tshının yüksek olmaması senin için avantaj benim ilk gebelik düşündüğümde tsh normaldi o zaman haşimato olduğunu anlamadılar onun için ektra test yapmak lazımmış..1 yıl olmayınca tekrar gittik bu sefer tsh 4ü biraz geçmişti..bu doktorum endokrine gönderdi o da bir test yapınca haşimato olduğu ortaya çıktı..gebelik için 2 civarı olması dedi doktor hemen ilaca başladı..ilaca başladığımın 2. ayı da hamile kaldım..okuduğum bazı yerlerde de ilaca başlayanların kısa sürede hamile kaldığını öğrendim..tabi senin tsh değerin yüksek değilse ilaçlık bir durum yoktur ama..ilacın hamileliği kolaylaştırdığı doğru gibi geldi bana..doktoruna sorarak çok düşük dozda başlayabilirsin..doktorlar daha iyi bilir ama bu benim fikrim..bide troid hastalıkları direk yumurtlamayı etkiliyor..düzenli adet görüyordum yumurtlamanda da bir sıkıntı yok diyordu doktorlar ama ben buna da inanmadım zorla klomen tedavisine başlattım doktoruma:) benim yumurtam oluyordu ama çatlaması düzgün olmuyordu diye tahmin ediyorum geç çatlıyordu kalitesizleştiktensonra. o zamanda gebelik oluşmuyordu..çünkü yumurtanın belli bir aralıkta çatlaması kaliteli oluyor ve gebeliği sağlıyor..senin de klomen tedaviden fayda görceğini düşünüyorum..İNŞALLAHbende de haşimato var canım henüz tsh yüksek değil ama gebelik olursa ilaç başlayacak doktor hemen benim doktorum da iğneyi sabah akşama ilişki ertesi güne ilişki sonra gün aşırı dedi biz üç gün ilişkiyle geçirdik :) ilk günler ağrım oldu ama bu son günler aynı enfeksiyon olunca idrara çok sık çıkılır ya o şeklideyim ama yanma yok şişkinlik var rahatsız edici derecede hayırlısı bakalım bekliyorum şimdilik iş çıkışı bi idrar tahlili veririm acilde enfeksiyon var mı bakalım
ertesi gün sabah 10 da bir gün bitmiş oluyor canım o şekilde sayabilirsin:)Çok sacma bi soru olucak kizlar ama kafam karisti ilk igne oldugumuz gunu mu 1 .gün sayiyoruz ertesi gunu mu?( Sabah 10da vurulmustum )
Inşallah canım bende pko da var ama adetlerim aylarca uzamiyo hatta evlendikten bi süre sonra biraz kilo aldım öyle bozuldu ama kendi gelir adetim nasip inşallah oldun bu ay da olmazsa spora başlayıp kilo vericem kafam da dağılırtshının yüksek olmaması senin için avantaj benim ilk gebelik düşündüğümde tsh normaldi o zaman haşimato olduğunu anlamadılar onun için ektra test yapmak lazımmış..1 yıl olmayınca tekrar gittik bu sefer tsh 4ü biraz geçmişti..bu doktorum endokrine gönderdi o da bir test yapınca haşimato olduğu ortaya çıktı..gebelik için 2 civarı olması dedi doktor hemen ilaca başladı..ilaca başladığımın 2. ayı da hamile kaldım..okuduğum bazı yerlerde de ilaca başlayanların kısa sürede hamile kaldığını öğrendim..tabi senin tsh değerin yüksek değilse ilaçlık bir durum yoktur ama..ilacın hamileliği kolaylaştırdığı doğru gibi geldi bana..doktoruna sorarak çok düşük dozda başlayabilirsin..doktorlar daha iyi bilir ama bu benim fikrim..bide troid hastalıkları direk yumurtlamayı etkiliyor..düzenli adet görüyordum yumurtlamanda da bir sıkıntı yok diyordu doktorlar ama ben buna da inanmadım zorla klomen tedavisine başlattım doktoruma:) benim yumurtam oluyordu ama çatlaması düzgün olmuyordu diye tahmin ediyorum geç çatlıyordu kalitesizleştiktensonra. o zamanda gebelik oluşmuyordu..çünkü yumurtanın belli bir aralıkta çatlaması kaliteli oluyor ve gebeliği sağlıyor..senin de klomen tedaviden fayda görceğini düşünüyorum..İNŞALLAH
Teşekkür ederim canım Allah sağlıkla nasip etsin hepimize inşallahTebrik ederikTubist cim cok sevindim
merhaba bende pko var ve klomen kullaniyorum. bu ikinci denemem. ilk seferindetek bir yumurta olustu ve catladi ama tutmadi. bugun adetim bitti, yarinda klomen biticek. carsamba kontrole gidicem. ben gunde iki defa 5gun kullandim. bakalim sonuc ne olucak.. meraktan ben catladim valla yumurtayi catlatiyim derken
Ben 1 kere klomeni denemenizi tavsiye ederim ama çok ümitlenmemek gerek klomemeden çünkü bütün hormonları yernden oynatıyo ve yumurta çatlasa bile döllenme olmayabiliyo. Ama ilk klomenle gebe kalan da çok. Ben de 5 6 ay istedim olmadı geç oluşuyo yumurtam doktor klomen denedi geçen ay ama olmadı bu ay soğan kürü yaptım mevsim gereği taze incir yedim haftada 1 2 kilo yumurtam tam 14. Günde çatlamış sanırım ki 30. Günde test kıpkırmızı çıktı. Öğrenmeden önce atkadaşımla konuşurken herşeyin bi zamanı var demişti o da aylarca klomen kullandı ama hiçbişey kullanmadığı bi zamanda yavrusu oldu sonra hatta arkasından 2. GeldiArkadaşlar merhabalar ben işin içinden çıkamıyorum 4 aydır bebiş istiyoruz bütün testler yapıldı herşey çok şükür yolunda doktorum dün yumurtalarıma baktı (adetin 2. Günü idi) büyüklüğü normalmiş klomen verdi bugün de başlamam gerek günde 3 adet...Ben içmek istemiyorum ama merak da ediyorum yumurtam çatlıyormu...Bana yardımcı olur musunuz kimselere derdimi anlatamıyorum...Rabbim yardımcımız olsun şimdiden yıprandım ama pes etmicez inşallah...
