• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koca nasıl yola getirilir?

birkiz80

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2023
100
19
18
Merhaba arkadaşlar şimdi konuyu kısaca anlatmak istiyorum size
Eşimin ailesiyle bana aşırı saygısızca davrandıkları için konuşmuyorum sadece babasıyla konuşuyorum
Eşim ise beni zorluyor görüşmem konuşmam için ve kırıcı sözler duyuyorum ondan
Eşime istediğimi yaptırmak ve artık gerçekleri görmesini istiyorum ne yapabilriim sizce? Çok yoruldum 2 yıldır çok..

Eşimin ailesiyle bana aşırı saygısızca davrandıkları için konuşmuyorum sadece babasıyla konuşuyorum
Eşime istediğimi yaptırmak ve artık gerçekleri görmesini istiyorum ne yapabilriim sizce? Çok yoruldum 2 yıldır çok..

Boyle bir esten beklentilerinizi yuksek tutmazsaniz daha az uzulursunuz.

Koca var koca var.

Hakaret dediğiniz nedir? Benim de kv hakaret etti bana. Ettikçe soğudum. Şimdi buz gibi gidip don gibi dönüyırum. Eşiniz cok ömrünüzü yiyorsa bunu yapın. Hem kp yi de seviyormuşsunuz.

Al işte gerçekleri yazınca kötü oluyoruz herkesin arasını bozuyom herkessiiin 😁😁😁 o yüzden no yorum. Sen anladın konu sahibi 😁🧿
IMG_20230807_235808.jpg

Kimse herhangi birinin annesinden babasindan terbiyesizlikler ve haksizliklar cekmek zorunda degil. Zamaninda o evin erkegi olarak gerekeni yapsaydi siz simdi bu kadar karsi karsiya olmazdiniz. Yani paşam bir suclu ariyorsaniz dönüp aynaya baksin. Böyleleri egitilmez. Kendileri totoyu tekmeyi yemedikce görmek islerine gelmez cünkü. Bir kadin olarak kendimi ustemedigim birseye zorlattirmam. Madem görüsmeniz o kadar önemli, ailesi sizden önce bir özür dilesin. Onu yapmiyorlarsa da esiniz sesini kesecek. Pisirik da olmayin.

Ben de eşimin ailesinden sadece babası ile görüşüyorum çünkü annesi bana çok terbiyesizlik yaptı hiç suçum yokken. Beni yok saydı.
Sonra eşim dedi ki; "annem ararsa lütfen cevap verme ya da içinde kalanları söylemek istersen söyle. Bana saygısızlık olur mu diye de düşünme, kimseye kendini ezdirme."
Ben sadece görüşmemeyi seçtim. Eşim annesine de şey dedi; "karım benim ailem ve sen haksızsın. Eşimden özür dileyene kadar da beni yanına bekleme."
Sonuç: Anne özür dilemedi, eşim de bir daha annesinin yanına gitmedi.
Aileyi kutsamaya gerek yok. Herkes sırf aile diye, anne diye kafasına estiği gibi kabalık yapamaz.
Eşim böyle davranmasaydı ben ona aksini yaptıramazdım.
Erkekler eğitilmez.

Davar mı güdüyon bacım. Neyse odur yontulma zamanı geçmiştir onun

Çocuk yoksa bana hakaret eden adamdan boşanırdım çocuk olsa da boşanırdım ailesi veya herhangi bir şey için kendime hakaret ettirmem eşim de olsa onu yola getirmemin tek yolu boşanmaktır ki o zaman görsün anyayı konyayı

Hiçbir şey, ya bu deve güdülür ya bu diyardan gidilir. Gütmenin de şekilleri var tabi, ben bana hakaret edene lafımı asla esirgemem, evlilikte ve kayın ilişkilerinde pasif agresif tavır sökmüyor

Ben demiyorum ama hukuk böyle diyor😬
Karısının ailesine surat yapan, bayramlarda gitmek istemeyen, anam da anam deyip annesinin evini tepeden tırnağa karısına temizlettiren, yedi sülalesi karısına hakaret ederken gıkı çıkmayan kocaya da bir yaptırım var mı?

Ben demiyorum ama hukuk böyle diyor😬
Hukuk gelinine ağzına geleni say oğlunu ona karşı doldur sen gelinine köpek de defol de sonra görüşmek isteme ama gelsin özür dilesin o senden mi diyor? Düğün gününü bok etsin her özel gününü mahvedsin kötülükten başka bişey görme sonrada evini bozmaya çalışsınlar sana iftira atarım desin sonra görüşmeye devammı edelim?

Kimse herhangi birinin annesinden babasindan terbiyesizlikler ve haksizliklar cekmek zorunda degil. Zamaninda o evin erkegi olarak gerekeni yapsaydi siz simdi bu kadar karsi karsiya olmazdiniz. Yani paşam bir suclu ariyorsaniz dönüp aynaya baksin. Böyleleri egitilmez. Kendileri totoyu tekmeyi yemedikce görmek islerine gelmez cünkü. Bir kadin olarak kendimi ustemedigim birseye zorlattirmam. Madem görüsmeniz o kadar önemli, ailesi sizden önce bir özür dilesin. Onu yapmiyorlarsa da esiniz sesini kesecek. Pisirik da olmayin.
Daha kendileri özür bekliyorlar bana saydırdıktan sonra ben onlarla sofraya oturmadımda kalkıp evime geldim diye😁

Benzerlerini yaşamış biri olarak söylüyorum ki, eş kişisi kendi ailesinden bir darbe yemediği sürece gözü açılıp ta yola gelmiyor. Bu darbeden kasıt yalnız bırakılmak duygusal olarak destek olunmamak, ihtiyaç duyulduğunda kendisi zor durumdayken kardeşine daha fazla yardım edilip ilgi gösterilmesi ve bunun da göze sokulması gibi yaralayıcı tavırlar. Kendinin görüp farketmesi ve "benim ailem de hata yapabiliyormuş hem de bana" gerçeğiyle yüzleştiğinde karısının ve kendi çekirdek ailesinin değerini biliyor

Son düzenleme:
Koca eğitilmez maalesef. Siz tavrınızı net olarak göstereceksiniz. Ben olsam daha da ısrar edilirse sen eşine bunları layık görebiliyorsan benim senin yanında durmama gerek yok deyip ayrılırdım. Kıymetli ailesiyle mutlu mesut yaşasın sizin ahınız da hepsinin üzerine olur

Yetişkin bir insana "istediğini yaptırmak" nedir yahu...
Eşinizin sizi zorlaması, bu konuda kırıcı konuşması hatalı.
Sizin de ona kendi istediğinizi yaptırmaya çalışmanız hatalı.
Karşılıklı birbirinize saygınız yok kısaca.
Siz kocanızın eğitmeni, öğretmeni değilsiniz. Ona bir şey öğretmek sizin işiniz değil. İnsan gibi konuşursunuz, sizin duygularınıza ve düşüncelerinize kıymet vermiyorsa ya katlanır ya da boşanırsınız. Üçüncü yol yok.

Back