Yumurtaları minik kistlerden temizliyor ve kistlerden temizlenmiş yumurta daha rahat büyüyor. Zaten polikistik overde yumurtanın büyümeme sebebi tuz tanecikleri gibi minik kistlerdir. Eğer seninde adet gecikmen varsa aynı kistlik oluşum sende de mevcuttur. Suda kaynattığın için pişen soğanda koku olmuyor canım. Ben çok düzenli bir şekilde yapıyorum soğan kürünü. İlk başlarken istediğin bir tarihte başlayabilirsin.15 gün uygularsın sonra aşağıda yazan tarife göre zamanlamanı yapıp uygulamaya devam edersin. Ben tadından hiç rahatsız olmuyorum. Zaten soğanı çok severim.
1 adet orta boy resimde görülen yemeklik soğanı (kırmızı, mor veya kabuğu beyaz olan soğan kullanılamaz) kabuklarını soyup dörde bölün.
Önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya ekleyerek 5 dakika kapağı kapalı bir şekilde kaynatın ve içine başka hiç bir şey ilave etmeden öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 er bardak bu soğan suyundan tüketin. Her bir öğün için taze hazırlanmalı.
Soğan kürü‘nü sadece 15 gün uygulayıp bitirin.
Soğan kürünün adet döneminde uygulamasının her hangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Fakat, etkisi açısından en ideal zaman adet bitiminden en erken 7 gün sonra uygulanmalıdır.
İlk kür uygulandıktan sonra 2. adetin başlamasından 10 gün önce tekrar 5 gün ya da 7 gün bu soğan suyu kürünü tekrarlamalısınız.