Gebeliğe Hazırlık Klomen kullanımı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Anladım canım orda sırayla herşey galiba demi? Ben tam bir sene önce hamile kaldım ama düşük oldu bir daha kalamadım
Insallah gene kalırsın canım sağlıkla burda ilk enaz 5 kere deniyoruz dedi benim doktorum. Sonra kendi doktorum tatilde diye başka bir doktora verdiler 2 sefer yumurta takibimi. Kendiliğinden çatlamış işte folukullerin ikisi de. Öyle olunca diğer doktor yaşın 33 sen kendi doktorunla konuş bence sonraki adıma gecilebilir dedi. Çünkü folukuller büyüyor, çatlıyor da başka bir problem varsa zaman kaybetme daha fazla deyince sasirdim ben de. Illa 5 kere denicez diye düşünmüştüm. Her işte bir hayır varmış işte doktorum tatile gitmese ogrenemeyecektim bunu.

Çok doğru düşünmüşsün bence çünkü herşey yolundayken olmaması bana da tüpler de bi tıkanıklık olabileceği hissini veriyo o yuzden boşa kürek çekiyo olmak istemiyorum doktor bu ayda yapalım yumurta takibini sonra rahim filmini cekelim dedi insallah gerek kalmaz ama olmazsa bidahaki ay rahim filmi cektircem yüksek ihtimalle doktorumu da değiştirebilirim. Bende durumlar böyle bi karmaşığım anliycan.. Sende hiç üzülme umut hep var demekki bu ay doğru zaman değilmiş sağlıkla kucağına alabileceğin bi evlat nasip etsin inşallah Rabbim

benim de bi sıkıntım yokken olmaması tüplerim mi tıkalı sorusunu getirdi aklıma şimdi...

Yani bencede bir sonraki aşamaya geçilebilir sen ne zamandır deniyorsun? Daha tedavin yeni herhalde.

Demek hepimizde durumlar karışık biraz da mevsim geçişi, dünyada ki pandemi falan derken iyice düştü moraller ama çok şükür yine de ya herşeye gerçekten. insallah hsg ye gerek kalmaz hiç senin de kuzum. Bakalım bana doktor ne diyecek. Sanırım zaten aşılama ya da tüp bebek tedavisi tüp bebek merkezinde oluyormus burda. Başka doktorlar takip ediyorlar. Doktora yazdım regliyi beklemeye dayanamayip. Ben test yaptım negatif cikti bana randevu verir misiniz sizinle konuşmak istiyorum diye. Ama tabi haftasonu cevap gelmez ancak haftaya o da cevap gelmezse arayıp alacağım randevuyu. Baya kafaya koydum yani klomifenden önce mutlaka konuşacağım bu sefer

Anladım canım orda sırayla herşey galiba demi? Ben tam bir sene önce hamile kaldım ama düşük oldu bir daha kalamadım
Sutlaac sende demi öyle oldu bende de öyle oldu hamile olduğumu farkedememistim bile kendi hatam demiştim ancak progesteron hormonum çok dusukmus gebelik çok sürmeden sonlanmis bu yüzden hala öyle yukseltemedik aslında progesteronumjz yükselse yumurtamizda çatlayacak

Yani bencede bir sonraki aşamaya geçilebilir sen ne zamandır deniyorsun? Daha tedavin yeni herhalde.
Ya biz aslında enaz 4 hatta 5 senedir korunmuyoruz ama eşimle yumurtlama zamanıma senede belki 2 kere denk geliyorduk evde olmadığı için. Bu pandemiden beri işte evde. Her ay deneyip gene olmayınca birbucuk sene nerdeyse doktoru artık ikna ettik bize yardım etsin diye. Eşimin tüm muayeneleri, testleri normal benim pko var ve bir de ocakta polip ameliyatı oldum. Onun arkasına işte hemen klomifene başladık. Bu 3. Seferdi klomifen ile. Bana ama doktor ilk baştan beri 5- 6 kere denemek lazım diyor. Lazım da yani bir normal çiftler gibi değiliz ki. Eşim bir başlayınca gitmeye gelmek bilmiyor anam yani. Ağustosa kadar daha uzun evde. Bugün mesela gene gitti 2 hafta yok. Geçen ay de 2 hafta yoktu bu iyi zamanlar. Yakın yerlere de gitmiyor ki. Bu sefer Japonyaya gitti geçen sefer İsveç pandemiden önce bir yarım sene peşi sıra ben de gittim artık baktık böyle çocuk yapamicaz el mahkum. Ama şimdi pandemiden gidemem de onunla.

Aşılamadan önce rahim filmi cektirmediysen onu çektirir bence rahim filminden sonra yine olmazsa aşılamaya öyle geçer belkide filmi çektiren daha kolaylaşacak işin biraz pahalı oluyor oda ama bence önce onu talep et kardescezim bakalım ne diycek

Yaaa kıyamam o kadar iyi anlıyorum ki benimde eşim önce bir ay yok bir hafta evde idi şimdi iki hafta evde iki hafta görevde bizde denk gelemiyoruz o yüzden olmuyor dedik arkadaşlarım bı baktır dedi ısrar etti öylece öğrenmiş olduk bizde ama pko ve ameliyat tan sonra bence de adımları biraz hızlandırabilir mis doktor eşler de gidip gelme olayı olunca Sabri yetmiyor insanın yahu

Sorucam onu ya. Çünkü benim kendi doktorum hsg çekmiyoruz ben sana direk ameliyatı öneriyorum dedi. Hsg hem acılı hem herseyi görmek garanti değil hem de ameliyatlık birsey çıkarsa hsg vakit kaybı dedi. Laparoskopik ameliyatla hem daha net görüyorlarmış herseyi hem de varsa o anda bir problem hallediyorlarmis. Ama benim doktorum tatildeyken gittiğim diğer doktor bana önce hsg çekilmelisin bence dedi. 5 kere denemeyi bekleme diyen de o diğer doktordu. Ondan da kendi doktorumla konuşmak istiyorum karar vermeden önce ne yapacağıma. Bir bildiği gördüğü mü var ki illa ameliyat diyor.

