Klozet temizliğinden bıktım

Ben de şimdi yorumları okuyordum, kendimi pis hissettim. Biz mi problemliyiz acaba? Ben kahve makinesinin düğmesine basıp hazır kahve içmeye vakit bulamıyorum, millet su ile her gün komple temizlik yapıyor.

Valla ne annemin evinde ne kendi evimde gormedim duymadim boyle bir kolzet temizligi , biz pisiz sanirim :deli:

Bide anlamadim herkesin klozeti ile dusu yan yana sanirim mesela benim annemin banyosunda dus ile klozet karsilikli arada 3 metre var nerdeyse yani mumkun diil dus basligi yetismez , kovayla su dokse heryer batacak , hic aklim almadi bu isi

Canım ben de ne geniş sülaleme rağmen görmedim vallahi :temizlik: kayınvalidem çok titizdir ne onda ne eltilerim de... anlamadım. Ancak benim evimde iki banyo bir klozetli tuvalet var. Klozet duşakabinin yanında ama elbette kapısı açılan tarafta değil, diğer camın yanında, yetişiyor. Ben ayda iki defa yıkarım. Eğer canım çıkmazsa genel temizlikle haftada bir. Ancak canım çıkmışsa paspasları yıkar, yerlerini siler, lavabo ve klozeti temizlerim de her gün cıks. Hamileyken sadece bir dönem her sabah sadece tuvalete domestos döküp lavaboya cif sıkıp beş dakikada temizliyordum ama özellikle klozet kapağına pasta cila atmışlığım yok :işsiz: Bunları okuyan kk kadınları :skandal: diye bağırmaz inşaallah :KK70:

Klozet kapagını banyo tuvalet icin satılan spreylerden alt üst her yerine sıkıp lavaboda yıkayıp yıkayıp silerim tertemiz olur. Bezide en son iyice yıkayıp bi kenara koyarım. Başka yerde kullanmam.
Ellerime her zaman eldiven takmam, en son iyice yıkarım,
Ama galiba bende kimine göre pasaklıyım :KK48:

canlar tuvalet ıcın kullandıgınız bezlerı sungerlerı tek kullanımlık tercıh edın ne olursa olsun ondakı bakterı hıc eksık olmaz
bulasık sungerını ıkıye kesıp kullanıp atıyorum tek kullanımlık eldıvende elımde kurulama da kagıt havlu ıle yanı ne sunger ne bez saklanmamalı tuvalet sonucta

Bezle ya da süngerle temizlik yapanlar sonra bu bezleri nerede yıkıyor çok merak ettim.
Lavaboda mı? Küvette mi? Klozet musluğunda mı?

kızlar çok da bi dert olmayabilir ama başka forumlarda kimse bakmıyor, bu da benim ufak bi derdim diye konuyu buraya açtım:)
Klozetin içini kolayca domestos döküp fırçalayıp temizliyoruz da, klozetin oturulan yeri ve kapağı pratik şekilde nasıl temizlenir ya?
her gün oturulan yer ve kapağa da domestos döküp fırçalıyorum, ee domestos da ıslak bezle asla durulanmıyor foşur foşur yıkamak lazım, sonra tüm banyo ıslanıyo bide yerleri siliyorum falan bıktım artık hergün aynı rutinden çok vaktimi alıyor. Bu yıkama rutinini sadece haftada 1 kez yapmak istiyorum.
Hijyenik ıslak mendillerden aldım o da çok maliyetli olmaya başladı bi süre sonra, fiyatları arttı ve yetmiyor. Yeni evliyim , elimde temizlikte pratik değil henüz.
Foşur foşur yıkama gerektirmeyecek şekilde günlük olarak klozet oturulan yeri ve kapağı nasıl temizleyebilirim ve durulayabilirim, bana tüm ayrıntılarıyla anlatabilir misiniz?
ve mesela oturulan yeri ıslak normal bezle duruladım diyelim, o bezi nası dezenfekte edip nerde saklıyosunuz?
Kuzum sen şimdi yeni evlisin. Annenin evinde böyle değildin büyük ihtimalle. Ben ilk evlendiğimde bir gömlek pantolon olsa yıkardım. Evi her gün süpürürdüm. Şimdi de süpürge açıyorum her gün ama öyle köşe bucak değil. Sakin ol. Sal kendini gerek yok her gün klozet kapağını su delisi yapmaya. Ayrıca israf bu. Gereksiz su tüketimi. Alışma sürecinde olabiliyor öyle. Ben ki annemin evinde tembel yatak toplamaya üşenen insandım, evlendim her gün nevresim değişirdim. Maksimum 5-6 ay sürdü.

kızlar çok da bi dert olmayabilir ama başka forumlarda kimse bakmıyor, bu da benim ufak bi derdim diye konuyu buraya açtım:)
Klozetin içini kolayca domestos döküp fırçalayıp temizliyoruz da, klozetin oturulan yeri ve kapağı pratik şekilde nasıl temizlenir ya?
her gün oturulan yer ve kapağa da domestos döküp fırçalıyorum, ee domestos da ıslak bezle asla durulanmıyor foşur foşur yıkamak lazım, sonra tüm banyo ıslanıyo bide yerleri siliyorum falan bıktım artık hergün aynı rutinden çok vaktimi alıyor. Bu yıkama rutinini sadece haftada 1 kez yapmak istiyorum.
Hijyenik ıslak mendillerden aldım o da çok maliyetli olmaya başladı bi süre sonra, fiyatları arttı ve yetmiyor. Yeni evliyim , elimde temizlikte pratik değil henüz.
Foşur foşur yıkama gerektirmeyecek şekilde günlük olarak klozet oturulan yeri ve kapağı nasıl temizleyebilirim ve durulayabilirim, bana tüm ayrıntılarıyla anlatabilir misiniz?
ve mesela oturulan yeri ıslak normal bezle duruladım diyelim, o bezi nası dezenfekte edip nerde saklıyosunuz?

