- 5 Eylül 2008
- 5.814
- 76
kızlar merhaba bende kocaelindeyim ve 13 haftalık hamileyim şuan demet hanım ( demet boyacı ) ve erkan türköze dönüşümlü gidiyorum bu drlara giden yada bilen hakkında bilgi alacağım birileri varmı demet hanımda daha önce doğum yaptım ozaman devlet hastanesindeydi çok memnnum ama şuan kendine yer açtı ve dışarıdan akademi ile anlaşmalı yani doğum yapacağım hastanede değil doktorum gerçi bir dahaki gidişimde kesin net bilgi alacağım ama kafam karışık
gebze de çok iyi iki dr. tanıyorum eger istersen ..
akademide doğum yapmayı düşünenlere duyrulur odalar çok küüüçük camsız ve 2 kişilik.. alttan muayene falan olacağınızı düşünürsek, yanınızda başka hasta hattaaa başka hasta yakını falan olması rezalet bence.. önce çıkıp servisi görün derim.. benim doktorumda nuri beydi, çok memnundum.. çok rahat bi adamdır, karşısındakini de rahatlatır, 'ya boşver bişi olmaz, zamanı gelince bakarız önemli değil' falan sürekli böledir.. ama bazen fazla rahat olabiliyor.. çok ince eleyip sık dokuyan biriyseniz sakın gitmeyin delirirsiniz.. ama benim gibi rahat, iyi düşün iyi olsun mantığında bi insansanız tam size göre.. ben hiç soru bile sormazdım, gidip bebeğimi görürdüm ohh tamam.. o ölçüp biçer herşey iyi derdi, eyvallah der çıkardık.. hiç de bir sorun yaşamadık çok sağlıklı bi bebeğim oldu çok şükür.. ben tek kişilik camlı bi odada kaldım, ama benden sonra servisi alt kata taşımışlar ve 2 kişilik oda yapmışlar, tam bir saçmalık, haberiniz olaa.
akademide doğum yapmayı düşünenlere duyrulur odalar çok küüüçük camsız ve 2 kişilik.. alttan muayene falan olacağınızı düşünürsek, yanınızda başka hasta hattaaa başka hasta yakını falan olması rezalet bence.. önce çıkıp servisi görün derim.. benim doktorumda nuri beydi, çok memnundum.. çok rahat bi adamdır, karşısındakini de rahatlatır, 'ya boşver bişi olmaz, zamanı gelince bakarız önemli değil' falan sürekli böledir.. ama bazen fazla rahat olabiliyor.. çok ince eleyip sık dokuyan biriyseniz sakın gitmeyin delirirsiniz.. ama benim gibi rahat, iyi düşün iyi olsun mantığında bi insansanız tam size göre.. ben hiç soru bile sormazdım, gidip bebeğimi görürdüm ohh tamam.. o ölçüp biçer herşey iyi derdi, eyvallah der çıkardık.. hiç de bir sorun yaşamadık çok sağlıklı bi bebeğim oldu çok şükür.. ben tek kişilik camlı bi odada kaldım, ama benden sonra servisi alt kata taşımışlar ve 2 kişilik oda yapmışlar, tam bir saçmalık, haberiniz olaa.
