Kocam bana vurdu

Belki kötü bir özellik diyeceksiniz ama ben bana yapılan iyi şeyleri unutabilsem bile kötüleri asla unutmuyorum.bu konu bu yüzden burada zaten

Hayir oyle degil, mesela bir konuda esinizin guzel bir huyundan bahsedeceksiniz belki, bir baskasi gelecek ve diyecek ki "hiii, tabi o yuzden seni dovdu, kafani yere vurdu, evet cidden iyiymis" diye.
yani gorduk boyle seyleri. O yuzden diyorum..

Evet şiddet kötüdür ama ortak yaşam sorumluluklarını yerine getirmemek, eleştiri kabul etmemek ve hakarette kötüdür. Bu olayda kadın erkek yer değiştirmiş olsaydı, kadın ben çalıştığım halde eşim ev sorumluluklarına katkıda bulunmak istemiyor, cinsel yönden bana yaklaşmıyor, ben bunları dile getirdiğimde küsüyor, barışmaya çalıştığımda beni yataktan kovup hakaretler etti, bende sinirlenip ona saldırdım pişmanım deseydi gelen tepkiler şiddet odaklı olmazdı. Erkeğin evde sorumluluk almamasının annesinden kaynaklandığından, trip atan erkeğin ne kadar itici olduğundan, ettiği hakaretlerin ne kadar gurur kırıcı olduğundan söz edilir, boşan diye tavsiye verilirdi arada belki birkaç kişi canım sende haklıyken haksız konuma düşmüşsün derdi.

Bence eşiniz çok korkunç bir adam değil. Sorunları olduğunda iletişim kurmaya çalışıyor, ev hayatında müşterek katkı sağlamaya çalışıyor, tartıştığınızda alttan almaya, barışmaya çalışıyor. Geliştirilmesi gereken yanı öfke kontrolü. Sizinde geliştirmeniz gereken yanlarınız var. Bir aile terapisine gidip - ama gerçek bir tanesine, aile psikolojisi üzerine yüksek lisans yapmış olmalı - destek alırsanız daha iyi iletişim kuracağınıza, ortada çözemeyeceğiniz bir sorun olmadığınına inanıyorum ben.

İşte budur......

Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43: o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?

hiçbir şey şiddeti mazur gösteremez
hiçbir şey şiddetin sebebi olamaz!
bu yüzden olayın bu tarafına yorum yapmayacağım

fakat şuna yorum yapmak istiyorum
yazdıklarınızdan anladığım büyük hatalarınız var
ev sorumlulukları "neredeyse yarı yarıya" değil gibi, yemeği eşiniz yapıyor, temizliği eşiniz yapıyor, ve siz birçok kadına göre oldukça iyi bir saatte eve geliyorsunuz, 6'da
tartışmalarınızda sürekli eşiniz alttan alıyor
en ağır hakaretleri ediyorsunuz
olayı sürekli uzatıyorsunuz
cinsel yönden türlü bahanelerle uzak duruyorsunuz
bence bunlar çok önemli şeyler, hele ki cinsellik

yani aslında, (tamamen sizin anlattıklarınızı baz alarak yazıyorum), bir evin bir odasında kalmak için para ödeyen(maaşınız) bir pansiyonerden çok da farkınız yok
oysa evlilik daha başka olmalı...
bundan sonra hayatınıza eşinizle mi ayrı mı nasıl devam edeceksiniz bilmiyorum ama kendinizi biraz törpüleyin derim
evet her erkek size şiddet göstermeyebilir ama tüm bunlar hemen hemen her erkeği bıktıracak kadar fazla...

Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43: o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?
eşin dayak konusunda hatalı ama ben okurken sinirlendim insan cinnet geçirir ya gurursuz falan ne bilim cok abartmıssın yani bu ne..

doğru kadın doğru erkeği inşa eder, diye bir laf var burada seni haksız görüyorum. adam kırk kere özür dilemiş. unutmamanız gereken bir şey var bir erkek azınca gözü döner ve her türlü muameleyi yapabilir. burada mantık, akıl filan çalışmaz. adamın tek derdi boşalmaktır. ama sen böyle yaparsan adam da seni yerden yere vurur kusura bakma. dün küçük oğlum çok hasta diye iftardan sonra hastaneye götürdüm. kocamda kızları yatırmak için evde kaldı. eve geldik. kocam oğlanı yatırdı. ben balkona gidip sigara yaktım. sonra oda geldi. telefonlar elimizde oyun oynuyoruz. hadi sevişelim dedim. wowww çok seksi oldu sen böyle deyince dedi. ki bizde de oruç munasebetiyle epeydir tık yoktu. ben hep erken uyuyordum. adam havalara zıpladı. arada erkeklere böyle davranmak lazım bence. sende uzatma. kocana güzel bir mesaj at. özlediysen gel beni al filan. akşam yemeğini dışarda yiyin. eve gelip deliler gibi sevişin. boşanma lafı kolay geliyor ama biraz ayrı kalınca çok özlersin. ama kocan o zamana kadar kendine bir sevgili bulur sen de sap gibi kalırsın.