Benden her gun wc icin ozel olan islak mendillerle siliyorum. Yani sonucta evin en cok mikrop barindiran yeri, oraya bez kullanip daha sonra tekrar o bezi kullanmak hem pratik hem hijyenik olmaz. Klozetin icine kullanilan bezde oyle iki dk suyun altina tutmakla temizlenmez, kaynatmaniz gerekir.

Hanımlar biraz abartmıyor musunuz? Bu durumda işyerinde falan tuvalete nasıl giriyorsunuz?

Şimdi gereksiz su tüketimi ve zararlı kimyasalların çevreye verdiği zararlar falan diyeceğim ama herkes çoook temiz olduğundan bunların ne önemi var. Yeter ki evimiz çamaşır suyu koksun değil mi? Yakın gelecekte değil klozeti elimizi yıkayacak su bulamayacağız bu gidişle :işsiz:

Sadece sirke kullaniyorum, cevre icin elimden geldigince az kimyasal kullanmaya calisiyorum. tuvalet kagidina sirkeleyip siliyorum oturacagimiz yerleri de. piril piril ve icim rahat. günlük böyle ama detayli temizlikte süngerle temizliyorum. kullandigim sirke temizlik icin zaten, köpürüyor mis gibi oluyor

Hanımlar biraz abartmıyor musunuz? Bu durumda işyerinde falan tuvalete nasıl giriyorsunuz?

Şimdi gereksiz su tüketimi ve zararlı kimyasalların çevreye verdiği zararlar falan diyeceğim ama herkes çoook temiz olduğundan bunların ne önemi var. Yeter ki evimiz çamaşır suyu koksun değil mi? Yakın gelecekte değil klozeti elimizi yıkayacak su bulamayacağız bu gidişle :işsiz:
kullan at klozet ortulerınden serıp onu kullanıp atıyorum
kapagını acarken ıslak mendılle acıyorum

camasır suyuyla dezenfekte etmek sart degıl sırke ıle de olur
hergun gunde 1 kere tuvalet temızlenmelı bagırsakdakı bakterıler bulasıyor oraya sonucta ıyıce kırlenmesını bekleyıp temızlemek ıle duzenlı hergun temızlemek arasında buyuk bır su ısrafı yok. temız olunca şöyle bır ıslatmak yetıyor zaten

Son düzenleme:
Camsil sisesine sirkeli su doldurup onu fisfislayin. Tuvalet kagidiylada kurulayin. Sirke iyi bir dezenfekte edicidir. Koku kalmaz

Haftada bir domestosla yikarsinuz, gunluk temizlikte sirke yeterli olur.
Harika fikir. Sirkeyle bütin evi temizliyorum :)

Ben foşur foşur yıkıyorum. Hypo nun çamaşır suyundan etkilisini de görmedim. Jel kıvamında olan.

Orayı temizlediğim bezi de geri kullanmıyorum atıyorum tek seferlik kullanıyorum. Klozetin içini de fırçalıyorum.

Günlük olarak ise yine yıkıyorum, her ihtiyaçtan sonra ama sade suyla. 2 güne bir de dediğim şekilde temizliyorum.

Çamaşır suyunu bu kadar sık kullanmayın. Envai çeşit zararları var. Çocukken evde kimyasal temizlik malzemelerine sık maruz kalan erkek çocuklarının ileriki yaşlarda kısır olma ihtimalinin daha fazla olduğunu okumuştum. Ve daha başka bir sürü ispatlanmış zararları var. Yani şimdi kullanıyorsunuz, zararı yollar sonra çıkabiliyor.

MendilLe,bezle temizlemeye ugrasmaktansa yıkarım hergün daha iyi.öyle de yapıyorum kolayıma yıkamak geliyor.lavabo banyo klozet 5 dk mi ancak alır.size neden zor geldi ki.çok mu büyük banyonuz

A101 de yada bimde sirkeli bir sprey temizleyici vardı . Ondan almıştım. Onu kullanıyorum kapağa , oturulan kısma . Yabancılar kullandığı zaman çamaşır suyu ile yıkıyorum ama bizde tuvalet çok . O yüzden rahatım ama tek klozet olduğu günlerde bütün gün kaç kere yıkadığımı hatırladım şimdi.

Ben kolonya kullanıyorum oturulan yerin günlük temizliği için. Ne kadar doğru yapıyorum bilmem ama kolonyanin içindeki alkol mikropları öldürür silince de hemen buharlaştığı için cildime zarar vermez diye düşünüyorum. Deterjan olmadığından çevreye zarar vermediğim umudundayım. Kağıt havluya ya da peçeteye döküp siliyorum.

Back
X