- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
yani yazmayayım, dini konulara girmeyeyim diyorum ama
dinimizde böyle bir dayatma yok!
aa bu cümleyi görmemiştim
ben doğumdan sonra 4 ay eşimle birlikte olmadım babamın yasını tutuyodum zira öyle bişey olabilir mi
dayatma değil elbette. yanlış anladınız.yani yazmayayım, dini konulara girmeyeyim diyorum ama
dinimizde böyle bir dayatma yok!
bakın, kocanın karısına "tecavüz etmeye" hakkı vardır demedim. elbette öyle olmak zorunda. kadının gönlü hoş olmak zorunda. kendi işinizi halledip, hanımı sakın bırakmayın. onu da tatmin edin gibi. öteki türlüsü, kadını da sünnet edin, işinizi istediğinizde görün gibi olur.yok zaten
aksine erkeğe hitaben hemen işinizi bitirmeyin, kadına süre tanıyın, sevişmeden önce onu hoş tutun (önsevişme) gibi şeyler var.
dayatma değil elbette. yanlış anladınız.
fakat gerekliliktir.
"Kişi cinsel ilişkide karısını çağırdığı zaman, karısı ocak başında yemek pişiriyorsa da kocasının davet cevap versin." (Tirmizî, Radâ` 10)
"Kişi karısını yatağa çağırdığı zaman (bir özrü olmadan) kadın gelmekten kaçınır, kocası da bu sebeple ona kırgın olarak gecelerse, melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler." (Buharî, Nikâh 85; Müslim, Nikâh 120)
sebebi de erkeğin günah işlemesini önlemektir. erkek sokakta bir kadın görüp canı çekerse, eşiyle birlikte olmalıdır. çünkü onun helali odur. eşi de, erkeği günaha sürüklememek için isteğini geri çevirmemelidir. kadınların erkekler üzerinde hakkı olduğu gibi, erkeklerin kadınlar üzerinde hakları vardır
sebebini açıklamak içindi bu. aksi, midesizlik olur. hem kadın için hem erkek için.başka kadını canı çekecek benimle birlikte olacak öyle mi
insanın canı istediği zaman oluyo istemediği zaman oluyo ayrıca haftanın 7 günü seks yapıp gene de gözü dışarda olan da var
Var benim abim..evet konu sahibi çok büyük hatalı olabilir ama hiç bir hata şiddeti haklı gösteremez...
bugün affetsin yarın öbür gün adam haksız olduğu zaman daha büyük şiddet gösterecek..emin olun buna..şiddet görmüş kadınalra soruyorum sadece 1 tokatla kalan oldu mu evliliğinizde? kalkan o el indi mi ? varsa örnek söylesin..inanmıyorum ben buna..
bugün yapan yarın mutlaka yapacaktır..1-2 derken bakmışsın ki hepsini affediyorsun,dayak senin için normalleşmiş..
boğaz sıkma nedir,tokat nedir,kafayı yere vurma nedir arkadaşım ???
çok genel olmuş
her erkek için geçerli değil bu
Hak etmişsin, adama suç buldum ama vurdugu için falan degil. Sürekli mıy mıy bi özür dilemeler falan... adamın kabahati bu.
Burnu sürtmesi gereken de sensin, kocan degil. Senin yaptıgın şımarıklıktan başka bir şey degil. Pes yani bu kadar sıkıcı ve itici olmayı nasıl başarıyorsun? Sen tutmuş elinden geleni ardına koymamışsın, çileden çıkarana kadar ugraşmışsın ki adam karşılık versin de kabak adamın başına patlasın diye. Sonra sen masum kocan suçlu olacaktı dimi?
Bence sen kocandan boşan ve kendinden kurtar şu adamı.
Ne yapıyosun sen? Adamı o kadar kışkırtmışsınki! Evet kocanın yaptığı yanlış bir şey ama sen liseye giden ergenler gibi davranmışsın! Adamı kışkırtmışsın hakaret etmişsin aşağılamışsın! Sonrada bana bunu neden yaptı? Devam et 2 seneye kalmaz kocan başkasını bulur!