biteceğine dair kesin bir konuşma yapın tabi sakince..

ama tüm bunları yaparken sizde durmanız gereken yeri öğrenmeniz gerekiyor.. çok kışkırtmışsınız olayı nerden nereye taşımışsınız...

alttan alıp evet hayatım çok yorgunum ama bi masaja hayır diyemem deseydiniz herşey çok farklı olabilirdi

Konu sahibi ne kadar üstüne gitmiş bile olsan şiddete başvurması hata. Demek ki şiddet dışında başka bir yolu yok böyle bir durumda sorunu çözmek için. Çok dokunduysa kalkıp gitseydi dibinde bitmeseydi belli ki sinirlisin. Çok mutsuzsa bir süre ayrı kalalım der, evi terk eder ne bileyim gider boşanır. Hiç bir şekilde şiddete başvurmasına mazeret olamaz senin yaptığın. Senin canını sıktığında, kadınlık yapmıyorsun benle olmuyorsun diye üstüne geldiğinde çaksaydın bir tane yumruğu bakalım nasıl olacak. Ne mükemmel bir evlilik olurdu değil mi?Oh ne güzel memleket her sıkıştırıldığında seni dövsün.

Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43: o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?
Ha sunu da belirteyim canim, benimde esim senin esin gibi herseyime yardim eder suan calismadigim halde bile sofrayi beraber toplar bulasigi birlikte yikariz ki bu hamile olmadan once de boyleydi. Ve ilk zamanlar senin yaptigin kadar olmasa da bende cok simariklik yaptim 3 yil oldu evleneli geriye donup bakiyorum da o kadar icim aciyor vicdan azabi duyuyorum ki, ne kadar salakmisim kocam beni mutlu etmeye calisirken ben onu gereksiz yere simariklik yapip ne kadaf uzmusum diyebiliyorum. Ve emin ol bir sure sonra sende fark ediceksin yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu.
Tabi siddet isin icindeyken sizin durum nasil olur bilemem.

Benim anlamadığım, odaya gelip özür diliyor sarılmak istiyor, iki cümle sonrası hirpalamaya başlıyor.. Sen de hatalisin ama eşinin aynı dakikalar içindeki iki tepkisi tuhaf geldi bana..

dayağın bahanesi olamaz evet ama siz de çok kışkırtmışsınız.. genel anlamda eşinizden memnunsunuz eşinizde hatasını anlamış.. tekrarı olursa herşeyin biteceğine dair kesin bir konuşma yapın tabi sakince..

ama tüm bunları yaparken sizde durmanız gereken yeri öğrenmeniz gerekiyor.. çok kışkırtmışsınız olayı nerden nereye taşımışsınız...

alttan alıp evet hayatım çok yorgunum ama bi masaja hayır diyemem deseydiniz herşey çok farklı olabilirdi
Evet bu tarz yaklaşmayı öğrenmem gerek.bense hemen kırılıp bozulup içime atıp sonra karşıdakine yükleniyorum.ama şiddeti affedemiyorum iste.

Diyelim ki kışkırttınız, eğer o an size saldırmış vs olsa diyeceğim ki adam kendini kaybetmiş. Olur ya cinnet hali ne yaptığını bilemezsin. Ama eşiniz durmuş düşünmüş ve size had bildirmek istemiş.

Affedersiniz etmezsiniz bilemem ama burnunu sürtmekte fayda var.

X