Kocaeli ?

Ben Koca elinde okudum ve Sakarya da sevgilim vardı ama şahsen Ankaralıyım :)
Şimdi kocaeli derim ben yerli adamları delikanlıdır , hanımları naziktir. Aama Adapazarı ne bileyim.... Ay kötü oldum ben fazla yazamıcam k bakma anılarım depreşti. Kocaeli iyidir iyi.

Sakarya Üniversitesi'ni kazanmıştım. Tembel bir insanım, bana yetecek kadar çalışır geçerdim öğrencilik hayatımda. Ama Sakarya beni yatay geçiş yapan bir öğrenci haline getirdi öyle söyleyeyim. Sakaryalı olan arkadaşlarımız ne olur alınmasınlar. Çok iyi insanlarla tanıştım, arkadaş oldum, hala da görüşüyorum ama kaçmama sebep olacak şeyler de yaşadım ve Türkiye'nin başka bir yerinde görmedim bir daha. Sakarya'da ömür geçirilmez benim fikrim.

sakarya daha küçük kendi halinde pek aktivite yapamicagin biyer sakin trafiksiz sessiz biyerde yasamak istersen sakarya olbilir.. kocaeli daha iyi bence

sakarya daha küçük kendi halinde pek aktivite yapamicagin biyer sakin trafiksiz sessiz biyerde yasamak istersen sakarya olbilir.. kocaeli daha iyi bence

Kocaelide yasamadim ara ara gidiyoruz gezme amacli falan.
Bence yasanilabilir korfez taraflarinda.
Bir komsumiz yatirimlik ev aldi hatta denize yakin 600tl kiraya verdi.

Kocaeli çok güzel,, herşey var sıkılmazsın, yazın fuar falan eğlenceli oluyor, oturmak için bence yarımca çok güzel, hereke De çok güzel ama merkeze biraz uzak, heryer deniz dağ İstanbul yakın, Sabiha Gökçen havalimanı çok yakın.

Kocaelide yaşıyorum İzmitteyim...
Kocaeli içinde gebzede ve körfezde bence yaşanmaz...

Yarımca hereke körfez tütünçiflik darıca vs. Buralar kocaelinin merkezine çok fazla uzak ve küçük yerler...

Gebzenin havası çok kirlidir sanayi bölgesi sebebi ile hereke dilovası vs. Gebzenin dibinde hava kirliliği oralarıda olumsuz etkiliyor istanbula giderken herekeye girdiğimiz anda boğulduğumu hissediyorum gebzeden çıkana kadar...
Körfez ve gebze hemen hemen aynı kesim insanlara sahip malesef bana hiç hitap etmiyorlar bir çoğu yobazdır...

Kocaelide en yaşanılası yer izmittir, yahyakaptan,plaj yolu civarı seçkin insanların bulunduğu muhitlerdir...

Ev fiyatları satılık olarak bu sene acayip yükseldi, kiralık da aynı şekilde...
Fakat istanbula kıyasla kesinlikle hala ucuz...

Kocaelide iş bulunamıyorsa hiç bir memlekette bulunmaz, kocaelide işsiz kalma durumu çok düşüktür...

Sakarya ile kıyaslamam bile, Izmitte yaşanır, sakarya sapanca vs. O tarafta gezilir ama yaşanmaz...
İnsanları terstir, bir tuhaf nasıl tabir edilir bilemiyorum...

Son zamanlarda kalabalığı biraz arttı diyebilirim, çok sakin bir memleket değil..

Kocaeliye geleceksen İzmit odaklı olmanı tavsiye ederim...

Son düzenleme:
Sakaryayı bilmiyorum. İzmitte 5 sene yaşadım ve zorunluluktan İstanbula döndük. İstanbullu olmama rağmen izmitte yaşadığım günleri özlüyorum. Yaşanılası bir şehir. İstanbul kadar trafik derdi yok. Her şey elinin altında ve kısa mesafe ile ulaşabiliyorsun. İstanbul a göre fiyatlar iyi. Öğrenci şehri olduğu için kira fiyatları biraz yüksek. Satılık fiyatları daha makul. Eşimle yatırım için izmitten ev almayı bile düşünüyoruz bu yüzden. Hangi ilçeye gideceğiniz de önemli tabi. Diğer ilçeler değil de izmite giderseniz pişman olacağınızı sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…