Gebeliğe Hazırlık Klomen kullanımı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bencede riske atmamak lazım şuan. Tamam canım sağol inciri prolaktini yükseltir diye almaıdm bayağıdır aslında çok severim

Evet canım ikinci ay ben de doktor klomifen i iki katına çıkardı ilk ay sadece bir yumurta ve çok uzun sürünce büyümesi ama bu sefer de işte 2 yumurta ama onla beraber diğer tarafta da kist büyüdü
Hımm ben geçen kontrole gittim aslında adet öncesi ozaman demedi kist olmuş diye olsa görürdü galiba demi??

Evet canım ikinci ay ben de doktor klomifen i iki katına çıkardı ilk ay sadece bir yumurta ve çok uzun sürünce büyümesi ama bu sefer de işte 2 yumurta ama onla beraber diğer tarafta da kist büyüdü
Niye arttırdıki benimde 1 yumurta oluşuyor genelde

Niye arttırdıki benimde 1 yumurta oluşuyor genelde
Şimdi güzel haber kist kendiliğinden kaybolmuş ama doktora sordum peki bu pko muydu diye evet dedi. Ikincisi ilk seferde 18 günde 1 yumurta anca büyüdü normalde daha hızlı ve daha çok yumurta daha doğrusu folikul büyümüş ondan ikinci denemede hem hizlansin hem daha çok yumurta olsun diye 50mg yerine 100mg vermisti. Ama şimdi bu 3. Denemede tekrar 50mg kullan dedi. Çünkü dozun fazla olması kist olusumunu da tetiklemis olabilirmis. Bu arada hgs ile ilgili de G Gecemsi evet böyle bir yöntem var ama o yöntem hem garanti değil hem de iki is dedi. Yani laparoskopik tercih ediliyormus almanyada genelde olarak. Hem ameliyatla herseyi net görüyoruz hem de o anda müdahale edip hallediyoruz bir problem varsa vakit kaybı da olmuyor dedi. Bana da mantıklı geldi. Şimdi röntgen mi ameliyat mı dese ameliyat derim kendim için.

Bende çok hsg taraftarı değilim aslında ya olmazsa biraz beklemek istiyorm senin içinde çok sevindim kistin kaybolmuş inşallah bu ay çok güzel sonuçlar alırsın

Anladım tatlım peki pko olduğunu nasıl anladı yani pko da çok fazla yumurta oluşmuyor mu??
benimde ilki geç büyüdü 1 tane ikincisi daha çabuk büyüdü 1 taneydi yne ama geriden gelenlerde vardı 2 tane

Anladım tatlım peki pko olduğunu nasıl anladı yani pko da çok fazla yumurta oluşmuyor mu??
benimde ilki geç büyüdü 1 tane ikincisi daha çabuk büyüdü 1 taneydi yne ama geriden gelenlerde vardı 2 tane
Pko olduğunu benim normalde reglilerimin uzun surmesinden ve gördüğü kistten anladı. 35 güne kadar olmadığım oluyor. 2 sene öncesinde hatta her sene 2 kere enaz 2ay bazen 3 ay olmadığım olurdu. Pko da kist oluşuyor yumurtalarınin oluştuğu yumurtaliklarinda (overlarinda) bazen o yüzden pko lularda yumurta hiç oluşmadan regli olunuyor. Ben de ilkinde sadece bir folikul gördü yanında da hiç küçük falan da olsa yoktu başka. İkinci seferde 2 tane gördü biri daha büyüktü 21 di sanırım diğeri 17 iğne yaptığında ve onların yanında da başka hiç küçük folikul yoktu canım. Benim kendi anladığım pko fazla yumurtlamak değil tam tersi yumurtaliklarda kist oluştuğu için yumurtlayamamak gibi düşün

Bende çok hsg taraftarı değilim aslında ya olmazsa biraz beklemek istiyorm senin içinde çok sevindim kistin kaybolmuş inşallah bu ay çok güzel sonuçlar alırsın
Sağol canım ben de sevindim gerçekten. Güzel haber duymak iyi geldi senin nasıl gidiyor anneciginle? hsg konusunda sen gene ama doktorunla beraber karar ver. Ben mümkün mertebe başka fikirlerden çok etkilenmemeye çalışıyorum. Birsuru doktor bile her konuda aynı fikirde değil. Sen aklına yatanı yap.

Benim pek içime sinmiyo hsg neden bilmiyorum ama bi uzağım annemle çok şükür güzel gidiyo en azından bu ara daha az düşünüyorum bebek konusunu evde olunca sürekli aklımda oluyodu araştır oku bi hal olmuştum ama bu ara sadece sizle konuşuyorum araştırıp okumaya çok fırsat olmuyo o zaman da daha az düşünüyorum biraz iyi gelicek inşallah bana sizden de güzel haberler alirsam insallah çok guzel bi ay olur ilaca ne zaman başlıyosun ? Umarım herşey gönlünce olur yolunda gider

Anladım canım benim de benziyor ama adetlerim falan düzenli oluyor kimsede demedi sende pco var diye
Kist olunca böyle alt karında şişlik ,kasıklarda ağrın falan oldu mu?

Canım benim çok sevindim. Ben de kendime yeni ugraslar, hobiler buldum bu konuyu ben de artık sadece annemle ya da sizlerle konuşuyorum. Ben de sürekli kafamda olmasindan rahatsizdim ama artık pek bir arastiracak şey de kalmadi gibi kısmet. Ilaca normalde 5.gun başlıyorum ama doktor dün 6. Gün basla dedi çünkü eşim is seyahatine gitti ve 29unda dönecek. Folikullerin çatladıgi günü biraz geciktirmek için işte. Zaten bu ay gene tek doz alacağım o yüzden de yavaşlar inşallah da eşim evdeyken denk gelir yoksa bir ay atlamış olacağız olsun artık valla takmıyorum karar verdim. Hersey olacağına varır zaten.

Anladım canım benim de benziyor ama adetlerim falan düzenli oluyor kimsede demedi sende pco var diye
Kist olunca böyle alt karında şişlik ,kasıklarda ağrın falan oldu mu?
Kist olduğu ayla olmadığı ayı birbirinden ayırt etmen çok zor canım. O şişlik yediğin birseyden de olabilir. Kasık ağrısı ben de bazen çok olur bazen az olur anlamak çok zor öyle. Benim de 3 senedir yaklaşık düzenli ama dediğim gibi 28 gün değil de enaz 30 gün 26-35 gun arasında olmak normal kabul edilir ve pko tanısı koymak çok zordur dedi doktor ondan aslında bana bile sen pko sun demedi düne kadar artık ben direk sorunca büyük ihtimalle öylesin dedi ahahaha

Anladım canım neyse o zaman takılmıyorum bu meseleye ama senin kistin geçmesine sevindim inşallah bende yoktur. Ne zaman yumurta kontrolün senin?

Anladım canım neyse o zaman takılmıyorum bu meseleye ama senin kistin geçmesine sevindim inşallah bende yoktur. Ne zaman yumurta kontrolün senin?
Sen gene sor içinde kalmasin gidince doktoruna ben artık kafama takilanlari soruyorum valla pazartesiye verdi ilk kontrolü ve ilaca da yarın başlayacağım. Senin ne zaman kontrolün?

Sen gene sor içinde kalmasin gidince doktoruna ben artık kafama takilanlari soruyorum valla pazartesiye verdi ilk kontrolü ve ilaca da yarın başlayacağım. Senin ne zaman kontrolün?
Benim ilaç yarın bitecek kontrolümde salı canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…