Klozet temizliğinden bıktım

Her gün neden yıkıyorsunuz ki

Sonuçta umumi tuvalet değil bu ev

Siz ve eşiniz

Kapağın ya da oturulan yerin her gün bu kadar abartılarak yıkanması gerekmez bence

O antibakteriyel her şey hem vücuda hem doğaya zararlı sulara besinlere her şeye bulaşıyor kimyasallar

Şimdi bana sen pissin diyecek çok arkadaş var ama bu hijyen takıntısının git gide büyüdüğünü düşünüyorum

Eskiden tuvalet dediğiniz şey bir kuyu üstünde de iki tahta çakılması ile oluşurmuş

Hastalıklar da alerjiler de daha azmış

Ben bu hijyen takıntısının temizlik malzemesi firmalarının popüler kültüre kattığı bir unsur olduğunu düşünüyorum

Annemin evinde de hergün tuvalet yıkanmaz benim evimde de 82 yaşındaki anneannemin evinde de

Hiçbirimiz de bunun eksikliğini görmedik

Sifon çekiliyor ve temiz kullanılmaya özen gösteriliyor
Sizin yorumunuza denk gelene kadar bütün yorumları okudum ve sizinle kesinlikle aynı düşüncedeyim. Bende mi bir tuhaflık var diye düşünmeye başlamıştım :). Temiz kullandıktan sonra her gün temizlemenin mantığını anlamıyorum.

Kullan at mendil kullanıyorum sarı olanı aynı markanın dezenfekte spreyini sıkıyorum.

İçinede sarı olan tuvalet temizleyici sıkıyorum fırçalıyorum.

Mutlaka küp şeklinde olan temizleyicilerden atıyorum sifon kısmına.

Bu dediklerimi yapmak 5 dk sürüyor.

2 -3 güne bir yapınca çok kirlenmiyor. İçime siniyor zaten 08.00- 20.00 arası dışardayız.

Çok masraflı olmaz mı bu anlatılan şeyler. Hatta masrafı bırakalım bi kenara, çalışan bi kadın olarak zor olmaz mı size.
Yani kendinize veya ailenize ayıracagınız zamanı bu şekilde heba etmeyin...

İstisna bi durum olmadıgı sürece hafta da bir yıkıyorum. Oturulan kısma çamaşır suyu dökmemeye çalışıyorum. Amonyaklı cif gayet temiz oluyor. Çekpasla çekince kurulamaya da gerek yok. Kapakları açık bırakıyorum bi süre iyice akıyor suları. Duş başlığını ucundan sökünce etrafa su çok sıçramıyor. Biraz dikkatli durulayınca tmmdır.

Ben sadece iç kısma kullandıgım fırçayla dış kısma kullandıgımı ayrı tutuyorum okdr.

Hı bazen içime sinmiyo bi peçeteye azıcık kolonya döküp siliyorum. Hem ucuz hem güzel kokuyo hem gerçekten mükemmel temizliyor.
Bide iki üç güne bir uyumadan önce içine çamaşır suyunu sıkıp kapağı öyle kapatıyorum öyle yapınca gayet temiz oluyor.
Aşırı temiz ortamlar bence aşırı kirli ortam kadar tehlikeli.

Ben de 2 günde bir onu kullanıyorum, kağıt havlu ile siliyorum. Her yerde bulamıyorum ama. Cif’in de benzer bir hijyenik spreyi var, domestos bulamazsam ondan alıyorum. Onun dışında domol’un spreyini günlük kullanıyorum. Haftada 1 de çamaşır suyu ile temizlerim. Temizlikte kağıt havludan başka bir şey kullanmıyorum. Elime de eldiven geçiriyorum.
Aynen canım bende öyle

Off yaaaa bu huylar fena fenaa bende böyleyim televizyon sehpasi toz içinde olsa da tuvalet pırıl pırıl olmalı bir de mutfak. Dimi ama:işsiz: tuvalet kagidi 1 temizlemeye 1 rulo gidiyo nerdeyse kurulamak önemli . Mantar nem i sever çünkü. :işsiz:
Ne kadar yaparsan o kadar iş cikiyor ben yoruldum valla başak burcluluktan istifa etmek istiyorum:KK53:

