Klomen kullananlar birbirimize destek olalım :)

Allahim gönlüne gore versin.ilk hamileliginde ilk belirtilerin nelerdi hatirliyormusun
Belimde ve kasıklarımda hafif ağrı vardı.Günüm geçince de hemen hertarafımda bi şişlik hissi oldu.Bi baş dönmeleri oldu.Dr.bünyen çok hassas dedi hemen hormanlara tepki vermiş dedi.Bu arada bende sağlıkçıyım ama kasığımın ve bel ağrımın ondan olduğu aklıma bile gelmemişti.Şimdide bekliyorum ama olmuyor :KK43:

Belimde ve kasıklarımda hafif ağrı vardı.Günüm geçince de hemen hertarafımda bi şişlik hissi oldu.Bi baş dönmeleri oldu.Dr.bünyen çok hassas dedi hemen hormanlara tepki vermiş dedi.Bu arada bende sağlıkçıyım ama kasığımın ve bel ağrımın ondan olduğu aklıma bile gelmemişti.Şimdide bekliyorum ama olmuyor :KK43:
Meslektasiz.bende ebeyim ama kendime faydam yok

Allahim gönlüne gore versin.ilk hamileliginde ilk belirtilerin nelerdi hatirliyormusun

ne biliyim internete ilacın adını yazınca tip 2 diyabet ilacı diye çıktı. birde şimdi hatırladım erkek bir arkadaşım şeker hastası ve glifor içiyordu şimdi hatırladım ama demekki bizde adete iyi geliyor ilk defa duydum.

Eğer adetlerin düzensizse muhtemelen sebebi Polikistik Overdir.

Metformin (glukofen, gluformin, glucophage, glifor): Bu ilaçlar şeker hastalığında (diabet) kullanılan insülin duyarlaştırıcı ilaçlardır aslında. Polikistik over sendromunda da insülin direnci (rezistansı) arttığı için bu ilaçlarla insülin direncinin azalması ve bir çok belirtinin düzelmesi sağlanır. Metformin ilaçları aynı zamanda zayıflamaya çok yardımcı olur ve kilo verilmesi sayesinde de şikayetler düzelir, yumurtlama düzeni artar, hamilelik kolaylaşır, kıllanma azalır, androjenler (testosteron) azalır. Gebelik için yumurtlama tedavisi verilen hastalarda klomifen sitrat (klomen, serophene) tedavisi ile birlikte metforminin aynı anda kullanılmasının tedavi başarısını arttırdığını bildiren araştırmalar vardır.

arkadaşlar bu ay bende klomen ve çatlama iğnesine başlıyorum doktorum klomeni adetin 3 günü sabah akşam kullan adetin 10 ile 12 arası kontrol dedi şöyleki benim dün biraz leke tarzında adetim başladı kanamam bugün oldu birinci gün olarak dünü mü saymam gerek karar veremedim sizler nasıl başladınız

Bende de aynısı olmuştu. Dünü birinci gün olarak say. doktorum bana bu şekilde söyledi.

Kızlar benim adet tarihim 10 ekimdi ve olmadım. İdrar testi aldım ve negatif çıktı. Bugün de olmadım. Gecikmeli olucam sanırım :KK43:

hı canım yaptım dün erken sanırım sabırsızım negatif çıktı p.tesi yaparım yine silik görmedikçe kan vermem daha önce yaptım üzüldüm boşa niye kan vereyim.
Test yaptin mi sen ben yapamam ya 15 ekimi beklicem zaten adet olacagimi hissediyorum akintim artti çünkü o da adet belrtisi diyolar hep...

Test yaptin mi sen ben yapamam ya 15 ekimi beklicem zaten adet olacagimi hissediyorum akintim artti çünkü o da adet belrtisi diyolar hep...
bikez yaptim negatif cok erkrn yaptim yada yok yarin yapmayi dusunuyom benim kasik agrim bitti senin var mi.bende akinti gebelik belirtisi biliyorum canim bende yok

bikez yaptim negatif cok erkrn yaptim yada yok yarin yapmayi dusunuyom benim kasik agrim bitti senin var mi.bende akinti gebelik belirtisi biliyorum canim bende yok

Canim hafif var kasil agrisi hissediyorum hep ama nedense hep adet olacagim hissiyati icindeyim...nedense pek umitsuzum forumda akinti adet olacaginin belirtisi diyo herkes...gecen ay da akintim olmustu sonra kirmizilar :KK43:

Eğer adetlerin düzensizse muhtemelen sebebi Polikistik Overdir.

Metformin (glukofen, gluformin, glucophage, glifor): Bu ilaçlar şeker hastalığında (diabet) kullanılan insülin duyarlaştırıcı ilaçlardır aslında. Polikistik over sendromunda da insülin direnci (rezistansı) arttığı için bu ilaçlarla insülin direncinin azalması ve bir çok belirtinin düzelmesi sağlanır. Metformin ilaçları aynı zamanda zayıflamaya çok yardımcı olur ve kilo verilmesi sayesinde de şikayetler düzelir, yumurtlama düzeni artar, hamilelik kolaylaşır, kıllanma azalır, androjenler (testosteron) azalır. Gebelik için yumurtlama tedavisi verilen hastalarda klomifen sitrat (klomen, serophene) tedavisi ile birlikte metforminin aynı anda kullanılmasının tedavi başarısını arttırdığını bildiren araştırmalar vardır.
Cevap için teşekkür ederim canım.. Walla adetlerim 1.5 ayda bir oluyorum doktorlara gidiyorum bana adet düzenleyici veya klomen falan vermiyorlar cok moralim bozuluyor

doktora gidicem ama adetimin 5.günü gidicem acaba klomen istesem 5.günü geç kalmış olurmuyum :KK43: adetlerimide düzenler herhalde

X