Koca istanbulda yalnız geçen 2. Senem

Geçen haftasonu İstanbul’a geldim. Sokaklarda yürürken insanlar burada nasıl tanışıyor, eş bulup evleniyor, birbirine nasıl güveniyor, gençler nasıl ayak uydurabiliyor öğrenciler mesela diye kendi kendime sorup durdum. Akın akın ve çeşit çeşit insanlar beni yordu açıkçası… o yüzden Allah yardımcınız olsun diyorum.

Çok geçmiş olsun, benim kızım da 28 gün kalmıştı merak etmeyin çabuk toparlanır. Doktorunuz ekstra bir önlem almanızı istemediyse bir an önce bağışıklığı güçlensin diye parktı sahildi çıkarsınız. Oyun evi diye geçiyor. Pendik devlet hastanesi tarafında var, minibüs duraklarının orada var, lens İstanbul avmnin karşısında atlantisin arkasında iki tane var. Marmara’nın yukarı tarafında vb her mahallede var. Bi de Pendik belediyesinin bilgi evleri ve semt konaklarında 0-3/3-6 anne çocuk klüpleri vardı bizimki küçükken

İst neresindesin

Bende beylikduzundeyim aynı durumdan 7 yıldır muzdaribim . Kızım 5 yaşında okula gidiyor fakat yine de çalışmak için bir düzen oturtamadim .okula bırakmak almak ayarlayamadik bi türlü. Çevre desen var da yok . Herkes çekilmiş köşesine. Artık çıldırmak üzereyim. Esim desen vok da bu konuda ilgili değil. Bazen oturup çocukluğumu özlüyorum

Evet güzel ama burdada bireysel takılıyor herkes. Ama benim bütün ailem burda doğma büyüme burdayiz
İstanbul da herkes oyle maalesef. Bazen küçük yere gitsem mi düşünüyorum fakat giden tanıdıklarım var sonradan gittiğin için o közlenmiş arkadaş gruplarının içine giremiyorsun . Orda da komşuluk yok. Bazı insanlar bunu beceriyor. Ama sanırım boz sanssiz kesimdeniz

Ben de yaklaşık iki yıldır İstanbul'dayım, İstanbul'da en çok iş hayatında sosyalleşebiliyor insan. Onun dışında kalabalığın getirdiği bir yalnızlık oluyor. Çalışmayınca daha da artıyor. Bence uygun bir zaman bulup iş hayatına atılmayı deneyebilirsiniz.

İs hayatindakiler de ne kadar samimi ? Orasi tartışılır. Ben onu da denedim. İsteyken hayatimin dostunu bulduğum dediğim kişi işten çıktıktan sonra buluşmak için aramadi bile. Bu hep böyle çok denedim . İş hayatı çıkarına göre arkadaşlıklar topluluğu

İş hayatında edinilen dostlukların genelde geçici olduğu doğrudur bu değişmez bir kaide zaten ama kendinize göre birini bulduğunuzda (kendi kriterlerinizde, yaşam tarzınıza yakın, kafa dengi) iş sonlanınca da arada görüşebildiğiniz bir iki arkadaşınız oluyor. Şuan en azında wpden konuştuğum ve ayda bir görüştüğüm eski iş yerinden bir - iki kişi var mesela. zaten bu zaman zarfı dışında İstanbul'da çokta gezmeye vakit kalmıyor.

Konu sahibinin demek istedigi surekli görülebileceği biri . Yoksa herkes yine iyi kötü ayda bir ya da iki ayda bir birileriyle görüşür. Ama günlük hayatta yine iş hayatindakilerden hayir yok .:) Ha çalışınca insan başkasına ihtiyaç duymuyor o ayrı zaten .anca dinleniyorsun ve zaten yalnız kalmak istiyorsun

Çok uzağız yakın olsak yine beraber giderdik atolyelere vs ama ahh bee bi de çocuk olunca insan gerçekten bunalıyor yaşıtı birileriyle görüşmek istiyor

Aynen öyle çalışma durumum olsa zaten orda yeterince sosyalleşmiş olurdum başka bi şeye gerek kalmazdı. Ama açıkçası çocuğumu bırakıp çalışmakta istemiyorum ki bırakabileceğim kimse de yok kaynanam görümcemin bebeğine bakıyor ama dediğim gibi asla bırakmam

Zaten şuan 1 yaşına girdi ama çok ağır ilaçlar kullandığı için midir bilmem ama çabuk hasta oluyor ve alerjik bi bebek. Dediklerinizi araştırıcam çok teşekkür ederim. İnternet üzerinden başburabileceğim siteleri var mı buraların

İstanbul için sürekli görüşüp plan yapmak zor bence. özellikle de çalışanlar için. toplumun da büyük bir kesiminin çalışmak zorunda olduğunu düşünürsek bence sosyalleşmek için arkadaş bulmak yerine spor faaliyetlerine katılmak, kurslara katılmak ya da komşular ile iletişim kurmaya çalışmak daha mantıklı.

Cocuk olunca çalışamayan kesim ne yapsın yani biz :)

Bende öyleyim beş yıldır. Okula gidince ise girer çalışırım diyordum . İki yıldır okula gidiyor bir türlü çalışamadım. Ya o düzeni sağlayamadım ya da çocuk bırakmadı sabahları işe giderken . Çok zor oldu ayrıldım. Simdi yine ia bakıyorum hatta görüşmelere gidiyorum ama çok umutsuzum. Kimseden destek beklemeden ayakta durmak çok zor. Anneler destek olsa da fazla içli dışlı olmak bir süre sonra karı koca hayatını bitiryor . Velhasıl zor dönemler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…