Kocam bana vurdu

bence de ikisi de haksız ama biri daha haksız ve o kişi bir dişi değil.
iyi günler, iyi yorumlar dilerim.

bunları yazmışsınızda baştan beri bizde aynı şeyleri yazmıştık ama bize etmediğiniz kalmamıştı bir önceki yorumunuzdada burada biri suçlu ise bu dişi değil demiştiniz alıntı yaptığım yoruma bakınız "ve sen söylenmekten ve adama hakaret etmekten başka bu evliliğe hiçbir katkı sunmamış gibi duruyorsun" bu sizin yorumunuzda geçen ifade lütfen yaptığınız yorumları iyi okuyun kendinizle çelişiyorsunuz
size yazmayacağım demiştim ama madem doğrudan beni alıntıladınız, bir kez daha merhaba.
bence yukarıda yazdığımı bir kez daha okuyun.
ikisi de haksız ve biri daha haksız ve bu kişi bir dişi değil yazmışım.
ve söylediklerimle çelişmiyorum.
konu sahibi çok hatalı, hiçbir yorumumda hatasız demedim zaten.
bütün hatalarına rağmen, gırtlağını sıkan, tokat atan, kafasını yere vuran adam daha haksız. bunun neresi çelişki?

size yazmayacağım demiştim ama madem doğrudan beni alıntıladınız, bir kez daha merhaba.
bence yukarıda yazdığımı bir kez daha okuyun.
ikisi de haksız ve biri daha haksız ve bu kişi bir dişi değil yazmışım.
ve söylediklerimle çelişmiyorum.
konu sahibi çok hatalı, hiçbir yorumumda hatasız demedim zaten.
bütün hatalarına rağmen, gırtlağını sıkan, tokat atan, kafasını yere vuran adam daha haksız. bunun neresi çelişki?

Tamam işte marilyn monroe bizde aynı fikirdeyiz biz başka birşey demiyoruzki ikiside hatalı diyoruz ama her nedense siz olayı bu boyuta taşıdınız aynı fikirde olup ta anlaşılamadığım tek kişisiniz.....

Tamam işte marilyn monroe bizde aynı fikirdeyiz biz başka birşey demiyoruzki ikiside hatalı diyoruz ama her nedense siz olayı bu boyuta taşıdınız aynı fikirde olup ta anlaşılamadığım tek kişisiniz.....
aslında aynı fikirde değiliz.
ama konu zaten fazlasıyla uzadı ve konu sahibi de konuyu kapattırmak istiyor. konuyu daha fazla eşelemenin bir manası yok bence.
iyi yorumlar.

evet konu sahibi çok büyük hatalı olabilir ama hiç bir hata şiddeti haklı gösteremez...
bugün affetsin yarın öbür gün adam haksız olduğu zaman daha büyük şiddet gösterecek..emin olun buna..şiddet görmüş kadınalra soruyorum sadece 1 tokatla kalan oldu mu evliliğinizde? kalkan o el indi mi ? varsa örnek söylesin..inanmıyorum ben buna..
bugün yapan yarın mutlaka yapacaktır..1-2 derken bakmışsın ki hepsini affediyorsun,dayak senin için normalleşmiş..
boğaz sıkma nedir,tokat nedir,kafayı yere vurma nedir arkadaşım ???
Ben arkadasa katiliyorum ne olursa olsun insan bu kadar kendini kaybetmemeli.tamam sizde hatalisiniz ama kocaniz karsisinda azili bi düsman varmis gibi dövmüs sizi bu kadari cok agir gercekten

Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43: o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?

bence onun sana boşanma davası açması lazım.. Resmen adam sana özür diledikçe havalanmışsın sonunu düşünmeden adamı kovup durdun en kötüsü oldu bunu hiç düşünmedin düşünseydin böyle olmazdı.. eşin okuduğum kadarıyla kolay iletişim kurulabilcek biri ama sen iletişim güzel konuşma yerine hep saydırmayı tercih etmişsin yazık etmişsin aradaki saygıyı aşılmış.. Kesinlikle annene fln gitme evine git tek başınaymış gbi davran görme bi süre onu o zaten gelcek affettircek kendini sakın sende aynı hataya düşme..

Bunun yeni evli bir çift için normal olmadığını sebebini bilip bilmediğimi kendisiyle ilgili rahatsız olduğum bişe olup olmadığını falan sordu birkaç kere.baştan bilmiyordum sebebini.bilmiyorum derdim.''bilmiyorum diyip çekilmekle olmaz sebebini bulmaya çalışman lazım.hep bahaneler buluyosun hadi kışın soğuktu saçın kurumuyodu şimdi ne var'' derdi bahardan sonra.sonraları ''düzeltmek için hiçbir adım atmıyorsun'' gibi şeyler dedi.evet bu konuda da haksızım sanırım :KK43:

bence adam çok anlayışlı bi eş keşke sende öyle olsaydın bunlar yaşanmasaydı. olan oldu hatanı anla daha olgun devam et sebebini bulalım de yardımcı ol de bu sizi daha pekiştirir.