ultrason cihazı bozuk diyen bendim.. keşke randevu alırken sorsaydın.. neyse ama senin hamileliğin daha çok yeni, 4 boyutluda görecek bişi yok yani.. :) nuri beyin odasında var birde ultrason cihazı, ondan da kontrol edebilir seni.. senin için sakıncası yok sen git.. hadi gözün aydın.. nuri beye gelincede ben 33 haftalık hamileyim, baştan beri kendisine gidiyorum, çok memnunum.. gereksiz ilaçlara vitaminlere boğmaz seni, aman düşük müşük tehlikesi falan olabilme ihtimaline karşılık ilaç yazayım bulunsun demez gökhan bey gibi.. gereksiz konuşmaz korkutmaz seni.. istediğini sor sabırla tüm sorularına cevap verir.. eğer herşey yolundaysa seni abuk sabuk testlerle yormaz, sen kanını ver git gelme yorulma, yarın telefon et sor sonucunu telefonda değerlendiririz bi problem yoksa yorulmazsın buraya kadar falan der hatta.. normal doğumcudur, biz daha doğumu konuşmaya başlamadık ama, benim bebişim biraz iri ve ben çok büyümesin nasıl doğacak bu çocuk diye korkumu her dile getirişimde bana ya sen merak etme doğurursun sen korkulacak bişi yok de hep telkin eder beni.. bırak büyüsün tombik bebişler daha sevimli oluyo diye yüreklendirir beni.. doğumla ilgili bişiler sormaya kalktığımda, bunlar için daha çok erken kendini korktma, zamanı var herşeyin sen hamileliğinin tadını çıkar, bunları düşünmeyi şimdilik bana bırak der.. 36. haftada gidecem kontrole bende ve o zaman başlayacakmışız doğumu konuşmaya.. düşün yani.. ama inan hiç korkum yok artık normale karşı, çok güveniyorum nuri beye.. sende bir dene bence, memnun kalacağını düşünüyorum kesinlikle.. hadi kolay gele..
Merhaba
Öncelikle umarım bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmiştir. Ben de İzmitte normal doğum taraftarı iyi bir doktor arıyorum şu an 14h+4günlük hamileyim. Doktarum İstanbulda çok deneyimli mükemmel bir doktor ama git gel maddi manevi çok zor oluyor. İzmitte iyi bir doktor bulmam lazım. ben de normal doğum taraftarıyım. Normal doğumu çok istiyorum. Ama bazı doktorlar hakkında hiç iyi yorumlar okumuyorum. Malesef normal doğum yapabilecek hastalarına sezeryan yapan doktor çok. Sen Nuri Bey' den memnun kaldın mı? Doğum normal mi oldu? Sanırım Nuri Bey Academi hastanesinde hastaneden memnun musun? Temizlik, ilgi nasıl? Bir de yeni doğan ünitesi hakkında bilgin var mı? Çok soru sordum ama yardıma ihtiyacım var...
can_tuğba :) nasılsın? özel mesaj yazamıyorum sana çünkü 100 mesaja ulaşamadım henüz :)
eğer bana özelden başka ulaşabileceğim bi iletişim adresi, linki vs. verirsen sürekli haberleşiriz...
ben nuriye devam ediyorum ancak yuvam akarcadaki kadın doğum ve cocuk hastanesine de gidiyorum.
cengiz çoral a gidiyorum orada. oraya da gitmemin sebebi doğumu orada düşünüyor olmam.
ben de senin dışında yakın cevremden akademideki doğumların sorunlu olduğunu duydum.
bi de cengiz beye muayenehanesi kapanmadan once de gittiğim için içim rahat.
kadın doğum ve cocuk hastanesinde doğum yapan tanıdıklarım var, gayet memnunlar ve tavsiye de ediyorlar...
hayırlısı olur insallah :) bu arada kızım olacakmışşimdilik benden bu kadar. tabi artık sen sık giremiyosun
bebişin var, ama ihmal etme bizi de. face ya da twitter adresini de alabilirim görüşmek için.
ben bilgisayarda olmasam da cepten mutlaka her gun giriyorum facebook ya da twitter a... :)
kııızzz, nasıl gidiyo bakayım hamilelik.. inşallah bi sıkıntı yoktur.. göbüşte büyümeye başlamıştır iyice.. ya ne tatlııı... gerçi doğumdan sonrası bal badem de.. :) hadi minik kızını al bakalım kucağına inşallah biran önce.. kız bakmaya gelcez biz oğlumla birlikte sana, ona göre..haber ver nerde doğum yapacağını.. en son yuvam diyodun, bi değişiklik yok değil mi? ben sık sık giriyom nete, sen merak etme.. uslu benim oğluşum maşallah.. hadi darısı başına...
