Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
slm herkese klomen hapını kullandıktan sonra dr yumurta olusmus mu dıye nerden bakıyor alttanmı cevap verın nolur?
zehra ultrasyondan bakacak demişsin o zaman karnımdan ultrasyonamı bakacak? daha önce bakılmadım bilmiyorum:bbo:
Bende buraya yazmaya karar verdim benide aranıza alırmısınız beni bilgilendirin lütfen!!!
Salı günü doktora çıkmıştım kaş..tımdan dolayı.. birde çocuk istediğimizi belirttim bu rahatsızlık olmasa idi özelinize eşimle çıkıcaktık dedim.. doktor bir tane fitil,krem ve hap verdi eve geldiğimde akşamına regl oldum.. o gün doktor hiç bir tahlil almadı.. Adetinin 3. günü gel dedi.. bende gittim bugün fitili kullanabilirmiyim dedim.. hayır kullanma adetin bitsin ondan sonra kullan ama diğer verdiklerimi kullanabilirsin mantar olmuşsun dedi hormon testi istedi.. bende tahlil verdim bugün.. sonuçlar için herşey normal ve sana bir hap yazıyorum, verdiğim bu hapa'da adetinin 5. günü yani pazar günü başla.. 5 gün kullan ve pazartesi günü tekrar gel dedi..
Krem Klomen 50 mg 10 Tablet
Klomifen Sitrat
Birde üzerinde Gonadotropik Ovülasyon oluşturucu yazıyor.
Endikasyonlarını okudum kadınlarda ovülasyonun sağlanması ve daha bir çok şey yazıyor.. fakat sizlerinde düşüncesini almak istedim ÇÜNKÜ kullananlarınız var birde kist yapıyormuş diye duydum doğrumu gerçekten???BENİ AYDINLATIN LÜTFEN!
NEDEN KİST YAPIYOR? YUMURTA ÇATLAMIYINCAMI KİST OLUYOR???
benim kafama şimdi takılanda şu oldu ben şuan birde mantar tedavisi görüyorum.. klomene başlarsam yumurta oluşurmu acaba? tabi bunu ALLAH CC.bilir ama mantar için hapta kullanıyorum ya.. ondan soruyorum.. siz folik asitte kullanıyormusunuz? cvbınızı bekliyorum? ben folik asite başlayalıda nerdeyse iki ay oldu. klomene yarın başlarken folik asiti bırakayımmı acaba??? beni bu konudada bilgilendirimisiniz lütfen! DOKTORA ÇIKTIĞIMDA MANTAR İÇİN VERDİĞİ İLAÇLARIM BİTMİŞ OLMUYOR... BİRDE BEN ÖZELİNE ÇIKMADIM SADECE HORMON TESTİ YAPTI RAHİMDEN BAKMADI VE ULTRASYONADA GİRMEDİM...
sevgiler...
yalan olmasın bak ne buldum bu bir doktorun sayfasından alıntıdır:
Gelişen bebek adayı artık sizden yeterli vitamin, folik asit, protein, kalsiyum, demir vb. beklemektedir. Özellikle gebe kalmadan birkaç ay öncesinden itibaren günde 400 mikrogam Folik asit almaya başlamalısınız.
Bebek anne rahmi içinde amnion denilen bir sıvı içinde gelişir. Bu sıvı bebeğin rahat hareket etmesini sağlar, darbelerden korur ve bebeğin akciğerlerinin, sindirim sisteminin ve diğer pek çok organının sağlıklı gelişiminde rol oynar.
Kafan rahat olsun diye paylaşmak istedim...
Yok canım karından değil alttan muayene ediyorlar. Daha sağlıklı oluyor. Gerçi doktoruna göre değişir. Benim daha önceki doktorum karından bakıyordu.Ama %90 alttan olur.
Folik asit alman güzel bende 2 aydır kullanıyorum. Klomenide (çevreden duyduklarıma göre) aynı saatte alman daha iyi olur tabiki. İnşallah faydasınıda görürsün ben bugün progynex'e başladım. Hayırlısı bakalım..
Merhaba hoşgeldin.
Ben bebek kararı aldıktan sonra doktora gidip alttan muyene oldum.İltihap var dedi.AYrıca smear ve kan sonuçlarıma da baktı.İltihap için dediğin gibi fitil ve ilaç verdi.
Sonra kontrole çağırdı.İltihabımın kalmadığını görünce ganophene adlı bir ilaca başlattı.Herşey normalmiş sadece yumurtlamamda bir sorun varmış.Klomenle aynı ovulasyon uyarıcı bir ilaç.Adetin 3.Günü başlayıp günde 3 defa 5 gün içiyorum.Sonra 11.Gün gittiğimde 3 ymurtamın oluşmuş oldugunu söyledi.Ben içme saatlerine pek dikkat etmedim.Hala da etmiyorum,edemiyorum.Ama bu ayda 2 sağda 2 solda olmak üzere 4 yumurtam vardı.Gelişimleri de iyiymiş doktorun dediğine göre.
Son gittiğim doktor adetten sonra gel kist oluşabilir bakalım dedi.Henüz gitmedim.Yumurta çatlayıp döllenemezse onu atıyoruz.Atamadığımız taktirde sanırım kist oluşuyor.Bu kist nedir ne kadar zararlıdır tam bilmiyorum.Benimde bu konuda endişelerim var.
Folik asit hamilelik planlayan her bayanın kullanması gerek.Bebeğin gelişimi için folik asite ihtiyaç var.Ben 7 aydır kullanıyorum.Bunu ilaçlarla kullanmanın bir zararı olacağını sanmıyorum.Vitamin takviyesi sonuçta.
Şu mantar olayı tamamen geçmeden ilişki sakıncalı diyor doktorlar.Çünkü karşılıklı birbirinize bulaştırıp tedavi sürecini uzatırsınız.
Sevgiler...
yalan olmasın ben folik asit kullanmıyorum doktorum bana vermedi sadece iyi beslenmemi söyledi o kadar. Bende sen söyledikten sonra araştırdım ve kullanılması gerekiyormuş bu yüzden ben kendim alıp kullanayım mı yoksa doktor gerek görseydi söyler miydi diye başka bir doktora mail attım cvp bekliyorum bakalım ne diyecek....
doktordan gelen cevap: Şu andan itibaren de kullanmaya başlayabilirsiniz, doktorunuzun dikkatinden kaçmış olabilir. yarın ilk işim almak olacak..
slm kızlar günlerdir yoktum eşimin dayısının oğlu 29 yaşında kaza kurşunuyla öldü ( malesef ) daha yeni girdim fırsat buldum birazdanda kuranı var oraya gidicem hamile olan varmı aranızda okuyamadım yazıları fırsat bulup herkeze hoşçakalınnnn....????
bende adet düzensizligi yaşıyorum.1 düşük yaptım.günlerim daha cok düzensiz oldu.düşük olalı 5 ay oldu hamile kalamadım.dr gittim.adet günün bitince gel dedi burdakı arkadaşlar gibi.ön bilgi edinmiş oldum sizlerden teşekkür ederim.