Şiddet işin içinde olunca çok yorum yapılıcak birşey yok, belliki eşinizde öfke kontrolü bir yere kadarmış ama sizde de hata gördüm ben çok üstüne gitmişsiniz ikinizinde çok sakince konuşarak yaptıgınız hataları gözden geçirmeniz gerek

Evet şiddet kötüdür ama ortak yaşam sorumluluklarını yerine getirmemek, eleştiri kabul etmemek ve hakarette kötüdür. Bu olayda kadın erkek yer değiştirmiş olsaydı, kadın ben çalıştığım halde eşim ev sorumluluklarına katkıda bulunmak istemiyor, cinsel yönden bana yaklaşmıyor, ben bunları dile getirdiğimde küsüyor, barışmaya çalıştığımda beni yataktan kovup hakaretler etti, bende sinirlenip ona saldırdım pişmanım deseydi gelen tepkiler şiddet odaklı olmazdı. Erkeğin evde sorumluluk almamasının annesinden kaynaklandığından, trip atan erkeğin ne kadar itici olduğundan, ettiği hakaretlerin ne kadar gurur kırıcı olduğundan söz edilir, boşan diye tavsiye verilirdi arada belki birkaç kişi canım sende haklıyken haksız konuma düşmüşsün derdi.

Bence eşiniz çok korkunç bir adam değil. Sorunları olduğunda iletişim kurmaya çalışıyor, ev hayatında müşterek katkı sağlamaya çalışıyor, tartıştığınızda alttan almaya, barışmaya çalışıyor. Geliştirilmesi gereken yanı öfke kontrolü. Sizinde geliştirmeniz gereken yanlarınız var. Bir aile terapisine gidip - ama gerçek bir tanesine, aile psikolojisi üzerine yüksek lisans yapmış olmalı - destek alırsanız daha iyi iletişim kuracağınıza, ortada çözemeyeceğiniz bir sorun olmadığınına inanıyorum ben.

aynen katılıyorumHoppa

öte yandan hem ilk mesajdan hem de konu sahibinin sonraki yorumlarından konu sahibinin "burnundan kıl aldırmayan" bir yapısı olduğu izlenimi oluştu bende...konu sahibi bunu farketmeden terapi ile aşılır mı bilemiyorum...

Hayir oyle degil, mesela bir konuda esinizin guzel bir huyundan bahsedeceksiniz belki, bir baskasi gelecek ve diyecek ki "hiii, tabi o yuzden seni dovdu, kafani yere vurdu, evet cidden iyiymis" diye.
yani gorduk boyle seyleri. O yuzden diyorum..

Ben derim valla, haksız mı olurum

Daha evliliğiniz ilk yılları olur böyle şeyler kocan ne derse o diyim ben bari :KK70:

lafımı ortada bırakmadın gadanı alırım :KK48:

Haklısınız.belki de bir psikiyatristi şart koşup kabul ederse tedaviden sonra barışmalıyım.çünkü tekrarlanmasından korkuyorum.

arkadaşım hala tek yanlı düşünüyorsun
tek tedavi olması gereken eşin değil
kendine de şart koşmalısın!

başlığa bakınca hata kocanda sandım ama kusura bakma da hatanın çoğu sende.adamı kışkırtıp üzerine saldırtmışsın resmen.o kadar lafa bide adam özür dilemiş.tekrar kusura bakma ama yarın öbür gün bırakırsa suç sende.temizlik yemek yatak vs için değil aşağıladığın için

arkadaşım hala tek yanlı düşünüyorsun
tek tedavi olması gereken eşin değil
kendine de şart koşmalısın!
Cunku kendini boyle kabul etmis konu sahibi.hatta bir uye de yazmis ya kocan seni alirken bu huylarini bilmiyor muydu diye...

Konuyu acan da bu mantikta ise bu evlilik zor.

Bi de ailem benim sivri dilimi bilir onu da çok severlerdi.

Evet çok fevri davrandım.geçen hafta evle daha ilgili olmam ne bileyim bazen bir tatlı bir kahve onun için ekstra bişeler yapmam vs gibi bir konuşma olmuştu.(bekarlığımda hiçbir şey yapmamaya alıştığım için evliliğe de zorla alışmaya başladım ) düzgünce konuşmuştuk ama ben yetersizim diye çok kırılmıştım içimde yer etmiş demek ki.diğer konu da eklenince çok yetersiz hissettim kendimi benden memnun değilmiş gibi ve öfkemi kontrol edemedim :KK43:

o zaman evlenmeyecektin.. sen ve sivri dilin bir ömür yaşayacaktınız beraber.. seninki bildiğin prenses sendromu.. benim için senin eşine uyguladığın şiddet ile eşinin sana uyguladığı şiddet arasında hiç bir fark yok.. biri diğerinden daha kötü değil yani.. nasıl olsa boşanmayacaksın, burnu sürtsün diyorsan buna senin de ihtiyacın var.. ikinizde bu huyda giderseniz çok gitmez bu evlilik zaten..

Çok doğru yazmişiniz :KK5:Hoppa
Tam tersi olsaydı adam eşine hakaret etseydi hic yardımı olmasaydı cinsellik istemesiydi herkes eşin seni aldatiyo bundan sana koca olmaz çabuk boşan yazarlardi
Bu kez tam tersi eşi ezik konu sahibi üstün nitelikli barbi

adamın çok üstüne gitmişsin ama sabrını korumalıydı ne bu hemen bir tepki gördüğünde saldırılır mı bir kadına demekki daha büyük olay olsa öldürecek adam dayaktan =/ en güzeli biraz annenlere git tepkini koy hatasını anlasın bir şekilde.

X