- 19 Mart 2021
- 1.358
- 1.260
- 31
Evet doktor bana da 4 ay ara verdirdi ama Ağustos ta ilaca başladım yine klomen kullandım baktık bı işe yaraiyor u catlayacak mi diye ama olmadi yumurtalık rezervim çok düşükmus 1 tane yumurta gelisti geçen ay klomenle yine oda çatlamadi bu sefer de gonal f (aşırı pahalıymış inşallah ona gerek duymazsınız) yumurta geliştirici igne ve çatlatma iğnesi verdi yanında b d folik asit ve demir vitaminleri kullanıyorum bu pazartesi folikullere bakmaya gidicez işteSenin ne zaman oldu canım?
İyiyim canım toparladım şükür sen nasılsın?
Sen klomen ile mi hamile kaldın canım konuşmamıştık sanki demi en son ben buralardaykendoktor 6 ay ara ver dedi ben genetik test ve pıhtılaşma testi yaptırdım onları bekliyorum aslında 3 ay sonra da denenebiliyormuş şuan bilmiyorum
Nede güzel anlatmışsın yaşamayan bilemiyor işte gerçekten surda size anlatmasam siz olmasanız daha kötü olabilirdim iyiki varsiniz Allah gönlünüze göre versinBu insanlardaki kıyas merakini gerçekten anlayamıyorum ya birinin acı çektiğini görmek zevk mi veriyo bu insanlara yoksa sadece konuşmak için biseyler bildiğini belli etmek için mi konuşuyorlar anlamıyorum keşke gelmeseler ziyarete görmesen duymasanpek konusu geçmedi ama artık burda birbirimizin en yakınları olduk herşeyi konuşuyoruz bu benim ikinci hamileligim bi tane de oğlum var oda hemen olmamıştı ama en azından o tedaviye daha cabuk cevap verdi neyse sezeryan doğum oldu onda öyle gerekmişti sonrası benim için baya ağır geçti dikişler vs sonra dediğin gibi insanların ay sen normal doğum sancısını bilmezsin sezeryan da doğum mu görüyo insan yok işte benim tanıdığım oldu hemen ayaklandı bizim dikişimiz altta oluyo daha zor sizin ki karninizda bunun gibi bi ton sinir bozucu aklıma gelmeyen laflar o yuzden o dönemde insan görmemek gerçekten daha iyi şimdi evet biraz daha tecrübeliyim ama insan da ilkleri unutmuyo
Amin inşallah canım cümlemizinNede güzel anlatmışsın yaşamayan bilemiyor işte gerçekten surda size anlatmasam siz olmasanız daha kötü olabilirdim iyiki varsiniz Allah gönlünüze göre versin
Ahhh canım benim sen neler yaşamışsın yaaa çok üzüldümGizem laparoskopik ameliyat ile tuplerine baktirmisti ozaman bir sorun var mı diye evet tüpte sıkışıp kalmış kanama çoğalınca tupum şişmişti farketmemistik dış gebelik olduğunu sadece düşecek diye bekliyorduk o yüzden 1 gün boyunca normal sancı çektim artık kendimden geçip bayilinca gittik acile orda öğrenildi doktorumu cagirttik direk ameliyat a aldı ameliyat sonrası zordu benim için yürüyüp işini görememek ağrı sizi neyse de sonrasında da bel ağrısı sol kanalım temizlendiği için içerde olan boydan boya yara hala rahatsız ediyor sızlıyor karin şişliğim 9 aylık gibiydi her ay biraz daha indi sonraaaa Mesela kafayı yemiş gibiydim artık ne kan görmek istiyordum ne de çocuk psikolojik olarak çok kötü oldum ben atlatamadim o bebeğin kayibini onca sene uğraştıktan sonra da ameliyat sonrası yaralarım iyileşti ama herkes aynı şikayetlerden bahsediyordu bunlar nomral en az 6 ay ver kendine diye haklilarmis bel ağrım bu ay daha iyi mesela sol kasigim daha az açıyor . Yani bu ağrılar sızılar veya etkiler kendini