Bu arada bir rahim filmi burda 1300 lira ama aşılama ne kadar bilmiyorum siz ne kadar ödediniz aşılamaya yada iğnelerle falan

Ay vallahi yaaa değil mi ama sen beni çok iyi anlarsın. Eşlerin evde olmaması daha da zorlaştırıyor bir de denk gelecek mi bu ay stresi oluyor sürekli.

Laparoskopik ameliyat biraz daha garantisi işi doğum ve tüp bebek uzmanları kısa yolla üç beş ay uğraşmadan galiba bu yöntemi kullanıyorlar kadın doğumcular ise bizlerin suanki ilaç evrelerini kullanıyorlar olmuyorsa ameliyat falan diyolar hatta gideyim dediğim bu doktorda laparoskopik alanında meşhur anladığım kadarıyla videoları anlatımları filan var zeki yılmaz adamın adı arastirabilirsin sende nedir ne için ne zaman yapildigini anlatıyordu videolarında sanırsam ben tam bakamadım kayinvalidemdeyim şuanda

Bu arada bir rahim filmi burda 1300 lira ama aşılama ne kadar bilmiyorum siz ne kadar ödediniz aşılamaya yada iğnelerle falan
Canım ben Almanya'da yaşadığım için hiç bir fikrim yok. Burda yumurta takibini karşılamıyor sigorta ama ilaçları karşılıyor. Her ay yumurta takibine para veriyoruz işte. İçinde her 3 günde bir gidip ultrasonla bakılması ve iğne yapılması var. 60 euro veriyoruz. Hsg burda da paralı olabilir ama ameliyat olursam sanırım para vermicem. Gidince bunları da soracağım. Aşılama ve tüp bebeği de bildiğim kadarıyla kısmen karsiliyormus sigorta diye bir yerde okumuştum. Ama pahalı bir süreç bu ya. Biz başladığımızdan beri, ovulasyona testleri, vitaminler, ilaçlar her ay 1000 liralık oluyorduk nerdeyse ben folik asit falan hatta gelince turkiyeden alıyordum burda hersey çok pahalı. Folik asidi bile sigorta karşılamıyor yani.

Ay vallahi yaaa değil mi ama sen beni çok iyi anlarsın. Eşlerin evde olmaması daha da zorlaştırıyor bir de denk gelecek mi bu ay stresi oluyor sürekli.
Aynen ya aşırı değişik bişey her şeyin stresini üzüntüsü cosuveriyor adamlar evde yokken pek bı icerleniyorsun evin içi boş bir arkadaşın yok ne yeme içme düzeni vR ne uyuma bir çocuğum olsa arkadaş olurdu şimdi evcilik oynar gibi başından kalkmazdim diyorum bakıyorum kendi komsularima kimseye ihtiyaçları yok evin içinde çocukları kendilerine yetiyor pek mutlular içim eriyor benimde sürekli değişken duygular içindeyim yani çok iyi anlarım seni

Ya aynen benim doktorumun yaşı biraz daha var ve baya başarılı bir doktor diğer kadını tanımıyorum. Bakayım videolarına adamın. Eşim bugün sabah diyor ki sen de doktor oldun valla bu süreçte yani bilimsel makaleleri falan bile açıp okuyorum, İngilizce, Türkçe, almanca baya karşılaştırmak için falan da ahahaha tirlattik artık ya ne yapalım valla

Oyy gizom bilmiyordum yurt dışında olduğunu kucak dolusu folik asit gönderiyorum sana. Ordan gelince burası o para birimine göre daha uygun gelir tabi ama kazancimizla giderimiz bizede çok pahalı geliyor

Valla tüm hislerime tercüme olmuşsun. Kendi çocuklarımızın sağlıkla doğduğunu büyüdüğünü nasip etsin Allah. Ama o arkadaş olması mevzusu çok doğru gerçekten ya. Bizim gibi parttime evli olanlar için özellikle siz nekadardir deniyordunuz? Demiştin galiba ama unutmuşum.

Ahahaha ayyynen öyle çok haklısın işin içinde olunca her şeyi bilmek zorunda kalıyor burda insan arkadaşlarıma sorunumu anlatırken sen yine de dene doktorun dediği gibi ayda bir kere yumurtlama olmaz zamanını kaçırma hep seviş diyorlardi bana. Kendileri hiç yorulmadan gebe kaldıkları için iğneyle ilaçla bile ayda yalnızca birkere yumurtlama olduğunu anlatırken karnım çatladı inandiramadim bile anlatınca sennnerden biliyorsun hamile mi kaldın gibisine dönüyor yaptığı açıklamalar yok ben 14. Günde yumurtlamadimda yalan dolan diye aydınlanmasak bizde böyle olabilirdik düşünsene Allah korusun

Oyy gizom bilmiyordum yurt dışında olduğunu kucak dolusu folik asit gönderiyorum sana. Ordan gelince burası o para birimine göre daha uygun gelir tabi ama kazancimizla giderimiz bizede çok pahalı geliyor
Yaa sorma. Burda yaşamak ama yine de çok güzel. Tek derdimiz aile özlemi o da inşallah pandemi biterse gene daha sık gelip gideceğimiz için azalacak. Gerçi bu tedavilerde pandemi olmasa bile bu sene gidip gelemezdim. Her 3 günde bir doktora gittiğim için. Pahalılık burda da var ya ama farklı şeylerde. Yeme icmede değil çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…