• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaeli ?

Gebze'de uzun yıllar yaşadım :oha: Gebze'yi seviyor musunuz gerçekten :KK57:

Valla ben gebzede kısa dönem oturabildim, onda da hayatımda ilk defa işe 5 dakikada gidiyordum, böyle lüks yok bence :) o yüzden çok severek oturdum. Haftaiçi sitede takılıyorduk çocukla, haftasonu da izmit veya İstanbul yapıyorduk. Ama yaşamak için size izmiti öneririm, orada uzun yıllar yaşadım, izmitte ve başiskele tarafında.

Ah keşke karar vermeden önce her iki ilde de ikişer gün kalabilme imkanın olsa :)

Ah keşke karar vermeden önce her iki ilde de ikişer gün kalabilme imkanın olsa :)
sakaryada yaşıyorum şu an. hayatımı burada geçirmek istemiyorum diye diye geçiyor günlerim. ama kocaeli'nde de aynı şarkıyı söyleyeceksem düzen bozmanın alemi ne onu bilemiyorum. Ama haklısınız gezip görmeden net bir şekilde anlayamayacağım. Uzun vadede ancak anlayabileceğim şeyleri öğrenmek istiyorum aslında daha çok

canım İzmit çok seviyorum kıskandım azıcık sizi. kiralar çok uçuk değil, kent konutlarda iyi. güvenlikli, güzel siteler. toplu taşıma da iyi bence genel olarak her yere gidiyorlar. meyve sebze sanırım diğer illerdeki gibi. tabii benim bahsettiklerim genel olarak Kocaeli değil İzmit hakkında.

sakaryada yaşıyorum şu an. hayatımı burada geçirmek istemiyorum diye diye geçiyor günlerim. ama kocaeli'nde de aynı şarkıyı söyleyeceksem düzen bozmanın alemi ne onu bilemiyorum. Ama haklısınız gezip görmeden net bir şekilde anlayamayacağım. Uzun vadede ancak anlayabileceğim şeyleri öğrenmek istiyorum aslında daha çok
Aynı durumdayım bulunduğum şehirde yaşamak istemiyorum.
Aşağı yukarı şartları aynı olan bir başka şehir alternatifim olsaydı, ben düşünmez giderdim :)
mekan değişikliği her daim iyi geliyor insana
git gör kocaelini :)
madem hayatınla ilgili önemli bir karar bu, bu iyiliği kendine yap

canım İzmit çok seviyorum kıskandım azıcık sizi. kiralar çok uçuk değil, kent konutlarda iyi. güvenlikli, güzel siteler. toplu taşıma da iyi bence genel olarak her yere gidiyorlar. meyve sebze sanırım diğer illerdeki gibi. tabii benim bahsettiklerim genel olarak Kocaeli değil İzmit hakkında.
Ne olurdu https://img-s1.onedio.com/id-55a3c0...-bb4a4e42e81bcaac31540cde4e1ccd32c0a57657.jpg norveşte doğsaydık :dua: kısmetimize sakaryayı izmiti bayburtu tartışmak düşmüş :KK14:

Aynı durumdayım bulunduğum şehirde yaşamak istemiyorum.
Aşağı yukarı şartları aynı olan bir başka şehir alternatifim olsaydı, ben düşünmez giderdim :)
mekan değişikliği her daim iyi geliyor insana
git gör kocaelini :)
madem hayatınla ilgili önemli bir karar bu, bu iyiliği kendine yap
Doğru söylüyorsunuz. Keşke daha özgür düşünüp hissedebilen bireyler olsaydık ülke olarak. Yeniliklere daha açık olabilirdik böylece.
Adamlar bir sırt çantasıyla gezgin oluyor. Ben dünyayı gezmeye kalksam bir kamyon dolusu eşya almam gerek yanıma. Yaşamayı öğrenmemişiz öğretmişler :KK14:

kafa yapısı olarak en rahat olan yerler değirmendere ve yahyakaptan diye düşünüyorum,değirmenderenin artısı sahili olması canın sıkıldıkça in :) bir de biraz daha güvenli geceleri şort giyerim,etek elbise giyerim ama 12de de evime rahatça dönerim eksi yönü izmit merkeze biraz uzak olması :) yahyakaptanın da artısı o merkeze yakın fakat kiraları biraz daha pahalı

Diğer harbi dertlerin arasına usulca sokulmak istiyorum izninizle . Zira yardım alabileceğim kimse yok. Bir yol ayrımındayım. Sakarya ve Kocaeli arasında yaşamak gibi bir tercih hakkım var. Nerede kalmaya karar verirsem ömrüm orada geçecek. Bu sebeple Kocaeli'nin artı ve eksilerini orada yaşayan kişilerden öğrenirsem çok büyük minnet duyacağım.
Toplu taşıma kolaylığı, kiralık daire fiyatları, şehir kalabalıklığı, sebze meyve fiyatları, alışveriş kolaylığı ve aklıma gelmeyenler..
Şimdiden sağolun.:KK200:
Kocaeli gayet güzel..

