Bencede riske atmamak lazım şuan. Tamam canım sağolBenim de aklıma geldi o canım ama acaba hapla beraber ters etki eder mi diye kafam karıştı bide herşey herkese ayni etkiyi yapmiyo diyolar bence sen bol bol havuç ve incir ye bu ara insallaj gerek kalmaz ama en kötü diğer ay denersin soğan kürünü bide doktorum bana balık ye demişti ton balığı falan yumurta kalitesi için ıyiymis
Hımm ben geçen kontrole gittim aslında adet öncesi ozaman demedi kist olmuş diye olsa görürdü galiba demi??Evet canım ikinci ay ben de doktor klomifen i iki katına çıkardı ilk ay sadece bir yumurta ve çok uzun sürünce büyümesi ama bu sefer de işte 2 yumurta ama onla beraber diğer tarafta da kist büyüdü
Niye arttırdıki benimde 1 yumurta oluşuyor geneldeEvet canım ikinci ay ben de doktor klomifen i iki katına çıkardı ilk ay sadece bir yumurta ve çok uzun sürünce büyümesi ama bu sefer de işte 2 yumurta ama onla beraber diğer tarafta da kist büyüdü
Şimdi güzel haber kist kendiliğinden kaybolmuş ama doktora sordum peki bu pko muydu diye evet dedi. Ikincisi ilk seferde 18 günde 1 yumurta anca büyüdü normalde daha hızlı ve daha çok yumurta daha doğrusu folikul büyümüş ondan ikinci denemede hem hizlansin hem daha çok yumurta olsun diye 50mg yerine 100mg vermisti. Ama şimdi bu 3. Denemede tekrar 50mg kullan dedi. Çünkü dozun fazla olması kist olusumunu da tetiklemis olabilirmis. Bu arada hgs ile ilgili de G Gecemsi evet böyle bir yöntem var ama o yöntem hem garanti değil hem de iki is dedi. Yani laparoskopik tercih ediliyormus almanyada genelde olarak. Hem ameliyatla herseyi net görüyoruz hem de o anda müdahale edip hallediyoruz bir problem varsa vakit kaybı da olmuyor dedi. Bana da mantıklı geldi. Şimdi röntgen mi ameliyat mı dese ameliyat derim kendim için.Niye arttırdıki benimde 1 yumurta oluşuyor genelde
Bu donemde faydası var diyolar ama prolaktini yükselttiğini bilmiyodum bakBencede riske atmamak lazım şuan. Tamam canım sağolinciri prolaktini yükseltir diye almaıdm bayağıdır aslında çok severim
Bende çok hsg taraftarı değilim aslında ya olmazsa biraz beklemek istiyormŞimdi güzel haber kist kendiliğinden kaybolmuş ama doktora sordum peki bu pko muydu diye evet dedi. Ikincisi ilk seferde 18 günde 1 yumurta anca büyüdü normalde daha hızlı ve daha çok yumurta daha doğrusu folikul büyümüş ondan ikinci denemede hem hizlansin hem daha çok yumurta olsun diye 50mg yerine 100mg vermisti. Ama şimdi bu 3. Denemede tekrar 50mg kullan dedi. Çünkü dozun fazla olması kist olusumunu da tetiklemis olabilirmis. Bu arada hgs ile ilgili de G Gecemsi evet böyle bir yöntem var ama o yöntem hem garanti değil hem de iki is dedi. Yani laparoskopik tercih ediliyormus almanyada genelde olarak. Hem ameliyatla herseyi net görüyoruz hem de o anda müdahale edip hallediyoruz bir problem varsa vakit kaybı da olmuyor dedi. Bana da mantıklı geldi. Şimdi röntgen mi ameliyat mı dese ameliyat derim kendim için.
Aman valla her şey kafamızı karıştırıyorBu donemde faydası var diyolar ama prolaktini yükselttiğini bilmiyodum bak
Anladım tatlım peki pko olduğunu nasıl anladı yani pko da çok fazla yumurta oluşmuyor mu??Şimdi güzel haber kist kendiliğinden kaybolmuş ama doktora sordum peki bu pko muydu diye evet dedi. Ikincisi ilk seferde 18 günde 1 yumurta anca büyüdü normalde daha hızlı ve daha çok yumurta daha doğrusu folikul büyümüş ondan ikinci denemede hem hizlansin hem daha çok yumurta olsun diye 50mg yerine 100mg vermisti. Ama şimdi bu 3. Denemede tekrar 50mg kullan dedi. Çünkü dozun fazla olması kist olusumunu da tetiklemis olabilirmis. Bu arada hgs ile ilgili de G Gecemsi evet böyle bir yöntem var ama o yöntem hem garanti değil hem de iki is dedi. Yani laparoskopik tercih ediliyormus almanyada genelde olarak. Hem ameliyatla herseyi net görüyoruz hem de o anda müdahale edip hallediyoruz bir problem varsa vakit kaybı da olmuyor dedi. Bana da mantıklı geldi. Şimdi röntgen mi ameliyat mı dese ameliyat derim kendim için.