azaltsa unuttursa kendini yaşadıklarımı da unutcam aslında daha güzel olacak her şey de benim için olmuyor işte. Veeee baskalarinin verdiği teselli bu 4 ayda beni daha çok yipratip hasta etti ölümden dönmeme rağmen bişey olmaz ne yaşadın ki 20 yıl çocuğu olmayan var bişey olmaz diyerek kıyasla oldum acı çekip üzülme hakkım elimden alindi o bebek değildi zaten sonra ölse daha kötü olurdu denildi 7 dikişim vardı dikisime kadar onemsizlestirilmek beni üzdü ben daha şimdi yeni yeni yaşadıklarımı anlayıp iyileşmeye başlıyorum aslında insanlara karşı aşırı sinirli ve kızgın bir tavır olusmustu bende artık ne kimseyi görüp nede konuşasim geliyordu içimde kaç zamandır istediğim çocuğun ölmesini beklerken bana gelen o üzüntüyü hala unutamiyorum mesela ameliyat ve iyileşme sürecinde ben sadece psikolojik olarak yoruldum çok ağladım çok hickirdim kalbim hala her şeye kırık yanisutlaacc iki gözüm kardesim umarım sen dahs geçirmişsindir sen anlat bakalım senin süreç nasildi
Herkes böyle diyor ya haklısın canım bencede kafa rahat olmalı boşa kullandık o ilaçları zamanında sağlıkla ilerlesinYok canım ben klomeni 3 4 ay olmuştu bırakali hatta ondan sonra doktora da gitmedim sonra bu hayıt macunu ve incir kürü dediler iki ader dönemi onu kullandım sonra onu da bıraktım bi umutsuzluk oldu bende işte o ay hamile kalmışım yani hiç bişey yapmadığım ve kullanmadığım ay hiç umudum yoktu hatta nerdeyse 1 hafta gecikmeyle test yaptım normalde adet günüm gelmeden başlardım test yapmaya o ay hiç umudum yoktu ama hep klasik geliyo ama diyolar ya kafanız rahat olduğun da umudu kestiginiz de oluyo doğruluk payı gerçekten var galiba
Aslında 3 ay ama ben 6 ay öneriyorum dedi doktor benim 3 ay olmak üzere bi kontrole giderim bakalım şimdilik kullanmıyorum bir ilaçEvet doktor bana da 4 ay ara verdirdi ama Ağustos ta ilaca başladım yine klomen kullandım baktık bı işe yaraiyor u catlayacak mi diye ama olmadi yumurtalık rezervim çok düşükmus 1 tane yumurta gelisti geçen ay klomenle yine oda çatlamadi bu sefer de gonal f (aşırı pahalıymış inşallah ona gerek duymazsınız) yumurta geliştirici igne ve çatlatma iğnesi verdi yanında b d folik asit ve demir vitaminleri kullanıyorum bu pazartesi folikullere bakmaya gidicez işte
Aynen o kadar ilaç yükledik vücuda ama işte insan bilemiyo ki o an boş durmak zaman kaybı gibi geliyo insanaHerkes böyle diyor ya haklısın canım bencede kafa rahat olmalı boşa kullandık o ilaçları zamanında sağlıkla ilerlesin
Benim en fazla 20 mm olmuştu canım iğneyi yaptırmışti doktorKızlar klomen kullanip yumurtasi 25 26mm olan var mi
Ameliyat olmana gerek olmamasına o kadar sevindim ki kafanı boşalt bu sürede nasıl olur o bilmiyorum amaAhhh canım benim sen neler yaşamışsın yaaa çok üzüldümBenim sadece düzgünce yükselmeyen betam vardı sonra kürtajla temizledi doktor baktı beta düşmüyor dedi ki dış gebelik kemoterapi iğnesi varmış ondan yapıldı ve 1 ay içinde anca düştü betam yumurtalıklarım falan zarar görmedi Allahtan ama bana da 6 ay dinlen demişti
Aynen canım ama o kadar stres yapmanın iyi gelmediğini fark ettim akışına bırakacağımAynen o kadar ilaç yükledik vücuda ama işte insan bilemiyo ki o an boş durmak zaman kaybı gibi geliyo insana