Tiksiniyorum zaten ondan,gözümde bütün saygısını kaybetti.ne yapmalıyım peki ? evden gitmeli miyim ? onu gönderiyorum gitmiyo zorlamalı mıyım ?
Bence bu gün annenize yani yakin birine gidin ama kimseye bisey anlatmayin esiniz hatasini anlamali biraz yanliz kalin kafanizi dinleyin bence

Acayip huysuzsunuz yaa... Ben erkek olsam belki vurmazdım ama kesinlikle evlendiğime bin pişman olurdum.Bu ne yahu.... Sabır bitmese sevgi biter lütfen kusura bakmayın kırılmayın ama bu böyle.

dayak hıc olmamıs keşke sız gıt dedıgınızde gıdıp bıdaha gelmeseymıs adam cınnet de gecırmezmıs fazla naz asık usandırır cok uzatmıssınz

ya ben anlamiyorum gercekten kadin böyle yapti erkekte onu dövdü kadin mi suclu neden cocuk gibi davrandi. Bu neden olamaz bu kadar agir bi siddetin nedeni bu olamaz. Evet kadin da hatali ama kocasinin buna böyle karsilik vermemesi gerekirdi bende kocamdan siddet gördüm hic sucum olmadigi halde tabikide bosanmAdim konusmadim araya mesafe koydum gitcek yerim yoktu emin ol giderdim neyse zamanla özür falan diledi baristik bi daha da bana hic el kaldirmadi. O olayin üstünden 2 sene gecti cok kavgalar ettik sadece sinirlenince ikimizde disari cikiyoriz ayri ayri sonrada geri barisiyoruz

son raddede eşinizin kontrolünü kaybetmesi kabul edilebilir değil.

fakat.. erkekler çok alttan alabilen insanlar değiller. eşinizin size ne kadar yardımcı olduğundan bahsetmişsiniz. ne kadar güzel. eşiniz bu konu hakkında kızgınlığını dile getirdiğinde ise bence asıl sizin özür dilemeniz gerekir, yetişemediğiniz için. ev işleri erkek işi değildir çünkü ve eşiniz eve geldiği zaman temizlik ve yemek yapmak zorunda değildir. ne kadar bağlı olduğunuzu bilmiyorum ama dinimizce de erkek ne zaman isterse birlikte olunmalıdır. tabii ki iftar sahur arası az, hepimiz çalışıyoruz, yorgun oluyoruz.

kısacası söylediklerime katılmayabilirsiniz ama;

- odaya kendinizi kapatma
- salonda yatması için göndermek
- kendi kendini tatmin etmesi ile ilgili sözler sarf etmek
- gurursuz demek
- seninle uyumak istemiyorum demek
- akşama gelme demek
- temizliği yemeği yapıp yardım etmesine rağmen sanki o değil de sen daha fazlasını istiyormuşsun gibi davranmak

kusura bakma ama taş olsa çatlar.

'canım, bana yardım ettiğin için teşekkür ederim. işleri yetiştiremediğimi zaten biliyorsun. bir de ramazan.. iftardı oruçtu cinsel hayatımız pek olmuyor. benim doğum kontrol hapımın yan etkilerini yaşamam da var tabii. bana biraz anlayış göster lütfen'

diyebilirdiniz. bu kadar yanınıza gelip bir de üstelik özür dileyen bir koca, eminim anlayışlı olacaktı. siz tam tersini yapmışsınız.

benim eşim olsa, 'zaten yetiştiremiyorsun işi gücü, bir de üste çıkmaya çalışıyorsun. o kadar yoruluyorsun madem işi bırak. otur evinde iş yap' diye sinirlenirdi. erkek kısmı da biraz cinselliği kadının başlatmasını bekler, bunu da biz söylemeyelim artık. eşinizde iş olmasa burada konu açarsınız ama 'kocamda iş yok' diye. siz düşünün eşinizin nasıl hissedebileceğini.

ben de doğum kontrol hapı kullanıyorum ve bende de isteksizlik var. ama eşimin hoşuna gittiği için ben de başlatıyorum. onu yarı yolda bırakıyorum çoğu zaman ama adamın ağzına laf vermekten iyidir.

ne yapacağım demişsiniz. evinize gidin. adam resmen aşık, baksanıza. 'sorumluluklarımı yerine getiremediğim için kızmakta haklıydın. bir daha asla bana el kaldırmaman şartıyla seni affederim' deyin.

