Merhaba Kocaeli li olarak şunu soyliyim gerçekten sıcak ve samimi insanları vardır ve pahalı bı şehir değildir en olmadı sıkıldığın zaman at kendini sekaparka ferahla ben şimdi golcukteyim İzmitin çarşısı daha büyük kesinlikle tavsiye ederim merkezi bı yer izmit Kocaeli rahat edersin canımDiğer harbi dertlerin arasına usulca sokulmak istiyorum izninizle . Zira yardım alabileceğim kimse yok. Bir yol ayrımındayım. Sakarya ve Kocaeli arasında yaşamak gibi bir tercih hakkım var. Nerede kalmaya karar verirsem ömrüm orada geçecek. Bu sebeple Kocaeli'nin artı ve eksilerini orada yaşayan kişilerden öğrenirsem çok büyük minnet duyacağım.
Toplu taşıma kolaylığı, kiralık daire fiyatları, şehir kalabalıklığı, sebze meyve fiyatları, alışveriş kolaylığı ve aklıma gelmeyenler..
Şimdiden sağolun.
Bende Kocaeli'deyimteşekkürler deynep hanım
abet şehir değerlendirmesini genelleme yaparak konuşmayı sevmem aslında ... çünkü ilçedem ilçeye değişir , hatta semtten semte ... insanı , havası , suyu , ev fiyatları ... hepsi değişir .
Ben Kocaelinde yaşıyorum ama bir Gebze tavsiye etmem , İzmit Merkez yaşanılır bulmam ... Ama İzmitte Ali kahya semtine gözün kapalı git derim mesela gibi .. Yine Kocaelinden Yalovaya doğru ...gölcük , karamürsel ... tavsiye ederim , yaşanılır yerlerdir .
İnsan olarak demişsin ? 26 sene İstanbulda yaşadım , son 12 yıldır da Kocaelindeyim ... İnsan her yerde aynı :) Öylesi de böyle de .. O yüzden tutuculuk denmişte ... ne birini tuttuğumu , ne birinin beni tuttuğunu görmedim 12 yılda
Pahalı değildir , İstanbulla kıyaslanırsa tabii ... Daha doğrusu fiyat skalası biraz daha geniştir ... Kira için 600 e de ev bulursun rahat rahat 2600 e de :)
Alışveriş , sosyal etkinlik vs anlamında eksiklik çekmezsin ...İzmit merkezde .
Sakarya hakkında çok fikrim yok ... sadece maşukiye taraflarına kahvaltıya giderim sık sık , yaşanılırlılık konusunda kıyaslayamam Kocaeli ile .
Ayy yöneticilerle bu kadar yakınız yani şaşırdımKocaeli candır
Bahçecik ise heyecan
Sakinliği için sakaryaya geldik ama bu kez insanları abuk çıktı. Her köşe başında silah ve esrar ticareti. En ufak bir sürtüşmede yıkarım yakarım vururum keserim tehditleri. Çok değişikler.
tabiki kocaeli yaaaDiğer harbi dertlerin arasına usulca sokulmak istiyorum izninizle . Zira yardım alabileceğim kimse yok. Bir yol ayrımındayım. Sakarya ve Kocaeli arasında yaşamak gibi bir tercih hakkım var. Nerede kalmaya karar verirsem ömrüm orada geçecek. Bu sebeple Kocaeli'nin artı ve eksilerini orada yaşayan kişilerden öğrenirsem çok büyük minnet duyacağım.
Toplu taşıma kolaylığı, kiralık daire fiyatları, şehir kalabalıklığı, sebze meyve fiyatları, alışveriş kolaylığı ve aklıma gelmeyenler..
Şimdiden sağolun.
Süpersiniz ya, olaya bu kadar vakıf kişilerle görüşüp semt ismi almak işimi epey kolaylaştıracak. Peki çerçeveyi biraz daraltarak ilçe önerisinde bulunmanızı istesem.
Kocaeli Devlet Hastanesinde çalışma ve Kocaeli Üniversitesi'nde yeni bir bölüme başlayacağım dersem?
Tiyatro diyorsunuz canlı müzik diyorsunuz kalbimi fethediyorsunuz ama ya. Aslında ben hem huzurlu bir hayat hem de sosyal bir hayat istiyorum. Yeşilin ve sessizliğin içinde yaşayayım. Max yarım saatte de sosyallikle istediğim zaman buluşayımEheh iki şehri de iyi bilirim. Sakarya daha yeşil havası daha temiz, ama insanları tuhaf tuhaf bakabilir sokakta yürürken bile. Pek sosyal imkanı yok.