off hastane telaşı sardı beni tuğba... hala nuri'ye devam ediyoruz
ultrason için. ama doğum konusunda normalden sezeryana dönüyorum sanki :)
yani şu kesi olayı beni mahfetti. kesilmesinden çok düzgün dikilememesi
düşüncesi bile mideme kramplar sokuyor. acıbadem nasıl?
eşim orada olsun istiyor. ben araştırıyorum şu an... ne zormuş bu işler...
defne karen'im çok iyi, çok şükür. hareketleri iyice belirginleşti artık. haftasonu da
karyola, şifonyer ve sepet beşiğini aldık. öyle işte...
ah teyzesi, defne karen'imiz gelsin hele bi, gelirsiniz emirinle :)
ahh canım benim çook iyi anlıyorum seni, bende aynı durumdaydım.. kesi olayından korkma bence, hele de hala nuriye gidiyorsan.. şimdi şöyleki; son ayında nuri sana derseki bebeğin kilosu ve senin kemik yapın normal doğum için uygun derse ki uygunsa kesin der, hiç korkma, gir normal doğur.. çünkü nuri öle hemen kesi yapmıyo.. son ana kadar bekler saatlerde sürse.. baktı olmuyo, o zaman keser mecbur kalırsa yani.. ki yaşı küçük ve ilk bebeği olanlarda kesiye çok karşı adam.. bide dikişler artık estetik..
bak mesela bana son aya kadar normal dedi, son ay bebek çok iri olacak, ilk bebeğin, çok dikişin olabilir aşağıdan, sezeryan olursa şöle böle falan diye açıklama yaptı uzun uzun, şimdi gidin iyice düşünün karar verin gelin dedi.. biz eşimle kendimiz sezeryan istedik ki ben normal olsun diye neler yapmıştım.. doğumdan sonra iyiki nuriye güvenmişim dedim çünkü Emir 4550 gr doğdu.. gerçekten parçalardı herhalde aşağıyı..onun için nuriye güven bence, o sana doğru yolu gösterecektir, hiç korkma, senin zarar görmene izin vermez zaten..
acıbadem tabiki çok iyi, hatta en iyisi.. şuan korku, endişe, heyecan tüm duyguları birarada yaşıyorsun haklı olarak.. ama inan doğum için okadar para vermek çook gereksiz.. acıbadem iyi ama biliyosun ki dünya para.. yazık günah, o parayı kızın için harca bence daha iyi.. çünkü normal de olsa sezeryan da olsa çok kısa bir operasyon geçiriyorsun, zaten herşey doğumhaneye ya da ameliyathaneye girene kadar.. o andan sonra kendini değil bebeğini düşünüyorsun.. o yüzden nerede olduğunun çok bi önemi olmuyor o an.. inan ben amaliyathaneye girerken bile kendim için değil, hani bi sorun olmasın kurtulayım biran önce falan diye dua etmiyordum.. hep bebeğim sağlıklı olsun, iyi olsun, nefes alsın..... hep onun için dua ediyosun, hep o var aklında.. o yüzden vermeyin okadar para, prensesi kucağına alınca, onun için çıldıracaksın ve üzüleceksin şimdi ben meleğime şunu alırdım bunu alırdım diye ahlanıp vahlanacan..
kısacası doktorun iyi olsun, güvenebil sonuna kadar, gerisi boş, nerede nezaman olacağına takılma derim ben.. dediğim gibi son anda kendini değil bebeğini düşünüyon..
çok güzel de bir isim koymuşsun, maşallaah, adıyla gelsin, kolay gelsin üzmesin inşallaah seni..
canım benim, sağol, uzun uzun yazmışsın üşenmeden :) ben dün buraya yazdıktan sonra da bayaa bi araştırdım.