6 ay bana da çok geldi ve dediğin gibi ameliyat falanda olmadım o zaman bile 3 ay deniyor gerçi bakalım enfeksiyon var demişti bi kontrole giderim 3. Adetimi de görüp sonra bakarım durumaAmeliyat olmana gerek olmamasına o kadar sevindim ki kafanı boşalt bu sürede nasıl olur o bilmiyorum ama6 ay bekleme ama o biraz çok olmuş Cunku kendimizi oylayacak biseyler bulalım gün içinde bence
Onu fark ettiğin an herşey daha iyiye gidicek Allahın izniyle içini ferah tut artık Hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin RabbimAynen canım ama o kadar stres yapmanın iyi gelmediğini fark ettim akışına bırakacağım
6 ay bana da çok geldi ve dediğin gibi ameliyat falanda olmadım o zaman bile 3 ay deniyor gerçi bakalım enfeksiyon var demişti bi kontrole giderim 3. Adetimi de görüp sonra bakarım duruma
Aynen öyle çünkü kayın validem kadın doğum günün yanında çalışıyor onada raporlarımj gostermistim 4 aya gerek yok 3 de baslayabilirsin demişti kardescazimAynen canım ama o kadar stres yapmanın iyi gelmediğini fark ettim akışına bırakacağım
6 ay bana da çok geldi ve dediğin gibi ameliyat falanda olmadım o zaman bile 3 ay deniyor gerçi bakalım enfeksiyon var demişti bi kontrole giderim 3. Adetimi de görüp sonra bakarım duruma
Senin ne kadar oldu şimdi?Aynen öyle çünkü kayın validem kadın doğum günün yanında çalışıyor onada raporlarımj gostermistim 4 aya gerek yok 3 de baslayabilirsin demişti kardescazim
5. Ay bitiyor işte benimdeSenin ne kadar oldu şimdi?
Hayırlısıyla sağlıkla nasip olsun inşallah canım hepimize rahim filmi dalan çekildin mi hiç5. Ay bitiyor işte benimde
Yok ameliyat tan önce o ay olmazsa çekilecektim ama gebelik gerceklesebiliyormus dedi doktor gerek duymadı sonra şuan tek sorunum yumurtam gelişmiyor rezervim cok azmis çatlaması geçtim yani inşallah bu sefer gelişme olur kuzum benim yaHayırlısıyla sağlıkla nasip olsun inşallah canım hepimize rahim filmi dalan çekildin mi hiç
Yok ameliyat tan önce o ay olmazsa çekilecektim ama gebelik gerceklesebiliyormus dedi doktor gerek duymadı sonra şuan tek sorunum yumurtam gelişmiyor rezervim cok azmis çatlaması geçtim yani inşallah bu sefer gelişme olur kuzum benim ya
Özele mi gidiyorsun sende yaşın kaçtı bide? Ahh canım hayırlısı olsun para önemli değil olsun da diyorum bende rezervlerim hep mi öyleydi acaba sonradan mı oldu .Valla artık harccadigim paraya üzülüyorum kendimden ziyade aç kaldık çocuk uğruna
28 yaşındayım evet canım özele gidiyorum fakülte yada şehir hastanesi tıka basa dolu burda tedavi görmeyi başaramadım özelde devam doktorumu çok seviyorum önce Allah sonra ondan başkasına da güvenemem bu süreden sonra. Doktorum ameliyat içinde kanalım hasarliymis o yüzden dış gebelik olmuş onu da temizleyip tedavi ettik demişti yüzey yapısı hasarliymis yani olabilir yani enfeksiyon falan yapmış olabilir bende var di çünkü yada basja bir sebeptendir bilemiyorumÖzele mi gidiyorsun sende yaşın kaçtı bide? Ahh canım hayırlısı olsun para önemli değil olsun da diyorum bende rezervlerim hep mi öyleydi acaba sonradan mı oldu .
Benimde enfeksiyon dış gebeliğe sebep olmuş olabilir deyince onu kontrole gidicem bakalım bi ara