Ay valla sorma ya en iyisi ilaç tedavisi konusunda ek bişey yapmadan sadece beslenmeye dikkat etmekAman valla her şey kafamızı karıştırıyor
Pko olduğunu benim normalde reglilerimin uzun surmesinden ve gördüğü kistten anladı. 35 güne kadar olmadığım oluyor. 2 sene öncesinde hatta her sene 2 kere enaz 2ay bazen 3 ay olmadığım olurdu. Pko da kist oluşuyor yumurtalarınin oluştuğu yumurtaliklarinda (overlarinda) bazen o yüzden pko lularda yumurta hiç oluşmadan regli olunuyor. Ben de ilkinde sadece bir folikul gördü yanında da hiç küçük falan da olsa yoktu başka. İkinci seferde 2 tane gördü biri daha büyüktü 21 di sanırım diğeri 17 iğne yaptığında ve onların yanında da başka hiç küçük folikul yoktu canım. Benim kendi anladığım pko fazla yumurtlamak değil tam tersi yumurtaliklarda kist oluştuğu için yumurtlayamamak gibi düşünAnladım tatlım peki pko olduğunu nasıl anladı yani pko da çok fazla yumurta oluşmuyor mu??
benimde ilki geç büyüdü 1 tane ikincisi daha çabuk büyüdü 1 taneydi yne ama geriden gelenlerde vardı 2 tane
Sağol canım ben de sevindim gerçekten. Güzel haber duymak iyi geldiBende çok hsg taraftarı değilim aslında ya olmazsa biraz beklemek istiyormsenin içinde çok sevindim kistin kaybolmuş inşallah bu ay çok güzel sonuçlar alırsın
Benim pek içime sinmiyo hsg neden bilmiyorum ama bi uzağımSağol canım ben de sevindim gerçekten. Güzel haber duymak iyi geldisenin nasıl gidiyor anneciginle? hsg konusunda sen gene ama doktorunla beraber karar ver. Ben mümkün mertebe başka fikirlerden çok etkilenmemeye çalışıyorum. Birsuru doktor bile her konuda aynı fikirde değil. Sen aklına yatanı yap.
Evet canım en iyisiAy valla sorma ya en iyisi ilaç tedavisi konusunda ek bişey yapmadan sadece beslenmeye dikkat etmek
Anladım canım benim de benziyor ama adetlerim falan düzenli oluyor kimsede demedi sende pco var diyePko olduğunu benim normalde reglilerimin uzun surmesinden ve gördüğü kistten anladı. 35 güne kadar olmadığım oluyor. 2 sene öncesinde hatta her sene 2 kere enaz 2ay bazen 3 ay olmadığım olurdu. Pko da kist oluşuyor yumurtalarınin oluştuğu yumurtaliklarinda (overlarinda) bazen o yüzden pko lularda yumurta hiç oluşmadan regli olunuyor. Ben de ilkinde sadece bir folikul gördü yanında da hiç küçük falan da olsa yoktu başka. İkinci seferde 2 tane gördü biri daha büyüktü 21 di sanırım diğeri 17 iğne yaptığında ve onların yanında da başka hiç küçük folikul yoktu canım. Benim kendi anladığım pko fazla yumurtlamak değil tam tersi yumurtaliklarda kist oluştuğu için yumurtlayamamak gibi düşün
Canım benim çok sevindim. Ben de kendime yeni ugraslar, hobiler buldum bu konuyu ben de artık sadece annemle ya da sizlerle konuşuyorum. Ben de sürekli kafamda olmasindan rahatsizdim ama artık pek bir arastiracak şey de kalmadi gibiBenim pek içime sinmiyo hsg neden bilmiyorum ama bi uzağımannemle çok şükür güzel gidiyo en azından bu ara daha az düşünüyorum bebek konusunu evde olunca sürekli aklımda oluyodu araştır oku bi hal olmuştum ama bu ara sadece sizle konuşuyorum araştırıp okumaya çok fırsat olmuyo o zaman da daha az düşünüyorum biraz iyi gelicek inşallah bana sizden de güzel haberler alirsam insallah çok guzel bi ay olur ilaca ne zaman başlıyosun ? Umarım herşey gönlünce olur yolunda gider
Kist olduğu ayla olmadığı ayı birbirinden ayırt etmen çok zor canım. O şişlik yediğin birseyden de olabilir. Kasık ağrısı ben de bazen çok olur bazen az olur anlamak çok zor öyle. Benim de 3 senedir yaklaşık düzenli ama dediğim gibi 28 gün değil de enaz 30 günAnladım canım benim de benziyor ama adetlerim falan düzenli oluyor kimsede demedi sende pco var diye
Kist olunca böyle alt karında şişlik ,kasıklarda ağrın falan oldu mu?
Anladım canım neyse o zaman takılmıyorum bu meseleyeKist olduğu ayla olmadığı ayı birbirinden ayırt etmen çok zor canım. O şişlik yediğin birseyden de olabilir. Kasık ağrısı ben de bazen çok olur bazen az olur anlamak çok zor öyle. Benim de 3 senedir yaklaşık düzenli ama dediğim gibi 28 gün değil de enaz 30 gün26-35 gun arasında olmak normal kabul edilir ve pko tanısı koymak çok zordur dedi doktor ondan aslında bana bile sen pko sun demedi düne kadar artık ben direk sorunca büyük ihtimalle öylesin dedi ahahaha
Sen gene sor içinde kalmasin gidince doktoruna ben artık kafama takilanlari soruyorum vallaAnladım canım neyse o zaman takılmıyorum bu meseleyeama senin kistin geçmesine sevindim inşallah bende yoktur. Ne zaman yumurta kontrolün senin?
Benim ilaç yarın bitecek kontrolümde salı canım.Sen gene sor içinde kalmasin gidince doktoruna ben artık kafama takilanlari soruyorum vallapazartesiye verdi ilk kontrolü ve ilaca da yarın başlayacağım. Senin ne zaman kontrolün?
Hadi inşallah emeklerimiz bu ay hayırlısı ise karşılık bulur.Benim ilaç yarın bitecek kontrolümde salı canım.