Ne kadar yaparsan o kadar iş cikiyor ben yoruldum valla başak burcluluktan istifa etmek istiyorum:KK53:
Hiiiiiiii basak mi
Olamaaaaaazz. Benim kocamda başak ve bana diyor ki bizim çocuğumuz bu evde tifo dizanteri kolera verem olabilirmis ben pislikmisim:işsiz::işsiz: begenmiyor da beni :işsiz: kiyafetleri ama hep derli toplu evi hic dağıtmıyor beni üzmüyor bu konuda.

Hiiiiiiii basak mi
Olamaaaaaazz. Benim kocamda başak ve bana diyor ki bizim çocuğumuz bu evde tifo dizanteri kolera verem olabilirmis ben pislikmisim:işsiz::işsiz: begenmiyor da beni :işsiz: kiyafetleri ama hep derli toplu evi hic dağıtmıyor beni üzmüyor bu konuda.
En guzel koca başak burcu koca
Hayatim ben yapamiyorum biliyorsun ben pis ve pasakliyim diyip ver eline supurgeyi viledayi keyfine bak :KK45:

Hiiiiiiii basak mi
Kocana de ki bağışıklık sistemi gelişmez çocugun o yüzden böyleyim de :)

Kuzenime doktor demişti biraz çocugu mikroba alıştır :)) okdr hassas olma diye

Kocana de ki bağışıklık sistemi gelişmez çocugun o yüzden böyleyim de :)

Kuzenime doktor demişti biraz çocugu mikroba alıştır :)) okdr hassas olma diye
Kesinlikle doktor dogru söylüyor :) ancak bizde cocuk yok. Dogmamis cocuk üzerine bide boyle seyler söylüyor. Cok fena yaaa :)

En guzel koca başak burcu koca
Hayatim ben yapamiyorum biliyorsun ben pis ve pasakliyim diyip ver eline supurgeyi viledayi keyfine bak :KK45:
Ogun sana yemin ederim evi süpürdü,arkasindan sildi. Bide diyorki yoruldum yaaa kahve yaptim bende ona. Gecen de bulaşık yıkadı. Cidden ben yapamiyorum ama haa saglik sorunlarim var yaparsam 2 gun yatiyorum ağrıdan. Ya basak burcu erkekleri kadınsı mi oluyor sanki. Kadinlari da erkeksi? Yani tip olarak degil huy olarak:işsiz::işsiz:

Sizin yorumunuza denk gelene kadar bütün yorumları okudum ve sizinle kesinlikle aynı düşüncedeyim. Bende mi bir tuhaflık var diye düşünmeye başlamıştım :). Temiz kullandıktan sonra her gün temizlemenin mantığını anlamıyorum.

Bir de ben yorum yapınca bir çok arkadaş beğendi

Muhtemelen aman sen pissin derler diye kimse yorum yazmamış

Bir de buna benzer çok yeni evli konusu var

Annelerinden öyle görüyor ve öyle olması zorunlu sanıyorlar oysa anneleri muhtemelen tüm gün evde 5 dakika tuvalet yıkıyorum diyorlar ama o süre asla 5 dakika değil lakin ev hanımının Zaman maliyeti düşük

çalışan, akşam 7 de eve gelen için tuvalet yıkamaya her gün o kadar Zaman ayırmak gereksiz

Bir de sabah birer kere tuvalete girip işe gitseler gelince de birer kere bir de yatarken zaten yıkadığı anda toplam 6 kere kullanılmış olacak

Örneğin Kv dem obsesif derecede çamaşır yıkama takıntılı

Ev hanımı 4 çocuğu var ama pazar günleri çamaşır yıkar ve ev halkına hazır çorba vs yaparmış bizim evde ise pazar günleri annem evde diye en iyi yemekler yapılır oyun vs oynanırdı