adamı savunmuşum gibi olmuş, asla.

haftalardır dolu da olabilirsiniz. ama neye karşı doluydunuz, eşiniz daha evvel şiddet eğiliminde bulunduğu için mi yoksa kayınvalide gibi sebepler mi? kadınlar olarak kırılgan varlıklarız, ufak şeylere kırılabiliyoruz. eğer ufak şeylerin birikimiyse bile sarf etmemeniz gereken sözlerdi.

eşinizin el kaldırması kesinlikle doğru değil. eğer bilinçsiz oluyorsa, öfkesini kontrol edemiyor demektir. tedavi olsun.

mesajın ilk başında 'boşa bu adamı, ilerde şiddet görürsün' yazmamamın sebebi adamın normalde sinirli biri olmaması. desen ki adam bana habire bağırıp çağırıyor, sonunda doldum cevap verdim, geldi vurdu; o zaman hemen annene git derim. ama adam yumuşacık.

Sabah konuya baktığımda daha 10. sayfadaydı.şimdi 34 e çıkmış. inanır mısınız konunun uydurma olduğunu düşünmeye başladım :KK70:

son raddede eşinizin kontrolünü kaybetmesi kabul edilebilir değil.

fakat.. erkekler çok alttan alabilen insanlar değiller. eşinizin size ne kadar yardımcı olduğundan bahsetmişsiniz. ne kadar güzel. eşiniz bu konu hakkında kızgınlığını dile getirdiğinde ise bence asıl sizin özür dilemeniz gerekir, yetişemediğiniz için. ev işleri erkek işi değildir çünkü ve eşiniz eve geldiği zaman temizlik ve yemek yapmak zorunda değildir. ne kadar bağlı olduğunuzu bilmiyorum ama dinimizce de erkek ne zaman isterse birlikte olunmalıdır. tabii ki iftar sahur arası az, hepimiz çalışıyoruz, yorgun oluyoruz.

kısacası söylediklerime katılmayabilirsiniz ama;

- odaya kendinizi kapatma
- salonda yatması için göndermek
- kendi kendini tatmin etmesi ile ilgili sözler sarf etmek
- gurursuz demek
- seninle uyumak istemiyorum demek
- akşama gelme demek
- temizliği yemeği yapıp yardım etmesine rağmen sanki o değil de sen daha fazlasını istiyormuşsun gibi davranmak

kusura bakma ama taş olsa çatlar.

'canım, bana yardım ettiğin için teşekkür ederim. işleri yetiştiremediğimi zaten biliyorsun. bir de ramazan.. iftardı oruçtu cinsel hayatımız pek olmuyor. benim doğum kontrol hapımın yan etkilerini yaşamam da var tabii. bana biraz anlayış göster lütfen'

diyebilirdiniz. bu kadar yanınıza gelip bir de üstelik özür dileyen bir koca, eminim anlayışlı olacaktı. siz tam tersini yapmışsınız.

benim eşim olsa, 'zaten yetiştiremiyorsun işi gücü, bir de üste çıkmaya çalışıyorsun. o kadar yoruluyorsun madem işi bırak. otur evinde iş yap' diye sinirlenirdi. erkek kısmı da biraz cinselliği kadının başlatmasını bekler, bunu da biz söylemeyelim artık. eşinizde iş olmasa burada konu açarsınız ama 'kocamda iş yok' diye. siz düşünün eşinizin nasıl hissedebileceğini.

ben de doğum kontrol hapı kullanıyorum ve bende de isteksizlik var. ama eşimin hoşuna gittiği için ben de başlatıyorum. onu yarı yolda bırakıyorum çoğu zaman ama adamın ağzına laf vermekten iyidir.

ne yapacağım demişsiniz. evinize gidin. adam resmen aşık, baksanıza. 'sorumluluklarımı yerine getiremediğim için kızmakta haklıydın. bir daha asla bana el kaldırmaman şartıyla seni affederim' deyin.

yani yazmayayım, dini konulara girmeyeyim diyorum ama
dinimizde böyle bir dayatma yok!