önceki işyerimden bi arkadaşım var, nuri'ye onun tavsiyesiyle gitmiştim. hemen onu aradım dün. senin anesteziyle ilgili
söylediklerinden bahsettim. onun ameliyatına genç ir bayan anestezistin girdiğini ve hiç hissetmeden iğneyi yapıverdiğini ve hiç
bir sorunla karşılaşmadığını, aksine çok memnun kaldığını söyledi. Zaten bu onun 2. çocuğu ve ikisini de akademide yaptırdı.
ayrıca görümcesi ve başka tanıdıkları da nuriye gidip orada doğurmuşlar. bana dedi ki "git açık açık konuş, şu sebeplerden dolayı çekincelerim var de, iyice bilgi al, ona göre karar ver." mantıklı geldi. sonra akşam evde eşimle konuştum. "sen nasıl istersen " dedi. yani bakalım. sıradaki dr randevumuzda konusacağım. anestezi olayını halledip, odayı da tek kişilik ayarlayabilirsem akademiyi tercih ederim tabii ki. bi de bu saatten sonra doktorumu değiştirmek istemiyorum. ben memnunum nuri beyden. guven veriyo, bilgilendiriyo, uzun uzun bakıyo bebişime, bi de rahatlatıyo -ki en önemlisi de bu sanırım-... acıbademe de baktım bi semih bey var adını duyduğum, bildiğim. ötekileri bilmiyorum. bi de dediğim gibi yeni bi adaptasyon süreci bilmem ne... umarım gerek kalmaz.
bu arada twitter da sana mesaj atamıyorum. ben senin takipçinim ama sen bi bak istersen takipçi listene, istekler bölümünden. ordan da konusabiliriz.
bence de açık açık konuş tatlım ya.. nuri iyi biri zaten seni rahatlatmak için emin ol tüm sorularını memnuniyetle anlatacaktır.. yardımcı da olacaktır.. hadi hayırlısı bakalım.. kesinlikle katılıyorum, yeni doktora tanıyıp güvenene kadar, doğurursun zaten..herşeyin hayırlısı tatlım.. hadi kolay gelsin..
teşekkür ederim canım... hayırlısı bakalım...
hayırlı olsun tatlım, inşallah hayırlısıyla alırsın bebeğini kucağına..merhaba kızlar,
bende yeni hamileyim ve ilk çocuğum olacak kısmetse şuan 8 haftalık ve konak kazım beye gidiyorum,fazla seçenek varmı bilemiyorum.İstanbuldan buraya eşimin işi dolayısıyla geldik.
bu forum sayesinde biraz bilgilenmeye çalışıyorum.şuan aşırı kusma ve bulantılarım oluyor ve kendimi hep halsiz hissediyorum.Bulantı için kazım bey zofer verdi bunu kullanıyorum .Gerçi kullanırken çok tedirgin oluyorum ama aksi halde rahatlayamıyorum.
uzun süren dr araştırmalarımda hep karşıma konak erkan bey çıktı ama adamdan randevu alıp muayene olmak işkence ben o kadar bekliyemem diyorum ve o yüzden bir nebzed eolsun ona göre daha az hastası olan kazım beyi seçtim.Ama onunda baktım hep dolu hep dolu bu şekilde nasıl olacak bilmiyorum.Bu en önemli dönemlerimizde ulaşmak istediğinizde çok acil değilse randevu alın o şekilde gelin diyorlar.Herkes kendine göre durumunu acil olarak görüyor.Ama ilgili bir doktor.tek sıkıntım istediğinde ulaşıp,görüşüp bilgi alamıyorsun.
bu arada alternatif bir doktor arayışım var.Sizin önerebileceğiniz memnun kaldığınız doktor varsa birde ona gitmek isterim belki devamında onunla bu süreci geçirebilirim.Ayrıca sonuna kadar onunla gitmek istediğim için hastaneninde ilgisi,yeni doğan ünitesi odaları vs ne bilim bir çok soru takılıyor aklıma :)
acıbadem e de gitmeyi düşünüyorum acaba oraya gideniniz varmı bilgisi olan varmı muayene ücretleri ne kadar dogum fiyatları vs.
yardım kızlar :)
bundan sonra sık sık buralardayım paylaşım için.
teşekkürler...