Amin inşallah sağlıkla nasip eder Rabbim hepimize. Dualar edelim bolbolMaşallah maşallah maşallah çok sevindim Allah kucağımıza almayı da nasip etsin inşallah... Evet bayağı yüksek benim 31. Gün 623 çıktı sonra 1283 falandı hayırlısı klomen kullandığın için çoğul olabilir tabi bakımı da zor sen tek için dua et :)Tubist
Aminnnnn çok teşekkür ederim size Allâh razı olsun... hakkımızda en hayırlısını versin Rabbim... Asistanı iki ay daha bekle dilersen dedi sonra başlarsın birşey olmaz sonuçta daha cok başındasınız dedi ama bakalım düşünmek de geriyor stres zaten hatsafhadaBen 1 kere klomeni denemenizi tavsiye ederim ama çok ümitlenmemek gerek klomemeden çünkü bütün hormonları yernden oynatıyo ve yumurta çatlasa bile döllenme olmayabiliyo. Ama ilk klomenle gebe kalan da çok. Ben de 5 6 ay istedim olmadı geç oluşuyo yumurtam doktor klomen denedi geçen ay ama olmadı bu ay soğan kürü yaptım mevsim gereği taze incir yedim haftada 1 2 kilo yumurtam tam 14. Günde çatlamış sanırım ki 30. Günde test kıpkırmızı çıktı. Öğrenmeden önce atkadaşımla konuşurken herşeyin bi zamanı var demişti o da aylarca klomen kullandı ama hiçbişey kullanmadığı bi zamanda yavrusu oldu sonra hatta arkasından 2. Geldiyani nasip bakalım Allah hepimizin yardımcısı olsun esmeralda9
Esmeralda9 cok teşekkür ederim içmicem sanırım kararımı verdim yani ben hemen olsun diye diretmiyorum aslında dediğiniz gibi adet düzensizliğim hiç yok ne kadar şartlar değişse de benim adetim gününü geçirmez...Ben bu aralar küçük bebek severken bile ağlıyorum sanırım psikolojim alt üst...ama inanın elimde değil...dediğiniz doğru uğraş bulmalıyımShiningLife canım bende kullanıyorum Tubist o yüzden etiketledi sanırım. ilk kullandığım ay yumurta çatlaması oldu ama tutmadı. ikinci denememdeyim şuan bugün ilaç biticek yarın kontrole gidicem inşallah. eğerki için rahat değilse önce kimyasal şeyleri denemek yerine bitkisel yoldan ilerle birkaç ay. illa hemen olsun istememekte lazım. senin için hayırlı zamanda olur inşallah. dediğim gibi eğer adet düzenin bozuk değilse ve illa hemen hemen demiyorsan bence soğan kürü ve incir kürünü dene. en önemliside kafanı dağıtmanın bi yolu bul battaniye falan ör bak aşırı rahatlatıyo bir ay birini bir ay diğerini dene bir ayda akışına bırak. baktın olmuyo o zaman klomene başla bence. benim düzensiz olduğu için mecbur yani. ovulasyonum belli olmuyo.
Esmeralda9 cok teşekkür ederim içmicem sanırım kararımı verdim yani ben hemen olsun diye diretmiyorum aslında dediğiniz gibi adet düzensizliğim hiç yok ne kadar şartlar değişse de benim adetim gününü geçirmez...Ben bu aralar küçük bebek severken bile ağlıyorum sanırım psikolojim alt üst...ama inanın elimde değil...dediğiniz doğru uğraş bulmalıyım
Çok çok teşekkür ederim çok iyi geldi konuşmak dertleşmek... Kullanmıcam bişi keyfime bakcam zaten bu ay bayağı yoğun sürekli bi yerde olcaz belki iyi gelir bizeShiningLife ayrıca korkma eğerki yumurtan çatlamıyorsa zaten mutaka kist olarak kalırdı ki doktor herhangi birşeyden bahsetmemiş sanırım. o yüzden hemen klomene başlama. sonuçta tedaviyi öğrendin istediğinde başlayıp doktora gibilirsin.