Diğer harbi dertlerin arasına usulca sokulmak istiyorum izninizle . Zira yardım alabileceğim kimse yok. Bir yol ayrımındayım. Sakarya ve Kocaeli arasında yaşamak gibi bir tercih hakkım var. Nerede kalmaya karar verirsem ömrüm orada geçecek. Bu sebeple Kocaeli'nin artı ve eksilerini orada yaşayan kişilerden öğrenirsem çok büyük minnet duyacağım.
Toplu taşıma kolaylığı, kiralık daire fiyatları, şehir kalabalıklığı, sebze meyve fiyatları, alışveriş kolaylığı ve aklıma gelmeyenler..
Şimdiden sağolun.:KK200:
Kocaeli dediğin hangi ilçesi. ? Bi kere Sakarya ya göre daha iyi ben Körfez de yaşadım. İzmit çarşı ya tek otobüsle gidebiliyorsun. Çarşı da herşey var Derince Körfez yarımca bunların kendi çarşıları var. Alışveriş yönünden ncty dolphin 41 avm sembol gibi büyük alışveriş merkezler var marinası var harikalar sahili var sekapark var gayet güzel bi şehir ben olsam İzmit te yaşardım ve şimdi Daha çok gelişiyor tramvay yapılıyor

Gebze çok kalabalık ve Gebze yi sevmiyorum Darıca da yaşıyorum daha sakin kiralar daha ucuz seviyorum Darıca yı

Peki insanları hakkında genel bir kanaatten bahsedebilir misiniz. sakaryada en çok bundan muzdaribim. halkı çok değişik. şimdi sakaryalılar vardır kırmak istemiyorum ama alışamadım sevemedim. yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyorum.
Ben memurum devamlı kocaeli halkıyla iletişim halimdeyim. Evet biraz tutucular ama pek bir sıkıntı yaşamadım. Sakarya halkı hakkında pek olumlu şeyler duymadım. Tanımıyorum ne desem iftira olur...

İkisini de sevememistim.... Ustelik uzun yıllar kalicam diyorsunuz...
İkisini arasında yine de Kocaeli diyeyim

Genel kanaat kocaeli'nden yana sanırım :KK14: herkese teşekkür ederim..

kocaeli artık cok kalabalıklastı bir merkezi oldugundan herkes orada sekapark sahil kesimleri acısından guzel kafa dinlemeye deniz havası almaya gidince insan kendini iyi hissediyor bide golcuk karamursele ulasımda kolay istanbula daha yakın oldugundan da sakarya ya gore avantajlı geliyor bana

27 senedir Kocaelide yaşıyoruz babam yıllar önce asker ziyaretine dayımın yanına geldiğinde bayılmış buralara.
Çok merkezi yerlerde oturmazssan kira fiyatları oldukça düşük çarşıda izmitte oturmazsın daha kasabamsı bı yerde çarşıdaki evlerden daha lüks ucuz bı evde oturabilirsin mesela bizim kiracımız doğal gazlı pimapenli gayet güzel evde 400-500 arası oturuyor Kocaeli bol bol yeşilli sakin yerdir,Sakaryayı ben pek sevemedim.Kocaeli'nin kasabalarını sana öneririm kasaba deyip geçme AVM si,marketi,herşeyi en yakın yerlerde var.
Meyveni sebzenide haftalık kurulan pazarlardan çok çok ucuza alabilirsin.

Vallahi Kocaeliye gelen herkes buranın bereketinden bahsediyor bol ve bereketli iş imkanları zaten malum meşhurdur. .
Ben kesinlikle Kocaeli diyorum canım sana hakkınızda neresi hayırlısıyla öyle olur inşallah.

Peki insanları hakkında genel bir kanaatten bahsedebilir misiniz. sakaryada en çok bundan muzdaribim. halkı çok değişik. şimdi sakaryalılar vardır kırmak istemiyorum ama alışamadım sevemedim. yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyorum.
Sakarya da yasamak zor ozgurluk acisindan.ben kocaelide dogdum buyudum

Back
X