Kv ile yıllar sonra şimdi konuşunca bile banyo yapılınca sepette çamaşır kalmaması gerektiğini onu rahatsız ettiğini vs söyler çocuklar o yıllarda pazar yıkandığı için çamaşırları da o gün yıkarmış tüm aileye ayrılması gereken Zaman'ı çamaşıra ayırır bir de yorulup çocuklara kızarmış

Eşim yıllarca neden haftasonu çamaşır yıkamadığımı anlamadı zira ona göre çamaşır hemen yıkanır

Ben çalışıyorum hem de o dönem haftada 6 gün günde 11 saat

Çünkü bir tek tatil günü var ve onu harcamamalıyız ben mesela haftasonu temizlik yapan ev hanımlarını da anlayamam zira tüm hafta yap dur çoluğuna çocuğuna eşine zaman ayır (bu arada bebeği olan eşi ona bakan vs hanımları tenzih ederim)

Spray şeklinde anti bakteriyel temizlik malzemeleri var wc ler için.Ben onlardan kullanıyorum klozet kapaklarına..sıkıyorum siliyorum o kadar çok pratik..
Bu arada bez değil kağıt mendil kulanıyorum
Ben de aynısını yapıyorum mis gibi de oluyor, haftada bir de komple foşur foşur yıkıyorum :)

Her gün neden yıkıyorsunuz ki

Sonuçta umumi tuvalet değil bu ev

Siz ve eşiniz

Kapağın ya da oturulan yerin her gün bu kadar abartılarak yıkanması gerekmez bence

O antibakteriyel her şey hem vücuda hem doğaya zararlı sulara besinlere her şeye bulaşıyor kimyasallar

Şimdi bana sen pissin diyecek çok arkadaş var ama bu hijyen takıntısının git gide büyüdüğünü düşünüyorum

Eskiden tuvalet dediğiniz şey bir kuyu üstünde de iki tahta çakılması ile oluşurmuş

Hastalıklar da alerjiler de daha azmış

Ben bu hijyen takıntısının temizlik malzemesi firmalarının popüler kültüre kattığı bir unsur olduğunu düşünüyorum

Annemin evinde de hergün tuvalet yıkanmaz benim evimde de 82 yaşındaki anneannemin evinde de

Hiçbirimiz de bunun eksikliğini görmedik

Sifon çekiliyor ve temiz kullanılmaya özen gösteriliyor
ama eski tuvaletler evin dışındaydı.ondan olabilirmi..şimdi evlerin içinde

Çamaşır sularını klozete doldurmak hiç akıllıca değil ne yazık ki, oyle kimyasal bi illet ki, litrelerce su döksen de gitmiyor ordan.. Güya dezenfekte ederken baska saglik sorunlarına yol açıyor, faydali bakterileri de öldürüyor..

Sirkeli spreyler var, haftada 2 kere onlardan sıkıp ıslak mendil ya da kağıt havluyla silebilirsiniz. 10 günde ya da 2 haftada bir de foşur foşur yıkarsınız.

Her gün yıkamak nedir? Halka açık tuvalet değil ki o kadar kirlensin.

İçinin temizliği için de çamaşır suyu tabletleri oluyor, onlar kokusuz olduğu için çamaşır suyundan daha iyi. Gece yatarken deliğe 2 tane atıp, kenarlara da jel deterjan sıkıyorum. Sabah kalkınca sifonu çekince gayet iyi oluyor.

Hanımlar biraz abartmıyor musunuz? Bu durumda işyerinde falan tuvalete nasıl giriyorsunuz?

Şimdi gereksiz su tüketimi ve zararlı kimyasalların çevreye verdiği zararlar falan diyeceğim ama herkes çoook temiz olduğundan bunların ne önemi var. Yeter ki evimiz çamaşır suyu koksun değil mi? Yakın gelecekte değil klozeti elimizi yıkayacak su bulamayacağız bu gidişle :işsiz:
Çooook haklısınız . Aynı şeyi düşünüyorum.

Back
X