Bu bölümü yıllardır takip ediyorum.sıra bana bugün gelecekmiş demek ki..
O kadar kötüyüm ki nasıl anlatacam bilmiyorum.
Eşimle 9 aydır evliyiz.evliliğin ilk zamanlarda uyum süreci ile ilgili şiddetli tartışmalarımız olsa da hiç bu boyuta gelmemişti.birbirimize kötü sözler kullandığımız oldu benim de hatalarım vardı.alttan almayı susulması gereken yerde susmayı bilemedim hiç.tartışsak da kavga da etsek eşim hep gelip özür diler gölümü alır hiçbir zaman tartışmaları ertesi güne taşımaz.birkaç aydır düzene girmiştik,uyum sağlamıştık birbirimize.nişanlılık dönemi dahil toplam 3 yıldır tanıyorum onu.fevri yanları olsa da merhametli bir insandı hep.ev işlerine yardım eder hatta neredeyse herşeyde yarı yarıyadır sorumluluklar.
Dün gece süregelen bir problemle ilgili tartışmaya başladık.konu benim kadınlık yapmamla ilgili eksikliklere geldi.geçen hafta da evde yeterince yemek yapmıyorum temizlik yapmıyorum diye tartışmıştık.(eşimin iş yeri şu aralar çok rahat ben de akşam 6 gibi geldiğim için ben gelene kadar yemek ve temizliği yapmış olurdu son 3-4 aydır).dün akşam da onunla sık beraberlik yaşamamamla ilgili tartışmamız başladı.(çalışıyorum oruç nedeniyle çok yorgundum ve sanırım doğum kontrol hapları nedeniyle isteksizim).hiçbir zaman benim kendisine yanaşmadığımdan hep bahane bulduğumdan hiç benim başlatmamamdan şikayet etti durdu.benim de teller koptu bir anda.hep benden şikayetçi olması kanıma dokundu.öfkeyle içeri gittim yatmaya.özür dilemeye geldi.dedim ki bu akşam gelme git salonda yat.benden sürekli şikayet etmenden bıktım.gelme dedim.biraz gönlümü almaya çalıştı ben oralı olmayınca ''ben de sana meraklı değilim'' dedi gitti.o kadar kırıldım ki.öfkeyle yanına gidip ''bi daha bana cinsellikle ilgili hiçbişe deme istemiyorum artık hiçbişe sen ne yaparsan yap istediğin şekilde kendini tatmin edebilirsin'' dedim.hatalıyım biliyorum.sonra yatmaya gittim.2-3 saat sonra yanıma geldi.öptü özür diledi uzatmayalım dedi.ben de haftalardır dolu olduğundan ''sana gelme demiştim gurursuz musun niye geldin'' diye üstelemeye başladım.sarılmaya çalıştı itekledim.arkasını döndü cevap vermeden.''git yanımdan senle uyumak istemiyorum'' diye üstelemeye başladım.''sus yoksa kötü olacak''dedi.ben üstelemeye devam ettim.sonra kalktı bir anda boğazımı sıktı ve tokat attı :KK43: yataktan yere attı.başımı 1-2 kez yere vurdu :KK43: o kadar kötü oldum ki.gitmeye çalıştım bitti bu iş boşanıyoruz dedim bırakmadı.defol git dedim gitmedi.ağladı özür diledi kendimi kaybettim dedi.2. bir şans istedi.yalnız kalmak istiyorum dedim.sahurdan sonra giderim dedi.kendimi odaya kapattım ilk kez ayrı uyumuştuk.sabah uyandığımda gitmemişti.akşama gelme dedim.sen geleceksen ben gelmeyeceğim çünkü.yapma etme dedi.çıktım evden..
O gelecekse eve ben gitmek istemiyorum.annem babam burada onlara mı gitsem diye düşünüyorum ama babam birkaç ay önce kalp krizi geçirdi.birşey olur diye korkuyorum.
Şuan iş yerindeyim.onun yüzünde tırnak izlerim var benim ise heryerim ağrıyor.vücudumda bir morluk olmadı ama kalbim paramparça..böyle bir olay ilk kez oldu ve ben şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.eve mi gitsem ? anneme mi gitsem ? boşanma davası mı açsam ? ne yapacağım ben ?

Hak etmişsin, adama suç buldum ama vurdugu için falan degil. Sürekli mıy mıy bi özür dilemeler falan... adamın kabahati bu.

Burnu sürtmesi gereken de sensin, kocan degil. Senin yaptıgın şımarıklıktan başka bir şey degil. Pes yani bu kadar sıkıcı ve itici olmayı nasıl başarıyorsun? Sen tutmuş elinden geleni ardına koymamışsın, çileden çıkarana kadar ugraşmışsın ki adam karşılık versin de kabak adamın başına patlasın diye. Sonra sen masum kocan suçlu olacaktı dimi?

Bence sen kocandan boşan ve kendinden kurtar şu adamı.

Eşimi ne kadar sinir edersem edeyim bana hiç vurmadı. El bile kaldırmadı. Hatta gidip duvara yumruk atıp parmağını kırdı.. Ama asla vurmadı.
Ama ev işi de yapmaz, giydiğini ortada bırakır, bir şeye yardım etmez...

X