Kocaeli de yine yaşadığınız yere göre yeşildir ama havası pistir. Uzun yıllar izmitte yaşayan insanlarda akciğer kanseri sık görülüyormuş türkiye ortalamasına göre. Ama kesinlikle insanları sakaryadan daha iyi, öğrenci kitlesi de sakaryadan çok daha iyi bence. Sosyal imkanları çok daha fazla. Kocaelinin harika bi şehir tiyatrosu var bi kerealışveriş için kocaelide çok fazla avm var, sakaryada bi tek serdivan avm var bildiğim kadarıyla o da yetersiz gerçekten. Çarşı pazar fiyatları da aşağı yukarı aynı.
Sakaryada sadece 1 tane bar var mesela çarşıdakocaelide biiirsürü. Eğlence mekanı kocaelide çok daha fazla, canlı müzik vs.
Ben açıkçası sakaryada uzun vadede sıkılırdım baya. Çünkü yapacak hiçbi şey yok neredeyse. Eğer sessiz sakin çok monoton temiz bir hayat istiyorsanız sakarya. Sosyallik hareketlilik kültür sanat etkinlikleri vs istiyorsanız kocaeli. Ama kocaelide de illa izmitte oturmak zorunda değilsiniz. Daha sakin temiz ve bol yeşillikli ilçeleri de var. Hem huzur bulabilirsiniz hem de atlar arabaya merkeze gider hareketlilik d görürsünüz.
Bencee kesinlikle kocaeli
Merkezde yaşıyorum. Her önümüze gelenle aynı sorunu yaşamadık tabiki. Ama örneklerini gördük. İşyerlerimizde bu tarz insanlar olunca iyice tedirgin olduk.bende 6 yıldır sakaryada yaşıyorum ve memur olarak çalışıyorum. sürekli insanlarla iç içeyim hiç rastlamadım köşe başında silah esrar ticaretine. Evet çoğunluğu karadeniz insanı olduğu için sinirli ve ters insanlara fazlaca rastlıyoruz ama şaşırdım yazdığınıza. İlçede mi merkezde mi yaşıyorsunuz?
Üniversiteye ulaşımı kolay sakin yeşil ilçe tavsiyesi verebilir misiniz?Üniversiteye yakın oturabilrsin ozaman canım cok güzel evler var otobüs vs çok rahat araban varsa bilemem tabi
Ub
Bu istediklerinin hepsi mrvcut canım izmitimdeTiyatro diyorsunuz canlı müzik diyorsunuz kalbimi fethediyorsunuz ama ya. Aslında ben hem huzurlu bir hayat hem de sosyal bir hayat istiyorum. Yeşilin ve sessizliğin içinde yaşayayım. Max yarım saatte de sosyallikle istediğim zaman buluşayımçok mu şey istiyorum
Direk üniversitenin orda bile evler var çok güzel hemde güvenlikliÜniversiteye ulaşımı kolay sakin yeşil ilçe tavsiyesi verebilir misiniz?
Canım bende kocaelinde yaşıyorum ama Sakarya'da kayınvalidem yaşadığı için sıksık Sakarya ya gidip geliyorum.yaşayacağın muhit önemli Sakarya da yaşadığın semt gibi bir yere kocaelinde de denk gelebilirsin.uzun vadede düşünürsen ileride çoluk çocuk olunca gerçekten Kocaeli'nin havası berbat benim iki çocuğumda astım oldu.sanayi şehri sosyal imkanları iyi ama Sakarya'da yaşayıp İzmit'e haftasonu hatta hafta içi bile gelebilirsin yarım saat.benim imkanım olsa Sakarya'da yaşardım.illa kocaeli dersen Değirmendere halkı da sahili de süperdir.kocaeli devlette(merkez) çalışırsan Değirmendere ile yarım saat arabayla bende merkezde çalışıp Gölcük'te oturuyorum.özel arabayla gidiyorum.toplu taşımayı birkaç defa kullandım 40-50 dk sürüyor.ama üniversite baya uzak.üniv.de çalışırsan Yahya kaptan veya gündoğduyu öneririmSüpersiniz ya, olaya bu kadar vakıf kişilerle görüşüp semt ismi almak işimi epey kolaylaştıracak. Peki çerçeveyi biraz daraltarak ilçe önerisinde bulunmanızı istesem.
Kocaeli Devlet Hastanesinde çalışma ve Kocaeli Üniversitesi'nde yeni bir bölüme başlayacağım dersem?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?